![]() |
Menekşe Gülay
10 Kasımlar Bitmeyecek
Her on kasım da bir hüzün çöker içime, Durmaz gözyaşlarım bir sızı, yüreğimde, Acılara boğulur ruhum, seni göremeyince, Atam senin için ağlıyorum bu yaslı günde. Sirenler çalıyor milletçe hüzünlüyüz şimdi, Yağmur, gözyaşlarımla akıyor sicim gibi. Sevgin yüreğimde, çocukluğumdan beri, Çok üzgünüm yeni kaybetmiş gibi seni. Vatanım, milletim dedin osmanlıyı devirdin. Türk milletinin gücünü, dünyaya gösterdin. Ne mutlu ülkemize, cumhuriyeti getirdin. Devrimler yapıp cahilliği, esareti bitirdin. Yine bir sonbahar yine on kasımdayız işte, Her sene artan, bitmeyen üzüntülerimizle, Hayatta olsaydın kimbilir kızardın bizlere, Emanet ettiğim vatan, ne halde diye. Terör virüs gibi, gitmek bilmedi ülkemizde, Milletim cumhuriyet için coşuyor mitinglerde, Analar ağlıyor yaslı yürekleri, hep şehitlerinde Türkün gücü, kuvvetiyle sileceğiz terörü de. Biz güçlüyüz Türk'üz yenilmeyeceğiz kimseye, Vatanımız emanettir sen den tüm milletime, Hep bir koldan yüreyeceğiz düşmanın üzerine, Al bayrağımız altında, koşacağız zaferlere. Herzaman bendesin kalbimin en güzel yerinde, Yolum yolun ilkelerin yazılı yaşamımın köşesinde, 10 kasımlar bitmeyecek hep gelecek senelerce, Yine gözyaşlarım akacak anacak Atam'ı sevgiyle. Menekşe Gülay |
Acı Ve Tatlı Önümüzde
boş gözlerle baktım mâziye, geride kalanlar içimizde, üzüntüsüyle.. bir sevgi aradım kendime, kucaklamak, sevmek, öpmekle bitse.. bir anda sensizlik sarmıştı bedeni. kâbustan beter aşkın şimdi. gözlerim arar oldu sense farkında değilsin belki. heryer yemyeşil, kırlar çiçek bahçesi. ama içim sonbahar, yaprak dökümü sanki. tekrarları yaşamak zor be dostum. hergün yaşıyoruz geçen günü.. hayat merdiveni, çık çık bitmiyor birtürlü. acı ve tatlı önümüzde, bizler hep tatlıyı istiyoruz çünkü. gözyaşlarına yenik düştü bu gönül, bir de sana. aşkımız bizle olsa da mutluluk uzakta. sevgi yaşatıyor ama, neye yarar sen olmayınca. değişmeyen bir tabu sevgi, mutlulukta yanında olsa ya. birini yakalarken, diğeri kaçıyor elimizden. aşkla başım hoş değil, kovmaksa çözüm değil. gözyaşıyla mı yıkanacak yüreğim, fırtınalarda sarhoş mu gezecek bedenim. çocukluğumu istiyorum özgür ve mutlu.. ya da seni istiyorum hep yanımda umutlu. Menekşe Gülay |
Acıların Kadını
Gülmek nedir ki gülmeyi bilmezsen eğer. İçinden ağlamak gelirse nasıl gülesin. Ömrün üzüntüyle geçtiyse, gülebilir misin. Gülmek dost derler insana, tabii gülebilene. Hayat insana acımasız davrandıysa, İçinde ki kin, nefret ağır bastıysa, Ağlamaklı geçen günleri sıralaladıysa, Peki söyle bana, bu insan nasıl gülsün.. Ömrünce şansızlığın oyuncağı olduysa, Her bastığı dal kırıldıysa, Sığınacak bir liman bulamadıysa, Sevgiden yoksun, herkesce aşağılandıysa, Ağlayacak haline gülsün mü. Gülmek mutluluğun anahtarı olsun. Mutsuz insan o anahtarı nasıl bulsun. Zaten kendi adını kendi koymuştu. Herzaman acıların kadını olmuştu. Menekşe Gülay |
Acılarla Yürümek Zor
Ömrüm, bir aslanın pençesinde.. Nefes alamıyorum öyle daraldım ki. Karşımda bana kucak açan bir cennet. Görüyorum ama ulaşamıyorum ki. Sevgin neden acı veriyor herzaman bana. Sanki yerler diken, batıyor ayaklarıma. Acılarla yürümek zor be dostum. Sensiz neye yarar aşk söylesene bana. Kardelenler açtı buz tutmuş yüreğimde. Volkanlar patladı aktı sıcacık içime. Sevgini o kadar yaşadım ki benliğimde. Coşan bu gönlüm, acı çekmeye mecbur. Bazen aramadan çıkar sevgi karşına. Bağlanırsın deli olursun sonunda. Aşkını yaşarsın ömrün oldukça. Akan yaşlar k.d.v si oda kalırsa. Sönmüş bir ateşi canlandırdın yüreğimde. Öyle yandım ki yangınlar bedenimde. Hayat zaten vurdu beni, yerden yere. Rüzgar olma esme artık yalnız sevsene. Menekşe Gülay |
Acıyla Kavrulan Yüreğim Yine Çaresiz
rüzgar sus pus şimdi, gözyaşlarımla yıkandı yağmur, umurunda mı. heryer sessiz, bense sensiz. bir sürgündü hayatım yokluğuna, içimde yanan ateş, seninle son bulmayacak. özlemler yaksada sevgini, solmayacak. gideceğim birgün belki, içimde sen, yüreğimde sen, özlemişim seni birtanem. bu kervana katıp gideceğim inan ki, birgün bırakacağım seni, yokedeceğim ben de olan herşeyini. bugece bıraktın yine yüreğimle, beni yalnız. gelsen çektiğimi bir görsen, sensizliğimi bir bilsen. kıyarmıydın bana.. yine kıyardın. alışmışsın beni üzmeye, sevgimi bir kenara itmeye, bilsen ki yandığımı, hasretinin yaktığını, ama sen, yine beni üzersin. vurgun olmasam deniz gözlerine, sevmesem seni ölürcesine, keşke bu aşk bitse, hiç sürmese.. ama yapamıyorum sensiz. acıyla kavrulan yüreğim, yine çaresiz. Menekşe Gülay |
Adı Yok Bu Sevdanın
