![]() |
Fahrettin Selçik
A li Dursun
A L İ D U R S U N ANISINA Duydum,benim için övgüler etmişin, Birde haber geldi,göçüp gitmişsin, Sana dünyadan uğurlar ola, Tanrı senide koydu yola. Köyde kaldı efelik,sen gideli beri, Tekrar dönüşü olmamış,dönen yok geri, Aklıma,kanala düşürdüğün dana gelir, Aptal sanmıştın, bekledin Fahrettin para verir, Gün geldi Ali, bak çukuru sen doldurdun, Allah ın emri ile dünyadan göçüp kayboldun, Bilmem ki orada ne konu ve görevler buldun, Köy seni arıyor,daha kötülere imkan koydun. Senin hayatına destanlar yazılır, Dışarıda köy senin adınla anılır, Sen gidince kaldı köyümüz hamisiz, Bundan böyle,İnegöl nasıl olacak Ali siz. |
Açılsın güller
Açılsın Güller Hoş geldiniz beyler İzmir imize, Bu dünya yeter size ve cümlemize, Güzellikler gelirken önümüze, Başka şeyler aramak neyimize. Günaydın Isparta lım, Güne sizinle başlayalım, Güller açılsın nazarınla, Renklensin hayat mikrofonunla. Telefonum birden çaldı, Ekranda karşılıksız vardı, Çevirip döndüm ki geriye, Ulaştım Ispartalı Güllüye, Önce sert çıktı biraz da nahoş, Sonra sesin kesti,oldu hoş, Söylediğince Kalekim ciymiş, Yaşı yeni 23 e erişmişmiş. Davet etti beni gül festivaline, Severim gülü, erişemem davetine, Söyledi; mesaj atabilirmiyim? Söyledim; benim de beklediğim, Baktım aramızda çağlar var, Kafalar uyarsa dostluk doğar, Onay verdim isteklerine, Moraller geldi yerine. Severim menfaatsiz dostluğu, Bak insana ilham verir, Vardır böylesinin de hoşluğu, Ortaya mısralar dökülür olur şiir Sanmayın ki ben bir budalayım, sözlerimle nede ukalayım, Bırakırım kendimi ilham perilerine, Rastladığımda sizin gibilerine. |
ADSIZ YAZMAK
Yazıyorum körfez vapurunda birine, Ne adı nede sanı belli, Eşimden böylesine çekiniyorum, Siz e diyeceğim, sadece,saçı uzun telli, İnsan bir kez olmaya deli, Hele hele evhamlı ve perili, Olur insanın hayatı toz duman, Bu durumda ne din kalır ne iman. Bu şiiri okursam ona, Hemen mal edecektir Nurdan a, İsterse gitmiş olsa da Sudana, Mümkün değil kurtulmasına. Ben emir eri bir askerim, Konuşunca kabarıyor sinirim, Beni ancak ben bilirim, Böyle hayatın içine ederim. |
Ah Sen Varya
Ellerinde my cepler., Şimdiki jöleli gençler, Aşka kilitlenmiş beyinler, Görmeden.o aşk varya, Görünüşte ortalık bonbok, Verilen meşaj ve sesin hazzı çok, Yüz kızarması,ayıbı yok Aşırı ve derin zevki varya. Alo sesinle sev sevdiğince, Sohbet ve laf et edebildiğince, Alıcı ol nefesin erebildiğince İstediğini alınca dur,orada ses varya Yaş önemsiz,atıver istenince Gönül katlanır görmeyince Her şey mümkün,karşındaki gevşeyince Ah, bu çağın kontürlüsü varya Bulursan açık yol ve fırsat Gir koynuna hemen yat. Doldur silahı, atışına bak, Vuslata erip gitmek varya. Adın Ali’imiş,olursunVeli Yaşın isterse olsun elli,oluverir yirmi, Kural bu,buda bunun yöntemi Seni dinleyen partnerin varya Kontürüne bak,varsa boştur gerisi Hayat budur,yaşamana bak seksi. Kapıyı açmasını bil taparlar sana hepsi Okuyunca diyeceksiniz,AH SEN VARYA… Fahrettin Selçik |
Anam
Sana uzakdan dua gönderdim, Anıları gözüm önüne serdim, Hani dmiştinki; ''Biz ne gördük'' Bir değişindi; ''yaşarken öldük'' Senin hakkın saymakla bitmez, Öyle lafla elhamla ödenmez, Senin için neler vermezdim, Hayalini bile yeniden görseydim. Anıları için döndüm sultanköye, Burada yaşıyorum baştan seni, Duyuyorum sıcak nefesini, Su çeşmesinden dönüşünü eve. Fahrettin Selçik |
A N A T O M İ
