![]() |
Şakir Alimoğlu
Âfeti Devran Neriman - (İkinci Bahar Dizisinden)
Seni anladığımı sanmıştım Seni sevmeye de başlamıştım aslında Çünkü ben Aşka saygı duyanları severim Gönül köşkümde Apayrı bir yeri vardır onların Odaları bahçeye bakar Güllerle dolu, mis gibi kokan Şantajla da olsa Aşkın uğruna savaştığın için Sana ayırmıştım o odalardan birini de Masana da bir vazo gül koymuştum Her renkten Yanına da bir kadeh viski En iyisinden Herşeye rağmen Erkek kadınmış demiştim Âfeti devran Neriman MEDET edip âşıkları kavuşturduğun için Seni çok sevmiştim inan Ama sen ne yaptın Akıtıp şüphenin zehirini Ali Haydar’ın kalbine Bir engerek yılanı gibi soktun Bozdun o güzelim aşkın sihirini Yarın günü gelince Senin de Vakkas Ağa gibi Ölmeye yüzün olmayacak Nice Âfeti Devranlar gördü bu dünya Daha nicelerini de görecek Bu yalancı dünyada Daha nice aşklar yaşanacak Ama senin adın Âşıklar tarihinde Kapkara bir sayfada kalacak Şakir Alimoğlu |
Ağaların Düğünü
gelinler mahçup olur elleri mor kınalı ağalar coşkun olur düğünde sözlü sazlı gelin ne güzel olmuş sürmeli gözleriyle ağam ne yakışıklı damat elbisesiyle bir başka olur beyler ağaların düğünü patlar bir bir silâhlar çalınır gümbür gümbür davullarla zurnalar donanır tüm masalar ağanın şerefine içilir tüm rakılar gökkuşağı yedi renk dilek dile tanrı’dan burma bıyıklarıyla ağam gelir karşıdan gelinle bir kalpleri tutuşsun mutluluktan tanrım korusun onu kem gözden, nazarlardan bir başka olur beyler ağaların düğünü patlar bir bir silâhlar çalınır gümbür gümbür davullarla zurnalar donanır tüm masalar ağanın şerefine içilir tüm rakılar tanrım gelinimizi nazarlardan saklasın ağam sevdiği kızla bir yastıkta kocasın boy boy çocuklar versin allahım ikisine önce sağlık versin de darısı gerisine bir başka olur beyler ağaların düğünü patlar bir bir silâhlar çalınır gümbür gümbür davullarla zurnalar donanır tüm masalar ağamın şerefine Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Ağıt
Seni çok severdi şimdi sevmesin Sen onun dünyada bir tanesiydin Tatlı bir bakışın ekmeği, suyu Aldığın her nefes aşı, bulguru Onun gözü değil gözbebeğiydin Annen öldü yavrum sakın ağlama Öksüz kaldım diye kara bağlama Yüce Tanrım aldı onu yanına O bir melek şimdi bunu unutma Yemedi yedirdi hiç gücenmedi Giymedi giydirdi hiç yüksünmedi İçmedi içirdi isyan etmedi Sırma saçlarını süpürge etti Bir gün de şikâyet nedir bilmedi Annen öldü yavrum sakın ağlama Öksüz kaldım diye kara bağlama Yüce Tanrım aldı onu yanına O bir melek şimdi bunu unutma Kirli bezlerini yıkadı elin İstedi ki yavrum güzel giyinsin Kimsenin yanında boyun bükmesin Eğmesin başını parasızlıktan Güzel gözlerinden yaş dökülmesin Annen öldü yavrum sakın ağlama Öksüz kaldım diye kara bağlama Yüce tanrım aldı onu yanına O bir melek şimdi bunu unutma 07.05.2003 Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Ah Bu Sevda
Bir kor gibi yakıyor, yüreğimi bu sevda Yavaş yavaş sarıyor, yüreğimi bu sevda Yalvarsam yakarsam, ne çare kâr etmiyor Ağlasam, sızlasam, ne çare kâr etmiyor Ah bu sevda, ah bu sevda Ah bu sevda kara sevda Hergün zehir içerim, bu sevdanın yüzünden Ah eder iç çekerim, bu sevdanın yüzünden Yalvarsam yakarsam, ne çare kâr etmiyor Ağlasam, sızlasam, ne çare kâr etmiyor Ah bu sevda, ah bu sevda Ah bu sevda kara sevda Toz edecek kum gibi, birgün beni bu sevda Eritecek mum gibi, birgün beni bu sevda Yalvarsam yakarsam, ne çare kâr etmiyor Ağlasam, sızlasam, ne çare kâr etmiyor Ah bu sevda, ah bu sevda Ah bu sevda kara sevda Söz:Âlimoğlu, Müzik:Erol Büyükburç, Söyleyen:Erol Büyükburç Şakir Alimoğlu |
