![]() |
Şerafettin Muş
..............Vicdan azabıyla yanarsın bir gün
Vicdan azabıyla yanarsın bir gün Merhamet göz yaşı döken gök yüzü Kara bulutlarla kaplanır bir gün Umutla gülerken insanın yüzü Umutsuzluklarınan kaplanır bir gün Yaşanan tüm canlıların bolluğu Gök yüzüyle şu toprağın dostluğu Dereler ırmaklar nehir bolluğu Kuraklıklarınan kaplanır bir gün Canlıların katliamı oldukca Sanada sıra gelir böyle durdukca Canlılar arası bağlar oldukca Yürekler acıyla kaplanır bir gün Toprak insana değil insan toprağa Ne kadar uyumlu insanla doğa Dost Şeref kalkmassan bugün ayağa Vicdan azabıyla yanarsın bir gün 17/06/2008 Dost Şeref Kimden: KÖMEN (Bay, 8) Kime: Grup: Papatyalarım Tarih: 18.6.2008 21:20 (GMT +2:00) Konu: Yn: Vicdan azabıyla yanarsın bir gün yürğinizin sesi sağlık esenlik içinde daim olsun dileklerimle paylaşımınıza teşekkür ederim dost Şerafettin Muş |
//////////Kelle hesabını yapanlar duysun
Kelle hesabını yapanlar duysun Yürekle beyinle emeğimizin Kelle hesabını yapanlar duysun İnançla kültürle değerimizin Kelle hesabını yapanlar duysun Bu hayat yolunda kervancı oldum İnsanız toplumsal barışı buldum Özgürlüğe yürüyene yol oldum Kelle hesabını yapanlar duysun Çemkirene baksam yol yürümezdim Bilim dünyasına hoyrat girmezdim Cehaletin denizinde yüzmezdim Kelle hesabını yapanlar duysun Muhabbetin dilinde bal olanlar Ser çeşmede erdemiyle yunanlar Halkın nazarında haksız olanlar Kelle hesabını yapanlar duysun Sevgi sarayıma saltanat kurdum Cevaplar bularak sorular yordum Mevsimlere iman ettim oturdum Kelle hesabını yapanlar duysun Bilim insanlığın kimliği olsun Dost Şeref bilimi bilgiyi bulsun İnsanlık onurum rütbemiz olsun Kelle hesabını yapanlar duysun 19/06/2008 Dost Şeref Kimden: CEMREDE (Bay, 48) Kime: Dost Şeref Tarih: 21.06.2008 13:44 (GMT +2:00) Konu: Yn: [^^-ataturkcu-du..] Kelle hesabını yapanlar duysun eline yüreğine sağlık ustam, ama onlar duymaz yeme kendini boş yere Kimden: sairyusuf//Yusuf değirmenci (Bay, 63) Kime: Dost Şeref Tarih: 21.06.2008 08:10 (GMT +2:00) Konu: Yn: [papatyalarim] Kelle hesabını yapanlar duysun Duysunlarda utansınlar kelleciler güzel bir taşlama Kimden: Asi Karikatürist (Bayan, 88) Kime: Dost Şeref Tarih: 21.06.2008 07:19 (GMT +2:00) Konu: Yn: [mavibulvar-boyd..] Kelle hesabını yapanlar duysun Bilim insanlığın kimliği olsun Dost Şeref bilimi bilgiyi bulsun İnsanlık onurum rübbemiz olsun Kelle hesabını yapanlar duysun *********************************** ister işsiz kalsı açlıktan ölsün tersanelerde tek tek kırılsın umrundamı ilim bilim şeref te kimmiş kardeş kardeşi vurursa vurmuş o kelle hesabını yapmakla meşgulmuş... ellerine sorgulayan yüreğine sağlık... Şerafettin Muş |
1 Mayis
kan bagi Din Dil Milliyet ve Cinsiyet ayrimi yapmayan Bayramlarin En kutsali 1 mayis Emeyin bayramini Kutluyorum Dost seref Şerafettin Muş |
1 Mayis.1
1 MAYIS.1 Birlik mücadele dayanışmamız Bir mayıs emeğin bayramı bugün Ekmek ile barış yaşam kavgamız Bir mayıs emeğin bayramı bugün Dili dini kan bağını tanımaz Çalışan işçiyiz üretim durmaz Emekçi insanlar bayramsız olmaz Bir mayız emeyin bayramı bugün Emekçinin birliğinin günüdür Yaşasın bir mayıs bayram günüdür Emeğin değerin onur günüdür Bir mayıs emeğin bayramı bugün Sömürüye karşı savaşa karşı Enternasyonalizim insanlık marşı Bir mayıs alanı renkli bir çarşı Bir mayıs emeğin bayramı bugün Örgütsüz köleler örgütlü olsun Sendikası sigortası bulunsun Köylüm işçim öğrencimiz doğrulsun Bir mayıs emeğin bayramı bugün İşçi ile emekçinin yolları Dünya işci sınıfının bayramı Onurumun emeğimin bayrağı Bir mayıs emeğin bayramı bugün Ekmek yoksa barış olmaz diyoruz Üretimsiz yarış yok biliyoruz Toplumsal paylaşım olsun diyoruz Bir mayıs emeğin bayramı bugün Hak ve özgürlükler olmadan olmaz Birlik mücadele örgütsüz olmaz Emeğin bayramı bayramsız olmaz Bir mayıs emeğin bayramı bugün İşçim emekçim bugün senin günün Bir mayıs bayramı senin düğünün Yarının tarihi dünün bugünün Bir mayıs emeğin bayramı bugün Bir Mayıs Bir Mayıs Bir Mayısımız Bugün emek ile dayanışmamız Emeğim değerim kutsal varımız DOST ŞEREF emeğin bayramı bugün 30-4-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
78.Liler
78.liler Ileriyi göre göre Gider yetmiş sekizliler Solda cephe öre öre Gider yetmiş sekizliler Alın terindendir harcı Karşılığı bin bir acı demokrasi tek kazancı Coşar yetmiş sekizliler Hepsi bir bir fişlendiler Üretimden dışlandılar Işkencede ser verdiler Yiyit yetmiş sekizliler Her biri bir renkten telden Ne gelirse gelsin elden Hesap sorsun darbeciden Tarih yetmiş sekizliler Haklılarınan bir olup Haksızlara karşı durup Milyonların sesi olup Haykır yetmiş sekizliler Işkencede ölenlerin Birde sürgün gidenlerin Yurtta işsiz kalanların Sesi yetmiş sekizliler Bin bir çiçek var dalında Umutları baharında Karanlıklar tuzağında Yaşar yetmiş sekizliler Yolumuzda bin bir viraj İlerleriz yavaş yavaş Durduramaz bin bir baraj Taşar yetmiş sekizliler Dost şeref im izim izim İnancım mataryalizim Bizim yolumuz çok uzun Dayan yetmiş sekizliler 28-09-2005 Dost Seref Şerafettin Muş |
Acı tatlı bir hayatı paylaştık
Acı tatlı bir hayatı paylaştık Sen bir ağaç idin bende bir yaprak Dört mevsimin baharını paylaştık Sen bir ekin oldun Ben kara toprak Üretimi tüketimi paylaştık Sen gökte buluttun bende bir yağmur Sevgi sarhoşuyum gözlerim mahmur Başını göğsüme yaslayıp uyur Uykularla rüyaları paylaştık Siyah saçlarında beyazlar niye sevmek çile dedin çektin sineye Hakkım dedin karar verdin sevmeye Sevgi ile sevdaları paylaştık Sen güneş ben yağmur yaşam bir sevgi DOST ŞEREF gayretle emeğin sergi Öğrenme gayreti yaşamın dersi Acı tadlı bir hayatı paylaştık 5/4/2008 DOST ŞEREF Bu şiiri mi evlilik yıl dönümümüz dolayısıyla yazdım Kimden: sabir tasi (Bayan, 71) Kime: Dost Şeref Tarih: 05.04.2008 14:39 (GMT +2:00) Konu: Yn: [kiyamete-kadar] Acı tatlı bir hayatı paylaştık nice evlilik yıldönümlerini,eşinizle,huzur içinde geçirin,ayrıca şiiriniz çok güzel tebrikler. Kimden: kayıp-biri // ESMA ÖZAN (Bayan, 37) Kime: Grup: Uzun Yol Tarih: 5.4.2008 18:59 (GMT +2:00) Konu: Yn: Acı tatlı bir hayatı paylaştık BUNDAN DAHA GÜZEL HEDİYE OLMAZ SANIRIM. ALLAH NİCELERİNE ERDİRSİN EFENDİM. TEBRİKLER. Şerafettin Muş |
Açılmaya Başladı
Açılmaya Başladı Bilgi canımıza ferman okuyor Kör gözlerim açılmaya başladı Ellisinden sonra inan korkuyom Kör gözlerim açılmaya başladı Yaşamla hesabım bence bu belki Farklılığı fark edenler ne derki Doğamız çok güzel yüzler çok renkli Kör gözlerim açılmaya başladı Çok hoyrat yaşadım bu beni üzer Güzel ile çirkin kol kola gezer Dünya hayalimden de inan çok güzel Kör gözlerim açılmaya başladı Gençlik yıllarımda veremediğim Yaşlılık dağ imiş göremediğim Korkum karanlıkmış yenemediğim Kör gözlerim açılmaya başladı Günden güne rezaletin dümeni Öğrendikce inan korkutur beni Gün geçtikce tanır oldum ben beni Kör gözlerim açılmaya başladı Yaşlandıkca soluğumuz kesilir Bakış açımızda neler eksilir Göz bantlarım yavaş yavaş çözülür Kör gözlerim açılmaya başladı Bilgisizlik acısını bilmeyen Kuşatılmış korkuları yenmeyen Bakar körmüş baktiğını görmeyen Kör gözlerim açılmaya başladı Yaşlandıkca öğrenmenin korkusu Dost Şeref in bundan kaçar uykusu Nasıl bir yer karanlığın arkası Kör gözlerim açılmaya başladı 10-10-2007 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Adı