Seni o kadar tanıyor ve seviyorum, Bedensel, parselasyonunu yapıyorum, Benden başkası ulaşmasın diyorum, Bunun için Allah dan niyaz ediyorum. Saçının telini dahi korumaya alıyorum, Başına jöle olup, tepene tünüyorum, Böylelikle her an seninle oluyorum, Yumuşak dokunla ince bağ kuruyorum. Gözlerinle, sıcak temas istiyorum, Rimel olup, kapağına çöküyorum, Her an gözünün içine bakıyorum, Bakışlarını ele güne koruyorum, Bak aşkımın, buluş ve dehasına, Ruj olup geliyorum dudaklarına, Onların ateşine, yanıp tutuşuyorum, Emin ol, dudaklarında aşkı buluyorum. Kuğu gerdanının hayranıyım, Kolye olup gerdanına dolanayım, Kalbini ve göğüslerini koruyayım, Bu güzel yerde salınıp barınayım. Kollarım, ince belini sarsın isterim, Dolanıp ellerim, karşılıklı kitlensin derim, Kemer olup hep senin belinde olayım Emniyet görevimi yerine getireyim. Popon; gözlerimin ilgi odağı, Şekli, geometrik küre kapağı, Külotun olup, sarıp sarmalayayım, Onun dostu ve sıkı koruması olayım. Önemlidir, yerin ve iffetin, Ona yaklaşım, ister hikmetin, Aylık gözyaşında, koruyucu pet’in, Tartışılmaz hanımlarda kıymetin. Baldır bacaklar tek kelime ile şahane, Güzel ise göstermek için moda giyim bahane, Diliyor insan yalnız çorapların olayım, Gün boyu onlarla birlikte içli dışlı kalayım |
Aşk Varya
Ellerinde my cepler., Şimdiki jöleli gençler, Aşka kilitlenmiş beyinler, Görmeden.o aşk varya, Görünüşte ortalık bonbok, Verilen meşaj ve sesin hazzı çok, Yüz kızarması,ayıbı yok Aşırı ve derin zevki varya. Alo sesinle sev sevdiğince, Sohbet ve laf et edebildiğince, Alıcı ol nefesin erebildiğince İstediğini alınca dur,orada ses varya Yaş önemsiz,atıver istenince Gönül katlanır görmeyince Her şey mümkün,karşındaki gevşeyince Ah, bu çağın kontürlüsü varya Bulursan açık yol ve fırsat Gir koynuna hemen yat. Doldur silahı, atışına bak, Vuslata erip gitmek varya. Adın Ali’imiş,olursunVeli Yaşın isterse olsun elli,oluverir yirmi, Kural bu,buda bunun yöntemi Seni dinleyen partnerin varya Kontürüne bak,varsa boştur gerisi Hayat budur,yaşamana bak seksi. Kapıyı açmasını bil taparlar sana hepsi Okuyunca diyeceksiniz,AH SEN VARYA… |
Atam Manisa da
A T A M M A N İ S A D A Atam, seni Manisa da gördüm, Vadide, uzaya ışınlanmıştın adeta, Makamın yerin doğa üstü esasta, Her yerde varsın ama Manisa da bir başka, Bilirsin, Manisa nın bir de Tarzan’ı var, Ormanları yetiştiren,kimseden binazar, Şimdilerde görünenler sadece yakanlar, Bir de Piknik yapıp,içip içip içine sıçanlar, Doğaya ve ormana can geldi, Tarzan Adı Manisa ya nam verdi, Heykelinin alt kademesine hani yakışırdı, O alamet kütle ikinizi de şerefle taşırdı. Sabah geçiyorduk önündeki karayolundan, Güneş doğmuş saçılıyordu ardından, Türk milleti aydınlanıyordu halen nurundan, Ülkede her şey var,sıkıntı senin yokluğundan. Manisa denince akla gelir dağ lalesi, Ormanında duyulur Tarzan’ ın nefesi, Bitecek artık ülkede cehaletin sesi.. İlimizde var var artık C.B Üniversitesi. |
B iryılbaşı
B İ R Y I L B A Ş I Of geldi yine bir yılbaşı, Dertleniyor insanların başı, Salınarak gidiyor ikibiniki, Sormalı geride ne bıraktı ki, Umutlanıyoruz gelen yenisinden, Teselli, kötü olanın gidişinden, İyi dileklerle bekliyoruz seni ikibinüç, Bilerek gel, senin işin, Irak ile güç, Yinede ben mutluluklar diliyorum, Bunu bütün dostlarıma da istiyorum, Allah mutlaka seviyordur hepimizi, Kabul eder dilek ve temennilerimizi. |
Bornovanın yakası
Bornovanın Yakası Bornova da yakalıyız, Doğasını sever,hayranıyız, Gezer çevrede sincaplarımız, Biz yaka köy hayranıyız. Etrafı yemyeşil çamlık, Toprağı kıt,her yer kayalık, Badem ağacı var birazda kirazlık, Geçimde sayılabilir hayvancılık. Köy olmuş İzmir mesiresi, Yok bu oluşumda kimsenin katkısı, Sanmayın yapılmış planlaması, Tek sorunu orman kanunu 2B belası. Bizde sonradan olma yakalıyız, Geliştirme derneği azasıyız, Uzaktan katkı koymaya çalışırız, Anlayın artık, bizde yakalıyız. Güzelliği şehir uyanıklarını çarpmış, Bazıları birer evlik yer kapmış, Parası olanlar villalar yapmış, Orman kanununu duyunca apışıp kalmış. Köyün, görünüşte istikbali var, Temiz havası oksijeni yarar, Becerikli ve yakışıklı muhtarı, Ormanında yetişir yaban mantarı. Ben gezerim o yakada,bu yakada Otururum bostanlı,karşıyakada, İkinci evim oluşmuş Bornova Yakada, Kavuşur elim inşallah , bir yakada. |
