![]() |
Salih Özalaşan
! ! ! ! ! Eller Kırılsın
Sevdan ile yanmak varmış kaderde Bana Güneş doğmaz oldu seherde Senin olmak var mı.? Şimdi! yada ilerde Benim kaderimi yazan eller kırılsın Başımda yeller eserdi seni görmeden önce Beni örnek al, mutluyum derdim her gence Senin sevdan oldu yüreğimde bir pençe Kalbimi parçalayan hain eller kırılsın Şahtım. Padişahtım ben bu alemde Mutluluk oyunu oynanırdı hep sahnemde Güller tomurcuk kopmazdı benim bahçemde Gönül bahçemi talan eden eller kırılsın Gülmeye hasretim hüzünlüyüm sayende Sözler kahır, müzik sitem aşk bestemde Hayatım sana feda gönlüm artık matemde Aşkı bana haram eden eller kırılsın Aşksız kalsın bana aşkı yasak edenler Benden beter olsun bana oh olsun diyenler Makberi yürektir korkmasın aşktan ölenler Seni benden alan o hain eller kırılsın Y.Tarihi 12-08-08 Saat 23.00 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
! ! ! ! ! Hayallerim ve Aşkım
Bugün şöyle bir düşe daldım yine Kah bir gülümseyiş kah bir hüzünle Anılarım gelse dedim birden dile Dönsem seninle olduğum ilk güne Güneş yine senden doğsa sımsıcak Yıldızlar inadına her zamankinden parlak Seni bana getirse sonsuza dek şafak Acılarımı dindirsem kanayan yüreğimde Seni yazsam yine gönlümün sayfalarına Ölümsüz aşkımı katsam mısralarıma Şarkımız söylense sevenlerin dillerinde Sensiz ermesem bir daha yarınlarıma Düşler gerçeğin aynası derdi eskiler Acaba erecek miyim bende muradıma Gönlümde sonbahar zor böyle sevmeler Sensiz kara bulutlar çöktü ocağıma Ben yine suskun kalayım bir köşede Gönlü kırık küskün hayata ve sana Yazmasın kırdığım kalemim derdimi Yazmasın neşemi gönlümün sayfalarına Unutulup gideyim kalayım bir başıma Yüreğimde aşkın dilimde ismin dua Başım öne eğik hasret bir umuda Hayallerim aşkım ve ben sana elveda Y.Tarihi 29-06-2008 Saat 00.16 Salih Özalaşan Salih Özalaşan |
! ! ! ! ! Zamansız Ölüm
Daha yeni gelmişti ilkbahar Söylenmemişti en güzel şarkılar Bize acıyı yaşattın bu Pazar Öksüz kaldı ardında yavrular Güldün goncaydın açmamıştın daha Amansız dertler dayandı çalmadan kapına Genç yaşında aklar düşürdü saçına Sensiz ağlıyor ardında yavrular Bahar mutluluktu gülüp oynanan Lale sümbül nergis çiçek açmadan Gecenin üçü sabaha varmadan Anneler günü annesiz kaldı yavrular Yakışmadı bu zamansız ölüm hiç sana Dönüp ardından ağlayanlara bir baksana Yaş otuz yedi hayatın başı bile değil daha Göz pınarları kurudu ardında yavrular İsmini anamaz oldum yüreğim sızılar Mevla’m neden yazılır bu kara yazılar Toprağa değil yüreğime vurulur kazmalar Yüreğine gömdü ardından ağlar yavrular Kıyamazdım saçının bir tek teline Tutam, tutam saçın dökülür elime Zalim kanser girmiş izinsiz tenine Daha sana doymadı ki öksüz yavrular Ne söyleyeyim, ne yazayım senin için Kanıyor kangren oldu vallahi içim Sana bin kez feda olsaydı benim ömrüm Anneler günü annesiz kaldı yavrular Ruhun şad olsun yattığın yerde rahat uyu Mekanın cennet olsun içtiğin zemzem suyu Sevip koklayamasan da iki öksüz yavruyu Dualarla yaşatacak seni artık yavrular Y.tarihi 23.05.2008 Saat 20.40 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
! ! ! ! Fani Bedenler