Adı Var olan dünya dan yeni dünyanın Radikal kopuştur yenin adı Kapitalizim insanlığı oyalar Güncel sorunlardır kavganın adı Marks la ekonomi ve politika Radikal bir çözüm radikal kavga Sınıf savaşımı kutsal bir dava Artıyla eksidir kavganın adı Çeliğe su verdik kominist ruhtuk Ateşle kan içinde kaldık yoğrulduk Kararlı dirençli olduk vurulduk Emekle ekmektir kavganın adı Marksist felsefeyle bakın dünya ya Farklı bir bakıştır bilimdir bu ya Sınırsız sınıfsız yeni bir dünya Dost şeref emektir kavganın adı 16-09-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Ahlaksızlıklar da Ahlak Kalmadı
Ahlaksızlıklar da Ahlak Kalmadı Başa bela sorumsuzluk çetesi Sorumsuzluklar da sınır kalmadı Daha var mı rezaletin ötesi Ahlaksızlıklar da ahlak kalmadı Evrensel dünyaya hazırım diyor Bir yanı bağnazlık fedayım diyor Direksiyonda kim nere gidiyor Hızı durduracak firen kalmadı Onur namus şeref kuran üstüne Yemin ediyorlar yemin üstüne Toplumsal onurun ta ötesine Sınırsızlığında sınır kalmadı Her metre karede suç örgütleri Asalaklar istiyor ki hep geri Kim sağlar bunlara güvenlikleri DOST ŞEREF bunlar da onur kalmadı 22/02/2008 DOST ŞEREF Kimden: ayşemgülüm (Bayan, 59) Kime: Dost Şeref Tarih: 23.02.2008 09:33 (GMT +2:00) Konu: Yn: [mavibulvar-boyd..] Ahlaksızlıklarda ahlak kalmadı günaydın yaşadığımız ortamı ne güzel anlatmışsınız yüreğinize sağlık elinize sağlık ahlaksızlık diz boyu şerlerinden allah hepimizi korusun.iyi hafta sonları. Kimden: Bornovalı Nazmi (Bay, 50) Kime: Dost Şeref Tarih: 23.02.2008 10:47 (GMT +2:00) Konu: Yn: [sevgiye-cagri] Ahlaksızlıklarda ahlak kalmadı Merhaba, Efendim, Yaşadığımız durumları şahane dile getirmişsiniz. Elinize, yüreğinize sağlık. Paylaştığınız için teşekkür ederim. Saygı ve selâmlarımla... İ.Hakkı Cengiz Kimden: den_gbej (Bay, 21) Kime: Dost Şeref Tarih: 24.02.2008 19:46 (GMT +2:00) Konu: Yn: [ronayî-ya-dilan] Ahlaksızlıklarda ahlak kalmadı haklısın sayın dost şeref acı rengını yıtırecek ve butun dullerde okunanagıt kalacak dunyanın orta yerınde dengbeje varıp zozanlarda coban ve berıvanlarla seslenır ve belkıde hıckırarak aglar coban kavalında ya sen dost ne yaparsın oralarda . Şerafettin Muş |
Ahvalini Halka Sorasım Geldi
Ahvalini Halka Sorasım Geldi Asiye nasıl kurtulur filmini İzledikce izleyesim bak geldi Bilim ile teknoloji ilmini Düşündekce düşünesim bak geldi Ruh sağlığı bozuldukca ülkenin Kalkınmayı engelleyin ünlenin Asiyeler çırpındıkca gülmeyin Gülenin üstüne gülesim geldi Bizde aynı yolun yolcusu olduk Nasıl kurtuluruz sorusu sorduk Bireysellik öne çıktı yorulduk Neden bencinleştik kızasım geldi Akıl sağlığımız bak bozuluyor Çekirdek aileler hep dağılıyor Asiye nasıl kurtulur soruyor Soranlara soru sorasım geldi Toplumsal sefalet kustu kinini Yozlaşma kültürü kesti önümü Nasıl kalkınırız diye yönümü Bilenlere karşı dönesim geldi Toplumsal sorunun adı asiye Sorumluluk almaz çözülsün diye Dost Şeref dertleri sardı sineye Ahvalini halka sorasım geldi 07-12-2007 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Akıllı olmakla övünüyorlar
Akıllı olmakla övünüyorlar Salyalı sümüklü tüm asalaklar Akıllı olmakla övünüyorlar Şirketler borsalar kara paralar Sonradan görmeler övünüyorlar Ne yapıyorlar ki mutludur bunlar Aptallar ordusu avunuyorlar Eğiyor büküyor halk soyuyorlar Sefalet arttıkca övünüyorlar Evet öğle mümkün efendim diyor Vatan millet bayrak beyin yıkıyor İnsanlık adına nutuk atıyor Sızmış sızdırılmış övünüyorlar Söylüyorlar söylediler inandım İnsanlıktan sıfır attılar sandım Vur patlasın çal oynasın uyandım Bizi uyutmakla övünüyorlar Çağdaşız diyenler bunlar oluyor Boşa koydum dolmaz dolu almıyor Dost Şeref im örgütsüzlük olmuyor Sinmiş sindirilmiş övünüyorlar 15-03-2008 Dost Şeref Kimden: Mayfair (Bay, 45) Kime: Dost Şeref Tarih: 15.03.2008 14:18 (GMT +2:00) Konu: Yn: Akıllı olmakla övünüyorlar Merhabalar harikaydi efendim yureginize saglik ne guzel dile getirmissiniz gercekleri..saygilar Kimden: Bornovalı Nazmi (Bay, 50) Kime: Dost Şeref Tarih: 15.03.2008 13:27 (GMT +2:00) Konu: Yn: [kiyamete-kadar] Akıllı olmakla övünüyorlar Şeref Bey, Hayırlı Günler, Taşlamanız harikulade. En uygun taşlar, en hakeden yerlere gitmiş. Tebrikler. Biz Türkiye'de çok sıkıntıdayız. Aynı sıkıntıyı siz de oralarda hissediyor musunuz? Çünkü, yazdığınız hususlar, Türkiye'deymişsiniz izlenimini uyandırıyor. Bu harika şiiri paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla... İ.Hakkı Cengiz Kimden: kara-mavi (Bay, 50) Kime: Grup: Bir şey yapmalı Tarih: 15.3.2008 13:31 (GMT +2:00) Konu: Yn: Yn: [bir-sey-yapmali] Akıllı olmakla övünüyorlar HIZLI YAZARKEN KONFÜÇYÜSÜN DEYİMİNDE YANLIŞLIK YAPTIM. DOĞRUSUNU YAZIYORUM BİR ÜLKE İYİ YÖNETİLİYORSA YOKSULLUK VE DÜŞKÜNLÜĞÜN VARLIĞI UTANÇ VERİCİ BİRŞEYDİR. BİR ÜLKE KÖTÜ YÖNETİLİYORSA ZENGİNLİK GİBİ ŞEYLERİN VARLIĞINDAN UTANÇ DUYULMALIDIR ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: kara-mavi Alan: (grup üzerinden) kara-mavi Tarih: 15.03.2008 13:28:00 Konu: Yn: [bir-sey-yapmali] Akıllı olmakla övünüyorlar -- YÜREĞİNİZE SAĞLIK ÜSTAT ''BİR ÜLKE İYİ YÖNETİLİYORSA, YOKSULLUK VE DÜŞKÜNLÜĞÜN VARLIĞI UTANÇ VERİCİ BİRŞEYDİR, BİR ÜLKE İYİ YÖNETİLİYORSA, ZENGİNLİK GİBİ ŞEYLERİN VARLIĞINDAN UTANÇ DUYULMALIDIR'' KONFÜÇYÜS TÜRKİYEDE 4MİLYON AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR.AKP HÜKÜMETİ 18 MİLYONA KÖMÜR DAĞITTIĞINI SÖYLÜYOR. ASGARİ ÜCRETİ BİLE ÇOK GÖRÜYOR. SOSYAL GÜVENLİK TASASINDA AYLIK HARCAMASI 145 LİRA OLAN HERKESTEN SAĞLIK KATKI PAYI İSTİYOR. 2002 YILINDA DOLAR MİLYONERİ 6 KİŞİ İDİ. BU SENE İTİBARİYLE 35 KİŞİ SİZCE AKP ÜLKEYİ İYİ YÖNETİYORMU? Kimden: Alirostem (Bay) Kime: Grup: RONAYÎ ya DILAN Tarih: 15.3.2008 21:47 (GMT +2:00) Konu: Yn: [ronayî-ya-dilan] Akıllı olmakla övünüyorlar Dost Şeref güzel söyler! Ne yazık ki sinmiş, sindirilmiş örgütsüz bir toplumun sırtında adeta dalga geçercesine koşup oynaya eğleniyorlar. İnsan olan, insanı insan yapan her bir şeyi satıp satıp pazarlıyorlar. Sonra çıkıp bunu akıl diye satıyorlar. Bununla kalmayıp satılmayanları ezip akılsız diye akıl pazarlıyorlar. Pazarlayıp satmaya başlayanlar bir günde akıllı olup, buna akıl derler diye, pazarlamanın kıvrımları ile çalım atarlar. Hayatın içinden bir şiir! Yüreğine sağlık Dost Şeref, sizi selamlıyorum. Şerafettin Muş |
Akıyor
Akıyor Balık baştan kokar derler Kokuyor beyler kokuyor Su deydi kir akar derler Akıyor beyler akıyor Yer altı yer üstü servet Çalışana eder hürmet Kusur bunları görmemek Bakıyor beyler bakıyor Koku birikmiş tavan da Sağlık bozulmuş taban da Vurdum duymaz bir hava da Bakıyor beyler bakıyor Buda bunun huyu derler Dibi derin kuyu derler Uyandıkca uyu derler Sosuyor beyler sosyuyor Dost şeref im derin dere akar suyu çağlar dere Erdemin olduğu yere Bakıyor beyler bakıyor 23-06-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Akıyor Neden