Bostancı
B O S T A N C I Üç güzeller oturur bostancı da, Damat Selim,kızım Aslı, bir de Ela, Üç yaşın bitirip girdi dört yaşına, Torunum,cicim tatlı bela. Sabah balkona oturdum, Denize dürbünümü tuttum, Adalara süzülüp gider deniz otobüsü, Sadece o gemi değil,denizin süsü. Karşıda görünen adalar, Gelir gözüm önüne eski anılar, Ceni yi bir zamanlar sevmiştim, Aşkımla Burgaz adaya gitmiştim. Ne güzeldi gençlikteki o günler, Tıkladın mı hayale, ekrana,gelirler, İnsana yaşam verirler, Neydi,ne güzeldi geçen günler. Babamın da kabarmıştı aşk damarı, Aramıştık birlikte eski samatya lıyı, Sevgilisi, kalmamıştı hayatta, Oğlu,ben yürüyordum ayni etapta, Aşktır insanı çıldırtan, Bazen arkadaştır,yoldan saptıran, Öyle de olsa haz veriyor insana, Geri gönderemezsin,gelince ekrana, Önümde çarşaf gibi bir deniz, Hayat sürüyoruz şimdi,karımla biz, Eşim yamanlardan bana bir iz, Otuz beş senedir,mutlu birlikteyiz. Sadık bir dost,iyi bir ev kadını, Onunla çıkardık hayatın tadını, Atabilse kafasındakı saplantısını, Abideleşecek,eşim ve evimin kadını. Geçip gitmekte dir hayat, Konuşuyor bazen eski hatırat, Vardır szcık sorun kökünde, Kısmetimmiş derim,benim de. Sizlerden de kopamıyorum, Yalnız ise hiç yapamıyorum, Ne olur bırakmayın beni, Seviyorum siz hayallerimi. |
Bülente
BÜLENTE Sağlığı bozuldu,iktidarken, Fena değildin muktedirken, Sağlığın farkında değilsin amma, İnsanlarının sevgisini bil,sabrını taşırma, Çekilmedikçe,sadece kendine ettin sanma, Ülkeyi dünya aleme etme rezil, Oyumuzla biz seçtik bunu da unutma, Olay aştı,gerekiyor artık,çekilmesini bil. |
Ceylan
C E Y L A N Takıldığımda elma gibi kızarırdın, Şımarır poponu oynatıp kıvırırdın, Sihillerin vucut’un her tarafını sarınca, Göğüslerini açtı döküldü ortaya gonca Gözlerim arar oldu sonra mmleri, Tahrik eder yırtmaçlı açılan etekleri, Yumuşakdır ince parmaklı elleri, Açılırdı,görüşünce berabar gülleri, Anlatırdın konuştukça bana,ilkleri, Sinema ve film bunlardan biri, Vermeye çalışırdım erdemleri, Her şey söndü, sen gittiğinden beri. İçimde duyarım,sevgi ve özlemi, Bilirmisin, nasıldır aşkın gizemi, Görmek yaşamak gerek,demekki, Olsa da yesek düğün keşkeki, Postacın çantasından çıkmıştın ya, Benziyordun yaban bir ceylana, Mahcuptun,gözün yere bakıyordu, Doğallığın her halinden okunuyordu, Yakanın kiraz bahçeleri, Kimse bilmez nasıldır cinsleri, Bahçe ve doğayla uyumluydun, İnan bana,bir içim suydun. |
Cumhuriyet
C U M H U R İ Y E T Baktım şiir listeme sen yoksun, Fahrettin dedim o halde sen de yoksun, Cumhuriyet,bir rejim,var oluş, Ben cumhuriyet çocuğuyum,benim için doğuş. Sensiz olmayı hayal bile edemiyorum, Sanki kötü rüya görüyorum, Cumhuriyet olmayan ülkeleri gözlüyorum, Sensiz bir Türkiye düşünemiyorum. Ruhun şad olsun Kemal Atatürk, Bunu sen armağan ettin,yüce Türk, Aşığım cumhuriyetle,bu vatana, Hayranım,dehana,inkilaplarına. Bir bayrak gördüm,ay yıldız,üzerinde Atatürk, Senin kanunlarınla,kurallarınla yaşıyor bu Türk, Bu bayrak sana ve ülkeme yakışmış, Duacıyız sana,elleri kırılsın,etmeyen alkış |
Çağdaş
Yaş kemale erince, Nufus yaşı altmışı geçince, Bulunmaz arkadaş gönlünce, Yaş erip gönül geçmeyince. Menapoz veya atrapoza girince, Tansiyonlar pik yapıp yükselince, Hayat sıvısı yavaş yavaş eksilince, Tadı kalmıyor yaşamın böylece. Sevgide varsa bir çekince, Arkadaşının yaşı olursa geçkince, Görsen de kendini çağdaş, Sevgililer gününde çekilmiyor be arkadaş. Fahrettin Selçik |
Çatılar ve martılar
Ç A T I L A R V E M A R T I L A R Yüksekten seyrediyorum doğayı, Görüyorum envai tip çatıyı, Üzerlerinde uçuşan martıyı, Bir de ona eşlik edin siyah kargayı. Çatıda dolmuş elektronik çağın gerekleri, Asansör kulesi ve televizyon çanak antenleri, Üzerine kuşlar,kargalar,martılar konar, İçine eydim der gibi,üzerine kakasını yapar, Düşünüyorum,olmasaydı daha mı mutlu olurduk, Gözlüyorum,aşk yapıyor karga ile martılar, Hayret diyorum,cins ve renkler de tezat, Demek ki onları yakınlaştırıyor hayat. |
