![]() |
Hüseyin Avdic
-Özel Beyit-
Laikligin Ilkesi! Bir radikal demi$: 'Türkiye Islâm ülkesi degildir.' Cünkü, dindarlari dislamak, 'laikligin ilkesi'dir! Berlin, Nisan 2005. Hüseyin Avdic |
-Özel Beyit-
Laikligin Ilkesi! Bir radikal demi$: 'Türkiye Islâm ülkesi degildir.' Cünkü, dindarlari dislamak, 'laikligin ilkesi'dir! Berlin, Nisan 2005. Hüseyin Avdic |
Alirdim Üc Kitabi
Dü$seydim de dü$meseydim de bir ormana, bir adaya, Alirdim; Kur'an, Evren ve Insan kitabini yanima... Berlin 10 Mayis 2005. Hüseyin Avdic |
Amerika Ba$örtülüleri Neden Kurtarmaz?
Bütün dünyaya demokrasi ve özgürlük dagitirken ABD, Neden kurtarmaz ba$örtülüleri, onlar aglarken, gülen ABD! Berlin, Mayis 2005. |
A$k Ile Ilgili
Genc Karde$im A$k ikidir, eger dinlersen! Biri; a$k-i hakiki, bulabilirsen... Digeri; a$k-i mecâzi, cekebilirsen! Ilkinde A$k bir saadet, Ötekinde A$k bir izdirap! Evet, genc karde$im! Insanligin hedefi saadet... Sen de onu ariyorsan $ayet, Bak $u kâinata tefekkür et. Bir $eyden her$ey yapiyor HÂLIK, Her $eyden bir $ey hayret! Uzun sözün kisasi genc karde$! O'nu bilmek, O'nu bulmak, O'nu sevmek; I$te hakiki a$k, i$te en büyük saadet! .. Bati Berlin, Temmuz 1984. Hüseyin Avdic |
Anadolum
Kur'anli Türk'ün büyük zaferiyle Kavu$tun asil gercek kimligine Yunus'lar dogurdun bu kimlikle Yurt oldun bin yil, Islâmli millete On yüzyil birlik ettin bir cok milleti Bölemedi seni irkcilik illeti Ben de böldürmem seni kimseye Ya$atmam sana cift bayrak zilleti Bütün güzellikler sende toplanmis Ecdât yadigârisin Anadolum Topragin $ehit kaniyla sulanmis Gayrin oldurmam seni Anadolum Hititler'den Osmanlilar'a kadar Bagrinda koskoca bir tarih ya$ar Sen de ya$ayacaksin Anadolum Ay-yildizinla kiyamete kadar 15 Nisan 2005-Berlin Hüseyin Avdic |
Anani Ba$ina Tacet
Inancli analarin ayagi altindadir cennet, cocugum. Istersen cennet, hakli anayi ba$ina tacet, yavrucugum. Berlin, 2005. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 1
Onu Yaşatan Büyük bir 'yaşatık'tır insan. Bir Allah'tır, onu yaşatan. ----------------- Bir not: Bazı arkadaşlar, 'bu yazdıkların beyit değil' diyorlar. Onlara hak veriyorum elbette. Fakat benim de söyleyecek sözlerim var. Onları da ne tam nesir olarak, ne de tam şiir olarak yazmak istemiyorum; ikisinin orta- sında bir yol tutturarak ifade etmek istiyorum. Okuyucular, yazdıklarımı, bu noktayı nazara alarak okusunlar lütfen... Berlin, 30 Eylül 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 10
Bayram Yapabilirsin Bütün sorunların çözülmüş sayabilirsin, eğer Allah'a imanın varsa. Her günü bayram yapabilirsin, cennete götürecek bir imanın mevcutsa. Berlin, 13 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 12
Allah'a Hamd olsun Sana ey günahları çok affeden! Olmasaydı affın, mahvolurduk ebediyen. Berlin, 2 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 13
Tanrı Değilsin Ki! Ölümsüz değilsin ki, cennet ve cehennem seni alâkadar etmesin. Ebedî Tanrı değilsin ki, Allah'a verecek bir hesabın olmasın! Berlin, 2 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 14
Çünkü O Ezelîdir 'Tanrı niçin vardır' diye sual olunmaz. Çünkü O ezelîdir, 'sonradan' olmaz. Berlin, 3 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 16
Akılsız Edersin kendini Allah yaratmıştır, eğer sen yaratmadıysan evreni. Maddeye verirsen bunu, akılsız edersin kendini! Berlin, 3 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 15
Kanıt Bulman Muhal Saçmadır: 'Tanrı niçin yok' diye sorulan sual. O'nun yokluğuna dair bir kanıt bulman muhal! Berlin, 3 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 17
'Baba' Denmez 'Baba olmak' yakışmaz hiç Tanrı'ya. 'Baba' denmez, doğurtmayan İlah'a. Berlin, 3 Ekim 2007. |
Anlamlı Sözler 18
Denir: 'İlah' Doğurmamış ve doğurtmamıştır Allah. 'Yaratan'a; 'baba' değil, denir: 'İlah'! Berlin, 3 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 19
O'na Dönmektesin Çok büyük bir uzay yolculuğundasın ey insan, Dünya Gemisi'yle. Doğum ile Allah'tan gelip, yine O'na dönmektesin ölüm ile. Berlin, 3 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 20