Uzakta sanma bir nefes kadar yakınım sana, Yüreğimde ki coşku öyle yayılıyor ki ruhuna, Düşüncelerin, aklın hep ben de, Bense seninleyim nedense, Sevgi buysa seviyorum seni, Sorarsan aşk var mı diye, Uzakta arama bence. Bir anda vazgeçilmezim oldun yaşamımda, Yüreğimin dermanı, ilacım oldun yaralarıma, Bu sabah güneş doğmadı bebeğim, Dün gece de kaldı ayak izlerin. Hüzünleri bırakıp gittin. Arkanda kaldı boynu bükük sevdan, Bir de ben canım, arkanda kalan. Bir mektup yaz bana, yüreğim seni bulsun, Bir şiir yaz bana, sevda koksun dizeler, Aşkını anlat canım, satır satır taşsın kâğıttan, Sevdiğini söyle, lâl olsun dilim alevinden, Bir masal anlat birtanem yalnız ikimiz olalım. Hep sevelim, hep yanalım, Kavuşmak olsun dileğimiz, ayrılmayalım. Bir yağmur tanesi olsam yok olurum toprakta, Bir kar tanesi olsam eririm su da, Canım, sevdiğim kaybetsem seni ölürüm. Aşkımı körükleyen bir rüzgar var ben de, Sana yolluyorum kalbimle birlikte, Sakla onu koy yüreğinin üstüne, Ne kadar sevdiğimi anlatsın günlerce. Adı yok bu sevdanın yüreğimizde, Yalnızca büyük bir sevgi dolanmış bedenimize, Özlem var hasret var aşk gizlenmiş nerelere, Seviyorum seni, inanmazsan bak gözlerime, Yanan bir ateş var ben de hiç sönmeyen, Sensizliğe binlerce kez kahreden, Yalnızca deli yüreğim var seni çok seven. Menekşe Gülay |
Af Yok Artık Sana Sevgili
Öyle güzel büyütmüştüm yüreğimde ki çiçeğini, Sarıp sarmalamıştı sarmaşıklar aşkla bedenimi, Her doğan güneş bir başka ısıtıyordu sevgimi, Gitme dedim yine gittin sevgili, Bir başka güzeldi günler seninle, Bir başka güzeldi sevdam beklediğimde, Uyma dedim yine uydun ellere, Gittiğin gibi dönmeyeceksin geriye. Ay küstü geceye, benim yüreğimse sevgisizliğe, Yalnızlığı öyle içirdin ki doldu ciğerlerime, Birden kara bulut oldun gölge ettin çevreme, Git vefasız, git hayırsız, git insafsız, Değermiydi ayrılığa, çektirdiğin çileye, Sevseydin yürekten severdin, Sevseydin ölümüne gelirdin, Sen sevmedin sevgili, sen hiç sevmedin beni. Benim için akıttığın gözyaşları nerede şimdi. Yanımdayken bile hasrettin kalmadı gitti. Aşıktın seviyordun hepsi öylesine bitti. Sen aşkı da sevmeyi de bilmedin sevgili, Sen neydin sen kimdin ben de unuttum şimdi. Senin için akan gözyaşlarıma, yazıklar olsun, Senin için çarpan yüreğime, yazıklar olsun. Sevmeyi bilmeyen gönlüne yazıklar olsun sevgili. Canındım cananındım sevdandım yüreğinde, Yeni açmış goncaydım tükenmeyecekti gönlünde, Bindin yelkenliye bıraktın sevgini gizlice, Aşk iki kişiliktir sevgili, malolmaz tek kişiye, Anlamadın bilmedin bilme de.. Alıştım sensizliğe, alıştım sevgisizliğe, Yüreğim kor olsa da unutacağım ismini, Zor olsa da sileceğim kalbimde ki sevgini. Sevmeyi özümde büyütmüştüm seninle, Kağıt gibi yakmıştım yüreğimi delicesine, Oysa sen değmezmişin hiçbir sevgi kelimesine, Sevmek mi o da ne diyeceğim bir gün geldiğinde, Unutacağım seni sevgili, antdır yemindir sevgime, Lanet okuyacağım belki de gittiğin güne, Girmek istesen de yüreğime, dönsen de geriye, Af yok artık sana sevgili, af yok bu sevgiye. Menekşe Gülay |
Affettiğini Bir Kere Söylesen
bir tangoda buluşmuştu ellerimiz, vucutlarımız isyanlarda, içimizde sevgimiz. deli gibi çarpıyordu yüreklerimiz. ne heyecandı o bebeğim, kalbinin atışları delirtti beni, tenin yaktı tenimi, ah bu aşk, ah bu aşk, ölmeden öldürdü şimdi. kutuplarda buz tutmuş dudaklarım, sıcaklığınla eridi bitti. seni seviyorum gönlüm hep sen de. sürgünde ki bitmeyen sevginle. kelebekler gibi uçarken dansımızla, mutluluk ise kollarında. kadehlerde sunduğum aşkla, çırpınıyor deli yüreğim sevdana. aşkımız yaşayacak biz yaşadıkça. günlerimi sana adadım sevgine, dualarım ise hep seninle. ıssız bir kumsalda olsam tek başıma, ölsem de yine aşkın içimde. bu hayat sensiz geçer mi birtanem, sensizliği bile seninle yaşarım ömrümce. bir damla sevgiye muhtaçtı yüreğim, sofrada yemek gibi sendin beklediğim, özlemleri gönlümde barındıran sevgin, seni görmeden yaşayabilir mi. ikinci bahardı seninle süslenen, görmediğim aşk, sevda da yeşeren, seni öyle seviyorum ki beni ben de unutturan sen, başım da kavak yelleri estiren yine sen. affettiğini bir kere söylesen, kalır mı yüreğimde gam, keder. Menekşe Gülay |
Affına Sığındık Affeyle Bizi
çeşmeden su gelir gürül gürül, doldurmazsan küpünü olur sefil. sabahları doğan güneş, girmek ister eve.. perde kapalıysa ışınlar nasıl dolsun yüreğe. ermek istersen hakikate, Rabbimin kapısı açık herkese. süslersen ruhunu dualarla, seccadeni yıkarsan gözyaşlarınla, yanan yüreğinde ki aşkla, olmazmısın iyi bir kul yaradana. olmazmısın. artık aşmıyoruz yolları Veysel gibi, yüreğimize sığan aşk, öyle yakın ki. gizem dolu hayatta ne bulduk yaşadıkça, boşa geçmedi mi ömür arkasından baktıkça. önemli olan kalp zenginliği, onu da bulmak zor mu şimdi. gözler açık olsun herzaman, Rabbim den gelen ona döner çoğu zaman, ibadetimiz aşkla olsun yaksın bizleri, ruhumuz temizlensin bu kandil günü.. biliyormusun yarına çıkacağını, biliyormusun kalp kırmanın ziyanını, anne, babanın duasını almamayı, biliyormusun cenneti cehennemi, biliyormusun. söylesene sen nerede yaşayacaksın gittiğin gibi. Rabbim günahlar çok aştı bizi, yağmurlar da yağmıyor heryer kurudu şimdi. gözlerimizin seli yetmiyor toprağı sulamaya, yüce mevlâm sen sonumuzu vesile et hayırlara.. dualarımızı kabul et senin yoluna, aşkı yaşat bize senin uğruna, meşâleler yansın yüreklerimizde öyle aşk ver ki sığsın kalplerimize, seni her an analım hûşu ile, kabul et dualarımızı çevirme bizi geri, affına sığındık affeyle bizi, Menekşe Gülay |
Ağlama Artık Ne Olur
