![]() |
Bulutlarda
yüregim afacan bir cocuk kosmak istercesine bir bulutun arkasindan umut olur belki sonbahar yagmuru yetisebilsem arkasindan esenle agaclar irgalaniyor sararmis bir yaprak yüregim düstü düser yagmurlu bulutlarla hep baharla basladi bu sevda hep umuda yolculuk var bulutlarda... 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Büsbütün
çisi çisi yagmur yagiyordu saçak altlarindan yürüdüm kanatlanip uctugumda seninle saganaktin islanmistim büsbütün. 23-11-2002 Cemal Karsavran |
Büyülü Sözdür Aşk
-Ask- -sevgi- -sevgili- kötüreme kolsuza dilsize hastaya yardımdır adının söylenmesidir büyülü harflerde sevgiliye.. bölüşümdür her bir lokmada kırılganlıkları hissettirmemektir paylaşımlarda tebessümdür yorgunluklarda tadıdır bir fincan kahvenin telvesinde öpüşlerdir durmadan gözler kapalı sevdiğine söz hakkıdır en mutlu olduğu anda kıskanmaktır sarılmaktır işten gelen eşin karşılanmasında kapı aralığında güzelliktir *******de ölümdür sessizliklerde seni seviyorum demektir ummadığı bir zamanda yılanı deliğinden çıkaran büyülü sözdür aşk Cemal Karsavran |
Cahilin Dostluğu Kendine Kalsın
varlığım varlıklarıydı düş ülkesinden ağlamaklı çırpınıştı ilk doğuş dedem kulağıma ezan okudu kafiyeli manzum sözler mırıldanarak nenem ninniler söyledi e bebeğim e tahta beşik şıngır mıngır sallanırken kumlara bulandık topraklara taşlara kah sürünüp kah emekleyerek çamur sıvanmış ker**** evlerde soğuk yağmurlu sabahlara uyandık ekmeği suya bandık yumuşattık iki öğünle akşamı erken yaptık babamın el emeği tahta oyuncaklar lastik topuğundan araba tekeri ceviz dalından yaptığı düdükler at binerdik sopalara cirit yapardık o yokuş senin bu iniş benim paylaşamazdık çocukluğumuzu ayak tutupta büyüdüğümüzda kuzular yaydık çayırlarda kırlarda ısırgan otları karabaş dikenleri yırtık entariler yamalı donlar salya sümük dolaşırdık sokakları bayramlarda gördük çift papuçları sübyan mektebinde elif cüzü ya yeni yazı ya eski yazı kaçınılmaz bir hayat felsefesi kalmıştık iki ara bir derede zoraki okuduk ilk mektebi söğüt çubuğuyla kırbaçlanarak ırgatlığa çağırdılar çobanlığa ameleliğe kimimizi everdiler oniki onüçümüzde gurbet göründü kimilerine valiz elinde okumak zenginlikti uzak şehirlerde evden kaçanlar sokakta yatanlar büyükler; bunlar adam olurlarmı dediler kalanlar bir kaç hane yoksul,emekli gidenler kapıcı bekçi işçi ve patron her yuvanın bacasında dumanı emek bizim söz bizim iş aş bizim bana bir harf öğret kölen olayım cahilin dostluğu kendine kalsın Cemal Karsavran |
Can Bulacak Yeni Günle
yildiz olup düsersin diye bekliyecegim ******* boyu döne döne yatagimda düslerimde olacaksin sabahin tan atarken safakla seni ben uyandiracagim alnina konduracagim buse ile hayat bulacaksın sende seni özleyip yarina seni sevecegim uyandirirsan beni dokunupta tenime sicak ellerin ellerimde olacak o zaman bende öpecegim seni suyun hasmeti olup yüzüne hayat bulacaksin benimle dünden yarim kalan sevdamiz can bulacak yeni günle Cemal Karsavran |
Can Cana Degsin Ten Tene
gün dogunca yalniz gel bana seninle dogmak istiyorum günesim ol sicakliginla bir tebessümle cikarip atayim geceden kalan yalnizligimi dudagindan içeyim cayimi kiskandiricasina sabahin ayazinda günes biz olalim her sabah yeniden dogalim can cana degsin ten tene 28-11-2002 Cemal Karsavran |
Can Çikarsa Ancak Çikar Içinden