Akıyor neden Şu yoksul halkıma çok şey yazılmış Geçim sıkıntısı çekiyor neden Sefalet çukuru mezar kazılmış Alın terim boşa akıyor neden Ağır sanayim yok üretim durmuş Üretmeden tüketimi kim bulmuş Kader denen karanlığa konulmuş Çağdaşlığa doğru bakmıyor neden Hukuku tarihi söz de bilenler Varlığımız tabulardan diyenler Karanlık tünele kara girenler Çağdaşlık ışığı yakamaz neden Bireyler ezildi konuşamıyor Bilende cezalı yarışamıyor Bilimle teknikle buluşamıyor Zulum saltanatı yaşarız neden Özürlüler başımıza bey oldu Onun için tüm şehirler köy oldu Bilim ile yarışmamız zor oldu Çözümsüzler çözüm bilmez sor neden Ne köylümüz köylü ne kentli kentli Herkes bir birinden ne kadar dertli Bizim bu DOST ŞEREF çok nedametli Yüreği sabırla yıkanmış neden DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Akil
Akıl Bilgiyle birlikte birlik olunca Adilce çalışır üretir akıl Aracı amaca uygun olunca Yokları tanımaz var eder akıl Akıla uz derler bulmacalarda Maşşallah takılı tüm zekalarda Büyük özelliktir bu insanlarda Takma akıllarla olmuyor akıl Doğuştan benimle yol arkadaşı Birlikte doğmuşuz benimle yaşı Geliştikce doğru ile yanlışı Yalanı gerçekten ayırır akıl Beden olgunlaşır akıl gelişir Varlığını canlılar la bölüşür Kıymetini bilen ile buluşur Anlamla anlamak kullanmak akıl Dünyada en adil paylaşım olan Şikayet edersem vallahi yalan Dost şeref im böyle serveti bulan Doğanın mabedi sayılır akıl 04/09/2006 Dost şeref Şerafettin Muş |
Al da Ye
Alda ye İşsizlikle sefaletten beslendik Emeğimiz sudan ucuz çalda ye Sessiz olan *******den seslendik Açlık çeken acılardan sende ye Akıl ve ruh sağlığından yoksunuz Şüpheciyiz güvensiz ve korkuyuz Kahvehane kültürümüz biz buyuz Sermayemiz bol küfürdür al da ye Tavla kağıt oynuyoruz çay getir Kahveni al sohbetini hoş bitir Zengin fakir müşteriyi al getir Cebinde ki üç kuruşu çal da ye İşsizliyin yoksulluğun deresi Sohbet yeri eskilerin mirası Erkekliğin kültür denen töresi Çayla birlik iki küfür sar da ye İletişim boldur sıkıntımız yok Bünyeye zararlı sermayemiz çok Ha okumuş okumamış farkı yok Hem akıldan hem fikirden çal da ye Kıraathaneydi bir dönem adı Kitap dergi sohbet idi muradı Terfi ettik yozlaşmalar çoğaldı Kullanma tarihi eski al da ye Vakit sıkıntısı yoktur bizlerde Gönüllü hapislik yorgun gözlerde Ziyaretcimiz bol sohbet sözlerle Gel buraya zamanını çal da ye Kredimiz boldur çaylar ikramdır Limiti dolmamış kredi tamdır DOST ŞEREF ateşi sönmeyen tandır Yüzsüzlerin pişmişinden al da ye 09-02-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Alana
Alana SABAH GÜNEŞİ DOĞMUŞ DOSTLARIN ÜZERİNE BAYRAM SEVİNCİ GELMİŞ O YORGUN GÖZLERİNE BU EVRENSEL DÜNYADA DAVUL ZURNA HALAY VAR KENARDA KALMAN DOSTLAR GELİN GİRİN ARAYA DEMOGRATİK HAKLARIN YASAL ÖZGÜRLÜKLERİN OMUZ OMUZA GİRİN BAŞINIZ DİK ALANA GÖK KUŞAĞI MİSALİ RENKLERİMİZ UYUMLU DOST ŞEREFİM SEVDALI DEMOKRASİ YOLUNA 24-10-05 Şerafettin Muş |
Alda Gel
Alda Gel Seher yeli sevdiğime uğrarsan Nazlı yarin kokusunu alda gel Gücenirim eğer onu yorarsan Dizlerine derman olam alda gel Sonbahar kış ilk bahar la yazımdır Yüreğimde efkarımdır sızımdır Hayat kitabımdır elde sazımdır Saç telini mızrabına sarda gel İlk baharım kır çiçeğim bak sana Sevgi denen mabed oldun sen bana Ne kadar yakınsam hasretim sana Mutluluğu paylaşarak alda gel yüreğimde fersin dizde dermanım DOST ŞEREF der sevgin benim fermanım İşte böyle hayatımın harmanı Mevsimleri yüreğine sarda gel 14-1-2007 Dost Şeref Yüreğimin zeytin gözlü bacısı Nice mutlu yıllara Sevgili eşime doğum günü hediyesidir bu dörtlükler Şerafettin Muş |
Aldığı Nefesin Adıdır Barış
Aldığı Nefesin Adıdır Barış Din milliyet ırkı bilmeyenlerin Aldığı nefesin adıdır BARIŞ Bu sizden bu bizden demeyenlerin Tatdığı duygunun adıdır BARIŞ İnsandır insanda kusur görmeyen İnsan onurundan ödün vermiyen Bu beyaz bu esmer zenci demeyen Ortak bir yaşamın adıdır BARIŞ Biri bine böldük binlerce soru İnsanın erdemi başarmak zoru Sınırsız sınıfsız topluma doğru Hasretin özlemin adıdır BARIŞ Toplumsal üretip toplumsal paylaş Sonsuzluk yolcusu yaşamla uğraş Nice zorlukları engelleri aş Toplumsal huzurun adıdır BARIŞ Kreş evleriyle parklar bir yanda Sağlıklı huzurlu evler rüyamda Sonsuz bir mutluluk olan dünyamda Huzurlu yaşamın adıdır BARIŞ Sitem ile çatılmayan kaşların Sonsuzluğa kanat açan kuşların Huzurlu yastığa konan başların Tatdığı uykunun adıdır BARIŞ Yaşadığım dünya evimdir diyen Evrensellik gömleğini giydiren Yüreğimde sevgim ile büyüyen Dost Şeref oğlumun adıdır BARIŞ 20/05/2008 Dost Şeref Bu şiirim bugün 9 yaşına giren oğlum barışa doğum günü hediyemdir Kimden: sahince/ İbrahim Şahin (Bay, 44) Kime: Grup: Şairce Şiirler Tarih: 21.5.2008 19:15 (GMT +2:00) Konu: Yn: Aldığı Nefesin Adıdır Barış Barış soluyan yüreğinizi, barış yazan kaleminizi kutlarım. Kimden: çivrilgönen (Bay, 49) Kime: Grup: Zaman Sarrafları Tarih: 21.5.2008 21:39 (GMT +2:00) Konu: Yn: [zaman-sarraflari] Aldığı Nefesin Adıdır Barış Barış'a sağlıklı, mutlu bir ömür dileriz.Türkiyeden selam. Kimden: Menekşe Gülay-Sevgiye Çağrı Grubu (Bayan, 46) Kime: Grup: Sevgiye Çağrı Tarih: 21.5.2008 21:37 (GMT +2:00) Konu: Yn: [sevgiye-cagri] Aldığı Nefesin Adıdır Barış harika bir hediye olmuş efendim. Ölümsüz olduğu kadar da güzel. Yüreğinize ve kaleminiz sağlık. sevgi ve saygılar. iyi akşamlar. Kimden: ^^özgürtutsak (Bayan, 18) Kime: Grup: RONAYÎ ya DILAN Tarih: 21.5.2008 18:49 (GMT +2:00) Konu: Yn: [ronayî-ya-dilan] Aldığı Nefesin Adıdır Barış barış ın dogum günü kutlu olsun umarım yaşam denilen kavgada barış ve kardeşligin güzelligi peşini bırakmaz.... Kimden: Menekşe Gülay-Sevgiye Çağrı Grubu (Bayan, 46) Kime: Grup: Papatyalarım Tarih: 21.5.2008 21:37 (GMT +2:00) Konu: Yn: [papatyalarim] Aldığı Nefesin Adıdır Barış harika bir hediye olmuş efendim. Ölümsüz olduğu kadar da güzel. Yüreğinize ve kaleminiz sağlık. sevgi ve saygılar. iyi akşamlar. Kimden: Nurdağlı*Mehmet Çiftçi Kime: Grup: Güldeste Şiir Grubu Tarih: 21.5.2008 19:04 (GMT +2:00) Konu: Yn: [guldeste-siir-g..] Aldığı Nefesin Adıdır Barış Barış insana yakışan bir eylemdir. Ancak şiirde neden yazıldığı açıklanması gereken kısımlar var. Aklımızda oluşan karışıklığın giderilmesi için bunun gerekli olduğu kanaatindeyim. Şiir şiirsellik açısından akıcı ve güzel ama içerik olarak sanki rahatsız edici gibi geldi. Açıklarsanız bizleri su-i zandan kurtarırsınız. Selamlar Kimden: Ahmet Guven (Bay, 37) Kime: Grup: Cemre Şiir Grubu Tarih: 21.5.2008 20:11 (GMT +2:00) Konu: Yn: [cemre-siir-grubu] Aldığı Nefesin Adıdır Barış Şeref hocam Barış kardeşimize mutluluklar diliyorum.Ayrıca yürek aydınlığın içimizi ısıttı.Saygılar Kimden: ŞEKER BABA (Bay, 53) Kime: Grup: Aşka Sevdalılar Tarih: 21.5.2008 20:30 (GMT +2:00) Konu: ÇARPILDIM ADETÂ... Aldığı Nefesin Adıdır Barış GÜZEL DOST! BAŞKA NE DENEBİLİR Kİ BU ŞİİR ÜSTÜNE. BİR HOŞ OLDUM GERÇEKTEN. NE KONUDAN SAPMA, NE ŞİİR YAPISINDAN ÖDÜN VERME OLMADAN, ÜSTELİK DE BU KADAR GÜNCEL VE ÖNEMLİ BİR KONUYU ANLATAN, TÜM İNSANLIĞIN GERÇEKLERİNİ HATIRLATAN BİR ŞİİR OLMUŞ. BEN DE FARKLI BİR AÇIDAN 'ADEMLER VE HAVVALAR' ADLI ŞİİRİMDE İŞLEMİŞTİM EVRENSELLİĞİ. BİR YANDAN SEVGİLİ OĞLUNUZUN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLARKEN SİZİN GİBİ BİR BABASI OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUDUR DİYEREK SİZİ TEBRİK EDİYOR, ÜRETİMİNİZİN SONSUZ OLMASINI DİLİYOR, SAYGILAR SUNUYORUM... YILMAZ TÜRKYILMAZ Kimden: Mahir Başpınar (Bay, 47) Kime: Dost Şeref Tarih: 22.05.2008 17:09 (GMT +2:00) Konu: Yn: BU BIR TOPLU MESAJDIR Şerafettin Bey; Ne mutlu Barış'a Böyle güzel bir doğum günü hediyesi aldığı için. Kaleminizi kutluyor, Barış' uzun ve mutlu bir ömür diliyorum. Saygı ve Selamlar. Şerafettin Muş |