Topraktan geldik, toprağa gider her fani Ardından kan ağlasa da sevenlerinin kâlbi Dünya’ya hükmetsen, kalınmıyor asla baki Sevenin çok olsa ne fayda her canlı fani Sevdiğini kaybetmiş sevdiğim gözünde yaşlar Bir kuş gibi çırpınır ardından seven kâlbi Elimden bir şey gelmez hüznü beni de dağlar Mümkün olsa keşke sevilenler kalsa hep baki Elimde olsa getirmek giden sevdiğini getirmek geri Yeminler olsun bir gülüşüne adardım bu naçiz bedeni Tanrı senden benden sevenlerinden çok sevdiklerini Yanına alırmış çünkü bu bedenler bizlere fani Y.Tarihi 13-10-2007 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
! ! ! ! Sen Canıma Can Katarsın
Bir gün çalarsa Azrail kapımı Tutmadan ellerini; sıkı, sıkı Kaybolmadan gözlerinde Bilesin ki gözlerim açık giderim Kapanmaz sana doymayan gözlerim Açık kalır mahşere kadar inan Kara toprak altında inlerim Sana doymadım daha diye ağlarım Bir gün çaresiz dertler beni İnletirse gecenin alaca karanlığında Çare bulamazsa tabipler derdime Bilesin bir öpüş bin yıl yaşatır beni Derde yenilmem sen varken yüreğimde Zehir içsem şifa olur inan ki kadehimde Sensiz Karun olsam ne çıkar ellerim böğrümde Gönlümün zenginliği senin kaderinde Bir yudum içsem canıma can katarsın Damarımda kanım ruhumla birlik yaşarsın Şah damarımda kan pıhtısı oldun atarsın Sensiz ölmem; sen canıma can katarsın Y.Tar. 02-08-2008 22.40 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
! ! ! ! Şimdi Sensizim
Bir seni sevmiştim yüreğimde aşkın derya Günüme Güneş’ti yürek yakan gözlerin var ya İsmini anardım; ismin benim bildiğim ilk dua Şimdi sensizim; çekilmez ki bu Dünya Gecem karadan kara bahtım gibi zifiri Felek sevmez yüreğine aşk düşen garibi Niye vurdun kalbime o kelepçe kilidi Şimdi sensizim; çekilmez ki bu Dünya Unutuldum bir köşede yüreğimde aşk ile Her güne başladım bir umut bir şevk ile Kavuşmuyor sevenler Allah’ım ne bu çile Her zaman sensizim çekilmez ki bu Dünya Y.tarihi 04-02-2008 Saat 1.30 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
! ! ! ! Yüreğim Paramparça
Daha ikiye bölünmemiş bir yürek sendeki Bir görsen ne hale gelmiş sensiz bendeki Kırk yerinden yamalı yerlere düşmüş haldeki Adına yürek denmez yakılmış yıkılmış bendeki Candır canandır kalmayan eldeki Aramak ne fayda bilinmez yerdeki Kime ait o bedende atan yürek sendeki Bin parçaya bölsem ne fayda Sevgiye hasret yürek bendeki Sende kır varsın kırılsın olsun bin parça Ne gerek var yama için beton harca Sensizlik benim içimde ateş yakarda Yüreğimden bana kalan acep hangi parça Aşkın eylemiş yüreğimi paramparça 09-03-2008 02.22 Salih Özalaşan |
! ! ! Ben Seni Seviyorum
Nereden bilebilirdim mühür gözlüm Yüreğimin sende takılıp kalacağını Benim için heba olmuş sensiz ömrüm Hava su gibi sana muhtaç olacağımı Dost derken aşk düşürdün yüreğime Belalındım apansız girivermiştim ömrüne Yine mi sen derdin bu adam serserimi ne Şimdi aşk başımda geçmez söz gönlüme Senden uzaktayım ama sen yüreğimde Sensiz yanmaktayım yerim yok kaderinde Aynalara küskünüm barışık değilim bedenimle Neden çıkmadın karşıma benim aşk mevsimimde Elim uzatıp diyemem seni seviyorum Yüreğim açıp söndür diyemem yanıyorum Kalbimde kapanmaz yaralar sürekli kanıyorum Sen bilme tanrım bilsin ben seni çok seviyorum Y.Tarihi 11-09-2007 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
! ! ! Gönül Gözün Gördüğünde