Aldım Veda Mektubunu
Aldım veda mektubunu titreyerek elime İki damla yaş süzüldü gözümden mendilime Saplandı her kelimesi bir ok gibi kalbime İki damla yaş süzüldü gözümden mendilime Çok derinde şimdi yaram, birşey kırık içimde Elimdeki zehir olsa içerdim bir içimde Buğulandi kelimeler, hasret duydum ölüme İki damla yaş süzüldü gözümden mendilime Söz: Âlimoğlu, Müzik: Cenk Taşkan, Söyleyen: Nükhet duru Şakir Alimoğlu |
Ali Haydar - (İkinci Bahar Dizisinden)
Ayıp ettin Ali Haydar Hanıma ayıp ettin Aşka ayıp ettin Oysa ne kadar da seviyordu seni Hanım Bir çuval inciri berbat ettin İçtin bir yılanın akıttığı Şüphenin zehirini O zehir ki; Nice canım aşkları bitirmiş Nice büyük aşkları gömmüş Âşıklar mezarlığına Nice aşklar gömülmüş Yalnızlığın kör karanlığına Sende mi onlardan olacaktın Sende mi Ali Haydar Köfte yapmaya benzemez sevda Sevda yürek ister mangal gibi Ekmeği suyu inanmaktır sevdanın Yüce Allah'a inanmak gibi Açmaz artık sevda çiçekleri Gönül bahçende Açsa da canlı olmaz Cıvıl cıvıl olmaz eskisi gibi Güller, lâleler, menekşeler Yıkılan evin yerine Daha iyisi yapılır Ama unutma! Bir engerek yılanının Akıttığı şüpheyle kırılan kalp Eskisi gibi olmaz bir daha asla Pişman olsan da çok geç artık Giden günler gelmez geri Şakaysa eşşek şakası Böyle şaka olmaz O güzelim Hanıma O güzelim aşka bu yapılmaz Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Allah Rahmet Eylesin
Aşkımız öldü bugün Allah rahmet eylesin Ruhuna el fatiha Nur içinde yatsın Toprağı bol Mekanı cennet olsun Rahmetli hem çok güzel Hem çok büyüktü Herkes kıskanırdı için için Nazara geldi belki de Kaderi böyleymiş, ne yapalım Ne gelir elden Ama ölenle ölünmüyor Hayat devam ediyor Her ölenin yerine Bir yenisi doğuyor Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Allahına Şükret
Senden yukardakilere değil Senden aşağıdakilere bak Şükret Allahın verdiği nimetlere Şükret elindekilere Neyim yok diye düşünme Neyim var diye düşün O zaman herşeyi verecek sana Yüce Rabbim Göreceksin gerçek olacak her düşün Şakir Alimoğlu |
Ana Benim Mayamı
Hangi dala konsam kırıldı anam Hangi gülü sevsem sarardı anam Hangi kalbe girsem kapandı anam Ana benim mayamı derdinen mi yoğurdun Kahrolasi dünyaya beni niye doğurdun? Çocukluğumu hiç yaşayamadım Gönlümce bir kere ağlayamadım Hayatta kimseye yaranamadım Ana benim mayami derdinen mi yoğurdun Bu yalanci dünyaya beni niye doğurdun? Ağzımla kuş tuttum gene olmadi Sevmedim olmadi, sevdim olmadi Ağladım olmadı, güldüm olmadı Ana benim mayamı derdinen mi yoğurdun Bu vefasiz dünyaya beni niye doğurdun? Başımı taşlara boş yere vurdum Her doğan güneşten bir medet umdum Elâlem gülerken kan kusuyordum Ana benim mayamı derdinen mi yoğurdun Bu kitapsiz dünyaya beni niye doğurdun? Anacığım söyle bana ne ettin Benim göbeğimi taşla mi kestin Bana süt yerine yas mi emzirdin Ana benim mayamı derdinen mi yoğurdun Bu Allahsiz dünyaya beni niye doğurdun? Anladım ki bana toprak bile çok Şeytan azabinin bende sonu yok Kıyamete kadar bana ölüm yok Ana benim mayamı derdinen mi yoğurdun Bu ******** dünyaya beni niye doğurdun? Âlimoğlu derdim beterden beter Ben giderim benle derdim de gider Anam anlatamam bir kara kader Ana benim mayamı derdinen mi yoğurdun Bu Allahsiz dünyaya beni niye doğurdun? Müzik: Yılmaz Atakay âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Anadolu Türküsü
