![]() |
Bir Tad Alımlıktır Yaşamak
Akıp giden zamanda gün bitiminde miydik? Savrulup dönerken avuçlarımızda, Küçülen bu dünya! .. Sonsuzluğun ufkunda kızarırken yok oluşlarımız; Yeni gün, Yeniden doğuşa müjde veriyor tan pembeliğinde üstümüze. Yüreklerinizde büyütmeyin Dağlardan sellerce boşalan geçmişin hüznünü. Süzülen berrak bir suya bakar gibi bakın! .. Kendinizi gördüğünüz zaman, Bilin ki; Hiç bir şey durmuyor yerli yerinde. Bir tad alımlıktır yaşamak |
Bir Zamanlar Bir Alevdin
Bir zamanlar bir alevdin Kavurgan, İçime düştün! ... Bardakdan boşanırcasına çiçekler yağdırdığında, Göğsümde sağanaktın! .. Biliyorum acımasızdır zaman Kırılmış düşlerimde bile kalmadı Şimdi Ne bir külün Ne de bir İzin! .. Ali Arslan |
Biz
Biz rüzgârları doldurup doldurup da içimize her çığlık atışımızda; Dağlara, Ovalara, Akan her suyun binlerce damlasına, Bir sevda coşkusuyla akıtmadık mı? .. Kavrulurken, Çöl kumlarının susuzluğunda, Özlemle göz kırpmadık mı Güneş’e? .. Yıldızları sayarken gökyüzünde *******i, Ay’ın ışığını her yudumladığımızda, Yazdığımız her şeyi fısıldamadık mı, Koynunun sıcaklığını yaşarken sevgilinin kulağına? .. Biz şiiri, Kendi rüyâlarımızın renginde, Yüreğine yosun bağlasın diye her insana, Bir armağanmış gibi sunmadık mı aşkın gül suyu tadında? ... O halde, Neden ağlarız? .. Neden her seferinde, Yeni baştan göz yaşlarımızla; Çırpınır dururuz ve sevda türkülerimizi, Yeniden yazmak için hep bir başka sevgiliye? .. Ali Arslan |
Biz Bahçıvanız
Biz birbirimize kucak açtığımız günleri unutmadık! .. Aynı sevdalardayız Koşar adım her gelişinle, Bir daha kucaklaşır bir daha koklaşırız. Yeter ki açma arayı; Uzak da olsa mesafeler, Dert etme Biz biliriz yolunu çaresi vardır, Kısaltırız. Biz birbirimize gönül koyduğumuz anları unutmadık! .. Aynı baharlardayız Bir işaret verişinle, Bir daha dudaklaşır bir daha yaklaşırız. Yeter ki kapama bağrını, Solsa da elimizdeki güller, Kederlenme Çünkü bize gülistan kolaydır Biz bahçıvanız. Ali Arslan |
Böyledir Aşk
Aşk susarak yaşanmaz; Şartlara da bağlanmaz aşk. Yolda beklenmekle de olmaz; Varsan var,yoksan yoksundur Böyledir aşk… Beklentisiz, tüm hücrelerinle Dudaklarında öpüş olabiliyorsan, Ve teninde kayboluyorsan Soluk soluğa ve iç içe. Böyledir aşk… Kendine hapsedip, bencilce Sen beni sev ama ben bilmiyorum değil; Ayağı yere basan Adam akıllıdır, dört başı mamur. Böyledir aşk… Başkalarına göstermek için değil; Korkusuzdur çekincesiz, Her şeyiyle açık kuşkusuz Özgürce kapılıvermektir,inadına. Böyledir aşk… Hayallerle kurulursa imkansızdır; Ondandır olmaz hiç sürgit Kaybettiklerine değmesi gerek. Her insanın harcı değildir yürek ister. Böyledir işte aşk… Ali Arslan |
Bu Gül Bir Hayalle Mi Dans Ediyor? ..