yaktın beni bugün sevdiğim. duygularımı mahvettin. gözyaşlarınla zehirledin yüreğimi.. kapkara oldu ruhum, ben de seninle ağladım biliyor musun. dayanır mıyım gözünde ki yaşlara. sana birşey olursa yaşar mıyım. sensiz neye yarar hayat, biriciğim. sevgini bukadar yaşarken içimde. sensizliği yaşatırken yüreğimde. ve bebeğim gibi severken seni.. ağlama artık ne olur. dayanmıyor yüreğim dayanmıyacakta. çünki seni seviyorum gözbebeğim. ben seninle doğdum seninle öleceğim. Menekşe Gülay |
Ağlama Bebeğim
Oturduğum yer de seni düşündüm dün gece. Hayalin film şeridi gibi, gözümün önünde. Ne sarılıştı o, düşecektim nerdeyse yere. Sevdan içimdeydi kalbim ise, hep sen de. Özlemler doldu doldu taştı artık bizler de Seninle olmak seni yaşamak ne güzeldi o yer de. Şu an bile, içim dopdolu seninleyim... seninle. Gözlerinde kayboldum o sevdalı gözlerinde. Rüyalarımın kralı oldun gözümü kapadığım hergün de. Bazen güldük bazen de hüzünlendik ama sevgimizle. Bak... yine seni düşünüyorum hayallerimin içinde. Seni görmeden yaşayamam meftunum yeşil gözlerine. Ağlama bebeğim, dayanmaz bu yürek sevdana.. Senin için dünyayı yakarım kalbim yalnız sana. Ayrılıklar olmasa özlemler çoğalır mı söyle bana. Aşklar böyle devam eder mi tüm bağımlılığıyla. Güzel bir rüyaydı hiç uyanmak istemedim önceleri. Sonra hayallerle karıştı... beni ben den aldı sanki. Mercimek çorbası pişirmiştim sana, tuzluydu belki. Ama içinde, aşkım gizliydi öyle değil mi. Hayatta tek seninle yaşadım mutluluğu, özgürce. Huzur ise, senin kollarındaydı tüm sevginle. Dudaklarında ki ateş, bir başkaydı yandım işte. Bu yangın nasıl sönecek ayrılık dolaşmasın peşimde. Seni düşündüğümde gözlerimin yaşı akıyor bilinçsizce. Yakında nehirler taşacak eğer bu ayrılık bitmezse. Hep rüyalarımda mı görmeliyim seni, ümitsizce. Aşkım, sevdam hep benimle ol bitsin sensizliğimde. Ağlama bebeğim, bu ayrılık bitecek birgün inan bana. Mutlu olacağız seninle hiç olmadığımız mutluluğumuzla. Sevgin zaten içimde bitmeyen tükenmeyen lavlarla. Hiçkimse erişemiyecek bizde ki bu aşka, sevdaya. Menekşe Gülay |
Ağlamak İstemiyor Artık Gözlerim
Bir acıydı gelip oturmuştu yüreğime, Yakmıştı ciğerimi, tarifsiz bir şekilde. Ömür boyu çekilen tüm çilelerle, Nezaman gülecek yüzüm söylesene. Mutluluk uzakta, haram yalnızlığıma, Sevgi dolu yüreğimle kaldım başbaşa, Alıp başımı bir kaçsam çok uzaklara, Kimse olmasa, aşkta hiç uğramasa. Kader dedim çektim senelerce, Bitmek bilmedi sürdü ömrümce, Gülen yüzüm soldu hep.. niye, Anlamsızlıklarla süslü yüreğimle. Bir aşktı, bana heyecan veren, Ağlamalar bitti güleceğim derken, Ümit bitmez hep neşeyi ararken, O da kaçtı ben den çok uzaklara. Bir masaldı hayatım sığmadı kitaplara, Roman olur derken, altüst yaşamımda, Sevmeyi öğrendim sevda yakışmadı bana. Ben kovaladıkça aşkta kaçtı... sonunda. Bir anofordu aşk, çekti beni içine, Dayanılması güç arzular, hep içimde Gözyaşlarıyla kana bulandı yüreğim, Ağlamak istemiyor artık gözlerim. Menekşe Gülay |
Ağlasam Bile Duymazsın Sesimi
Bir öfke anıydı çok sinirlenmiştim, Kurtarıcı sanki sigaraydı yaktıkça yaktım. Kaybettim dumanların arasında kendimi, Kaybettim umutlarımı, aşkımı herşeyimi.. Sevgim için tırmanmıştım dağlara, aramıştım seni, Uçsuz bucaksız yamaçların kıyılarında, Sormuştum ceylanlara, kuşlara, ağaçlara, Gözyaşlarımla sulamıştım çiçekleri, Yağmurlar az gelmişti sevgimi kurtarmaya, Duygularımla yıkadığım, ayak bastığın toprağa. Ağlasam bile, duymazsın sesimi, Hissetmezsin ben de atan yüreği, sana nasıl dokunduğumu, Ve defalarca resmini, öpüp öpüp savrulduğumu.. Uyan artık uyan, baksana halime, Bir ben daha var mı söylesene, var mı.. Bulabilirmisin benim gibisini, Sana aşkla bakan, sevgiyle yüreğinde taşıyan, Özlemle günlerini, günlerine katan, bir sevgili daha var mı. Akşamlar dost olursa *******ime, lavlar gibi yanan yüreğimle, Aşkımı bağıracağım... haykıracağım herkese. İstanbul`a aşıktım seni tanıyana kadar, Şimdi ise bölündü sevdam, katlandı bir bilsen ne kadar.. İstanbul`du gözlerinde gördüğüm, sevginle yaşadığım, Hayatımı sana adadığım ve defalarca, Boğaza sevgimi haykırdığım İstanbul. Denizdi gözlerin, gücündü yedi tepesi, ya aşkın.. Martılarla bana yolladığın aşkın.. Silinir mi gönlümden hiç güzelim. Gemiler limandan ayrılırken mendilim hep ıslaktı. Gözyaşlarımla sevdiğim sen, gözyaşlarımla sevdiğim. Sen yandığım, bir ömür boyu yanacağım, tek sevgilim. Aşkını sakladığım tek yerim, yüreğim.. Sensizlikle dolan hayallerimle, akşamlara esir kalbimle, Hasretimde bitmiyor... hiç bitmiyor sevdiğim. Güneş saklandı bulutların arasına, artık hiç doğmuyor. Yıldızlar bir bir kayboldu gökyüzünden, ******* daha bir karanlık, ******* daha bir sessiz, Yokluğuna alkış tutuyor aydede bile küstü gidiyor. Günler mahzunlaştı aylar sevdayı aştı ya yıllar.. Özleminle kanat taktı... uçuyor aşkım... uçuyor. Menekşe Gülay |
Ağlayan Can Hiç Gülermi
Bir kıvılcımdı yaktı derinden beni, Aşk bile geride kaldı senin yanında şimdi. Takvimlerden düşerken günler tek tek, Özlemler sayfaları bile eritti. Kimi zaman yorgun kimi zaman vurgun, *******e sığmayan aşkla geçti yıllar, Hasretle yandı hep gönüller. Dönülmeyen sevdan yaşlarla doldu günlere, Gerçeklerle geçen aylar herzaman dertle, Belki bir şarkının namesinde, Belki bir sahilden geçerken hüzünle, Şiirlerimle kaldığında ise sevginle, Gözünün önünde canlansın hayalim, Belki hatırlarsın beni, ansızın yine. Bir çiçekti sevginle canlanmıştı bahçende, Aşkla sulamıştın sevmiştin delice ölesiye, Hayat öpücüğün bağlamıştı beni yüreğine, Ağlayan can hiç güler mi söyle, Özlemler kavurursa bedeni, Hasret yakarsa lavlardan beter şimdi Sana kavuşmamaksa, inan ölüm gibi. Menekşe Gülay |