Yanık bir türkü sesi gelir böler geceyi Anlatır garip çoban kınalı Ayşe'yi Bir zaman önce onu görüp çok sevmişti Oysa güzel Ayşe'yi vermemişlerdi Anadolu türküsü bu bacılar, analar Kuzu ağlar, kaval ağlar, duyan ağlar Kara yazmış yazıyı ölümsüz yaradan Koparmiş gencecik gülünü dalından Öyle bir türkü ki bu, bacım anam Çobanın derdi gelir, işlenir benliğime Bir ağı türküsü bu, bacım anam Herbir kelimesi ok olup, saplanır yüreğime Yanık bir türkü sesi gelir böler geceyi İki gözü iki çeşme görmüşler Ayşe'yi Ayşe kız başka köye gelin gidiyormuş Aramışlar çobanı kalbinden vurulmuş Anadolu türküsü bu bacılar, analar Kuzu ağlar, kaval ağlar, duyan ağlar Kara yazmış yazıyı ölümsüz yaradan Koparmiş gencecik gülünü dalından Öyle bir türkü ki bu, bacım anam Çobanın derdi gelir, işlenir benliğime Bir ağıt türküsü bu, bacım, anam Herbir kelimesi ok olup, saplanır yüreğime Söz: Âlimoğlu, Müzik: Cenk Taşkan, Söyleyen: Salim Dündar Şakir Alimoğlu |
Anneme Mektup
Senden öğrendim Fırtınalı bir gecede doğduğumu Senden öğrendim Hıçkıra hıçkıra ağladığım ilk günü Sende gördüm ne varsa iyi güzel İyiliğin kötülüğü öldürdüğünü Ne zaman çaresiz kalsam Yavru serçeler gibi Ne zaman kırılsa ümitlerim Tuzla buz olsa bir ayna gibi Ismin bir kutsal duadır hecelediğim Dudaklarımda *******ce Yeryüzüne inen melek, anneciğim Ne zaman “anne” dese bir çocuk 'Anneciğim” dese Gurbet büyür gözlerimde Hasretin büyür Ağlamak gelir içimden Çiğnemeden yutmak gelir kilometreleri Bizi ayıran Ağlayamam İlk emekleyen çocuklar gibi 'Anneciğim' derim “Yanıma gel” “Uzat ellerini ne olur” “Tut ellerimi” O an gece yarılır tam ortasından Gece acı bir feryatla bölünür Karanlıklar mezara girer ansızın Tüm kederlerim kefensiz ölür Ben hep seninle varım Seninle bütünüm Seninle aydınlığım, kutup yıldızına inat Kuvvetliyim seni yanımda hissedince daima Hep senin varlığınla güçlüyüm Sığdıracak kadar kâinatı avuçlarıma Şimdi gurbetteyim senden çok uzaklarda Okumak için geldim buraya, biliyorsun İftihar etmen için benimle Gurur duyman için Darılma ama Bir çift sözüm var sana Sen kalpsiz bir annesin Canım anneciğim, canım benim Çünkü yalnız kalmamak için Gurbet ellerde Kalbini de yanımda getirdim Hürmetle ellerinden öperim 1970 Anneler Günü Şakir Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Askerin Türküsü
Havada uçuşan kuşlarda gözüm Kışlada her gece seninle düşüm Düşünmeden seni geçmez bir günüm Yalnızlık belimi dal gibi büker Hasretin, endamın gözümde tüter Tarlanın suyunu emmime sor ver Oğlumla kızıma esvap dikiver Gözlerinden benim için öpüver Ali'le Zeynebim ağlamasınlar Ağlayıp yüreğim dağlamasınlar Herkesin mektubu gelir verilir Mektubu gelenler okur sevinir Gözlerime kanlı yaşlar birikir Postadan çıkmazsa benim mektubum Kırılır aynalar gibi umudum Kışlada ******* uzun yıl gibi Tükenmez gurbete giden yol gibi İki gözüm iki çeşme sel gibi Hasretin bağrımı ok gibi deler Deler yüreğimi deler de geçer Şakir Alimoğlu |
Askerin Türküsüne Cevap
Mektupta gurbetten binbir dert yandın Askere gitmeyi kolay mı sandın Biliyorum artık kalmadı sabrın Üzülme sayılı gün çabuk geçer Oniki ay bitti sekiz de biter Vatanın namusu er Mehmet’çiğim Yiğidim, sevdiğim, gönül verdiğim Günlerini sayıp bekleyeceğim Süngüyü takışın bir aslan gibi Selâma duruşun bir çakı gibi Bugün verdi posta son mektubunu Ellerine sağlık, aldım kokunu Anladım benimle gurur duyduğunu Yüreğim kabardı gözüm yaşardı İçimde bir yerde türkün başladı Şakir Alimoğlu |