Çocuklarım
Sizleri çok seviyorum, Görmeyince özlüyorum, Kusuru kendimde arıyorum, Bireyleri kırmıyorum. Sanmayın ki şiir yazıyorum, Bunları içime akıtıyorum, Birazda deşarj oluyorum, Günümü gün ediyorum. Fahrettin Selçik |
Dağlı
D A Ğ L I Karımın beni tanıtımı; koca dağlı, Sanırdım karım bana kalpten bağlı, Öyle olsaydı,paçamın sarkmasına mı bakardı,? Ağzından dolu,dolu bu kırıcı söz mü çıkardı? Birinin, mobilyacı kocasına, oduncu dediğini bilirim, Hiç unutmam,aklıma geldikçe tiksinirim, Sormalı; Nuran nerelisin,ne idin,ne oldun, Hayatında,ne yedi isen,ne giydi isen yılmaz da buldun, N….in hanım,seni ben soğuk kuyu da buldum, Eski günlerini ve maziyi ne çabuk unuttun, Sonra ben sana, avuç açıp da yalvarmadım, Sanırım yegane isteklindim, balıklama atladın, Şimdiler de bari burnun şişirme, Benim canımı sıkıp,sinirlendirme, Geçmişini düşün,geriye dön bir bak, Şükret ki, günaha girme,sevabı ise bırak, Karşındaki efendilik ediyor,sakın sanma dilsiz, Çok zorlarsan,bakarsın oluverir edepsiz, O zaman yaşamanın tadı toptan kaçar, Senin için daha kötü olur,onun için ise ne yazar. Tutumunla kabuğuma çekildim kapandım kendi içime, Seninle oturup iki laf ve sohbet edemeyince, Böyle saçmalar yazmaya başladım,sarılıp kalemime, Anlayacaksın kıymetimi,kıyametim gelince. İstemem duanı,yeter ki beddua etmesen, Unutma Fahrettin de insan,onu da düşünsen, Yine de kutlamak gerekir,bizim gibi evlileri, Gelmişler bu yaşa,saymadan geçen günleri.. |
Dalgıç
Hep dalıp giderim, Boş,dolu hayal ederim, Uzak menzillere erişirim, Rüyada ise sevişirim. Bu olgu sadece bende değil, Dünyada fertler buna meyil, Sözde, karşımdakine bakarım, Ben dalar, hayali sünger ararım.. Fahrettin Selçik |
Değdi Geçti
Gezdik 360 odalı İshak paşa sarayı, İnsan düşünüyor anlıyamıyor bu şaşayı, Vergi veya haraç diye aldığı parayı, Halktan almamıştır hayır ve duayı. Kan ve irin var her taşında, Sütler akmış iç avlu musluğunda, Heybetli görünüyor tepe doruğunda, Kanal ve kalorifer varmış yapısında. Turumuz Kilis iline geldi geçti, Yolda yedikleri etkiledi,serdi geçti, Öncelikle oyuncu Fatoş u seçti, Kimine tam isabet,kimi diretti. Fatoş hastanede serum ve iğne yedi, Dr Aysel hanım. Bizleri tedavi ederdi, Baktık ki oda hastalandı,vuslata erdi, Kalmadı istisna turu kırdı geçti. Söylentiye göre sebep kaburga etiymiş, Sanki et değil ishal ilacı imiş, Ekstra mığde bula D E Ğ D İ G E Ç T İ Gezdik 360 odalı İshak paşa sarayı, İnsan düşünüyor anlıyamıyor bu şaşayı, Vergi veya haraç diye aldığı parayı, Halktan almamıştır hayır ve duayı. Kan ve irin var her taşında, Sütler akmış iç avlu musluğunda, Heybetli görünüyor tepe doruğunda, Kanal ve kalorifer varmış yapısında. Turumuz Kilis iline geldi geçti, Yolda yedikleri etkiledi,serdi geçti, Öncelikle oyuncu Fatoş u seçti, Kimine tam isabet,kimi diretti. Fatoş hastanede serum ve iğne yedi, Dr Aysel hanım. Bizleri tedavi ederdi, Baktık ki oda hastalandı,vuslata erdi, Kalmadı istisna turu kırdı geçti. Söylentiye göre sebep kaburga etiymiş, Sanki et değil ishal ilacı imiş, Ekstra mığde bulantısı,kusma varmış, Dostlar yolculukta hastalı ne zor ve acıymış. Fahrettin Selçik |
Doğada doğallarla yaşam