Ağlayan Yüreğimde Sussun
Akan bir damla göyaşıydı gözlerimden süzülen, Sen ne gördün ne hisettin ne de benim kadar, Beni sevdin. Şiirlerdi asıldığım, şiirlerdi yandığım, Sense farketmedin. Herzaman bir kara bulut oldun çevremde, Devamlı yağmurları yağdıran, Güneşin önüne geçip, beni ısıtmasına engel olan, Bazen bora, bazen fırtına, Sayamadıklarımı da alıp götürdün benden. Ben aşık, ben sevdalı, ben deli, üstelik zır deli Ne dersen de sevdim ya seni.. Ölümüne sevdim anlamadın yandım çıra gibi. Sen gözümün nuru, sen yüreğim de büyüttüğüm çiçek, Sen aşkı tattığım sevdalım, nedir bu eziyet. Bir ceza ise bu, vur kelepçeyi vur vur ellerime vur Yüreğim kelepçeli sana, Ellerim de kelepçelensin ne olur. Susma artık konuş, ömrümce sustun. Susma bebeğim susma ne olur. Masmavi denizin, köpük köpük dalgaları arasında, Martıların can hıraş çığlıklarında, sevmiştim seni.. Büyük Ada, kınalı derken bir koşuşturmayla Bir sana aşık bir istanbul` a iki sevda arasında, Yanmıştı gönlüm, bitmişti sanki ömrüm. Ben sevdim mi adam gibi severim bebeğim, adam gibi, Ben sevdim mi ölümüne severim. Tutkudur aşk bende, yanan yüreğimle severim. Öyle severim ki tutuklu olurum aşka da sana da. Ben adam gibi severim sevdiğim, adam gibi. Hayatta yediğim tokatlar, az geldİ. Bir tokatta, sen at bana.. Belki uyanırım rüyalarımdan, sıyrılırım hayallerden. Belki aklım başıma gelir. Belki bu sevda, vazgeçer benden, Unutur çıkar yüreğimden. Dokunma bana artık sevdam, dokunma artık yarama Kanamasın artık kalbim, ne olur dokunma bana.. Sen sustun ağlayan yüreğimde sussun uyanmasın bir daha. Uyandırma sen de beni, ne olur yine dalayım rüyalara. Menekşe Gülay |
Ağlıyorum Kaderime
aşkı görüyorum gözlerinde pırıl pırıl. yıldızlar gibi parlıyor ışıl ışıl. kollarınla sardığın bedenim, artık sıcak üşümüyor bebeğim. düşlerimizi mavilerde yakaladık biz.. bir parkta çocuklar gibi, iki aşık.. görmüyor gözlerimiz hiçbirşey kör sanki. umurumda değil dünya sen yanımdasın ya.. karşımıza bir çift oturdu. onlarda aşık belli. öpüşüyorlar deliler gibi. aşk bu, neler yaptırmıyor ki.. yanındayken sönüyor öfkeli yanardağlar. çağlayanlar duruluyor mutluluğumdan. ben sana doyamıyorum sevdiğim, sen orada aşkımla.. bense burada seninleyim yalnızca. aldığım her nefeste ismini sayıklıyorum. yazıyorum dizelere. dinlediğim her şarkı da seni buluyorum. ağlıyorum kaderime.. günlerime hüzün çöküyor. kalıyorum kendimle. bitsin bu ayrılık bebeğim. dinsin bu sızı gönlümde. ayrılık yakışmıyor bize. çaresizlikse sevgiye. Menekşe Gülay |
Ah Bu Nasıl Sevgi
Bir gemi yanaşıyordu kınalıya. Deniz köpük köpük, ihtişamıyla İçinde sevgim, geliyordu yanıma. Deli eden tutkularım bu ada da. Ellerimi tuttun gözlerime bakarak. İçimi titreten yeşil gözlerin.. Ruhumun derinliğindeydin sanki. Mahvetmiştin beni de sen gibi. İçim dalga dalga, denizle yarışta. Ya sen duruyorsun gözyaşlarınla. Nasıl bir aşk bu, deliyiz ikimiz de Hiçbirşey görmüyen gözler biz de. Dönüyoruz ada dan akşam vakti. Gemi hınca hınç dolu, yer yok ki. Ayaktayız bedenlerimiz öyle bir ki. Nefesin içimde, ah bu nasıl sevgi. Kolların belimde bense seninle. Aşk vurdu birkere, ikimize de. Taştı yüreğimizden denizlere. Arzulara esir, ateşli sevgilere. Menekşe Gülay |
Ah Bu Yürek Yangını
Yaşanmış saymıyorum sensiz geçen saniyeleri. Kolların da geçen saatler, kendini şaşırmış gibi. Beraberken zaman dursa ya artık yerinde. Sana doymaz gönlüm aylar yılları kovalasa bile Bir haykırsam söylesem sevdiğimi herkese. Yer gök inlese, dağlar bile duysa sesimi. Denizler bile taşar dile gelir belki de kendince. Ey aşk.. hiç biryere sığmadın girdin kalbime. Ah bu yürek yangını, bir başka içimde. Mecnun bile şaşırır baksa benim halime. Leyla dan beterim ben, bu günler de. Çölleri bulsam düşeceğim sevdiğimin peşine. İsmin dilimde sevginse çıra gibi yanıyor yüreğimde. Tutsaklığım nezaman bitecek bitmez bu sevgiyle. Aşk damlaları gözümde, gözyaşım bedenimde. Sana hasret bu gönül, kalbi sevdan da hep. Yeni doğmuş bir bebek gibi, mutluyum yanında. Boyun eğmiş menekşe, bekliyor hep yolunda. Aşk orucunu bozacağım seni görsem karşımda. Sen de yalnız benim ol kendini yalnız bana sakla. Menekşe Gülay |
Ahmet Dede-Hikaye