Asla Pişman Değilim
Birgün beni sevmeni asla uman değilim Seni sevdiğim için, asla pişman değilim Sabahsiz *******de için için yansam da Seni sevdiğim için, asla pişman değilim Sen dudaklarımda yazdığım son şarkısın Kalbimin ilk değil, son sahibi, son aşkısın Bütün şiirlerimin bâşina yemin olsun Seni sevdiğim için, asla pişman değilim Aşkımı hergün gözyaşlarımla boğacağim Dosttan, düşmandan bir sır gibi saklayacağim Belki de kadehlerde hergün boğulacağim Seni sevdiğim için, asla pişman değilim Olsa da razıyım içimde bir yer kırık Gözümde kanlı yaşlar, boğazımda hıçkırık Vazgeçemem aşkından, ok yaydan çıktı artık Seni sevdiğim için, asla pişman değilim Yırtsan da sendeki şiirleri, mektupları Hatta yaksan hepsini, savursan son külleri Hatta sana verdiğim o kırmızı gülleri Seni sevdiğim için, asla pişman değilim Birgün beni sevmeni asla uman değilim Sen bembeyaz bir sayfa, ben tozlu bir defterim Acı verse de bana, sana olan hislerim Seni sevdiğim için, asla pişman değilim Şakir Alimoğlu |
Asla Vazgeçmem Senden
Asla vazgeçmem senden Hüzünler değil, ölümler getirsen Kucaklarım bir sevgili gibi Gözyaşı değil Kan doldursan *******ime İçerim kana kana Zemzem suyu gibi Asla vazgeçmem senden Vazgeçmem asla senden Bütün korkularını Bütün yalnızlıklarını Hüzünlerini, gözyaşlarını Bana ver Aşkımla eritir, yok ederim Sevinçlerini anlat bana Birini bin yaparım aşkımla Kalbini ver bana Kalbime alır saklarım Ateş olur ısıtırım Güzel ayaklarına sererim İyi güzel ne varsa Kapatırım yalnızlığının penceresini Bir daha açmam Seni asla yalnız bırakmam Gözlerinde ışıklar yakarım milyonlarca Ömür boyu söndürmem Kıyametim de olsan Senden asla vazgeçmem Asla vazgeçmem senden Ellerini her tutuşumda Sana her sarılışımda Kaçmaya çalışsan da Bir ceylan gibi Asla bırakmam seni Bacadan girerim kapıdan kovsan Hiç düşünmeden Asla vazgeçmem senden Asla vazgeçmem senden Hergün bir çığ gibi büyüyen sevgimle Aşkınla dolu kalbimle Hiç bitmeyecek inadımla Son nefesime kadar Hiç bitmeyecek inancımla Ayırmam ellerini ellerimden Bütün şiirlerimin başına yemin ederim ki Senden asla vazgeçmem Asla vazgeçmem senden Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Aslan Erkeğim
Bütün saflığımla al beni gel de Çiçekler getirme tek sen gel de Yalnızlığım bitsin geldiğin yerde Ben aşka hazırım aşkın içimde Sen yeter ki iste benden vereyim Her sözünü bana emir bileyim Sen beni severken ben de seveyim Ben aşka hazırım sevgin içimde Bütün gizemimle al kollarına Beni sıkıca sar, sakın bırakma Seni bana sakla, beni aldatma Ben aşka hazırım, doldur içimi Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Aslan Kral GALATASARAY
Ok olup saplandın göğsüne İspanyolun, İtalyanın Kükre aslanım kükre; göster büyüklüğünü Yoldurdun çimlerini, o yeşil sahaların Kükre aslanım kükre; göster büyüklüğünü Şimdi gene ok olup, saplan göğsüne İngilizin Ahlâksız holigana vermezsin tura izin Sürt burnunu çimlere namussuz, ********in Kükre aslanım kükre; göster büyüklüğünü Gün bugündür yer sarı, gök kırmızı boyansın İstanbul’un saçları sarı kırmızı taransın Sarı kırmızı güllerle, lâlelerle donansın Kükre aslanım kükre; göster büyüklüğünü Sen yediğimiz ekmek, kanımız canımızsın Altın yelelerinle