![]() |
Nokia Rezaleti!
Türkiye'de en çok kullanılan telefonların başında gelen Nokia, 70 milyon Türk'ü ayağa kaldıracak bir rezalete imza attı.
Piyasaya sürdüğü son modelinde Türkiye Haritası'na da yer veren Nokia Türkiye, milyonları ayağa kaldıracak bir skandala imza attı, İzmir'i Yunanistan topraklarına kattı. Nokia Türkiye, piyasaya sürdüğü son modellerinden birinde, mini Türkiye haritası yayınladı.. Harita, Türkiye genelinde illeri ve sınırlarını gösteriyor. nokiacılara duyrulur Ancak haritada İzmir'in adı, Smyrana olarak geçiyor.. BU NE ANLAMA GELİYOR? Peki Nokia neden İzmir'e bu ismi taktı.. Bu ismin hikayesi epey gerilere dayanıyor.. Smyrana, Yunanlıların İzmir'e taktığı bir isim.. Savaş döneminde, İstanbul'u almak isteyen Yunanlılar, İngilizlerin karşı çıkması üzerine 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgal etti ve kendi krallıklarını burada kurmak istedi. Bu kente o dönemde Smyrana ismi Yunanlılar tarafından takıldı.. EnsonHaber not:alıntıdır... |
bu nedir ya koskoca nokia bu hatayı nası yapabilir cok saol bilgiler için
|
bu hata deil.. bilerek yapılan bişey..
|
Alıntı:
ama burada olan nokia ya olur türkiyede boykotlar ilgi görür hatırlayın bir ara fransız mallara uygulanan boykotları özür dilettik en sonunda 70 milyon nufusa özelikle cep telefonu gibi türkiye gibi lukse düşkün bir ülkede çok şey kaybettiririz.. Saygılar GeCeLeR |
aslında haklısın abi nokiayaa olan olur samsungda iii telefonlar üretmeye başladı insanlar samsınga yönelir
|
tabikide hata değil kasten yapılmış ufak oyunlardan biri
boykot uygulamak şart ama kaçımız bunu yapacakki :( |
Bunlar ve bunun gibi başka şeyler kasden yapılıyo hata falan değil..
Benim dikkat ettiğim bir hususta nokia da türkçe karakterlerle mesaj yazmaya kalksan 3 veya 4 kelime ancak yazabiliyosun buda bilerek hazırlanmış bir oyun diye düşünüyorum.. |
provakasyon
bu haritayı kim görmuş yayınlayında bizde görelim bence bu tur haberler rakip firmaların provakasyonu.. ayrıca nokiya firması ticari bir kurukuş ve kaybedecegi pazarın farkındadır. inandırıcı gelmedi bana...
|
bu hata değil bilerek yapılmış bizde azıcık milliyetcilik varsa o firmanın malını almazsın aklı başına gelir
nerdeeeeeeee almanyada adamlar ekmeğe zam yapamıyor çünki adamlar 10 gün 15 gün ekmek almasam ölmem diyor fırıncı zamı geri çekiyor bizde aynısını yaparsak bizmle kimse uğraşamaz |
bencede bilerek yapılmış bir olay, çünkü nokia nın finlandiya şirketi olduğunu biliyoruz ve finlandiya da pkk ya yardım yaptığını duymuştum (özellikle nokia üzerinden kazanılan paralarla). nedense türkiyede nokia popüler bir marka ,diğer ülkelerde mesela abd de ençok satılan telefon markası motorola.bizde nokia yı boykot etsek iyi olur (tabi abd nin boykotla bi ilgisi yok bu ayrı bi konu)
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.