Ahmet dede dağın tepesinde küçücük kulübesinde yaşıyordu. İki koyunu, bir ineği ve tavuklarıyla gününü geçiriyordu. Bembeyaz saçları ve uzun sakalıyla, hemen dikkat çekiyordu. Haftanın bir günü köye iner, yanında götürdüğü yumurtaları ve bir güğüm sütü satar,ihtiyacı olan yiyecekleri alarak, kimseyle konuşmadan kulübesine geri dönerdi. Köydekiler Ahmet dedeyi merak eder, suskunluğuna ve yanlızlığına anlam veremezlerdi. Birgün köye ilçeden araştırmacılar geldi. Köy halkıyla konuşuyorlar, köy hakkında bilgi alıyorlardı. Araştırmacılardan birinin gözü, dağlarda ki kulübeye takıldı. Köy halkına, kulübede yaşıyan biri varmı? . Diye sordular. Köy muhtarı, -Ahmet dedenin orda oturduğunu, Haftanın bir günü köye geldiğini söyledi.Yumurtalarını ve süt satarak ihtiyacı olan şeyleri aldığını anlattı. Ama hayatı hakkında bir bilgim yok. Dedi. Araştırmacılar, Ahmet dedeyi merak ettiler. Dağa nasıl çıkılır diye sordular. Köy muhtarı, -Ben sizi götürürüm dedi. Muhtar ve iki araştırmacı, dağda yürümeye başladılar. Yarım saat sonra yorgun bir şekilde kulübenin önündeydiler. Kapıyı çaldılar. Ahmet dede, şaşkın ifadesiyle karşılarındaydı.. Ahmet dede şaşkındı. Kendi hiçkimseyle konuşmadığı için., ziyaretine hiçkimse gelmezdi. Gelenleri bahçedeki, sedire buyur etti. Aceleyle kulübenin içine girdi. Tekrar göründüğünde, elinde bir maşrapa ayran vardı. - İçiniz efendiler yorulmuşsunuz dedi. Bir yandan ayranlarını içerken, merakla Ahmet dedenin hayat hikayesini anlatmasını istediler..Ahmet dede bir müddet durdu. Gözleri üzgün yere bakıyordu. Uzun bir nefes alarak anlatmaya başladı. -Aşğıda köyde bahçeli bir evim vardı. güzel bir eşim, biri kız biri oğlan iki çocuğum vardı. o zaman demircilik yapıyordum. Mutluyduk. Mutluluğumuz dört sene sürdü.Birgün bayram öncesi eşim, iki çocuğumla onlara giyecek almak için, ilçeye gitti.Oğlum dört, kızım iki yaşındaydı. Akaşam kara haber geldi.Araba çarpmış eşim ve kızım ölmüş, oğlumu ise bütün aramalarıma rağmen bulamadım.Dedi. Ahmet dede ağlıyordu. Gözündeki yaşlar sicim gibi akıyordu. -Ben de hayata küstüm. Bu kulübeyi yaptım. Burda yaşıyorum dedi. Araştırmacılardan birinin yüz ifadesi değişti. Ahmet dedeye bakarak, - Baba dedi. Ahmet dede şaşkınlıkla, -Baba mı? . Anlamadım dedi. -Evet sen benim babamsın.Köye seni araştırmak için geldim.Ömrümce seni aradım dedi. Baba oğul sarılmıştı. İkisi de ağlıyordu. Muhtar ve diğer araştırmacı da dayanamamış ağlıyorlardı. Ahmet dedenin oğlu, -Baba seni almaya geldim. Seni buldum artık bırakmam dedi. Baba oğul birbirine kavuşmuştu. Ahmet dedenin üzüntüleri mutluluğa dönüşmütü.. - Menekşe Gülay |
Aklım Başımda Değil
Hiçbirşey bırakmadın senden bana kalan, Yalnızca gözyaşım kaldı hiç anlamadan, Pembe güllerdi oysa, hep gönlüme dolan, Aklım başımda değil çırpınışlarım boşuna. Bir kere vurdun bin kere öldürdün yoluna, Ahlarla geçti zaman, durma artık karşımda, Senden gelecek hayır, Allahtan gelsin bana, Aklım başımda değil yalvarışlarım boşuna. Özgür bir kelebektin hiç durmadan uçtun. Çiçek çiçek dolaştın, beni hep unuttun. Mahpuslarda yüreğimi, öylesine kuruttun. Aklım başımda değil haykırışlarım boşuna. Küsmek çözüm değil, yüreğim hep kanıyor. Çektiğim tesbihlerle sabrım artık taşıyor. Verdiğin üzüntüler, durmadan beni aşıyor. Aklım başımda değil bağırışlarım boşuna. İlmik ilmik dokudum aşkı, hep sundum sana, Yağmurları biriktirdim koydum avuclarına, Ümitlerim, hasretim, özlemimdin yalnızca, Aklım başımda değil çağırmalarım boşuna. Menekşe Gülay |
Aldatılan Kadın
Sevgiyi ararken bulduğumu sandım. Kendimi kaybettim ama yanıldım. Umudumu yitirdim düşüncelerimde. Çaresizliğimle kaldım bak işte. Aldatılan kadın, ben miyim yine. Umursamaz tavrın beni deli ediyor. İlgisizliğinse hayata küstürüyor. Daha ben den ne bekliyorsun söyle. Sana ne verebilirim artık böyle. Seni kabul edemem bu şekilde. Git artık beni bırak, kendi halime. Çekemem bitsin artık bu çile. Ben aldatılmayı kabul edemem. Böyle bir şeyi içime sindiremem. Hayatım altüst oldu sayende.. Kalbimde ki sevgin kül oldu işte. Hislerim de cehennemi yaşattın yine. Peşinden koşmaktan bıktım sevginle. Bir türlü uslanmıyorsun kişiliğinle. Yoruldum uğraşmaktan artık seninle. Bırak yoluna git olma benimle. Menekşe Gülay |
Aldırma Diyor Gönül
Sen ulaşılmaz yüce bir dağ, Ben eteğinde bir mor menekşe, Ben aşıkların âşığı, ben sevgi delisi, Yüreğimde ki tutkuyla bakıyorum sana, Başın masmavi bulutlarda, Erişemiyorum ki hiç sana. Secde ediyorum bütün gün Rabbime, Dualarım hiç bitmiyor hep dilimde, Tek dostum ise kır çiçekleri, Biraz aşağalara baksan görsen beni, Bende ki yangını farketsen, Yansan ben gibi, yüreğinle yansan. Kırlangıçlarla haber yolluyorum sana, Kollarımla sarıyorum sevgini doyasıya, Kesme güneşimi, boğma beni karanlıklarda, Bir yudum suya muhtaçken, yağmurları bırakma, Bu kadar severken, aşkımı sığdıramazken aylara, Mâhkum ettin beni, yazık değil mi bu aşka. Yine içim içime sığmıyor seni düşünüyorum. Binlerce kez lânet ediyorum yalnızlığıma, Sensizlik bir kâbus, çöktü yüreğime, Hayat ise anlamsız, yığıldı üzerime, Beklediğim tek şey sevgindi Yalvar yakar oldum ama nafile. Mor menekşe yalnız, mor menekşe sensiz, Aldırma diyor gönül, yapamıyor ki sevdasız. Bu hayat değer mi bu kadar yanmaya, Çilelere düğüm atıp, ömrünce ağlamaya, Yasta yüreğim, lâvlar içinde bedenim, Vuslatı ise hiç düşünemiyorum sevdiğim. Menekşe Gülay |
Alev Alev Yandım