dudağımızda şarkısın Rekor koleksiyoncusu, krallar kralısın Kükre aslanım kükre; göster büyüklüğünü Yaz göğsüne adını sevenin, sevmeyenin Titreyen dudakların, korku dolu gözlerin Testilerle kıskançlık şarabı içenlerin Kükre aslanım kükre; göster büyüklüğünü Leeds’i de gömdün çime sana sonsuz teşekkür Türkiye’mde bir sen varsın, Allah’ıma bin şükür Taffarel, Hagi, Arif, Capone, Hakan Şükür Kükre aslanım kükre; göster büyüklüğünü Arsenal son İngiliz, onu da boğ çimlerde Kopenhag’da üç kere kükre kükre kükre de Uefa kupasını getir, altın yelelerinde Kükre aslanım kükre; göster büyüklüğünü Üç kere kükre dedim, sen dört kere kükredin Avrupa’yı bir anda sanki yerle bir ettin Sende yaşayanları, sevinçten deli ettin Kükre aslanım kükre; göster büyüklüğünü Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Âşık Oluyorsun
Gözlerinde kıvılcım, saçında kelebekler Dudaklarında şarkı, sihirli kelimeler Yüreğinde bir ateş, tutuşmuş yanıyorsun İnkar etme güzel kız, sen aşık oluyorsun Ssen aşıksın güzel kız, çılgınca seviyorsun Kim bu şanslı delikanlı, kalbini veriyorsun HAYIRLI OLSUN Hani yağmurdan sonra, nasıl mis kokar toprak Sen de öyle mis gibi sevdalı kokuyorsun Gördüm gönül bahçende sevda kokan çiçekler İnkar etme güzel kız, sen aşık oluyorsun Sen aşıksın güzel kız, çılgınca seviyorsun Kim bu şanslı delikanlı, kalbini veriyorsun HAYIRLI OLSUN Eteğin zil çalıyor, neş'enden geçilmiyor Saçların her rüzgarda, adeta dans ediyor O kadar mutlusun ki; siyah beyaz oluyor İnkar etme güzel kız, sen aşık oluyorsun Sen aşıksın güzel kız, çılgınca seviyorsun Kim bu şanslı delikanlı, kalbini veriyorsun HAYIRLI OLSUN Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Aşk Kafesi
Beni hiçbir kadın Aşk kafesine sokamaz derdim Bir kafese girdim Muhabbet kuşları gibi Kafesten çıkmak istemiyorum Şimdi de Kapıldım muhteşem bir büyüye Kim demişti sahi Büyük lokma ye Büyük konuşma diye? Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Aşk Sana Yakışıyor
N’olur hiç değişmesen, hep saf ve masum olsan Aşk sana yakışıyor, n’olur hep böyle kalsan Hülyalı gözlerinle hep ışıl ışıl baksan Aşk sana yakışıyor, n’olur hep böyle kalsan Sen de hep benim seni sevdiğim gibi sevsen Gonca dudaklarınla sevdiğini söylesen Yorgun olduğun zaman dizlerimde dinlensen Aşk sana yakışıyor, n’olur hep böyle kalsan Seni çok sevdiğime hiç şüphesiz inansan Böyle hanım hanımcık hep tatlı dilli olsan Mutluluk şarkıları taşsa dudaklarından Aşk sana yakışıyor, n’olur hep böyle kalsan Akşamları gelince beni sen karşılasan Elimdeki gülleri beyaz vazoya koysan Öpsen dudaklarımı sonra hoşgeldin desen Aşk sana yakışıyor, n’olur hep böyle kal sen Bir kuğu gibi zarif, bir su gibi berraksın Tanrı’nın yarattığı en nadide goncasın Karanlıklar içinde bir tek sen aydınlıksın Aşk sana yakışıyor, n’olur hep böyle kal sen 01.07.2003 Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Aşka Düşman Olurum
Çıkma artık karşıma, unuttum artık seni Senin duandan bile Allah korusun beni Bitmez kaprislerinle zehrettin gençliğimi Senin duandan bile Allah korusun beni Ne zaman iki aşık önümde öpüşseler Aşk ile sarmaş dolaş, uçar gibi gitseler İçim bir tuhaf olur, bitmek bilmez ******* Senin duandan bile Allah korusun beni Sırat köprüsü aşkın, bir yanı hep uçurum Ne zaman seni ansam aşka düşman olurum Seni sevdiğime bin kere pişman olurum Senin duandan bile Allah korusun beni Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Aşkı Gözler Konuşur