Gönül gözün bakmayı öğrendiğinde düzgün Kederler olmayacak mutlu geçecek her gün Son deminde olsa da sona ersede ömrün Ardına bakmayacak mutlu kalacak gönlün Acıyı bileceksin tek biber yediğinde Mutlu olacaksın hep gönülden sevdiğinde Karanlık sadece güneş evine döndüğünde Yüzünde güller açacak sevgiden güldüğünde Olmayacak dilinde ah denen o kelime Mutluluk bir demet gül misali hep elinde Sevdiğini hep gönül gözünle gördüğünde Ayrılığın yeri olmaz asla senin ömründe Y.Tarihi 22-09-07 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
! ! ! Orda bir serseri öldü dersin
Bir gün kaf dağına kar yağarsa nedensiz Sonbahar geçti kışa merhaba dersin Buzlar sarkarsa zirveden yüreğine Gözyaşıma buz dayanmaz ateşsiz Yanarım orda bir serseri öldü dersin Siyah saçlarında başlarsa ağarma Zülfüne düşerse karbeyaz iki tel Kulakların uğuldarsa yel değirmeni misali Güneş doğduğunda kararırsa gökyüzü Anladım orda bir serseri öldü dersin Esen rüzgarda duyarsan şarkımızın ezgisini Meltem rüzgarı buram buram dağıtırsa sevgimizi Lokman hekim sona erdirirse çaresiz derdimizi Yüce yaradan değiştirirse bizim alın yazgımızı Tanrım serseriyi bana bağışladı dersin y.tarihi 16,08,2006 Saat 12,07 Salih özalaşan Salih Özalaşan |
! ! ! Rabia
Ruhumun isyanı dindi, sen gönlüme girdiğinde Aşkına hasretmişim, güller açtı seni gördüğümde Beklenen sendin; bekleyen biz; yandık hasretinle İsmini andık gelmeden; geldin; Dünya' mız şenlendi Aşk ateşini yaktın yüreklerimize güzel gülüşünle Y.Tarihi 31.01.08 saat 20.15 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
! ! Sen yalnızlığımda yaşarsın
Yalnızlık paylaşılmaz denir Yaşanır kişinin yüreğinde O içilmesi öldüren bir zehir Dolmaya görsün kadehinde Ama ben yalnızlığımı paylaşırım Sen farkında olmasan da seninle Düşüncelerimde hep sen varsın Seninle savaşırım sürekli beynimde Paylaşılmaz denen yalnızlığımda sen Bir ışık fışkırır yaşlı gözlerimde Bana uzak ruhuma yakınsın Sen yalnızlığımda yaşarsın yüreğimde Yazım.Tarihi 17.07.2007 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
* Asker
Bu kaçıncı askersin gönderdiğim hatırlamıyorum Onsekiz ay göremiyeceğim yoksun burada Ayrılıkları hiç sevmem yüreğim sızlar Şimdi yine ayrılık yaşıyacağım Hasretlik zor yollar uzak gurbet var arada Beklemekle gün geçmez sayılsada Dostlar seni unutmaz yollar uzak olsada Git güle güle gel yolun açık olsun Sen gönülde kalıcı bir dostsun Sen bir mehmetcik sen bir kahramansın Git güle güle gel yolun açık olsun Yaylalar yaylalar derken hatırla beni Bende unutmam seni Bir mehmetcik görsem gelirsin aklıma Bütün mehmetler ahmetler sana benzer bende Ben unutmam seni sende beni unutma Git güle güle gel yolun açık olsun Sen gönülde kalıcı bir dostsun Filiz TEKİN 24.8 05 yazılım tarihi saat 0 3 Salih Özalaşan |
* Bekliyorum
Yine karanlık çöktü her taraf sessiz Gökyüzü kara bulutlarla kaplı Bu gecede sabah geç olacak; her zamanki gibi Güneşin doğmasını bekliyorum Aklımda sen elimde sigaram Dumanında seni görüyor gibiyim Birden var olup birden kayboluyorsun gözümde Seni ne çok özlediğimi anlıyorum Gözlerimde hayal olmaya başladın Nerdesin nerelerdesin bilmiyorum Ne olur duysan sesimi seni özlediğimi bilsen Seni her gece ben böyle bekliyorum Filiz TEKİN 01-09-05 saat 04 Salih Özalaşan |
* Beyaz Aşk
Seninle aşkımız kar tanesi kadar beyaz Su damlası kadar berraktı Şimdi ******* ayaz üşüyorum yokluğunda İki sevdalı kalp yapa yalnız şimdi Seven yürekleri ile baş başa Çaresiz beyaz aşk içinde Hep beyaz kalacaktı sevdaları Kara bulutlar üzerine çökmeyecekti bu beyaz aşkın Beyaz kalacaktı kalplerinde Rüya gibi yaşanmış bir beyaz aşktı iki gönül de Ne zaman kar yağsa dışarıda Beyaz aşkım gelir aklıma saf temiz sevdasıyla Yıllar geçse de üzerinden beyaz aşk silinmeyecek ömürlerinden Yaşanmış aşkların en güzeli idi beyaz aşk tertemiz kalplerin de Hayat bitse de dünya dursa da beyaz aşk ölmez mahşere kadar yüreklerin de Filiz TEKİN Salih Özalaşan |