Köyümde gerçek doğada yaşıyorum, Burada değişik duygular taşıyorum, Güzelliklerle yaşamak yalnız olmaz, Dizelerimde sizlerle paylaşıyorum. Size Badi leri anlatamam Onların yatışına kıyamam, Bulunmaz bunların emsali, Yürüyüşleri kervan misali. İstirahat de sarmaş dolaş, Hepsi iyi arkadaş, Üstün ve Güzel yönleri,özverileri, İnsanlar bunlardan öğrenmeli. Liderlikte konuşmuyor yaş, En küçükleri bile olabiliyor baş, Bunların kimisi olur yeşilbaş. Bunlar her haliyle seviliyor,arkadaş. Ayrıca almıştım on yabani tavuk, Dört adedi yolda can verdi, Adı güzeldir,denir bıldırcın, Eti güzeldir,ağızda yok oluverdi. Yumurtaları mini mini,şeker, İnsanı kırçıllı kabuğu çeker, Yenmesi güzel tadı bir hoş, Delik görse kaçar,o nahoş. Tavukları bu aileden saymam,, Tavşanın sevimliliğini anlatamam, Dilediği yeri gizlice kazar, Arazide hür,kendi başına muhtar, Köpeklerden korkar kaçar, Bulaşmayan dışkısı var, Bu hususta ata sözü de var, Beceriksizlere söylersen,kızar. Size kanatlıları saymadım, Bülbülü sesiyle hiç anmadım, Doğadaki yaşamımı size anlattım, Hayatımdan bir kesit sunmaya çalıştım. Unutuyordum,gece gelen dolunay ı, Dağa ve tepelere o veriyordu havayı, Karşımızdaki tepeyi geçerken yalamakataydı, Orada piste inip,sanki bize ulaşmak arzusundaydı. Fahrettin Selçik |
Dönüş
Dönüş de son durak Yunus Emre Herkes yüklenmiş sanki hamile, Tuvalete girenler bir kısım yük attı, Bazıları benmari önünde tur attı, Bende tuvalete ineyim dedim, Nesrin den çimdik yedim, Kızdım bir tas çorba içtim, Dönüp selametle yerime geçtim. Otobüse binilip su istenince, Ben burası artık son durak deyince, Kahkaha koptu,Ömer biraz sıkın,söyleyince, Uykular ve gözler açıldı Salihli görününce. Geçiyoruz Kiremit ve tuğla fabrikalar, On günlük seyahatte döküldü bütün kurtlar, Güzel bir seyahat oldu sanırım dostlar, Bazılarınca hayal ediliyor yeni Gerçek Turlar. Ağzı açık uyuyanlar foto oldu, Horlayanlar a kahkaha koptu, Nesrin gülünce baklava sunuldu. Gerçek Tur seyahati son buldu. Fahrettin Selçuk 3.6.004 Fahrettin Selçik |
Ecevite
E C E V İ T E Sağlığı bozuldu,iktidarken, Fena değildin muktedirken, Sağlığın farkında değilsin amma, İnsanlarının sevgisini bil,sabrını taşırma, Çekilmedikçe,sadece kendine ettin sanma, Ülkeyi dünya aleme etme rezil, Oyumuzla biz seçtik bunu da unutma, Olay aştı,gerekiyor artık,çekilmesini bil. |
Eco
E C O Bir varmış,bir yokmuş, Eco ile yönetilen bir ülke varmış, İnsanlara bir zamanlar umut vaat edermiş, Vatandaşlarından fedakarlık dilemiş, İsteğinin bir anlamı da kemer sıkma imiş, Diğer bütün iktidarlar da bunu istermiş, Emir olarak gelen bu çağrıya herkesim uyarmış, Ardında,ekonominin düze çıkma umudu varmış. Politikacılar ister lakin kendileri uymazmış, Bu nedenle,halkın sıkıntısını duymazmış, Onlar yolunu bulup çeteler oluştururmuş, Organizasyonla,bankalar,devlet kasaları soyulurmuş, Bir kara Çarşamba gelmiş kapıya dayanmış, Piyasadan el marifeti ile döviz,para kaçmış, Devleti ali sözüm ona çok savaşmış, Ne yapsa olmamış,zira ip elinde değilmiş, Dünyada böyle zamanlar için,İ M F diye bir 5teşkilat varmış, Kusurların faturası bu kuruma çıkarılırmış, Yetkililer sanmış ki sıkıntı ortadan kalkmış, İki ay gibi bir zaman geçmeden bomba yine patlamış, Bir sabah millet uykudan uyanmış Bakmışlar ki insanlar % 40 fakirleşmiş, Tepedekilerin kılı bile oynamamış, Garbim halktan özür dileyen de olmamış. Herkes kaçar,ortalık toz duman, Hükümet ve İMF der el aman, İnsanlar sorar olur,sonuç ne zaman? Parlamento keyfinde,çalıyor keman, Halk dan,hükümet için istenir istifa, Görünüşte,kimse gelmemiş insafa, Muhataplar kenetlenmişler,el ele, Vermiyorlar açık,ne bakan nede kelle. Sayın büyükler,sıkı çareler aramış, Sonun da ortaya iki bürokrat çıkarılmış, Sorumlu sanki sadece onlarmış, Ecevit in kulağı ve ruhu duymamış, Dünya bankasından çözüm istenmiş, Ortaya yeni bir isim ve sima gelmiş, Ankara ya acele kemal derviş gelmiş Hükümetin yüzü birden neşe ile gülüvermiş, Vatandaş yoklukla bu kadar beklemiş, Bir söz vardır ‘sabreden derviş, Arkası gelmiş,Derviş Bakan oluvermiş, Gerilere bakmışlar ki Halk gebermiş. |
Erzurum