Bir an dudaklar susar, aşkı gözler konuşur Şarkılar susar bütün, aşkı neyler konuşur Dinler mi aşka yasak, çılgınca sevişenler Dil susar, gözler susar aşkı eller konuşur Aşkı gözler konuşur, aşkı kalpler konuşur Gitarlar susar bütün, aşkı sazlar konuşur Olur mu aşka yasak, çılgın sevgililere Ay susar, gece susar, aşkı eller konuşur 1974 - Kasımpaşa Deniz Hastanesi - İstanbul Şakir Alimoğlu |
Aşkı Sigortalamıyor Sigortacılar
Aşkı sigortalamıyor sigortacılar Çünkü içinde kadın var Seninkini hiç sigortalamazlar Çünkü içinde adın var Şakir Alimoğlu |
Atilla'nın Kılıcı
Atilla'nın kılıcı gibi saplandın kalbime Alamaz hiçbir şair böyle bir aşkı kaleme Efsun sende, revnak sende, işret, eda, naz sende Alamaz hiçbir şair böyle bir aşkı kaleme Şakir Alimoğlu |
Ayaklarım Kesilmeli Yerden
Öyle bir gelmelisin ki yolların ötesinden Öyle bir hasretle sarılmalısın ki belimden Kalbim tarifsiz bir heyecanla çarparken Kesilmeli ayaklarım birdenbire yerden Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Aynı Ateşte Yanmak
Yanarken yüreğimden, bir of çektim derinden Kovaladım yılları, yakaladım belinden Ddiz çökerek yalvardım, geri dönünüz diye Geri dönüşümüz yok, artık çok geç dediler Aynı ateşte yanmak için yaratılmışız Sordum zalim yıllara, yazık çok geç kalmışız İsyan ettim kadere, sonsuz bir haykırışla Haklısın bizce ama, alacağın yok dediler Yıllar önce severken aklınız neredeydi Böyle bir elmas yüzük, hiç ele geçer miydi Ayrıldınız da sanki, başınız göğe erdi Yanın şimdi ateşte, cayır cayır dediler Birinizde boş gurur, öbürünüzde inat Biriniz huysuz kısrak, biriniz huysuz bir at Fedakarlık olmadan birbirinize inat Oh olsun, şimdi çekin cezasını dediler Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Bahane
Şahane gözlerin şahane senin Beni sevmediğin bahane senin Maksadın peşinden koşturmak beni Beni sevmediğin bahane senin İsyan edeceğim birgün nazından Yeter ağladığım senin kahrından Bir öpücük versen gül dudağından Beni sevmediğin bahane senin Maksadın yalvartıp üzmek mi beni Yaşarken toprağa vermek mi beni Arkamdan gülerek süzmek mi beni Beni sevmediğin bahane senin Seninki inatsa sevmemek için Benimki de inat sevilmek için Nazı bırak ta gel sevişmek için Beni sevmediğin bahane senin Söyle istediğin yere geleyim İyi güzel ne var sana vereyim Bilmem daha fazla ne söyleyeyim Beni sevmediğin bahane senin Söyle yalvararak diz mi çökeyim Yoksa ağlayarak ah mı çekeyim Beni sevdiğini kimden sorayım Beni sevmediğin bahane senin Aşkınla öldürmek senin maksadın Beni süründürmek senin maksadın Hiç bitmeyecek mi söyle inadın Beni sevmediğin bahane senin Günleri günlere ekleyeceğim Ne olursa olsun bekleyeceğim Ben sana kendimi sevdireceğim Beni sevmediğin bahane senin Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Baht
Annesi çamaşır yıkıyordu 'Siyahlarınızı getirin' dedi Oğlu çıkardı Bahtını verdi Şakir Alimoğlu |
Ballandıkça Ballanır Dudakların
Ballandıkça ballanır dudakların, uzadıkça öpüşler Kalbin vurur kalbime birden, soluğun soluğumu keser Allanır yanaklarım, titrerken dizlerim bu heyecandan Kalbin vurur kalbime birden, soluğun soluğumu keser Şeyda Işık - Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Barış Manço'nun Anısına