* Beyaz Atlı Prens
Düşlerimde yıllarca süslediğim beyaz atlı prensim Seni mevsimleri bekler gibi bekledim Belki çok yakınım da belki de uzaklardasın Belki uzatsam ellerimi tutacak kadar yamacım da İşte geldim prensesim diyeceksin Her nefes alışımda Her aklıma düştüğünde Bir gün gelip beni bulacağını Hayal kurdum düşlerim de Gel artık mevsimler geçmeden Hayallerim sönmeden Saçlarıma ak düşmeden gel Bekler seni yüreğim Bekler seni düşlerim Mutlu olmak Seninle var olmak dileğim Hasretlik çekmek zor Niye kavuşmasın deli yüreğim Benim düşlerimde hep sen varsın Benimde gerçek olsun düşlerim Gel artık mevsimler geçmeden Hayallerim mum ışığı misali sönmeden Saçlarıma ak düşmeden gel Gel beyaz atlı prens Zaman geç olmadan gel Yazım tarihi 29-03-05 Filiz TEKİN Salih Özalaşan |
* Hayallerim
Hayallerimi seninle süslemiştim Seninle kurmuştum dünyamı Hayal adamız da sen ben vardık Mas mavi denizdi sevgimizin tek şahidi Sevgimiz bizimdi kimse bilmeyecekti Sonsuza kadar yemin etmiş Birleştirmiştik yüreklerimizi Bu sevda bizimdi Şimdi hepsi kayboldu düşlerimde süslediğim Sevgimiz sonsuz olsa da sadece hayallerde İmkansız aşk yaşadık biz ikimiz seninle Şimdi ne oldu böyle bize? Hayallerimin içinde kayboldum seninle birlikte Filiz TEKİN Salih Özalaşan |
* Kal Benimle
Sen benim ilk aşkım, ilk heyecanımsın. Kalbim seninle dolu. Sen benim ilk göz ağrımsın. Çıkmaz oldun aklımdan, yüreğimde bir cansın. Seviyorum seni hala ilk heyecanla, Kal benimle, gitme kal! benden uzaklara. Sen benim sultanım, sen benim ilk aşkımsın. Vermez miyim bu canı ben senin için. Sevmekten öte bende senin yerin, Dünyalara değersin sen benim için. Gitme benden uzaklara gitme kal benimle Sen benim ilk aşkım ilk sevdiğimsin, Sen bende teksin! Sen bir tanemsin. Filiz TEKİN yazılım tarihi 20.8. 05 saat 14 Salih Özalaşan |
* Kaldı Bende
Seninle yaşamıştım aşkın en güzelini Şimdi sevda bahçemin çiçekleri soldu Bir sevdan kaldı bir de sen kaldın bende Ettiğin yeminler de yalanmış Senden ayrılmam dediğin sözlerde Hepsi yok oldu gitti Bir anılar bir sen kaldın bende İstesen de artık dönemem geri Yok ettin bütün sevgimi Viraneye döndürdün bu bedeni Yaşanan yaşandı bitti Bir anılar bir sen kaldın bende Filiz Tekin Salih Özalaşan |
* Kanıyor Kalbim
Kalp yarası çektiğim söz değil Acısı çok izi derin geçmiyor Ne çareler aradım geçmişi unutmaya Irakta olsan yakın da söz değil Yoruldum düşlemekten seni O güneş gibi parlayan masum gözlerini Rengi çıkmaz aklımdan anlatmak kolay değil Kalp yarası çektiğim söz değil Acısı çok izi derin geçmiyor Lal oldu yandı kavruldu bedenim Bitmeyen özlemin bitmeyen hasretin İçim de kalan sevgin söz değil Masum bir aşktı bu anlatmak kolay değil 15-08-2008 Filiz Tekin Salih Özalaşan |
* Sanma Bu Kâlp Unutur Seni
Ne çok sevdim seni Yüreğime işledim nakış gibi bitmeyen sevgini Hasretin şimdi kor gibi yakıyor içimi Kavuşmak ne mümkün anarım ismini Yanımda olmasan da sanma bu kâlp unutur sevmez seni Yollarımız ayrı istesek de yok dönüş geri Hatıralar yaşatır içimiz de o büyük sevgiyi Senden çok uzaklarda görmese de seni ağlayan gözleri Ruhlar aleminde elbet bir gün buluşacak yürekleri Yanımda olmasan da sanma bu kâlp unutur sevmez seni Y.Tarihi 22-01-05 Filiz TEKİN (Sevgili Filiz hanımın bu güzel dizelerini siz şiir dostlarıyla paylaşmak istedim.Umarım sizlerde beğenirsiniz) Salih Özalaşan |