Erzurum kendine özgü dadaş şehri, Bizim tur mensuplarına istirahat yeri, Nedenini sorarsanız PALA oteli, Otelin temizliği,servis ve hizmeti. Görülmeye değer ulu camii, Yanındaki Hatuniye medresesi, Sevimli kümbetler ve mimarisi, Ayrıca şahanedir taş işlemesi, Götürdüler tur’u yön vererek Taş Han’ a, İçine girince sempatik geliyor insana, İçerde hakim olan gümüş ve oltu taşı, Paran yoksa sadece seyret,biraz da başın kaşı, Akşam oldu içtima, kristal restoranda, Girişte koku alınca fren kalmıyor insanda, Gerçek Tur serbest bıraktı şiş sayısında, Garsonlar yetişemiyordu yemek yarışında. Yarış da sonuçlar alındı, Çıkan şişler tek, tek sayıldı, Kaptan Hasan on sayıda kaldı, Öncesinden daha iyi skoru vardı, Meşhur olan Şıllık tatlısı, Şekli parmak,kadayıf yapısı, Ayrıca vardı cevizli inciri, Böylece geçtik yemek zinciri, Tam üç ocak var restoranda, Bir de çilekeş hane arasında, Çok yiyene,Ya sabır diyordu, levhasında Yemekler yenildi böyle bir havada. Polat Otel den hani ayrılamadık, Yıldızlarına öylesine baktık, İki yıldızına iki de biz taktık, Huzuru kalple dedik Allahaısmarladık. |
Eşim yaşı
Altmış üç olmuş, eşim yaşı, Eğilmedi bugüne dek, kimseye başı, Oynamaz ele güne gözü, kaşı, Kolay akar, gözünden yaşı. Lüksü,ışıklı hayatı severdi, Bu yıl yaş günü içine sindi, Kuşadası GRAND da yeni yaşına erdi, Hoş geçti vakti ve doyasıya eğlendi, Nesrin, kelime ile yaban gülü demektir, Meyvesi,bol vitaminli sıcak içecektir, Bakalım bu şiirime ne diyecektir, Muhtemel ki burnunu bükecektir, Neticede iyi doğum günü sanırım, Sonucu, Aslı kızına anlattığında alırım, Biliyorum ki kalbinde ben varım, Anlarım,o benim 38 yıllık sevgili karım. |
Evlatlarım
Biraz beni dinlermisiniz, Pardon siz bilirsiniz, Gelecek sizin zamanınız, O zaman beni anlarsınız. Bilirsiniz, ben bilirim demem, Bilmediğimi de hiç diretmem, Düşünürüm doğruyu nasıl bulsam, Olsa da keşke hazıra konsam, Nesillerin çatşmasını bırak, Bilgi hazineni doldurmaya bak, Sana yardımcı olacaktır hak, Aklını kullan çevrene bak. Duraktan otobüsü kaçırırsan, Arkasından bakakalırsan, Sen oturur rakiplerin koşarsa, İş ozaman elden gider, size kalır tasa |
Eydost
E Y D O S T Gelen kurban,asrın son bayramıdır, Yapılacak seçim ise,parlamentoya uyarıdır, Bizlere düşen görev,uygun ve uygar seçim, Neticesinde hedeflenen,yeterli geçim. Umutluyuz çünkü çağ değişiyor, Yavaş dahi olsa, ülkemiz gelişiyor, İnsanların yapısı değişecek elbet, Memlekete gelecek bolluk,bereket. ELKİMA gelişime ayak uyduracak, Sektöründe,rakipleri aşıp lider olacak, Diliyorum işiniz bol aşınız tatlı olsun, Bu vesile ile bayramınız kutlu olsu |
Gap turu esintileri
Fahrettin anıları yaz günü gününe, Güvenme yaşlanmış,okside beynine, Bu gün(27.5.004) Basmahaneden tanıdığım Mardin e Gezildi bir medrese,birde Zaferan kilise. Yapıldı orada çarşı alışverişi, Bayanlar çok sevdi gümüşlü işi, Rekorla bitirdi Ali bey ve eşi, Nesrine sordum bekliyordu finişi, Ben de aldım ufak tefek dört parça, Paketleri açmadan Nesrin attı bir fırça, Ne zamanki kutular masaya açıldı Gözlerinde mutlu ifade saçıldı. Akşam yemeğinde istendi takı ile defile, Bu öneri tutmadı,uğraşmak nafile, Akşam yemeğinde terasta müzik eğlence vardı, Bizim Fatoş ve ekip oyun alanındaydı, Bir yanımız Sivas lı mimarlardı, Sanki sandalyeye mıhlanmışlardı, Lobut bacaklı şantöz ile şantör programdaydı, Sivaslıları kimse uyarıp canlandıramadı. |
Gençlik Bayramı
İyi ki geldi bayram, Kontür bol,Türksel den ikram, Güzel şeyler duyuyor insan, My cepciler uygulamaya hayran. Biz CBÜ Manisalıyız, Kılışe mesajlarla kül yutmayız, Yalan,dize haline getirilmiş sözlerle, Gevşemeyiz,uğraşmanız nafile. Dostluk elbet ki güzeldir, Ölçüsü,şekli şahsa özeldir, Konudaki, yıldızlar çok uzak, Gözünü aç da yanındakine bak. Gök cisimleri hem uzak hem erişilmez, Güneş sistemde olmasa ışık veremez, İnsanın gözü kör olduğunu bilmez, Dışarıda aranır da yanındaki NUR u göremez. |
Güvercinlerim