Amacımızdır
Amacımızdır Sorunları çözemeyen ülkeyiz Toplumsal kışkırtmak ilacımızdır Bilenlere sordum acep biz neyiz Dedi bilgisizlik amacımızdır Bilim ki kültürün yansımasıdır Düşünen insanın düş kurmasıdır Çağdaş bir toplumun oluşmasıdır Cehalet ki bizim yabancımızdır Demokrasi ve insanlık suçları Dost şeref im doymaz bilim açları Okuyan insanın aç buluşları Amaca gidecek aracımızdır 20-12-2006 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Analar Günü
ANALAR GÜNÜ Bir yıl daha gecirdik Yıl içinde. Analara tanınmıs. Sözüm ona Analar yılını 3.4.yili. 5.on yılı Bir yılda yaşarız. Analar.günü’. Babalar. Günü. Çoçuk yılı. Gençlik yılı. Ve nice yıllar... Onu diyordum. Analar yılını. Anaların yılını kutlarken Yılın analarıda seçildi. Analar seçildi, Analık sıfatında, Peruk saçlı. Pudra suratlı. Analar. Öyleya. Sefaletten tırnaklarda oje. Dudaklarında nasır yerine. Rujun nasırlaştığı analar. Sırtlarında Nasır yerine Güneşin nasır bağladığı, Yaktığı analar Ne var sanki İkiside yanmış güneşte; Biri çapa yaparken Bok taşırken. Tırpan çekerken yanmiş, Biri kumda yanmış. Yağlanmış Güneşlenmiş... Analar seçilmiş. Seçilecek elbette. Konken oynarken. Viski içerken. Diskolarda. Dansiklerde, Gece kuluplerinde Saçlarını ağırtanlar Yılın anası olmuş…. Anaaaaaaaaa Evet Bir analar yılı Yada günü Bir gün daha geçirdik Analarımızı severek, Öperek, Gönlünü alarak. Bebesini birkerecik olsun Sarmayan, Südünü ve Memesini vermeyenler, Bezini kurulayıp Bokunu silmeyenler. Yıkamayanlar Ana olmuş… Gününü gün etmek için Bebesini, Canının bir parçasını Yurtlara, Evlere vererek Boklu çaputunu görmemek için Dadı tutanlar, Lala tutanlar Ana olmuş… Analığı bok etmiş. Çocuğuyla aynı masada Ekmek yemeyenler. Kaşığını Eline tutturmayanlar. Sıcak bir çorba Yapmaktan aciz kadınlar ana. Berberde saçını Yada Cildini deyiştirirken öğrenmiş, Analar yılında Ana olduğunu. Yada konken oynarken. Yada yanarken kumda... Zavallı analar Hep uzaklarda, Bir yerlerde aranmış Anaaa. Sanki çıkıp gelecekmis gibi. Nah. Daha Daha şuracıkta. Burnunuzun dibinde Galatada Karaköyde. Şirinevlerde. Gölbaşında. Sirkecide. Banka aralarinda, Otel kapılarında. Analar… Sakat kocasına, Minik yavrularına. Ekmek için. Su için. Kira için.. Defter parası Kalem, Silgi parası için. Siyah bir önlük Ak bir yakalık için. Su satanlar. Balık satanlar. Boncuk satanlar. Yılın analarina. Kanlı donunu, Çocuklarının.boklu çaputunu yıkayanlar. Ve dahası. Canlarını satanlar. Bunlarda ana... Köpek yavrular gibi Taş dibinde Ağaç altinda Kumlarda Cami avlularında Yavrulayanlarda.doğuranlarda.ana. O körpecik.yavrularının. Daha acılmadan gözleri. Toprak doldurmuş. Gözlerini... Anasının kucağında deyil/ Yurtlarda Bakım evlerinde. Kumsallarda. Çam diplerinde,koşan. Cami avlularında.uçan Çocuklar, Çocuklarımız, Selam size, Ve siz. Yavrusunuz, Ananızın parçası. Babanızınkı, Ne ananız var Ne babanız, Siz anasınız; Taş taşımaktan, Tezek taçımaktan, Bok tasşımaktan, Sırtı nasırlaşan analar, Siz anasınız; yılın her gününü, Çapa yaparak, Kazı kazarak, Yer belleyerek Geçiren analar. Siz anasınız… Omuzunda. Su kantarının, Ayaklarında taşın,dikenin, Soğun yarasını. Ellerinde, Tırnaklarında bokun izini, Sefaletin izlerini taşıyan, Analar…. Isli tandırlarda. Ot yataklarda, Gün sayan analar. Siz anasınız. Varsın saymasınlar, Katmasınlar sizi. Aralarına. Boy boy resimleriniz Çıkmasın gazetelerde. Yazmasın sizi Bu sahte oyunun oyuncuları. Gerçekte Gerçekten bir gün Def olup gidecekler Sizlerin sahnesinden. Yarın siz Layık olduğunuz yere. Öz sahnenize çikinca, Bu sahtekarlar,. Kalpazanlar/ve Şarlatanlar/ Yok olacaklar, Seni kitaplardan, Masallardan tanıyanlar, Yavrusuna Sözüm ona. Uyuması için Masalca anlatanlar, Yada seni Orta çağin karanliğina özgü, Var olmamiş sayanlar, Seni kahkaha. Seni neşe Seni mizah sananların. Varsın ağzı Altmış altı metre karede Açılsın, Gülsün, Ve yazsin onu. Utanmadan gazeteler: Filan hanımın iti hasta, Falan hanımın başı hasta Diye. Filanca hanım itini Everdi diye. Sen yirmi beş yaşındaki Oğlun Mustafayi everemezken, Filanca hanım kedisine Eş aldı. Doktor çağırdı Kedisi südü döktü Falanaca hanım Avrupaya, Amerikaya gitti Makyaj takımı için. Filanca hanim uçakta Güldü Falanca hanım Avrupa’dan Bol bol havyar aldı. Filanca hanımın itine, Doktor filanca ilacı verdi Sen hastane kapılarında Ölüme pençeleşirken Doktorsuzluktan, İlaç yokluğundan; Filanca itine gözlük aldı. Alırya Varsın alsın ve gazeteler Onu yassın. HA HA HA…… Yazarlar. Sütun açarlar, Sayfa ayırırlar Bunlar için ayırsınlar. Ana sensin. Ak sütünle, Dizlerinde, Sırtında, Beslerken yavrusunu, Yemeden yedirirken, Sırtından giydirirken Besleyen, Büyütensin, Ana sensin. Ana sensin, Bağrında şişe, Viskiyle uyuyan degil! Soylu kedisiyle, caddede sabah, Evde öğleyin, Gece yatakta yatan deyil! Ve bugün analar günü Çocuklar, Ellerinde çiçek demeti, Gül demeti. Ufacık hediyelerle Yanaklarından, Ellerinden, Ayaklarından Öpüyorlar. Analarının Bu analar yılı imiş Yok babası imiş. Siz yavrular Siz haklısınız. Mutlu olmakla, El öpmekle, Etek öpmekle, Almışsınız en iyisini. Gönlünü ananızın Kalbini. ama olmazki Analar günü Ana el öpmekle Hediye vermekle.... Kutlanmazki Dağda ot yolarken, Çöp taşırken, Kışın o Zemherinin soğunda Korunmak için. Tarlada Iki öküzle sabanın Başında Eteğinde tohumla Eteğinde gübreyle, Eteğinde bokla tarlada Çalışırken ana. Yolu olmayan, Bilmem hangi dağın, Ardından Sırtında Kurbağacıklı bebesiyle Aç. Muhtaç. Yalın ayak, Bilmem ne paçavralarıyla Şehire, Hastaneye Ulaşmak için Yol aldıkça ana, Andıkca, Kurbağcıklı bebesine Bakmak için doktor, İlaç bulmadıkca ana, Hastane kapılarında Sabahlarken Uyuz itler gibi ana Kutlanmazki yavrum Analar günü Bu olmazki Analar günü Umudu Çocuklarının Karga bokuna Yoğurt diye Koşmaması için Canı gibi Besledigi İki gözü gibi baktığı İki öküzünü Sarı danasını Biricik ineyini satarak Elifin, Alinin sütünü Satarak Çocuklarına kışlık don Parasını Sobanın tezeyini, İneğinin otunu Ve dahası Babasının tütün parasını Keserek: Gurbetde, Yadellerde, Okuttuğu biricik yavrusu Okusun, adam olsun Kara günden Çileli günden Aç, Sefil günden kurtulusun diye, Sıcacık Şehir ekmeği yesin. Ak gömlek giysin, Sıcak suda yıkansın diye. Ele güne karşı Anlı acık gezsin diye Dahası: Deyiştirsin bu Ezelden beri kara yazımızı Diye okuttugu yavrusunu Almışsa faşizim, Dökmüşse kanını Faşist diktatörlük, özlemcileri, Yıkmışsa umutlarını Yaşlı babasının Gencecik, Körpecik AK günler vadederek Yoldaş olduğu ırazı karısını Boynu bükük koymuşsa faşizim Ak umutlarını, Kara yazgısını Degiştirecek sandığı, Bel bağladığı, gönül verdigi Geleceyini Kana bulamişsa faşizim Almışsa canını, Canının bir parçasını Emperyalizmin kiralık, Katilleri. Yaşamazki ana, Bayram bilmezki, Ölmezki...........! ! ! Sabredelim. Aha bu kış bittimi, Memur olacak ağabeysi Muallim olacak. Amcası diye Onları