Bu gece şehir Üstüme üstüme geliyor Boğuluyorum Yoksun Yok ki senin sesin Ağlıyorum Ağlıyor cümle bedenim Ellerim Yağmurla yıkanan avuçlarım açık Yalvarıyorum Yakarışım hiç çare değil Olmuyor Bu gece şehir Ve hatta tüm kâinat Üstüme üstüme kapanmış da Senden, Sana ait her şeyi Neden benden saklıyor? .. Işık olup konduğun dudaklarım şimdi alev Ve öptüğün O gül artık ben değilim Solan kadife yaprağımdan Süzülerek içime İsyan eden bir aşktan Bak! .. Kan damlıyor! .. Bu gece şehir Bulutlarla kararmış Üstüme üstüme ağlıyor Bir zamanlar senin için çalan çıngırağım öksüz Dudaklarınsa cevapsızlığa kilit vurmuş Kim bilir hangi bilmecelerle Hangi aşk iklimlerinde Bensiz Yol alıyor Ey yar Sen yoksun Ve ben Ölümün ne kadar ucundayım. Son nakaratındayım Tüm şarkıların Nağmesi bak devamlı bana ağlıyor! .. ………… Yoksa bir rüya mı? Bu gül bir hayalle mi dans ediyor? .. |
Bu Kadar Kolay Mıdır Aşk
Güzelliklere dadanan hayasız bakışlara aldırmam, Aklın ve yüreğin içinden damıtılan sevdalara hayranım ben. Aşk kıyacaksa,böyle bir denizde boğulmalıyım. Balık olsam eğer ben,sevdasının ağırlığını Oltasının ucundan, Çekerken dayanabilene koşmalıyım ben. Aşk böyledir; Birbirine saklanan sözler, Eller, Gözlerdedir. Dokunmakla başlar; Kokusuyla, Aklın ve yüreğin içindedir. Aşk; Erbap işidir, Acılarla yıkanan özveridir. Fısıltısı dahi sakıncalı, Kolay değildir. Aklın ve yüreğin içinden damıtılan sevdalara hayranım ben Aşk kıyacaksa,böyle bir denizde boğulmalıyım. Güzelliklere dadanan hayasız bakışlara aldırmam. Aşkla yaşıyorsam,koşuyorsam kime ne? İçimde biriktirilmiştir. Sevmişsem, Sevilmişsem kime ne? Aldırmam. Ali Arslan |
Can canan
Susunca; özüne sözüne bin can kurban Can geliyor… Şelalesiyle köpük köpük, Ruhumda estirdiği rüzgarla... İşte o anda da Elimde değil; Aklıma, O canan geliyor... Biliyorum: Can karışık canan 'sa karma karışık... Ali Arslan |
Canım
O benim canım En güzel yarım Anasıdır pırlantalarımın Canına can kattıklarımın. Hala özleminde saklıdır haykırışım Yüreğinin derinlerindeyim biliyorum Ona ölümüme kadar mahkum, O benim Uzatmalı Aşkım. /Şimdi İlkbahara başlamıştır Mersin’im Kışın içinde ışıyanı gibidir mevsimin ./ O benim canım Yalnızlığında saklanırım, Suskunluklarındayım Hangi armağan ki ona nasıl da yaraşır! .. Akdeniz kokan Muhteşem bahçemizin Havuz kenarında fır dolanan Rengarenk eleğim sağma çiçeklerini, O iyi bilir ki Hepsi de kokularıyla Hepsi de kırılganlıklarıyla Yalnız Ona adanmıştır. O benim canım Canımsın benim. Senin yanında olmayışım Anlıyorsun Elinden tutmayışım Kabahatım! .. Biliyorum benim mahzun şarkım. Bu on dördüncü gününde de Şubatın Sadece, Kulağına Ayrılığımızın sevda şiirleriyle fısıldayacağım! .. O benim canım. Onda var diğer bir yarım. Ali Arslan |
Çağ
Yavaş yavaş üzerimizden Dökülüyor zaman. Bir sonbahar renginde sarartıyor bizleri, Neredeyiz? Her baharda gelen rengarenk çiçekler, Kan kırmızı güllerle mi açıyor? Tülden bir pencereden seyrediyoruz sanki yaşamı Görmek istemediklerimiz hızla uzaklaşıyor Anladıklarımızla yetinmek mi üzereyiz? Çocuklara bırakmıştık baharı, Ve sevinmeyi bahar şenliklerinde; Acıları kan tutsa da yüreklerimizde, Bir parça soluk almalarının derdindeyiz Ağır ağır üzerimize döküldükçe geçmiş, Aynasını devamlı bize yöneltiyor zaman Ve hesabını bizden soruyor gelenler. Gidenler ne kadar unutuldular ki? Oysa neleri ne kadar da çabuk unutur aslında onlar; Dönüp bakmasını, Dönüp yaşamasını bilmediklerinden. Her şey kendi çağında anlaşılır Ve asıl insan. Böyle gidecek, İstemesek de dönecektir, bu devran. Ali Arslan |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:38 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.