Nur içinde yat Büyük san'atçı Büyük insan Senin ölümün Elime almama sebep oldu yeniden Tam yirmi koca yıl Nereye koyduğumu bile unuttuğum kalemimi Ölümünle Küllerinden Yeniden doğmasına sebep oldun Ölmüş bir şairin Büyük bir rastlantı sonucu da olsa Ölümünle yeniden doğdum Yeniden elime aldım Şiirsiz yılların paslandırdığı Küstürdüğü kalemimi Nur içinde yat Büyül san'atçı, büyük insan Nur içinde yat e mi Şakir Alimoğlu |
Ben Dans Etmesini Bilmem
Ben dans etmesini bilmem Benim bir partnerim yok Anlamam çaçadan, rumbadan, tangodan Bilmem nasıl davet edilir dansa Bir kadın Reveranas nasıl yapılır bilmem Benim reveransım şiirlerim Figür de bilmem ben Nasıl yapılır Benim figürlerim Mısralarım, kafiyelerim Sizi ahenkle kıvrılıp bükülen Beliniz götürür Ayaklarınız, figürleriniz götürür Rüyalar ülkesine Beni kalemim, şiirlerim Ben şiir yazarken kendimi Kulaklarımda çılgınca bir müzik Muhteşem bir dans pistinde hissederim Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Ben Sana Tiryakiyim
sana muhtacım, âşığım, sana kulum köleyim ne meye ne meyhaneye, ben sana tiryakiyim nereye baksam sen varsın, neyi sevsem gözlerin ne meye ne meyhaneye, ben sana tiryakiyim ne günah edersen et, aşkının kölesiyim istersen beni aldat, kahırımdan öleyim kurusun gözyaşlarım, aşkınla sürüneyim ne meye ne meyhaneye, ben sana tiryakiyim dudağının izleri var kırmızı mendilimde söylediğin şarkılar var inan her an dilimde hep sen varsın istanbul’un büyülü denizinde ne rakıya ne viskiye, ben sana tiryakiyim mecnun bile benim gibi leylâsını sevmedi benim kadar sevip te hergün acı çekmedi kara sevdalar çekerek mum gibi erimedi ne meye ne meyhaneye, ben sana tiryakiyim kendimde değilim sensiz, kendime bigâneyim bin kere dünyaya gelsem hep seni seveceğim n’olur sen de anla beni, ne olur birazcık sev ne içki ne sigaraya, ben sana tiryakiyim ne günah işlersen işle gel söyle affedeyim istersen beni aldat kahırımdan öleyim kurusun gözyaşlarım aşkınla sürüneyim ne meye ne meyhaneye ben sana tiryakiyim ne varsa aydınlık, güzel sana vermek isterim seni her an cıvıl cıvıl, mutlu görmek isterim gözlerinin içi gülen bir kız görmek isterim ne meye ne meyhaneye, ben sana tiryakiyim Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Ben Seni Sevmesem
Aşkımla ben yarattım seni Ben seni böyle Çılgınca Böyle taparcasına Sevdiğim için çok güzelsin Ben seni sevmesem artık, unutsam Hazan mevsiminde sarhoş bir gazelsin Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Bence Aşk
Dünyanın en büyük servetidir Bence aşk Başkasının kasasında sakladığınız Şifresini yalnız sizin bildiğiniz Çok narin, aynı zamanda nazlı Parayla pulla elde tutamayacağınız Çok farklı bir servettir paradan Para tasarruf ederseniz artar Aşk azalır aksine Tasarruf ederseniz Para azalır cömertçe harcarsanız Aşkta faiz üstüne faiz kazanırsınız Cömert olursanız Bir aşka sahipseniz eğer Ne mutlu size Kıymetini bilin Siz kazanırsınız Yoksa Allah korusun İyi sahip olmazsanız eğer Hakettiği değeri vermezseniz Etraf hırsız dolu Her an çaldırabilirsiniz! 30.03.2007 Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Benimle Dans Eder misiniz
hayırlı akşamlar hanımefendi ben sizin en büyük hayranınızım izninizle size bir teklifim var kabul ederseniz çok sevinirim bir gül gibi kokuyorsunuz bir inci gibi güzelsiniz bu geceyi bana lutfeder benimle dans eder misiniz gözlerimi sizden alamıyorum cür'etimi lutfen bağışlayınız inanın ki bende değil kabahat siz de böyle güzel olmasaydınız size ellerimi uzatıyorum lutfen siz de verin ellerinizi sizi kollarıma aldıktan sonra kapatın muhteşem gözlerinizi Şakir Alimoğlu |