Sana geldim birtanem bekletme aç kapıyı. Yollar bitmek bilmedi yanındayım ben şimdi. Şaşırma öyle yine kucaklayıp döndürsene beni. Yine başım dönecek olsun herşey öyle güzel ki. Aşkım, sevgimle geldim içimde ki duygularla. Bitmek bilmeyen özlemleri bıraktım aşkım sana. Hasret bitti artık, seninleyim işte bak sonunda. Herşey güzel olacak biliyorum benimlesin ya. Artık yanındayım hiç bırakmıyacağım seni. Kollarında mutlu olacağım hep eskisi gibi. Sana olan özlem eritti eridim mum misali. Seninleyim mutluyum seninim bak şimdi. Tatmadığım acıyı, sensizlikte tattım ben. Alev alev yandım kaldım ateşler içinde. Yanardağlar patladı kalbimde bir de stresle. Çok şükür bitti sevdiğim sana geldim sevgimle. Hayat acımasız aşkın ise, acıydı yüreğimde. Gönlüm perişan, dertler yanımdaydı benimle. Ama sana olan sevgim kalbimdeydi kalbimde. Ya özlemim, o özlem mahvedebilirdi beni de. Yunus Emre gibi sanki, çölleri aştım geldim sana. Aşk beni neyledi yüzüme, halime bir baksana. Ama sende ki aşk daha büyük, beni aşıyor ya. Ne olacak halimiz yanacakmıyız ömrümüz oldukça. Menekşe Gülay |
Anlamıyorsun Beni
gökyüzünde yıldızlar ne güzel parlıyor. gözlerinde ki ışık gibi, aydınlık cıvıl cıvıl. bakışın ne güzel, içinde kayboluyorum gözlerinin. bazen bakamıyorsun başını öne eğiyorsun sesizce. saklıyorsun gözlerini, gözlerime bakmayasın diye. duygu dolu yüreğin anlatıyordu kendini bana. şaşırıyordum karşında, anlam veremiyordum sana samanyolu ne güzel, yıldızlarla bir bütün sanki. sen de benim yıldızım olsan, kollarımla sarsam seni. sevgimi hissettirsem sen de görsen seni seveni. aşkımı yaşatsam öpsem, öpsem gözlerini. ellerini tutsam avuçlarım da tutsak etsem sevgimi. güneşim olsan, ateş gibi yaksan kalbimin içini. karşımda olsan gözlerinin içinde kaybetsem gözlerimi. erisem bakışlarında anlar mısın sana olan sevgimi. sana nasıl anlatayım tutkumu, hiç anlamıyorsun beni. Menekşe Gülay |
Anlatmakla Bitiremem
Sen den ayrılmak bir ölüm sanki, Ayaklarım git diyor yüreğimse kal, Sensizlik kolay mı sevdiğim, Bu çiçek büyür mü yangınlarda, Görmezse seni, yeşerir mi renk renk, Ayrılırken yaşlar gözlerimde, Sakladım kimse görmesin diye, İçime akıttım yüreğim sızladı, Sensizlik neden hep ben de, İçimde ki yokluğunu, Bir kez daha anladım şu anda, Gözüm arkada kaldı akan yaşlarla, Son bakışın, Yüzünde ki hüzün, Gitme kal der gibi, Seni seviyorum bebeğim, Bu sefer ayrılığın koydu bana, Elim kaldı havada hüzünse, sevdam da. Gözlerim dinlemiyor artık beni, Sözlerim ise lâl oldu dilimde şimdi, Kimseye anlatamıyorum ki, Sen bu aşkın baharı, Sen benim tek aşkım, Sevdiğim, herşeyim, Canımın diğer yarısı, Anlatmakla bitiremem ki, Bende ki bu aşkı. Menekşe Gülay |
Anlatsana Dinliyorum Seni
bak, yine uyuyamıyorum işte. gün ışığını gösterdin bana yine. uykuya hasret bıraktın acımasız sevginle. böyle bir aşkta yaşanır mı kalplerde. uykusuz *******imin perisi misin söyle. neden kendimi verdim bu sevgiye.. mecbur muyum seni her an düşünmeye. aşk vurdu bana, bak yine gerçekte. gözümde görmüyor hiçbirşeyi, bu *******de. hicranla doluyum nasıl efkârlıyım bir bilsen. aşk ateşinde yanmak zor. sevdiğim söyle bana, nasıl baş edeceğim ben bu aşkla. boşuna sarhoş olmuyor insanlar, yana yana. ben de sana yandım anlasana.. bir sevgi bitmeye görsün hayatta. o zaman kıymete biner sevgim sana. ben seni, seninle yaşamak istiyorum yaşantımda. sensiz ne yapayım hayatı, sen olmadıktan sonra. içim yanıyor sen bile söndüremezsin şu anda. sen de seviyorsun hissediyorum bunu. aşkın ateşi gözlerinden belli, gelmiyor bunun sonu. güzel gözlerinle, yakıyorsun içimi. sen de benim için yanıyorsun öyle değil mi. bir açılabilsen anlatsan bana sevgini. gizlemesen sevgini, söylesen sevdiğini. hadi canım anlatsana, dinliyorum seni. Menekşe Gülay |
Anmayacağım İsmini
Sevgine susamış gibi, içtim suyu bu gece, Düşüncelerimdeydin aklım yine sen de, Bir kırmızı gül açtı gönül bahçemde, İsmini sen koydum sevdiğimsin diye. Ağladım sessizce çekildim bir köşeye, Yangınlara dönen ruhum, hep yüreğinle. Böyle bir sevgi olmasın, Böyle bir aşk, doğmasın gönüllere, Hasrete kanmasın hiçbir yürek, Sevda yağmuru, sokaklara yağsın hep, Mutlu yarınlara merhaba, Sensizliğe ise güle güle sevdiğim. Deli gibi estin döndürdün başımı, Girdin yüreğime, yokettin hayatımı, Heryer dar şimdi, sevgi oldu hasretim, Aşk hiç uğramasaydı keşke bebeğim, Belki içerdim sevgisizliği kana kana, Yokluğunda koymazdı bu kadar bana. Dünya bir yana derdin sen bir yana, Hani bensiz bile yaşayamazdın, Nerde kaldı verdiğin yeminler, Nerde kaldı verdiğin sözler, Bir sevda büyüsüydün sanki ben de, Gözlerimden süzülen yaşdın sevdiğimde, Allah aşkına git görmesin gözüm seni, Duymasın artık kulağım, güzel sesini, Sevdaya kapadım bende ki yüreği, Nasıl olsa alışacağım yokluğuna, Özlem, hasret çıkmayacak artık yoluma, Anmayacağım ismini, ömrüm oldukça. Menekşe Gülay |
Anneler Hiç Ağlamasın
Bir yürek yangınıydı yerleşmişti ciğerlerimize, Dinmeyen gözyaşlarımız hep şehitlerimize, Ağlarsa anam ağlar derler ya ağlıyoruz birlikte, Gülmek yasak mı bizlere, yasak mı annelere, Parçalandı yürekler, onca şehitlerimize, Vatan sağolsun şehitlikse büyük mertebe. Yüreklerimiz özlem dolu, hasretle yolladık askere, Dualar ettik arkalarından alacaklardı teskere, Vatanı bölmeye çalışan hain kurşun asıl bizlere, Türk milletim eğilmez senin aklın nerede, Sen nerde doğdun nerde büyüdün söylesene, İçtiğin su, yediğin ekmek haramdır sizlere, On Mehmetçik ölür arkadan bin tanesi gelir. Bin tanesi ölse, yetmişiki milyon Türk, yerine, Fedadır canımız vatanımıza, al bayrağımıza, Kolay mı kazandık tarihimize bir baksanıza, Başeğermiyiz size, nalet kurşunlarınıza, Cehennem bile az gelir siz yaşadıkça. Vatan sevgisi iliklerimizde, damarlarımızda ki kanda, Türk milleti vatanı için kurban olmaz mı canımız vatana, Biz Türk doğduk Türk öleceğiz şanlı bayrağımızla, Hedefi yanlış seçtiniz bir ölürüz bin geliriz karşınıza, Atam'ızın izinde yürüdüğümüz her yolda, Başarılar bizimdir bırakmayız vatanımızı düşmana. Sizler gözümüzün nuru, yüreğimizde ateşsiniz. Vatanımızı koruyan Mehmetçikler, hasretimizsiniz, Milletçe dualarımız size, tüm annelerin sevgisiyle, Mavi kanatlı kuşlar, getirsin sizleri sevdiklerinize, Kefenler hainleri bulsun kurşunlar ters tepsin, Kanamasın yürekler, anneler hiç ağlamasın.. Menekşe Gülay |