'Kendini Kolla! ' Çok açık-seçik bir hal diliyle der, sigara: 'Sıhhatinin düşmanıyım ben, kendini kolla! ' Berlin, 3 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 21
Terketmek Gerek 'İlkel âdet'tir sigara içmek. Bu ilkelliği terketmek gerek. Berlin, 5 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 22
Varmadan Hedefe Zafere kadardır sabrın müddeti. Varmadan hedefe pes etmemeli. Berlin, 5 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 23
Kurtuluş İçin İhtiyaçtan değil, zaaftandır sigara içmek. Kurtuluş için, iradeni güçlendirmen gerek. Berlin, 5 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 24
Alt Edecek Güçtesin Sigaraya mağlup olacak kadar aciz değilsin. İman ve İslâmınla onu alt edecek güçtesin. Berlin, 5 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 26
Hemen Geçer Zaman geçmez, boş durursan. Hemen geçer, çalışırsan. Berlin, 5 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 25
En Büyük Haindir! Düşmanındır sigara; seni katletmek istiyor, bil. Bu katliama seyirci kalan, en büyük haindir! Berlin, 5 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 27
Dinsiz Medeniyetse Allahlı yaşamaktır, en yüksek uygarlık. Dinsiz medeniyetse, en büyük alçaklık! Berlin, 5 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 28
Hürmetini Koru Geçmişteki büyüklere karşı hürmet ve muhabbetini koru. Çünkü onların naklettiği ışıkla buldun sen bu doğru yolu. Berlin, 6 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 29
Geri Kazan Onu Kaybetme iradeni sigara içmekte. Geri kazan onu, zararı terketmekle. Berlin, 6 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 3
Haksızlığındır Sendeki sıhhat, senin değil, seni Yaratan'ındır. Sıhhatini katletmek; hakkın değil, haksızlığındır. Berlin, 1 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 30
Unutmayın Ey 'sonradan' olan gafil insanlar! Unutmayın, sizden 'önce' Allah var. Berlin, 6 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 31
Sabret! Sabret, cenneti istiyorsan sabret. İstersen cehennemi, sabrı terket! Berlin, 6 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 32
Düşmanı Yere Ser! Şeytanı yıkıp devirebilmektir en büyük zafer. İman ve teslim silahıyla o düşmanı yere ser! Berlin, 6 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 34
Raslantıya Kalsaydı Tesadüf ve raslantı üzerine kuruludur; lotto, totto, piyango. Raslantıya kalsaydı işimiz; hayatı kazanamazdı filamingo. Berlin, 6 Ekim 2007. |
Anlamlı Sözler 35
Gereklidir Allah'a verilirse icad ve yaratılış, hayat bulmak kolay iş. Raslantıya verdiğindeyse, gereklidir sonsuza kadar bekleyiş. Berlin, 6 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 36
Aradığın Cennet İse Sabır gereklidir; takvada, ibadette, felâkette. Aradığın cennet ise, bu sabırları yüklenmekte. Berlin, 6 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 38
Bu Güce Sahipsen Atom ve nükleerden daha kuvvetlidir, inanç gücü. Bu güce sahipsen, mağlup edebilirsin süper gücü. Berlin, 7 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 33
Bir Evren Çalışır Şu ağaca bak bir; hayatlıdır, canlıdır. Bedeninde koskoca bir evren çalışır. Berlin, 6 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 39
Nasıl Koparırsın? Kartsız, parasız bir şey çekemezsin otomattan. Meyveyi şükürsüz nasıl koparırsın ağaçtan? Berlin, 7 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 40
'Şükür'le Çalışırlar 'İlâhî otomat'tır, bitkiler ve ağaçlar. Para yerine, 'Rabb'a şükür'le çalışırlar. Berlin, 7 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 41
Meyvesiz Bırakır Eğer insanlar şükürsüzlükle soyarsa o Rabbanî otomatları, Allah da bir kuraklık gönderip, meyvesiz bırakır o ağaç(mat) ları. Berlin, 7 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
Anlamlı Sözler 42
Cehennem Cezası Var 'Mânevî soyguncu'dur; Allah'a şükürsüz ve ibadetsiz insan. Cehennem cezası var soygunculara, dönmezlerse bu hatadan. Berlin, 7 Ekim 2007. Hüseyin Avdic |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:21 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.