umut baglıyanların Umutları Sabun bulamıyarak Ot kökleriyle yıkadıgı Yavrusunun ak gömleyi Kanlı, bir gün Anasının ve ninesinin Ne yapar bilmezki Eline kanlı geçince Kanlı gömlek bağrında, Kanlı gömlek ağazında, Teninde. Ve elleri yukarıda, Saçının kirli telleri Uçuşurken havada Ah yavrum derken Bilmezki ana olmayan Analığın Kanlı, Ak gömleği, Aç olmuş yavrusunun Dişlerinde, İz etmiş ananın Bilmezki ah dedikce Dediklerini. Bilmezki Ana olmayan Analar gününde Yavrusunu bu gün Gurbetten, Yadellerden Ellini opmek için Gelmessede İçinde ak bir çiçek Getirecek mektubunu beklerken Yavrusunun Kanlı gömleği gelen ana, Bilmezki analar gününü Bugün demezki yavrum Analar günüdür Buna gülünür. Ama gülünür mü? Yalnız ölünür! Ölünürya yavrum Ölünürya. Ama ölünmez... Ölmemek gerek Evet ölmemek gerek Yaşamak Ak günler Tok günler Kör olası ekmekli güneşli güzel Günler için Savaş için Baris için, Ve dahası KOMİNİZİM İÇİN Yaşamak gerek.... Gözleri siyah bantlı Bir kadın Bir ana Meclis kapısında Sigorta istiyor. İsterya..... Biliyormusun Ne dediler bu hanım Anaya? Senin işin yok Ve mesleğin, Mesleğin oruspuluk! Fahişelik! ! ! Mesleği fahişelik olan kadın Sigorta edilemez, Edilemez Olmaz elbet Gittikleri her yerde Kendillerini Orta çağa özgü 15 Bakirelerin Sunulduğu, Bakanımız Bakanlarımız Etmez elbette. Sigortalamaz Toplumun avradını Halk karısını Kovar konağından Makamından. Makam bu! ! Bakan bu! ! ! Bak yavrum; İşi oruspuluk Mesleği fahişelik olan Kadın analar var oldukça Dolaştıkça oratada Otel kapılarında Banka aralarında, Köprü başlarında dolaştikça Analar Olmaz analar günü Olmaz analar yılı. Istanbulda karaköyde, Şirin evler Oteller Pansiyonlar, Gece kulupleri, Sultan ahmette cami avluları Ankara’da İzmir’de Balıkesirde Antalya’da Adana’da Sivas’ta Yozgat’ta Gölbaşın’da Kars’da Erzurum’da Doğu Beyazıt’ta Kadın ticareti oldukça Kutlanmaz analar günü Analar yılı...... Analar yılında; Genel evler, Soğuk oluklar, Açık artırmayla, Satıldıkca Edirne’de Ve senin Ve benim Türkiyem’de olmazki Analar günü Olmaz yavrum...... Fuhuş yaparlar Yada yaptırılar Öğreneceksin Ve göreceksin ki Fuhuş yapılmaz Yaptırılır Fuhuş Kapitalist ekonominin Siayasasının Faşizmin Ve emperyalizmin ürünüdür Burjuvazinin ekmek parası Su parası Hava kirasi Baş parası Ağırlaştıkca Gaz vergisi Tuz vergisi Sağlık hastalık Yaşama vergisi Yok bilmem daha ne İşeme vergisi Bastikca boynundan. Batırdıkca. Çökertikce Kadın, ANA Evden dışarı, Komşuya, Bakkala, Kasaba, Yıkılası doğasıya Yiyemediyi ekmekciye, Sütcüye, Manava, Arttıkca artan borç Ödenmedikce Ana sokağa, Kadın caddeye, Yüzelli haftalıkla Fabrikaya,,, Daha terlemeden ten Bakkal yanına, Konfeksiyonlara, Tezgehlara, Mağzalara. Kasiyer. Bilmem nerelere manken... Derken Bir gün geçer elin oğlunun Biri altından, biri üstünden, bir,uç,beş, Satiş başlar önce Özel pansiyonlardan, Lüks otellerden Bir gün Oluklara, Genel evlere Battın artık ne ev,ne iş… Kahyanın elindesin, Patronun kucağında, Üstünden onlarca Yüzlecede geçseler, Onar onar, Yüzer yüzer, Biner biner de alsan Çıkmaz, Çıkmaz ekmek paran, Su paran, Kanlı donunun Sabun parası Çıkmaz,,, Devletinin Seni sattığı, Peşkeş çektiyi efendilerine, Amcaların, Dayıların, Kodamanlar. O oruspular Seni Sizleri yiyenler. Bak yavrum. İyi dinle; Devlet baban ananı sattıkça Efendilerine. Amcalarına, Dayılarına. Peşkeş çektikce. Bacını. Otellere. Pansiyonlara. Oluklara. Genelevlere. Satıldıkca anan. Satıldıkca bacın. Ve devlet. Ve devlet baban, Bu satısı yasallaştıran Kanunlar çikartıkca, Fuhuşu yaratana. Kadın şeflerine. Koprodorlara İzin verdikce, Ananı. anamızı. Avradımızı Sattirmak için Kanun çikardıkca, İçine sıçtığım kanun- Ve biz sustukça Olmaz; . Yürümez kervan. Sahip cıkmadıkca Anamıza; Analarımıza, Bacılarımıza, Kadınlarımıza, Namusumuza.... Yürümez kervan, Kazınmadıkca kökü Emperyalizmin, Ananı, Bacını. Analarımızı, Bacılarımızı Avratlarımızı. Namusumuzu Satanların düzeni yıkılmadıkca, Yıkılmadıkca Emperyalizmin ve onun Faşit diktatörlüğü... Su aynı. Tas aynı. Ve yarın Ve yarınlar Üçer üçer. Beşer beşer, Onar onar Yüzer yüzer. Biner biner, Yığıldıkca Analar. Yığılacak analar. Bacılar yığılacak. Halkının namusunu, Toplumun namusunu Korumaya Ve dahası Emperyalizmin ve onun Faşist diktatörlük özlemcilerini Yurdumdan kökünü kazımaya hazır ol, ANALAR yaratıcı. Analar doğurgan. Ölene inat Karanlık sokakta. Yavuklusunun.kolunda. Görev başında Gaddarca ve kalleşce Kurşunlananlara inat Analar doğuruyor. Yaratıyor yeniden. Yaratacak elbette. Elbette yaratacak... Tütün parasını keserek okuttugu Yavrusunun.canının bir parcasının, Parçasının yerine. Muradını alamadan katledilen ALİ İHSAN ÖZGÜRLERİN Son nefesinde dedikleri gibi -Analar doğurur Faşistler öldürür.. Yaşasın MARKSİZİM LELİNİZİM diyenlerin, İşkencede can verenlerin Ölenlere inat Doğuruyor ananlar, Ve yeniden yaratıyor Gidenin yolundan. Kaldığı yerden başlatmak İçin... DAHASI Yarınını garanti etmek için. Ve bağırıyor analar Dahada sesleri gür çıkarak; Bir faşist doğurup katil anası. İt anası olacağıma. Bir devrimci doğurup. Şehit anası olurum. İstanbuda yavrusu öldürülen Bir ana haykırıyor ki. Beni şehit anası yapan. Ve devrim yolunda düşen Oğlumdan gurur duyuyorum. Sesler çoğalıyor. Ve yükseliyor. ve bir sapık itin anasına yanıt veriyor Bir yurtsever ana, Bir katil.anası olduğundan Utanmıyormuş gibi Oğluma C,H,P işkence ettirmiş. Sende anasın. Anasın ya Bizde.anayız 12 MARTTA.12 EYLULDE canını Polis.coplarının emdiği. Etinin duvarlara. Yerlere yapıştığı. Yavrumuza bir kuru ekmek ve su Götürmek için. Uyuz itler gibi Meclis kapılarında Sabahlamak bir yana Bir de Faşist polislerce Coplanırdık. Kadın olduğumuza Bakmadan Kıçımıza tekme savuran Faşist polislerden. Bir kerecik olsun Demir kapılar ardından da olsa Yavrumuzu bize göstermiyen Eli kanlı gardıyanlardan. Faşistlerden Sanmıyormusun ki senin gibi. Yavruma işkence ediliyor diye Bağırırken meclis kapılarında, Ağzımıza toprak tıkayan Köpeklerden Hesap sorulmayacak mı, Yine dua etki Hanım ana sen hiç olmasa Oğluna yavruna İşkence edildiğini ankarada Meclis kapılarında Bağırıyorsun. Sen yine şanslısın Kanını duvarlarda Coplarda bırakan kıçını Kızlığını Faşist polislerde bırakan Yavrularımıza,biz İşkence ediliyor Diyemiyorduk Senin gibi..... Ankara’da Meclis kapılarında Böyle bağıramıyorduk Şükret hanım ana Şükret.. Sen yine sanslısın Susmaz analar, Analar bağırıyor Maraştan, Evlatlarımızı, Kızlarımızı, Bir yaşında, İki yaşında, Beş yaşında, Bebeklerimizi, kurşunlayan, Eli kanli faşistlerden Döktüğü kanların Hesabını soracağız! ! Onları evlatlarımızın Kocalarımızın, Kanlarında boğacağız! ! ! Maraştan bir ana, Biricik ve tek yavrumu, Faşizim aldı Varsın alsın! ! Alacak elbette, Diyer yavrularımız gibi, Biz anayız! ! Alınanların, Öldürenlerin, Amerikan arabalarında Mitlerin İtlerin Kurşunladığı Yavrularımızın yerine Birini Üçünü, Beşini, Onunu, Yüzünü, Binini Gerektiğinde dünyayı Yeniden, Baştan doğuracağız Gidenlerin yerine Onların yollundan gitmesi için Kardaşlarının kanını Akıtanları boğmak için...... Bir ana daha: Yavrumu faşist polislerin Katlettiğini sonra anladım Bunların hepsi it Kimi kime şikayet edeyim? Kim kime