Annem
bugün içimde acın, taptaze annem. çünki bugün doğum günün. kalbim kanıyor. yıllarım sensizlikle geçti. seni düşünerek.. rüyalarıma giriyorsun. ama sana sarılamıyorum. seni öpmek, kokunu duymak istiyorum. sana dokunamıyorum. varlığını hissedemiyorum, gözyaşlarım, sicim gibi akıyor gözlerimden. her doğum gününde sensizliği daha da çok yaşıyorum. sana birşey olursa, yaşayamam diyordum. ama yaşanıyormuş annem, hem de acı çekerek.. başkaları, annesinden bahsettiğinde, inan içim bir hoş oluyor. sanki kırılıyorum. kalbim yaralı, bu yara iyileşmez annem. sen bana gelemezsin biliyorum. ama birgün, ruhlarımız birleşecek seninle. belki hasretimiz, özlemimiz dinecek. kavuştuğumuz gün, benim bayramım olacak. senin için doğum günü hediyesi, dualarım, birde bu şiir annem. Menekşe Gülay |
Anneme
En zor günüm de koşardın yanıma. Şimdi ise bulamıyorum aradığımda. Hasretim inan, senin sıcaklığına Sevgi dolu ruhuna, anne kokusuna. Yokluğun kemiriyor bitiriyor beni. Sevgine muhtaç öyle çaresizim ki. Acın kalbimde kanayan yara sanki Sensizlik kötü, dağladı yüreğimi. Ümitsizlikler sardı tüm bedenimi. Kimseden fayda yok öyle yalnızım ki Bir sen olsaydın hayatımda yeterdi bana. Dünya yansaydı olurmuydu umurumda. Özlemin içimde, yakıyor beni. Heryerde seni arıyorum yoksun ki. Hasretin içimde sevginle birlikte. Gözlerimde yaşlar beni bıraktığın gibi. Bugün içim, seninle dopdolu yine Yaşlı gözlerim kendini kaybetmekte. Hasret ve özlemle kaplı bedenim ise, Seninle kavuşacağım günü beklemekte. Menekşe Gülay |
Anneme Son Veda
sana hasret bu yürek birikmiş özleminle ruhum, gözlerimle seni aramakta. son vedaydı tabutunun arkasında kaldım yalnızca. gözyaşlarım hala dinmedi. nezaman aklıma gelsen, mani olamıyorum onlara. sana sarılmayı, ve ençok anne kelimesini özledim biliyor musun. aradan onca sene geçti. her an gelecekmişsin gibi, hep bekliyorum seni. değişik bir tutkuydu sana sevgim. herkes annesini sever. ama benim için, herşeyden önemliydin. canımı isteseydin senin di. ilahi bir aşk gibiydi sevgim. nezaman mezarını ziyaret etsem, toprağını seviyorum sen gibi.. taşını okşuyorum saçların gibi.. öpüyorum öpüyorum. ama öyle soğuk ki anneciğim. senin sıcaklığın, sarılışın, sevgin yok artık. bak yine gözlerimde yaşlar. dinmek bilmiyor ki. hasretin içimde yüreğimi kemiriyor. biz anne kız gibi değildik. candık birbirimize. şu an ruhsuz bir bedenim, canım seninle birlikte. hep dualar yolluyorum kabrine. elbet bir gün kavuşacağız mahşer de. seni seviyorum canım anneciğim. sevgin hep ben de özleminle yanan yüreğim de. Menekşe Gülay |
Aramızdaki Uçurum
bir denize baktım bir de sana. ikiniz de eşsizdiniz karşımda. ikinizin de güzelliği bir başka. deniz gibi dalgalar yarattın içimde. sürükleniyorum düşüncelerimle nereye. liman arıyorum kendime o liman dolu şimdi. yanaşamıyorum bana kalbin de yer yok ki. yalnız kaldım bu ******* de kendimle. yine döneceğim tekrar hayallerime. denizde ki dalgalar köpük, köpük. baktıkça içim eriyor sanki. gözlerinin yeşili, berrak deniz gibi. içten ve sıcaksın karşımda sevginle. ama aramızda ki mesafeler uçurum. ulaşamazsın yetişemezsin hayallerime. sen de hayaller mi kovalayacaksın benim gibi. insan hayal ettiğini karşında ister. aşksız neye yarar hayal, öyle değil mi. bırak sevgin içinde, hayallerde kalsın ömrünce. insan sevince, sevdiğiyle olmak ister. sen ise olamazsın engelleri aşamazsın. aslında güzel yüreğinle muhteşemsin karşımda. ama ben alışığım yalnızlığa ve olmayan aşka. gemi güvertesinde denize bakıyorduk ya. gözlerinde ki hüzünde kayboldum bir anda. denizde ki coşku yüreğindeydi sevdan da. içim alabora olmuştu senin yüzünden. sevda yağmur seli gibi akıyordu içine. imkansız aşk, olmamalıydı bizler de. aşk herzaman hayallerimde kalmalı bence. sen de mutlu olmalısın yalnız kendinle. Menekşe Gülay |
Arayış
herkes bir arayış içinde, çıkar yol arıyorlar bulmak için, yıllarını bu yollar da harcıyanda çok. aradığını bulamayanda.. ne aradığını bilmeyenlerde. herkes birşeyler arıyor bu hayatta. aşk, sevgi, zenginlik arayan.. bu arayışlar biter mi bitmez. arayışta bir hastalık.. aradığını bulsan bile, başka arayışa geçer insan. bazen sorarım kendime, ne arıyorum diye.. sayıyorum sayıyorum. bitmez ki.. bir arayışı, bir arayış kovalar herzaman. zaten arayışlar bittiği zaman, ömür biter herzaman. Menekşe Gülay |
Arkadaş