* Sokak Lambaları
Gün kararınca yanar sokak lambaları akşamın karanlığını aydınlatır Merhaba der geceye ******* uzun ******* hüzünlü ve sessiz Yine aklıma düştün her zamanki gibi Hasret dolu ******* yine özleminle Yine yanıyor sokak lambaları merhaba dercesine Yine ******* hüzünlü sessiz Ben hala yine sensiz ve sevgisiz Bitmiyor özlemlerim Bitmiyor içimde yaşayan sevgin Pişmanlıklar neye yarar Sevme vazgeç dese de deli gönül laftan anlamıyor Yine yanıyor sokak lambaları ******* yine hüzünlü sessiz Ben hala sensiz ve sevgisiz Yazım tarihi 28.10.05 saat.0 2 Filiz TEKİN Salih Özalaşan |
* Sözüm Yok
Söz mü kaldı bende sana söyleyecek Yakıp yıktın geçip gittiğin yerleri Şimdi külleri savruluyor tutam, tutam Sana söyleyecek sözüm yok Ne baharlar ne yazlar geldi geçti Bende ki mevsimler hep sonbahar Rüzgarlar fırtınalar kopardın yüreğimde Viraneye döndü bu beden Nerde yeminler nerde sevgi dolu sözler Hepsi hayal hepsi rüya yaşanan Kalbim de tek sevgin kalan Sana söyleyecek sözüm yok Filiz Tekin 23.5 2008 Salih Özalaşan |
* Unutulmayanımsın
Yine mesafeler aramızda, senden uzaktayım Oysa sen kalbimde aklımdasın Denize bakıyorum, alaca karanlık Gök yüzünde yıldızlar parlıyor, bana bakıyorlar Seni düşündüğümü, sevgimi anladılar Sana olan sevgimi yıldızlarla yine sana gönderiyor; Seni seviyorum…… Seni fidan iken ektim yüreğime, şimdi bir çınarsın Sevgim sonsuz bitmez; Denizler engin, ucu yok, bucağı yok Sevgim gibi, aşkım gibi; Bende seni engin denizler gibi seviyorum Sen unutmadığım; UNUTULMAYANIMSIN…….. Filiz TEKİN (Sevgili Filiz'in harika dizelerini siz şiir dostlarıyla paylaşmak istedim ben bayıldım umarım sizlerde beğenirsiniz) Salih Özalaşan |
* Unuturum
Neler unutulmadı ki hayatta bende unuturum yaşanmış ne varsa acılar bir yanda kalsın yeniden başlarım hayata anladım aşklar sevgiler yalanmış Hani sevenler hani nerede? insan sevince sevilince mutlu olur sevilmeyen yürek acıyı ne yapsın kalmışsa tek başına hayatta şimdi yeniden yelken açıyorum beni bekleyen hayata geçmiş artık yok gelecek var dünyamda Filiz TEKİN Yazım Tarihi 14 8 2005 saat 03 Salih Özalaşan |
* Yolun sonu
Sonunda sende yaptın bana yapacağını Bu muydu aşkta verilen sözümüz? Hani biz hiç ayrılmayacaktık? Sevgimiz sonsuz olacaktı bizim Oysa verdiğin sözleri çabuk unuttun Maksadın beni yaralamakmış Gittiğin o ellerde çok mu mutlusun? Seni benden daha mı çok sevdiler? Benden daha mı çok değer verdiler sevgine? Yada sen öyle sandın Şimdi aşkımızı öldürdün yok ettin biranda Kapanmaz açtığın yara yüreğim de Son ışıkta söndü içim de Şimdi mutlu ol yaptıklarınla Belki benim gibi seveni bulursun hayatın da Söylemiştim sana benim geçtiğim yollarda geri dönüş yoktur Sevgiye uzanan yollarım çıkmaz sokak benim Kırıldı kalbim bir kere şimdi param parça Dönmem için sebep yok geriye Bir gün sende pişmanlıklar duyarsın kahrolursun yaptıklarına Senin de için yanar aklına düştüğüm *******de Aya yıldıza sorarsın acaba nerde diye Yollarımı beklersin sana dönmem için Hasretle anarsın geçen *******imizi Belki de rüyaların da görmek isteyeceksin beni Artık çok geç yolun sonu Giden yolcular dönmedi benim seferimden Filiz Tekin Y.Tarihi 17-02-05 Saat 00,02 Salih Özalaşan |