soracak? Yemin ettim Yavrumun katilini Kendi elimle bulacağım İt gibi geberteceğim Tunceli’de Dersimde Maraş’ta Çorum’da Yavrularımzı katlettiler Bunun hesabını, Onların izinden Yollundan gidenler soracak.... İzmirden Tunceli’den İstanbul’dan Ankara’dan Yurdun dört bir yanından Haykırıyor analar Analar yılını Radyodan duyduk Biz ana degilmiyiz? Yığınlarca derdimiz varken Siz orada, Masa başında, Ankara’da, Analar yılını kutluyorsunuz. Bizim günümüzü Siz yapiyorsunuz Ne biçim iş bu Anlayamadık? Anlayamassın Elbette Benim anam Bir duysanda anlasan... Radyodan, Gazeteden değil. Kendin gelsende görsen Anlarsın, anlarsın Benim anam Senin bayramında Kimlerin ne sattığını Kimlerin ne yediğini, İçtiğini.... Senin bayramında, Kimlerin satıldığını Bir görsen AH ANAM AH Evet benim anam Bir gün geleceksin Seninle el ele Kol kola Türkiye koministlerinin dediği gibi Omuz omuza Dolaşacağız Adna’da Ankara’da Edirne’de İstanbul’da Yozgat’ta Anadolunun dört bir yanında, Bağıran anaların Bağrı yanık anaların Yeniden sesini dinleyeceğiz Ve benim anam Bu sesleri Bu anaları Bayrak yapacağız başımıza Işık yapacağiz İlerlerken Yürürken Karanlıklara evet benim anam Bir gün seninle Dolaşacağız anadoluyu Varacagız köylerine Yanlarına Dizlerinin dibine Oturacağız anaların Bir çaylarını, Ayranlarını içeceğiz Sayet ineyini, toprağını Almışsa ağası Çayı varsa, Yada almak için parası Bu devrimin neferleri Yiyit analarını Seninle tanıyacağız Benim anam Seninle bırakacağız Yüreklerimizi Onlarla tanıyacağız İnsanlığı, Onlardan öğreneceğiz Yarınlara giden yolu Sonra, Seninle onlar için gideceğiz Ölüme Işık tutacağiz Yarınlara seninle Anadolulu GÜLÜZAR ANAM Sizinle yaratacağız Yarını yarınları........... ŞERAFETTİN MUŞ Anasını babasını kocasını gardaşını oğlunu kızını arkadaşını yakınını dostunu demokrasi Mücadelesinde şehit veren yılın analarına armağanımdır Şerafettin Muş |
Anılır
Anılır Geleceğin özlemiyle yürüdük Bayrak gibi gençler darda sallanır Karanlığı aydınlatan mum idik Altarnatif varlığımız anılır Kötü niyet cehaletin yoludur Kan davası intikamı doludur Karanlık yılların karakoludur Darağacında üç fidanım bulunur Bu katiller aramız da yaşıyor Eli titremeyen küstahlaşıyor Deniz yusuf inan bayraklaşıyor Hukukun üstün de vijdan bulunur Yanıtlar aradık tüm sorumuza Sorumluluk yüklemiştik omuza Türkülerle bir yol olduk sonsuza Dost şeref im sorular da bulunur 06-5-2006 dost seref Şerafettin Muş |
Anlamak benimde hakkım Olacak
Anlamak benimde hakkım Olacak Dünyalı olmanın gururu bende Elbette eyriğle doğrum olacak Sorgulamak yorumlamak hak bende Anlamak benimde hakkım olacak Kendimi aşarak çevremi görmek Duyarlılık insanlaşmak diyerek Doğayı anlamak bir varlık demek Yanlışlar doğrular farklı olacak Düşünen üreten yaşayanlarız Sosyal varlıklara saygı duyarız Töreyle gelenekle bizler yaşarız Yaşamda soruyla cevap olacak Örnek değerlere biz saygı duyduk Düşündük konuştuk çözümler olduk İnsanız sevgiyi insanda bulduk Amaç insanlığa hizmet olacak İnsan bir sevgidir sevgiyle yanmış Yalan deyil gerçek aslolan canmış Yaşamı başarmış kendini aşmış Bilen bilmeyenin yolu olacak Kaygı yüklü soruların nedeni İnsani bir yaşam sorgular beni DOST ŞEREF im yargılarsam ben beni İsimsiz bir nefer diyen olacak 27-11-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Anlatacağım
yaşam sadece ekmek mi dersin neyi kime nasıl anlatacağım yüreğim kabedir görmek istersin sana neyi nasıl anlatacağım sevdam ile sana ses verebilsem yosunlu su olsam haz verebilsem sonbahar dan sonra yaz vere bilsem seni sana nasıl anlatacağım 17-02-2006 dost şeref Şerafettin Muş |
Anlayış
Anlayış hoş görü saygı ve sevgiyle el ele tutarak birlilte çıktığnız bu mutluluk yolculuğunuz da paylaşacağınız tüm güzellikler adına mutluluklar diliyorum 15-04-2006 Dost seref Şerafettin Muş |
Anlayışı olmayana ne deyim
Anlayışı olmayana ne deyim Şarabın tadında bir yaşam gerek Beceremiyorsa ona ne deyim Damak tadı olanlarda haz gerek Anlayışı olmayana ne deyim Bu çağda bu kafa fazla değil mi Kerametin sırrı sazda deyil mi Hoş görü anlayış özde deyil mi Daha büyümemiş toya ne deyim Damağın hazıdır bir bardak şarap Bu dünyayı biz mi eyledik harap Orta çağın artığıdır bu bayat Damağı tad almıyorsa ne deyim Yaşam bir sofradır tuzu da sensin Dört mevsim içinde güzüde sensin Bizim DOST ŞEREF in özüde sensin Mayası bozuksa kime ne deyim 19-11-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Anlıyor
Anlıyor Ahlakı değeri hiçe sayanlar Vurgundan talandan şerden anlıyor Kültürel gücümü kanla boğanlar Uygarlık deyince neyi anlıyor Ahlaksal hukuksal gücüm kırıldı Eğitilmiş insan gücüm vuruldu Bilime bilgeye ceza verildi A deyince ahlaksızlık anlıyor Şerefim onurum toprağım terim Tarihi kitaplar kutsal değerim Demokrasi anlayışım her şeyim İ deyince onlar infaz anlıyor Hoyratlıklar kabalıklar fakatlar Onur kırıcılar beyni sakatlar İnsanlık la alay eden alçaklar O deyince onursuzluk anlıyor Nasıl oluyorda göremiyorlar Bizim DOST ŞEREFe eremiyorlar Tarihe değeri veremiyenler G görünce görgüsüzlük anlıyor 23-02-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Arayışcıları
Arayışcıları Bilimin yarışcıları Tarihe ışık tutuyor Yaşam arayışcıları Bilgisini paylaşıyor Sizi sizden sormalıyız Sorularla yormalığız Bilimle yoğrulmalıyız Yaşam arayışcıları insanlığın doğasında Aydınlığın sayfasında Dost şerefin dünyasında Yaşam arayışcıları 21-08-2005 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Arkadaş 1
Arkadaş 1 Pişmanmısın perişan mı sen nesin Niye böyle davranırsın ARKADAŞ Umutsuz değilsin aşık değilsin Söyle sana ne oluyor ARKADAŞ Etkimisin tepkimisin sen nesin Zeka nedir sorsam bana ne dersin Akılmısın kurnazlık mı şermisin Bukalamın gibi rengin ARKADAŞ Bilirmisin baktığını görmessin Mimar oldun bir tek duvar örmessin İnsanmısın kadir kıymet bilmessin İnsan gibi selamlaşak ARKADAŞ İfadesiz düşüncesiz yaşanmaz Eyitimsiz felsefesiz can olmaz Neden böyle olduk diye sorulmaz DOST ŞEREFe kızarmısın ARKADAŞ 28-11-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Arsızı yüssüzü şer oldu bana
Arsızı yüssüzü şer oldu bana Asalak bit gibi kan emiciler Gelip gidip vuruyorlar yar bana Devletin sırtından tüm geçinenler Yediğini bir gün kusar der bana Yüzümüze bakar yüzü kızarmaz Devletten yetkili işi zor olmaz Çağdaşlıktan uygarlıktan utanmaz Ahlaksızlık dersi verir bak bana yok ettiler varlığımı varımı duymadılar figanımı zarımı düşünmüyor bu gününü yarını bir de dönüp gülüyorlar bak bana saygı değer aptal ile enayı mutlu yaşar aylar ile seneyi batık banker ile batık sanayi her gün artar üretimim der bana çıkmaz sokaklara döndü yolumuz felç geçirdi çırpınıyor solumuz uygarlık yatağı anadolumuz sefalete mahkum oldum der bana büyüdükce iş yerleri kapandı iş bilenler yukarılara atandı DOST ŞEREF im hepinizden utandı Arsızı yüssüzü şer oldu bana 06/06/2008 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Artık