Benimle Evlenir misin
bir şeyler var içimde sana nasıl anlatsam aslında kolay seni kaybetmekten korkmasam dilim söyleyemiyor sana gönlümdekini anla artık ne olur gözlerimden kalbimi sana bir çift sözüm var bir de nişan yüzüğüm söyle bana sevgilim benimle evlenir misin hemen cevap vermeye tabii mecbur değilsin o güne kadar eğer heyecandan ölmezsem bir ömür beklerim ben çünkü sen buna değersin bilmiyorum bir arı, yoksa kelebek misin açsam sana kalbimi uçup gidecek misin dilim söyleyemiyor sana gönlümdekini anla artık ne olur gözlerimden kalbimi sana bir çift sözüm var bir de nişan yüzüğüm söyle bana sevgilim benimle evlenir misin hemen cevap vermeye tabii mecbur değilsin o güne kadar eğer heyecandan ölmezsem bir ömür beklerim ben çünkü sen buna değersin aslında sana çok şey söylemek istiyorum heyecandan dizlerim titriyor terliyorum dilim söyleyemiyor sana gönlümdekini anla artık ne olur gözlerimden kalbimi sana bir çift sözüm var bir de nişan yüzüğüm söyle bana sevgilim benimle evlenir misin hemen cevap vermeye tabii mecbur değilsin o güne kadar eğer heyecandan ölmezsem bir ömür beklerim ben çünkü sen buna değersin 01.05.2003 Şakir Alimoğlu |
Bilirim Kadrini
Bilemez kimse, bilirim kadrini her busenin Ve alevden bir güldür dudaklarım öpüşürken Bilirim binbir acısını sensiz her gecenin Ve çağlayanlar dökülür gözlerimden ağlarken Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Bilmem Farkında mısın
böyle mi bakardın sen gözlerime eskiden öyle bir bakardın ki; erirdim ateşinden şimdi bakışlarında hiç eser yok eskiden nasıl değiştiğinin bilmem farkında mısın böyle mi severdin sen ellerimi eskiden öyle bir tutardın ki; yanardım ateşinden özledim eski seni n’olur çık gel maziden nasıl değiştiğinin bilmem farkında mısın ben eski benim gene; seni seven kıskanan seni kendi gözünden esirgeyen, sakınan her an dudağımdasın değişen sensin inan nasıl değiştiğinin bilmem farkında mısın neden değiştin bilmem; çok iyiydin eskiden nasıl severdin beni; bal akardı dilinden akşam bana gelirken gül düşmezdi elinden nasıl değiştiğinin bilmem farkında mısın Şakir Alimoğlu |
Bir Acı Söz
her mihnetine katlandım bitmeyen günah gibi sen bana güzelliğini kullandın silâh gibi ne yazık ki bir zamanlar tapındım allah gibi şaire kurşun geçmez bir acı söz öldürür güzelliğin biter birgün akıp giden yıllarla yüzü güzele doyulur, huyu güzele asla kendini güllerle değil, dikeniyle kıyasla şaire ok işlemez bir acı söz öldürür nice güzelim çiçekler soldular hep zamanla biter birgün güzelliğin yıllar geçmiyor sanma suçu aynalarda bulup, gelip kapımı çalma şaire hançer ne gam, bir acı söz öldürür gözlerin bir şahane dilin zehirli diken görmem güzelliğini dilin zehir saçarken insan mutlu olur mu hergün zehir içerken şairi kılıç kesmez, bir acı söz öldürür artık geri dönmek için inan ki çok geç kaldın sen ayrılık şarkıları kadar vefasız kadın birgün unutulur gider mazide kalır adın şairi kılıç kesmez, bir acı söz öldürür Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Bir Mektup Gönder Bana
Bir mektup gönder bana, öpücük dolu olsun Her satırında özlem, teninin kokusu olsun Kendini anlat bana, harf harf öpeceğim Sonunda imza yerine, dudaklarının izi olsun Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:29 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.