ummadigin anda cikagelir özlem mutluluk her an aklindaysa heyecanlanir bir hal alirsin dilin dolasir kekemelikler baslar kaybolursun tanisinca derinliginde yalnizliginda bulursun asktir çalan kapiyi saran benligini tatli esen meltem olur ilik ilik sürükler bilinmezlere karaya yakin sig denizde baliklar oynasir çakil aralarinda dalgalarin kucaginda bir o yana bir bu yana kumlarda ayak izlerini ararsin dalga kiyiyi yalamadiysa irmaktir çaglayi çaglayi akan baharla ilik bir nefes tatli sözdür ayazda mavi güvercin olup uçar basinda kendini bulursun içindeki çocukla simsicak bir tebessümdür gözlerdeki derin dahada derin bakislarda süzülüp gelen özlemin hasreti damarda akar simsicak bir volkanin alevi nefes alislarinda zamanla sarar tüm bedenini dalar gidersin eksik sevgilerin özlemine gün olur tasar çaglayan gibi susturamaz olursun yüregini her aninda bulursun onu uzatip ellerini yüreginin kipirtilari vurur parmaklarina döner durur basin sarhosluguyla bir depremdir kopan özlemlere gün bitmez gece bitmez sevgiler deler geçer gecenin karanligini yumarak gözlerini ruhunun içinde yalniz *******de yasar hayalinde gün be gün artarak kahrolursun aglarsin gözyasinda belirir yüregim aglar gün gelir kapanir mazide kalir iz birakir yillar içinde aklina gelirde tatli bir sizi duyarsin ask denen meret çektirir yillarca can çikarsa ancak çikar içinden 12-04-2003 Cemal Karsavran |
Candan'ın Evi
candan'ın evi mavi boyalı toroslara açılır baş kapısı kırmızılar içinde çıkar avluya bahcesinde fesleğen iğde ağacı ısırgan otuyla dağlayıp günü akşam sefasına dalar her gece çatısızdır gece yıldız düşürür yalnızlığı emer karanlıklarda bacasında aşka hasret şişe var dibine vururken kadehlerin cam kırıkları düşer gözünden fakat çifte sürgülüdür yürek kapısı deniz atına biner *******i akdeniz'de apışları terli kısrak gibidir düşleri rahvan sürer mavilerde laciverte boyanırken bütün renkler avluda güneş avluda ayaz şafağa kalır sarhoş gece dolunay gözkapağında yıldız gözlerinde ışır hüzünlerde uyanır günebakanla hep aynı nakarat hep aynı şarkı kızıla boyar akşamüstlerini toroslara açılır kapısı hepdumanlı sisli geniş dört odalıdır candan'ın evi 27-03-2004 Cemal Karsavran |
Canlar
gece disari cikip geceyi seyretmedinmi gökyüzüne bakti yildizlari izledi ve bir siir yazdi cano ates böceklerinin sesi gelmezmi acemice bir siir rüzgar yapaklari çarpmazmi uzaklarda dag etegindeki evin isiklari yanmazmiydi hade o zaman siir oku cano esen vurmadimi saçlarina yürümezmiydi sarmas dolas sessiz sokaklarda canlar 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Çaldım Bir Kadının Duygularını
gecenin gün dönümüydü düş gezegeniydim.düş sattım aldattım bir kadını kuyruklu yalanlar sıraladım süsleyip kelimeleri yıldızlarla dolunayın gizemiyle sundum canımın çekirdeğinden yüreğimin sesinden sevgi açlığı vardı çığlık çığlık su gibi ekmek gibi yoksul yüreği şiirler okudum hikayeler masallar anlattım fısıldadım kulağına içtenliğimi vurdum gözyaşlarından bir yıldız gibi kayıp geldi yanıma masumca sokuldu lavanta çiçeği kokuyordu sevdim çocukça. saçlarını yüzünü okşadım uyuttum dizlerimde şafağın ilk ışıklarıyla uyandı sarhoştu geceden yanıbaşındaydım gördü beni düş değildi inanamadı şaşkın ve ürkek bakışları kirpiğime takılı kaldı duygularının sesi oldum hislerinin şahidi gizlerinin sırdaşı çaldım bir kadının duygularını Cemal Karsavran |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.