** Ayrıldık
Ayrıldık günler haftalar aylar yıllar geçti O sevgi dolu yüreğin hatırlar mı beni? Yaşadığımız güzel günleri unuttun mu bilmem Benim hala aklımda kalbimde benliğimdesin Böyle mi olacaktı sonumuz? Böylemi yazılmış kaderimiz? İsyanım büyük kalbim de Öksüz kaldım sensiz anılarla yaşanmıyor *******im gündüzlerim kabus Özleminle yaşamaktan İnanmak istemedim bu ayrılığa Çıkıp gelmeni bekledim birden karşıma Sonu olmıyan bekleyiş biliyorum boşuna 23.6.2007 Filiz Tekin Salih Özalaşan |
** Kavuşamadım
Bahçen de açan çiçek olmak istedim Tomurcuk iken soldum sevgilim Bu canımı sana vermek istedim Can beden de iken öldüm sevgilim Sana uçmak istedim Kırdılar kanadımı uçamadım sevgilim Sana gelmek istedim Yollarımı kar kapadı gelemedim sevgilim Hasretinle özlemin birbirine karıştı Kavuşamadım sevgilim Filiz Tekin 16.7.2007 saat.17 Salih Özalaşan |
*Arnavut Kaldırımları
Yine yürüyorum sensiz Arnavut kaldırımların da Sanki ayak izlerini görüyorum yürüdüğümüz bu yollarda Hüzünleniyor yüreğim her attığım adım da Hatırlatır seni bana Arnavut kaldırımları Sıcaklığın sarar benliğimi bu soğuk taşlı yollarda Hayalin sanki akseder gözlerimin yaşın da Gece ayazı içimi dondursa yaksa da Hatırlatır seni bana Arnavut kaldırımları Filiz TEKİN yazılış tarihi 07.05.2006 saat 17 Salih Özalaşan |
Acılar ve Doğum Günü
Ve bir yıl daha çekip gitti hayatımdan Her anı yıkandı sanırım gözyaşımdan Acı tatlı anılarımı sorma sakın Hep acılar geçti benim hayatımdan Bilmedim hiç nedir mutluluk Saman alevi gibi geçti hep hayatımdan Sevgiyi bulduğumu sandığımda bile Belli değilmiki ağlamamdan Doğmasaydım keşke demiştimya Ama elde değilki vazgeçilmiyor yaşamdan Yıllar bile acımasız bana karşı zamandan Gönlüme fırtına gözlerime gözyaşı Ağlıyor yüreğim hep yaralı her zamandan Gönül dostlarım vardıya hani Kimi yakınımda kimiyse uzaktan Hani nerdeler geçmiyor hiçbiri Yok olup gitmişler hayatımdan Bir gün belki doğduğum gün Dostlarım elinde kalkarım musalladan Mezar taşına doğduğu güne lanet Kaderine isyan vardı diye yazın ufaktan Gönlüme ferman geçmedi ne eylesem Sevincim olmadı hayatım hep vuslattan Salih yaşarmı bilmiyorum artık bundan sonra Sevdayı ne yakın nede uzaktan Yüreği yaralı gözü yaşlı umudu tükenmiş Kalmamış artık başka dostu kara topraktan Kim bilir belki oda isyan edecek Öldüğümde yılanları çıkarmayacak koynumdan Ve ben bir garip gönül dostu Hiç de umutlu değilim nedense yeni yılımdan Y.Tarihi 21-09-2002 Saat 18.00 Salih Özalaşan |
Adam Gibi Adam Olamadım
Sen kadın gibi kadındın Ben adam gibi adam olamadım Ellerin elimdeydi, yüreğim yüreğinde Şöyle bir candan sarılamadım Sevdana ezildim, bakamadım gözüne Gözyaşın oldum, gülüşün olamadım Deryaya açıldık aşkımız sandal Sığ suda batırdım kaptan olamadım Bazen dağlar deldim kerem misali Ağıtlar yaktım terkedilmiş misali Haykırdım sensizliğe isyankar misali Yanımda ol dedin, yanında olamadım Kul oldum kapında bazen köle Güne bakan gibi baktım baktığın yöne Yinede ayrılıklar düştü gönlüme Sen yüreğini serdin her daim önüme Anladım ki adam gibi adam olamadım Y.Tarihi 16,10,2003 Salih Özalaşan Salih Özalaşan |
Adam Sende