G Ü V E R C İ N L E R İ M Hayatıma,altmışikisinde girdiniz, Bulunmakla,yaşam ve keyif verdiniz, Şaklatarak kanat çırpmanız, Takdir edilir bir de sadakatiniz. Açıklıkla söyleyeyim,bir gerçeği; İçinizden sevemedim,erkeği Nedir erkekteki kuruntu ve çalım, Karşısındaki dişisinde de var alım. Denirki; yuvayı dişi kuş yapar, Bunlar da erkek yapıyor,söze aykırı, Bunlara bakıyorum,dişi işve yapıyor Erkek güvercin ayrıca hava basıyor. Gelip cumbaya kondunuz, Yaptırdığım binaya süs oldunuz, Yuvanızı nasıl yaparsınız bilemem, Oralara çıkıp müdahale edemem. Her birinizi ayrı severim, Birbir isim vermek isterim, İçlerinde karatavuk,ayrıca kırçıllı, İçlerinde en güzeli,doğal paçalı, Sütlü kahvesi ayrı güzel, Aşklarında sadakat özel, Eş için savaşlar kalmadı Bireyler eşlerini seçti,nikahlandı. |
Hafıza
H A F I Z A Güvenmeyin hafızanıza, Unutuverirseniz es kaza, Mahcup olursunuz,etrafınıza. Bakın,dikkatli ve notlu çalışmanıza. Unutmak mazeret değil, Kendini tanımalı insan,olmalı ehil, Kişiye bakıyorsun cahil değil, Puanınızı düşürmeyin,çıkarıp da arıza. Allah düzenli yaratmış kainatı, Hatayı affetmez iş hayatı, Donatılı beyin vermiş,düşün de yap diye, Senin bunca çuvallamaların niye? . |
Harran
H A R R A N Bu gün gezimiz Harran, Üniversitesi yıkılmış,viran, Kalan sadece rasat kulesi, İş Moğolların halt etmesi. Tekrarı Emevi lerce yapılmış, Burada Araplar yaşamış, Sıcağına ancak onlar dayanmış, Evlerin tepesi koni ondanmış. Fahro adında zaro ağa varmış, Dokuz cariye 36 veledi ile yaşamış, Nufus ondan dolayı kalabalık, Dileriz olur burası Türkiye ye anbarlık. Yerlisi kapkara sanırsınız zenci, Olmuşlar avuç açan dilenci, İstiyorlar ağzına hazır hap, Nede olsa soyu tembel Arap. |
Hata
H A T A Güvenirseniz hafızanıza, Unutuverirseniz es kaza, Mahcup olursunuz etrafınıza. Onun için bakın notlu çalışmanıza. Unutmak mazeret değil, İnsan kendini bilmeli,olmalı ehil, Bakıyorum kişi hiç de cahil değil, Bedeli büyük olur,çıkarırsa arıza. Hatayı affetmez iş hayatı, Allah düzenli yaratmış kainatı, Donatılı beyin verilmiş kullan diye, Senin,sisteme hataya direnmen niye. |
Hayal
Bakıyorum, sadece bende değil, Bütün alem buna meyil, Gece gündüz deme hayale koş, Gerçekmiş gibi oluyor bir hoş. Erkekler, buluğa hayalle girer, İlk vuslata bu yolla erer, En güzel aşk rüyasında olur, Eni sonu orgazm olur., Dokunma hayalime, Şimdilerde o kaldı, yeter, Herkes baksın bildiğine, Benm hayalim cihana değer. |
Hepgül Kızım
H E P G ÜL K I Z I M Aylardan şubat,günlerden bir pazar, Geçmişten günümüze atalım nazar, Sana altın gibi canım oğlumu verdim, Onunla yaşama ve sevgiye erdin. Orta öğrenciyken gelirdin buket çiçekle, Onları sunardın reverans ve gülücükle, Sonradan anlamadım ortamda ne değişti, Vazgeçtik çiçekten,selam sabahın kesti. Günler geçiyor,geldiniz otuz beş yaşına, Oğlun var,bir gün gelecek senin de başına, Gelecek olan da el kızıdır bakmaz gözün yaşına, Gördüğün eylemden döneceksin şaşkına. Mevlana der ki; olduğun gibi görün’ Değildir bu benim yapım,kaderim, Çıt demedim,bekledim anlarsın diye, Mutlu oldum Can ın EGS de sunulan karnesine, Kadındır yuvayı yapan derler, Laftır, inanmadan söyler geçerler Yuva tabiri mutlu bir simgedir, Bunu değerlendiren ancak bilgedir. Bilmem seyrettin mi Tahta Çanaklar’ Bu sahneyi yaşar bütün ocaklar, Mutlu olmak için duymamak gerek, Her kişi kendi y0lunu belirleyecek. Nesrin felç geçirdi siz evlendiğinize, Tanrının takdiriydi,yoktu bir güç elimizde, O kadın ki paralandı senin düğününüzde, Umarım yarayı manyak İnci den aldı. İnsanın hayatında görünür bazen kötü kader, Onu yaşarsın ama sonra bakarsın geçer Ardından gelecek olan güzel günlerdir, Dileğimiz kötünün son bulup gitmesidir. Diyeceksin bu şiir nedendir, Babadan kızına imalı sitemdir, Bunları yazdım,kalmadı içimde sızım, Sen mutlu ol yeter sevgili kızım. |
Ispartalı