arkadaş, aşık olmak iyi değil bu zamanda, olan bir, olmayansa bin pişman bu dünya da. seni kızgın ateşe atmışlar yada yakmışlar. hiç farkı yok yine yanan sensin orada.. değer mi bu güzel hayatta, aşık olmaya. herşeye aşık ol ama, bir insana asla. ne gecen kalır ne gündüzün. ağlamaktan gözlerin şişer sonunda. denizde boğulmak bile, daha iyidir aslında. denizde bir kere boğulur ölürsün. aşk ise, boğar insanı öldürmez çekersin. kalp acısı bitmez tükenmez seni tüketir. sonunda da verem olur gidersin bu hayattan. bak arkadaşım, ben çektim sen çekme.. nice aşıklar kavuşamadı birbirine. aşk acıdır acısı kalır üzerinde. aşktan kim gülmüş ki sen gülesin. sen arkadaşının sözünü dinle. vazgeç bu sevdadan. gönlüm razı değil, aşkın, seni tüketmesinden. Menekşe Gülay |
Artık Gelsene
eğer birgün hüzün sararsa seni, gözlerinde ki yaşlar akarsa hiç duraksız. bil ki sen de aşıksın benim gibi arkadaş. kadere dönen gönlüm, öyle yalnız ki sensiz. gündüzlerim hep karanlık, *******im ise boş ve yalnız. rüyalarımı süsleyen sen. hayallerimde yaşattığım sevgin. sana olan bu özlemle ben bittim. aşk sararsa bedeni, kalp aşkın oyuncağı, kıvrandırır insanı deli gibi. hüzün sonbahar yaprağı sarartır yürekleri. yandı yüreğim harman yeri çaresi yalnız sen de hep yağmur gibi yaşlar, gözlerimde. nehirler taşacak nerdeyse. aşkla hüzün karıştı ben de yine. ağlamak istemiyorum artık gelsene. Menekşe Gülay |
Artık Üzülme
gözlerinde ki hüznü saklama ben den. ne yaparsan yap okuyorum içini. sense neşe kaynağımdın benim. boşuna uğraşma görüyorum sende ki seni. hayatımsın vurgunum gözlerinde ki aşka.. yenilmeyeceksin üzüntüler bitecek sonunda. herşey istediğin gibi, sevgimiz sürecek her an da. seni seviyorum kalacağım bebeğim hep aşkınla. ömürler geçse de başım yoluna. sana hasret ruhum, bırakmaz ki tek başına. sen nerdeysen ben daima orada. boynum kıldan incedir bir bakışına. deniz gözlüm bu kalp, hep seninle. sanma ki burdayım aklım yüreğinle. görmediğimde nefes bile alamayan ben. bitap, biçare yaşıyorum sensizliğinle. hayat bazen güldürür bazen de ağlatır böyle. önemli olan aşk, o da bizimle herşeye kanaat gerdik direndik birlikte. bu da geçer sevdiğim artık üzülme. Menekşe Gülay |
Arzularımız İçimizde Kilitli
aramızdaki cam, engel seni sevmeye.. bir nefes kadar yakınken, fersahlar kadar uzaksın düşündüğümde. duygularım yalnız yazılarda, gözlerim aşkla, sana bakmakta.. arzularımız içimizde kilitli. bazen hüzün vuruyor gözlerimize. birer damla gözyaşı inci gibi, bakarken dokunamamak, hissedememek coşan bedenlerimiz de gizli. tatlı sözlerin okşuyor yüreğimi aşka muhtaç gönlüm, senin esirin şimdi. öyle iç çekiyoruz ki yanan yüreğimiz volkanlardan beter sanki. dayanmak zor canım seni seyrederken bin kere ölmek gibi. Menekşe Gülay |
Askere Mektup
gidiyorum dedin askere gittin. komondo oldun. içindeki özlemi burda bırakıp, birliğine koştun. sen vatana hayırlı bir evlat, bense seninle gurur duyan bir eş oldum. dağ tepe demeden, durmadan koşacaksın. belki dur durak bilmeden yorulacaksın. akşamları yastığa başını koyduğunda, beni düşüneceksin hayallerinde.. aklına geleceğim düşüncelerinde. düşüncelerimizin birleştiği yerde ise, kalplerimiz birleşecek hayallerimizde. askerlik daha olgunlaştıracak geldiğinde. ama bana olan sevgin, hiç bitmeyecek senelerce. sana aşk, hasret, özlem mektupları yazmaya başladım bile. yazdıkça daha yakın hissediyorum.kendimi, sevgimle. içimde yaşatıyorum aşkını, yalnızlık çemberimde. ancak diniyor hasret fırtınası içimde. onbeş ay çok uzun, ama bitecek bir gün. ama ben bıraktığın yerde, hep seninleyim. . Menekşe Gülay |
Askerim
kaderde seni uğurlamakta varmış askere. sanki ben den birşeyler alıp götürüyorsun o yerlere. kalbim, sevgim, ruhum seninle birlikte. arkanda gözyaşlarımla bıraktın beni, askerim. sana olan sevgim hiç tükenmeyecek. bu ayrılık, eminim birgün bitecek. seninle kaldığımız yerden devam edecek. sana olan sevgim, belki de daha büyüyecek. ama sana olan hasretim, bitmeyecek askerim. bu yaralı kalbim, dayanır mı sensizliğe bilemem. özlemin büyüyecek içimde, dağlar gibi yükselerek. gözlerimden akan yaşlar, sanadır askerim. düşüncelerim, hayallerim seni orda yanlız bırakmayacak. içimde yanan ateş, seni de alevlendirecek. özlemler hasreti, hasretler ikimizi körükleyecek. kavuştuğumuz gün, herşey bitecek askerim. Menekşe Gülay |
Aşk Artı Ben
aşk içimde, örümcek ağı gibi sarmış bedenimi. seni düşündüğümde yaşıyorum her gecemde şimdi. mutluluk yalnızca senin kapında açsana gireyim içeri. bir nehir gibi aktım geldim sana, getirdim sevgi dolu yüreğimi. hadi kabul et beni, yaşatayım sana içimde ki tüm sevgiyi. karanlık kalbim, nasılda aydınlanıyor seni gördüğümde şimdi. içimde ki deprem dinmiyor hep titretiyor bedenimi. arzularım bir volkan, yaklaşma yanıma, inanki yakarım seni. içimde ki aşk ise lavlara dönüştü kıyabilirmiyim sana şimdi. belki de almayacaksın içeri, kapıda mı bırakacaksın beni. aşkımdan korkma hiçbir zaman, sadece yakarım seni. böyle bir aşkı bulamazsın yıllarca arasanda, hadi aşkım aç kapıyı, ben de prensesler gibi gireyim içeri. taht kurayım kalbine, tutsağım ol yaşatayım sevgimi. bir aşk ancak, bukadar yaşanır seninle birlikte. mutluluğu hakettik mutluluk, bizimle olmalı ömrümüzce. aşk masalında bulacaksın kendini, benimle olduğun müddetçe. aşk artı ben, kabul et ikimizi aç kapıyı, al içeri bizi. Menekşe Gülay |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.