Anılarda yaşamak mı güzeldir? Anıları yaşatmak mı acaba? Yoksa anılara yol almak mı? Yüreğinde bir sevda kol kola Dost yüreklerde anılmak mı güzeldir? Dostluğun kıymetini bilmek mi? Yoksa yüreğini güzel olana açmak mı? Yüreğin yansa da dostluğa uzanmak mı? Sevgiyi bilmek mi güzeldir? Sevilmek mi yüreklerde buram, buram Yoksa sevgiliye yüreğini vermek Sevda şarkılarıyla mutlu olabilmek mi? Sevmek midir sevilmeseniz de gönülden Güzel olan, yüreklerde baki kalan Yoksa bir sevda masalımı söylediğin Her gün yeni bir sevda ile uyanan İnsan olmak mı güzeldir Yoksa insanları sevmek mi? Ölmek mi güzeldir? Yoksa bir nefes için direnebilmek mi? Nedir? bizi mutlu eden Kadir kıymet bilmek mi? Yoksa kadir kıymetin bilinmek mi? Yoksa gününü gün edip 'Adam sende deyivermek mi? ' Y.Tarihi 15-11-2003 Saat 22.44 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
Adamdan Saymadığın
Sen yürekten sevmek nedir bilir misin Sadece sevmek, olmasa da bir ümidin Sen almadan vermek nedir bilir misin Sadece vermek olmasa da hiç bir gelirin Sen hiç görmediğin birini sevebilir misin Sadece sesinden ve yüreğinden tanıdığın Sen tüm duaları unutup, tek bir ismi söyleyebilir misin Kâlbindeki sevgili olur mu? Tanrı diye taptığın Sen dağların ardını aşmadan görebilir misin Gönül gözüyle oldu mu hiç uzaklara baktığın Sen gözyaşıyla denizler yaratabilir misin Sen bir gün ben olabilir misin, adamdan saymadığın Y.Tarihi 27,12,2002 Saat 01,36 Salih Özalaşan |
Adı Ayrılık
Adı ayrılık soyadı hasret Lakabı sonserseri, mekanı mynet Baharı tanımaz, sonbaharda hep Onun gecesi bir dert, gündüzü ayrı dert İsterki hep hoş sohbet Zamanı varmı sormaz başıma dert Bazen sitemlerinden bunaltır beni Şeytan diyor şu serseriyi gebert Bir kıyabilsem varya ben ona Ancak edebiliyorum tatlı sert Sanki benim derdim bana yetmez ******* boyu ederim muhabbet Sitemkarımya etmeyelim haksızlık Bir bilseniz nede hoş sohbet Dilinden ya bal damlar, yada sitem dert İkisinin ortasını bulsa Dünya'da vallahi tek Dili sivri, hele bir kalemi varki Düşenin bu Dünya'yı lazım etmesi terk Sevgilere kucak açmış yüreği Benim serserim bu Dünya'da tek Y.Tar.18-10-2002 Saat 20.34 Salih Özalaşan |
Adı Bende Saklım
Edalım, baldan tatlım, bal dudaklım Denizim deryam,umman gözlerinde saklım Ay yüzlüm kaşı sürmelim, en kıymatlım Lale sümbül nergis, kokusu hepsinden farklım Işığıyla aydınlandığım, kalbinde sevgisi, salkım saçaklım Melek huylum, ruhu nurdan kanatlım Edasına kurban olduğum, yüreğinde sevdam saklım Doğan Güneş’le bir tuttuğum, geceme mah cemalım Adın bende saklı, sorana diyorum senin için edalım Mahşerde kavuşurum dediğim, bedeni bana yasaklım 30-05-05 Salih Özalaşan Salih Özalaşan |
Adı Entel Sosyete
Entel barda bir yosma Takmış yine birilerini koluna Kaptırmış kendini pistte oyuna Balık etinde hem enine hem boyuna Kirpikler takma kaşlar boya Gözlere çekilmiş rimelden bir cila Yanaklarda hem allık hem pudra Bel desen önlü arkalı fora Saçlar jöleli sanki peruk kafada Ara sırada kırıştırıyor locada Cilveleşmeler ardından şuh bir kahkaha Çınlar vallahi sesinden loca Bilmesen sanırsın bunlar Birbirini seven karı koca Yada iki sevgili Gelmişler kaçamak için bara Hey dostum dur bir dakika Yosma dedimse sakın fahişe sanma Şimdilerde böylesi olmuş moda Entellik diyor herkes bunun adına Ha pardon sosyete diyende var bu arada Gizlemişler kimliklerini Birer simgenin arkasına Yokolup gidiyor bu gençlik Ne zaman varılacak farkına Y.Tar.13-10-2002 Saat 9.10 Salih Özalaşan |
Adı neydi?