ISPARTALI Alo Ispartalı arkadaşım, Sorma aynıdır yaşım, Sorunum yok,taşırım dertsiz başım Böyledir benim hayata bakışım. İstemiyorum yüzünü görmek, Daha önemli,düşünü sürmek, Alo deyip güzel sohbetler etmek, Kalem ve şiire malzeme dökmek. İddiam yok ele,sorun kendimce, Bazen böyle bir şeyler yazarım, Karşımda birileri terennüm edince, Durmaz kalemim,coşar ve azarım. |
İ zmir D epremi
İ Z M İ R D E P R E M İ İzmir bir aydır sallanıyor, İnsanlar panik , balkondan atlıyor, Ekim 2005 ayı böyle geçti, Deprem sayısı ikibini aştı. Sağlam olmayan binalar çatlar, Korkan insanlar hastanede gözünü açar, Ah vah tır duyulan sesler, Korkudan tutulmuştur nefesler, Sokaklar olur yaşam mekanı, Geçmez,uzar gece zamanı, Hazırlanmıştır deprem çantası, Konur içine düdük,giyim,ve yaşam sıvısı, Geçer,araba yeni konut yerine, Onu da koymak gerekir sağlam zemine, Yazlığa kaçmak uygun gelir kimine, Dikkat, oturmaya o da fay eksenine. Şükür,en hafifi ege de olanı, Düşününce insan İstanbul ve Pakistan ı, Önem kazanıyor acil kurtarmalar, En yakın organizasyon sana yarar. Sakın deme,andır gelir geçer, Kimini yer bazısını ezer geçer, Tarihteki devletler böyle yok olmuş, Saltanatlar savaşlar son bulmuş. Hayal gücü hep kötüye yorar, Binaları kendi üstüne yıkar, Tusumani bile beyine taht kurar, İman ve güçlü irade bunu kovar. Böyle zaman da önemli olan yönetim, Televizyonlar iyi bir iletim, Başa geçiyor Kandilli rasathanesi, Bazen de uzmanlar konuşuyor, kimisinin cüppesi. Depremi yaşayanlar anlar ve bilir, Kimisine yalan ve şaka gelir, İçindekine Allah güç de verir, Bil vesile yaşamın kutsallığı öğrenilir. Önem kazanır komşuluk ve dostluklar, İnsanlar bakmaz geçmişe birbirini kucaklar, Manevi bağlardır bir arada kılan, Gerçek insanlık konuşur,kalanı yalan. Haber alma önem kazanır,telefonlar devreye girer, Aşırısı zarar,iletişimi bozar ve kitler, Bu da bir testtir,bazı dostluklar biter, Yerine yenisi yeşerir,hayat devam eder gider. |
İzmir
İ Z M İ R Birçok konuda şiir yazdım, Yarın sorarsın niye bana yazmadın, Seninle kırk iki yıldır birlikte yaşadım, Gerçekten seni hala anlayamadım. Bildiğim kadar senin aşığın çok, Gördüğüm kadarıyla dostun yok, İzmirli çalışmaz zira karnı tok, Çalışan, uğruna çabalayan yok. Ege bölgesinin büyüğüsün, Yarımada olarak denizin kolyesisin, Modern ve Avrupalı bir şehirsin, Tanrının verileri ile kısmetlisin. Denizin donatımlı limanın var, Deniz taşımacılığın yok, Dağların boş tepelerin var Yeşillik ve gölge edecek ağacın yok, Ticareti İstanbul un gölgesinde, Ekonomide,Levantenler önde, Adın yurtiçinde göklerde, Yurt dışında sor, derler nerede? Basmahane en eski yerleşkesi, Şimdilerde olmuş meyhaneler köşesi, Namı ile en meşhur Alsancak, Eğlence ve fuhuş ile anılacak. Karşıyaka İzmir in gülü ve gözdesi, Bostanlı yeni semt,onun biraz ötesi, Her şeyi ile güzel,olmuş mesiresi. Kendini il sanır 35/5 dır plakası. Güzel yalı eskiden yalılar ile anılır, Bilmeyenler için hala öyle sanılır, Göztepe eski futbol takımı ile ünlüdür, Şimdilerde ise üçüncü lig de sürünür. Güney doğunun oldu bir bölgesi, Mardin bölgesi, Maraş mahallesi, Belediyede onlardadır çoğunluk yüzdesi, Kurtarılmış bölgeydi Kadife kalesi. Konak, kemer altı,nostalji simgesi, Kurtuluş tarihinin göstergesi, Sembol ve gözdesidir saat kulesi, Böyledir Fahrettin de Güzel İzmir hikayesi |
Kari Katır
KARİ KATIR Danimarkalı bir yazar, Densiz bir karikatür yapar, Dünyadaki dengeyi bozar, Trabzon da bir densiz, papaza kıyar. Sahip olsana, çizer kalemine, Dünyayı karıştır diye vermediler eline, Aklınca arıyorsan müslüman anarşist, Kendin oldun en büyük ulusal faşist. Erdemlikte bir ölçü vardır, Sahip olmalısın eline,diline, Hazreti Muhammed karikatür neyine, Sayende,olanlara bak,yazık insanların haline. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:05 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.