De artık Zamanı öne al ardına deyil Bilenler ileri çıkmalı artık Tecrübeden yararlanmak zor deyil Hedef belli yolum belli de artık Bu günü geçmişle yaşayanlar çok Geleceği kazan başka çaren yok Bilgi akıl tecrübe de fayda çok Umutsuzluk çözüm deyil de artık Basit düşünmeyen erdemli insan Karanlığın sonu aydınlık inan Bilgiyle bilgeyle bu güne isyan Zamana sınırsız sarıl gel artık Bilgi depolayan beynimiz varya Sınırı sınıfı tanımaz kavga Sosyal gelişmenin kaynağı bu ya Paylaşım olgusu vardır de artık Üretmek saklamak kullanmak demek DOST ŞEREF zamana güven diyerek Mantık ile bilgi isyan ederek Toplumsal paylaşım hedef de artık 12-12-2006 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Artıkları
artiklari darbe yaptinizda noldu on iki eylul artiklari bir kosede unutuldu on iki eylul artiklari cagdas dunyanin ayibi demokrasinin tatili binlerce gencin katili on iki eylul artiklari ozgur gunler var onumde demokrasi gunlugumde su tarihin coplugunde on iki eylul artiklari demokrasi kurulacak ozgurlukler var olacak size lanet okunacak on iki eylul artiklari kan kokan darbeleriniz sadist olmus her biriniz yirmi besinci yiliniz onêki eylul artiklari dost seref neferlerimiz demokrasidir onumuz ozgurlukler oz dinimiz on iki eylul artiklari . 12 Eylül ve bir darbenin bilançosu 09-09-05 YAZAR: KAZIM ENGIN * 650 bin kişi gözaltına alındı. * 1 milyon 683 bin kişi fişlendi. * Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı. * 7 bin kişi için idam cezası istendi. * 517 kişiye idam cezası verildi. * Haklarında idam cezası verilenlerden 50'si asıldı * 71 bin kişi TCK'nin 141, 142 ve 163. maddelerinden yargılandı. * 98 bin 404 kişi ''örgüt üyesi olmak'' suçundan yargılandı. * 388 bin kişiye pasaport verilmedi. * 30 bin kişi ''sakıncalı'' olduğu için işten atıldı. * 14 bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı. * 30 bin kişi ''siyasi mülteci'' olarak yurtdışına gitti. * 300 kişi kuşkulu bir şekilde öldü. * 171 kişinin ''işkenceden öldüğü'' belgelendi. 12 Eylül: Bir darbenin bilançosu Kazim Engin * TBMM kapatıldı, anayasa ortadan kaldırıldı, * Siyasi partilerin kapısına kilit vuruldu ve mallarına el konuldu. * 650 bin kişi gözaltına alındı. * 1 milyon 683 bin kişi fişlendi. * Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı. * 7 bin kişi için idam cezası istendi. * 517 kişiye idam cezası verildi. * Haklarında idam cezası verilenlerden 50'si asıldı * Idamları istenen 259 kişinin dosyası Meclis'e gönderildi. * 71 bin kişi TCK'nin 141, 142 ve 163. maddelerinden yargılandı. * 98 bin 404 kişi ''örgüt üyesi olmak'' suçundan yargılandı. * 388 bin kişiye pasaport verilmedi. * 30 bin kişi ''sakıncalı'' olduğu için işten atıldı. * 14 bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı. * 30 bin kişi ''siyasi mülteci'' olarak yurtdışına gitti. * 300 kişi kuşkulu bir şekilde öldü. * 171 kişinin ''işkenceden öldüğü'' belgelendi. * 937 film ''sakıncalı'' bulunduğu için yasaklandı. * 23 bin 677 derneğin faaliyeti durduruldu. * 3 bin 854 öğretmen, üniversitede görevli 120 öğretim üyesi ve 47 hâkimin işine son verildi. * 400 gazeteci için toplam 4 bin yıl hapis cezası istendi. * Gazetecilere 3 bin 315 yıl 6 ay hapis cezası verildi. * 31 gazeteci cezaevine girdi. * 300 gazeteci saldırıya uğradı. * 3 gazeteci silahla öldürüldü. * Gazeteler 300 gün yayın yapamadı. * 13 büyük gazete için 303 dava açıldı. * 39 ton gazete ve dergi imha edildi. * Cezaevlerinde toplam 299 kişi yaşamını yitirdi. * 144 kişi kuşkulu bir şekilde öldü. * 14 kişi açlık grevinde öldü. * 16 kişi ''kaçarken'' vuruldu. * 95 kişi ''çatışmada'' öldü. * 73 kişiye ''doğal ölüm raporu'' verildi. * 43 kişinin ''intihar ettiği'' bildirildi. Eğitimde 12 Eylül izleri... * Din dersleri zorunlu hale getirildi, imam-hatiplerin sayısı arttırıldı, * Öğretim Birliği Yasası delindi. * Üniversite özerkliğine darbe vuruldu. * Öğretmenlerin örgütü TÖB-DER kapatıldı, yöneticileri gözaltına alıpın sorgulandı, yüzlercesi görevlerinden uzaklaştırıldı. * YÖK getirildi, 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu'yla çok sayıda ilerici bilim adamı üniversitelerdeki görevlerinden uzaklaştırıldı, eğitimin kalitesi düştü, bilimsel araştırmalar geriledi. * Milli Eğitim ve Üniversitelerde gerçekleştirilen ırkçı-şeriatçı kadrolaşmayla Türk-Islam sentezci anlayış egemen kılındı. * Sorgulayıcı araştırıcı eğitim modeli yerine, ezberci model dayatıldı. * Öğrenciye potansiyel suçlu gözüyle bakıldı, demokratik katılımı önlendi, tepki gösterenler polisle karşı karşıya bırakıldı. Çeyrek yüzyıllık darbenin izleri hala sürüyor… Demokrasi mücadelemiz de inadına hala sürüyor… Kazım Engin Şerafettin Muş |
Artıyla eksinin kavgasına bak
Artıyla eksinin kavgasına bak Kör olma da aç gözünü gör hele Her köşe başında rezalete bak Yozlaşmaya çabuk uymuş hergele Rezalet diz boyu sefalete bak Yarına umutsuz oğlanlar kızlar Böyle mi gelecek baharlar yazlar Erdemli sayılan tüm onursuzlar Edep erkan satan edepsize bak Yalancı talancı arsız hırsızlar Aç yatıp aç kalkan bunca yoksullar Vicdanı körelmiş nice insanlar Sınıf kavgasına girenlere bak A'dan Z'eye her şey bozuk ülkemde Sorumsuz yaşayan sorunlar bende Takvimlerin değiştiği günlerde Siyasilerdeki rezalete bak Dost Şeref'im der ki akıl yoranlar Sokakta boş gezer işsiz kalanlar İnsanlık ayağa kalkmaz sananlar Artıyla eksinin kavgasına bak 27/12/2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Asalak geçinip yatmak İstiyor
Asalak geçinip yatmak İstiyor İnsani kimliği çıkarmış atmış Vijdan ile merhamet mi istiyor Derelerde yüzer iken bak batmış Okyanusa girip yüzmek istiyor Girmek istediğin sular dalgalı Pasta büyük paylaşması kavgalı İnsanoğlu zorluklara sevdalı Gizemli sırları çözmek istiyor Derya deniz oldu sular kabardı Kaptansız dolaşan bir gemi vardı Ganimete konan korsan çoğaldı Asalak geçinip yatmak istiyor Bu tarihin ırmğında yüzeydim Uygarlığın dağlarında gezeydim Sonuca ulaşıp sorun çözeydim Bizim DOST ŞEREFi yormak istiyor 20-11-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Asalaklar
Asalaklar Kominizim öldü diye Bayram eder asalaklar Pervasızlık neden niye Halay çeker asalaklar Tarihin sonu gelmedi Daha insanlık ölmedi Bu bir sınıf hareketi Hele durun asalaklar Eşitsizlik yaratan siz Yanlışlığı yöneten siz Bu dünya olmaz bilimsiz Sevinmeyin asalaklar Gericilik yıllarında Sefalet var yollarında Tarihin sayfalarında Adımız var asalaklar Bu dünyada yaşıyoruz Yaşanana şaşıyoruz Tarih boyu üşüyoruz Gülün bakim asalaklar İhanet edenler bize Güçmü yeter gücümüze Saygımız var kendimize Biz insanız asalaklar Büyük bir güç ve inançla Yürüyoruz bir amaca Çektiğimiz çile bunca Bir gün biter asalaklar Yakıcı ihtiyaç olan Çareyi devrimde bulan Sömürünün sonu olan Bir düzen var asalaklar Ağır darbe aldık doğru Aydınlık marksizmin yolu Sınıfsız topluma doğru Yolumuz var asalaklar Marksizimdir hak yönümüz Sınıfsız toplum önümüz Şöyle diyordu birimiz Ya hep ya hiç asalaklar Moral bozukluğu olmaz Örgütsüz toplum olamaz DOST ŞEREF kararsız olmaz Tarih şahit asalaklar 18-05-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Aval Aval Bakmak Size mi kaldı