Adı neydi? Günlerdir koyamadığımız Sevdalar yaşanır; asla engel olamadığımız Bir çift göz her zaman vardır doyamadığımız Gönülden gönül-e bir yol ki! ! Göremediğimiz Adı neydi? Ayşe Fatma, bilmediğimiz Eller uzanır bazen tutamadığımız Kör olmak vardır bakıp göremediğimiz Bir de yüreğin sesi vardır ki! ! Duyamadığımız Adı neydi? Dost arkadaş sevgili ayırmadığımız Edilen sözler vardır acıda olsa darılmadığımız Gizli kelimeler hep kalır, yutkunup haykıramadığımız Öyle sevişmeler vardır ki! ! Tenine dokunamadığımız Adı neydi? Sevgi; Arzu; Özlem seçemediğimiz Can tatlı vazgeçilir; yar-ise asla vazgeçemediğimiz Her gönülde bir sevgili bakmakla göremediğimiz Öyle sevgililer vardır ki! ! Can vermekle ayrılamadığımız Adı neydi? Bazen nokta, nokta tanımladığımız Yüreklerde tomurcuk gül gonca gözyaşıyla suladığımız Sevdalar vardır içimizde bir özlem hiç yaşayamadığımız Sevmek o kadar güzel ve zor ki! Yaşamaya asla doyamadığımız Adı neydi? Geçmiş gelecek yada daha yaşayamadığımız Her yürekte bir sultan yaşar hatırını kıramadığımız Her şeye doyulur bir tek sevgilidir sevmeye doyamadığımız Öyle sevgililer vardır ki! Yanı-başımızda arayıp bulamadığımız Y tarihi 05-08-04 Saat 10.00 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
Adı Yok Bu Şiirin
Ben cehennemde yanmak istiyorum desem Cehennem ateşi az gelir benim gibisine Bedenimde fani bir can ne mümkün ona eza etsem Gülün rengi pembe kara bile az benim gibisine Çarmıha gersem kanım damlamasa bedenimden Çivi şikayetçi çivi bile çok benim gibisine Yüreğimi atsam kurda kuşa yem olsun gibisinden Kurda kuşa yazık yem olmak da yakışmaz benim gibisine Sevgiyi bilmem sevene saygı kalmamış bende Sevgili diyen nice aptaldır gönül vermiş benim gibisine Nerde? Nasıl? Ne için yaşarım? bende bilmem ki Benim için yaşam işte öyle bir yaşam gibisine Y.Tarihi 08-09-05 Saat 00.46 Salih ÖZALAŞAN Salih Özalaşan |
Adın Gibi Biliyorsun
Nasılda biliyorsun sensiz olamadığımı Damarlarımda akan kan Ağlarken gözlerimde yaş Bana hayat veren Güneş'in sen olduğunu Sen olmadan gönlümün karanlık *******in bir zindan Sensiz akmayan bir pınar Ötmeyen bir bülbül Yazmayan bir kalem Dahası sensiz bir hiç olduğumu Nasılda biliyorsun sevgi meleğim Gözlerimde parlayan ışığın senden geldiğini Denizlere hayat veren ırmak gibi Bana yaşamın senden geçtiğini Nasılda biliyorsun bin defa tövbe etsem Tekrar yine sana döneceğimi Sen olmadan yaşam olmuyor Adın gibi biliyorsun değilmi Seni hep seveceğimi Y.Tarihi 07-09-2002 Saat 16.30 Salih Özalaşan |
Adını Ben Koydum
Adını ben koydum Seni seviyorum Ne farkeder ha bir dost Yada hasretiyle yandığım bir sevgili Farkedermi? Ben sadece seni seviyorum Okurken gülüyorsun biliyorum Bu nasıl sevgi bu nasıl aşk Olmayacak artık sıkıdostla Asla birdaha savaş İster damarıma bas, İster bütün masaları dolaş İstersen dosta selam ver İstersen düşmanıma biraz yaklaş Yeterki sınırı çiz, Olma hemen sarmaş dolaş Sınavı geçtin olduk artık Sevgili, dost, en iyi arkadaş Elim havada kalmıştı Haydi şimdi çak bakalım İşte bu kadar sıkıdost Ölümüne sevdiğim arkadaş..... Salih Özalaşan |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.