Aval Aval Bakmak Size mi kaldı Değerini bilmediğin günlerin Hesabını yapmak size mi kaldı Doğuyamı batıyamı yönlerin Tercihini yapmak size mi kaldı Size emanetti bunca değerler Kıymetini bilmediniz siz beyler Geleceğe yönelseydi emeller Geçmişe takılmak size mi kaldı Beğenmediğiniz karanlık günler Sizleri yaktıkca savrulur küller Bilime inanan bütün bilgeler Tarihe tanıklık size mi kaldı Hayaller batılsa gerçekler nerde Ruhunuzmu öldü düştünüz derde Karanlık gecede kara günlerde Aydınlık aramak size mi kaldı Yaşanacak günler imiş bu günler İhtilal oldu da ne oldu dünler Nice cenazeler nice düğünler Aval aval bakmak size mi kaldı Kan ile sulandı bu kara toprak Tarihe tanıktır yazılan yaprak Nasıl korunacak böyle susarak DOST ŞEREF haykırmak sanamı kaldı 05/03/2008 DOST ŞEREF Kimden: Yalnız efe- (Bayan, 45) Kime: Dost Şeref Tarih: 05.03.2008 18:43 (GMT +2:00) Konu: Yn: [vatan-size-minn..] Aval Aval Bakmak Size mi kaldı Can dostumuz şeref bey,şiiriniz çok güzel paylaşımınız için sağolun, elinize, dilinize, yüreğinize sağlık. Kimden: Mayfair (Bay, 45) Kime: Dost Şeref Tarih: 05.03.2008 21:34 (GMT +2:00) Konu: Yn: Aval Aval Bakmak Size mi kaldı Merhabalar guzeldi yureginize saglik kutlarim Kan ile sulandı bu kara toprak Tarihe tanıktır yazılan yaprak Nasıl korunacak böyle susarak DOST ŞEREF haykırmak sanamı kaldı Şerafettin Muş |
Aynısı
Aynısı 29-09-2006 tarihli radikal gazetesi MESHEP SAVAŞLARI KAPIDA başlıklı haberin de bu gün yaşanan tüm çatışmaların eksenin de Din ve kökden dincilik var haberi ülkemizde ki tüm sorumluluğu olanların dikkatine kimlik ve meshep modasının hurdalık mezarlığına dönüşmeden (AYNISI) başlıklı şiirim le kaygılarımı sağduyu sahibi olan sizlerle paylaşmak istedim AYNISI Eksi artı ortalama neresi Meshepciler bir birinin aynısı Aynaya baktım ki farkı neresi Kimlikciler bir birinin aynısı Şöyle bir yukarı kaldır kafanı Bir kimlik modası sardı her yanı Din milliyet şovenizim olalı Öfkeleri bir birinin aynısı Alevisi kürdü türkü bir yana Tatarı çerkezi lazı ne yana Arabı gürcü dönüp baksana Meshepciler bir birinin aynısı Hangi kimlik bir birinden demokrat Hangi kimlik özgürlükcü ve rahat Kimlik saplantısı büyük kabahat Etnikciler bir birinin aynısı Hoş görüsüzlük ve bağnazlık perde Çağdaş bir eyitim derman her derde İnsani bir kimlik var iken serde Zıtları var bir birinin aynısı Demokratik değerlerde hoş görü DOST ŞEREF im orda kalma gel beri Demokrasi kavgamız var ileri Sorunumuz bir birinin aynısı 29-09-2006 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
B'ilmiyordum
yurtseverlik kese ile oluyormuş bilmiyordum avantacı hibe ile doyuyormuş bilmiyordum ortaklıkların yarışı rüşvetciler liste başı bu vatanın kalkınışı soymaktanmış bilmiyordum bu ülkeyi kokutmayı kaba güçle korkutmayı büyük lokmalar yutmayı secdiklerini bilmiyordum avantası olmayanlar rüşvetciye göz yumanlar hazineyi bol soyanlar yurtsevermiş bilmiyordum vatan millet nutukları yetim dul ve sakatları okul liman barajları yuttuklarını bilmiyordum tarihin kahramanlığından viyana kapıların dan aşırılan milyarlar dan doyduğunu bilmiyordum zil taktılar çalsın sazlar karşı çıksın uğursuzlar iş yapmıyor komisyonlar susturulmuş bilmiyordum dost şeref der vatanımız yoktur bizim yalanımız meşrulaşmış talanımız yasalaşmış bilmiyordum Şerafettin Muş |
Babalar günümüz hayırlı olsun
Babalar günümüz hayırlı olsun Doğanın yarattığı doğal zenginlik Babalar günümüz hayırlı olsun Verdiği hayatı hak eyleyenler Babalar günümüz hayırlı olsun Baba olmak deyil babalık etmek Onurlu erdemli bir isim vermek İşte sana yaşam bu emek demek Babalar günümüz hayırlı olsun yasal haklarımız vijdanımız da sevgimiz mabettir hak yolumuz da Dost şeref im der ki onurumuzla babalar günümüz hayırlı olsun 01-06-2008 Dost Şeref Kimden: YağmurlarALTINDA/Dilek Hokkaömeroğlu (38) Kime: Dost Şeref Tarih: 14.06.2008 09:08 (GMT +2:00) Konu: Yn: [odadaki-maviler] Babalar günümüz hayırlı olsun SEVEN VE SEVDİKLERİNİZLE EVLATLARINIZLA NİCE BABALAR GÜNÜNE ERİŞMENİZ DİLEĞİMLE ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM.SELAM SAYGILAR ======================================== Kimden: Mubin-Kitap (Bay, 68) Kime: Dost Şeref Tarih: 14.06.2008 09:14 (GMT +2:00) Konu: Yn: [guldeste-siir-g..] Babalar günümüz hayırlı olsun ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: Dost Şeref Alan: (grup üzerinden) Mubin-Kitap Tarih: 14.06.2008 06:39:00 Konu: [guldeste-siir-g..] Babalar günümüz hayırlı olsun - Babalar günümüz hayırlı olsun Doğanın yarattığı doğal zenginlik Babalar günümüz hayırlı olsun Verdiği hayatı hak eyleyenler Babalar günümüz hayırlı olsun Baba olmak deyil babalık etmek Onurlu erdemli bir isim vermek İşte sana yaşam bu emek demek Babalar günümüz hayırlı olsun yasal haklarımız vijdanımız da sevgimiz mabettir hak yolumuz da Dost şeref im der ki onurumuzla babalar günümüz hayırlı olsun 01-06-2008 Dost Şeref ************************************************** ***** Temenniniz şeref verdi, Benim güzel Dost Şeref'im. DOĞA sözü keder verdi, Benim Rabb'im o mu derim. ************************************************** ***** Sabah şerifleriniz Hayrola.. Şerefle Saadetle Hoşca kalın BEDRİ (dede Kimden: güneş yağmurları (Bay, 30) Kime: Dost Şeref Tarih: 14.06.2008 11:45 (GMT +2:00) Konu: bütün babaların sadece kendisine hayırlı kendisine bir yarar sağlamış babaların günü kutlu olsun gerisini at çöpe................ Kimden: adalı007-Kazım Doğan (Bay, 47) Kime: Dost Şeref Tarih: 14.06.2008 11:46 (GMT +2:00) Konu: Kutlama ve Paylaşım EMEKÇİ BABALAR Benim bir babam vardı,saçları ak aktı Bizler için çalışır, direksiyon sallardı, Her şeyiydik onun,bizsiz dünya çok dardı, Ah babam ah, yaşasaydın ne vardı... Kimden: kaderarguvan (Bayan, 50) Kime: Grup: Bir şey yapmalı Tarih: 14.6.2008 15:32 (GMT +2:00) Konu: Yn: [bir-sey-yapmali] Babalar günümüz hayırlı olsun TÜM BABA ların babalar gününü kutluyorum. bütün yüreklerde hergün bablar olsun. şiiriniz çok güzeldi. kaleminiz yüreğiniz olsun. saygılar Şerafettin Muş |
Bak
Bak Elinde baltayla ağaca çıkmış Bindiği dalı kesenlere bak Gözünü orta doğuya dikmiş Eski sınırları yıkanlara bak Yeşil kuşak dediğimiz kuşağı Baştan sona suğuk savaş buz dağı Size dedik görüyoruz uzağı yolumuza tuzak kuranlara bak gelen gideni arattırmaz umarım dost şeref im burda biraz duralım insani bir düzen elbet kurarım bağımsızlık için ölenlere bak 11-09-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Bak Hele
güçlü isen dayak meyer hak imiş kim verdi bu hakkı biraz dur hele kadın dövüldükce yumuşar imiş şu rezilin mantığına bak hele balansı bozulmuş tümden ayarsız insani mayası bozuk hayasız talaş olmuş bir ruh gibi duyarsız aramızda dolaşıyor bak hele çare bulun utanç verici derde adalette körlük olurmu perde polisi savcısı yargısı nerde uygar bir insana durda sor hele okumuş okumamış hiç farkı yoktur bir anket yapsak ne kadar çoktur dayakcılar aşşağılık mahluktur toplumda ki bu utancı gör hele geri kalmışlığın bu soy ağacı mormfin gibi her gün artar dozajı bir utanç bu bize verir mesajı insan kalmak bu kadar mı zor hele bu mirasa nerden kondu reziller ünlü ünsüz okumuş bu cahillr kadın hakkı insan hakkı gafiller evrensellik bu kadar mı zor hele karanlığa güneş vurdu ışıyor dost şeref im yaramızı kaşıyor acılar çekerek olgunlaşıyor tahrip olmuş ruh halimi gör hele 11-12-2005 dost şeref Şerafettin Muş |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:12 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.