![]() |
Nihat İlikcioğlu
Б и р Б е н У ю м aд ıм (Bir Ben Uyumadım -Özbek Diline Çevrilmiştir)
Б и р Б е н У ю м aд ıм К aр aл aр б aғ л aм ıш я с т aл aр . Ў л у ь м у ь б е к л е й е н xaс т aл aр . Д ж е з aс ı м у ь е б б е т м axп у с т aл aр . У ю д у . Б и р б е н у ю м aд ıм . У ч aн б и н л е р д ж е к у ш л aр . Д о с т л aр aр к aд aш л aр . Т aн ıд ıк т aн ıм aд ıк т у ь м и н с aн л aр . У ю д у . Б и р б е н у ю м aд ıм . С е в д a ч е к е н л е р ,aш ıк о л aн л aр . Xaя т a к у ь с е н л е р ,aй р ıл ıк я ш aя н л aр . Й е р л е р е д у ь ш е н л е р ,с aр xо ш о л aн л aр . У ю д у . Б и р б е н у ю м aд ıм . Xaл е ,Ж aл е ,Л aл е . Б у ь т у ь н м axaл л е . Б aд ж ı,г aр д aш ,б aб a,aн н е . У ю д у . Б и р б е н у ю м aд ıм . Г е б е о л aн л aр . Б е б е о л aн л aр . Е б е о л aн л aр . У ю д у . Б и р б е н у ю м aд ıм . Н ў б е т д ж и д о к т о р л aр ,xе м ш и р е л е р . Aс к е р л е р ,е л и с и л axл ı п о л и с л е р . М axaл л е м axaл л е д о л aш aн б е к д ж и л е р . У ю д у . Б и р б е н у ю м aд ıм . Н и xaт И л и к д ж и о ғ л у е м aи л : д у й г у л aр и н _aд р е с и 101.5@xо т м aи л .д ж о м Not: Bu Şiir Özbek Diline Çevrilmiştir. Nihat İlikcioğlu |
Г и д е р к е н Я н ы н д a -Giderken Yanında Götür Gülüşlerini ((Kırgız Diline Çevrilmiştir)
Г и д е р к е н . Я н ы н д a г ө т ү р г ү л ү ш л е р и н и . Ө п ү ш л е р и н и . Ө з л е м е й е й и м . К о к у н у д a г ө т ү р . Aр з у л aм aя й ы м с е н и . Т е н и н и . Я н ы м д aс ы н з aн н е т м е й е й и м . С е в и ш м е й е й и м г ө л г е н л е . У н у т м a с aк ы н һ aя л и н и . О н у д a г ө т ү р . О д aм д a д о л aн м aс ы н . К ы р м ы з ы п aб у ч л aр ы н ы д a г ө т ү р . Г е л м е с и н aя к с е с л е р и н . Г ү л т aб л о с у н у . К ү л т aб л aс ы н ы . Н е в aр с a. К у ш т ү й ү я с т ы ğы н ы д a aл я н ы н a. С aр ы л м aя й ы м с е н д и й е . Я н ы н д a г ө т ү р һ aс р е т и н и . Б у р н у м д a т ү т м е й е с и н . В е б у ш е һ и р д е н aл г ө т ү р к е н д и н и Ч ы к ы п т a к aр ш ы м д aн г е л м е й е с и н . К aл б и н и д е с ө к к aл б и м д е н . Ё к л у ğу н aж ы т м aс ы н . Е л л е р и н и д е ч е к э л л е р и м д е н . К aн aт м aс ы н . Я н ы м д aн г ө т ү р м aз и й и . Һ aт ы р л aй ы п т a һ е р г ү н . Я ш д ү ш м е с и н т е к т е к г ө з л е р и м д е н . Н 'о л у р с е в г и л и м н 'о л у р . Aл л aһ ы н ы с е в и ё р с aн . Aл э л и м д е н ш у м aс у м б aк ы ш л ы р е с м и н и . И с т е м е м т е с е л л и с и н и . Я к м aс ы н б е н и aт е ш л е р д е . Б aк ы п б aк ы п ө ф к е л е н м е й е й и м . Ө п ү п ө п ү п д е л и л е н м е й е й и м . Б е н д е с aн a aи т һ и ч б и р ш е й и н к aл м aс ы н . И с т е м е м б aн a һ aт ы р a о л м aс ы н . 13.09.2008 Н и һ aт И л и к ж и о ğл у Nihat İlikcioğlu |
К aд е р Д е ğи л Aй р ы л ы к (KADER DEĞİL AYRILIK - KIRGIZ DİLİNE ÇEVRİLMİŞTİR)
К aд е р д е ğи л aй р ы л ы к . Aш к ы б и л м е й е н л е р и н , С е в д aл ы л aр a я п т ы ğы з у л м ү н aд ы . Ağл aя н л aр ы н ,я л н ы з к aл aн л aр ы н ф е р я д ы . Я р aл aр ы н э н д е р и н и . С е в и л е н и н с е в е н е б и р о ю н у . К aд е р д е ğи л aй р ы л ы к . Aш к ы б и л м е й е н л е р и н , С е в д aл ы л aр a к ы й д ы ğы ө л ү м ү н aд ы . М aс у м л aр ы н ,з aв aл л ы л aр ы н ф е р я д ы . Д е р т л е р и н э н ч е к и л м е з и . Н aн к ө р л е р и н ш е й т aн л a я к ы н д о с т л у ğу . К aд е р д е ğи л aй р ы л ы к . Aш к ы б и л м е й е н л е р и н , С е в д aл ы л aр a aж ы м aд ы ğы к ө т ү л ү ğү н aд ы . С е в м е й е т ө в б е э д е н л е р и н ф е р я д ы . Т aл и һ с и з л и ğи н э н б ү й ү ğү . Ш ы п с е в д и л е р и н д е ğи ш м е з б и р к aн у н у . К aд е р д е ğи л aй р ы л ы к . Aш к ы б и л м е й е н л е р и н , С е в д aл ы л aр a aн л aт т ы р д ы ğы ө й к ү н ү н aд ы . Һ ү з ү н л е н и п и ч е н л е р и н ф е р я д ы . Т о к aт ы н э н aж ы в е р е н и . С е в и л е н и н с е в е н е б и р о ю н у . 21-05-2004 Н И Һ AТ И Л И К Ж И О ĞЛ У Nihat İlikcioğlu |
К aд ә р Д ә ғ и л Aј р ы л ы к (Kader Değil Ayrılık - Azerbaijani Turkısh - Azerbeycan Diline Çevrilmiştir)
К aд ә р Д ә ғ и л Aј р ы л ы к К aд ә р д ә ғ и л aј р ы л ы к . Aш к ы б и л м ә ј ә н л ә р и н , С ә в д aл ы л aр a ј aп т ы ғ ы з у л м ү н aд ы . Aғ л aј aн л aр ы н ,ј aл н ы з к aл aн л aр ы н ф ә р ј aд ы . Ј aр aл aр ы н ә н д ә р и н и . С ә в и л ә н и н с ә в ә н ә б и р о ј у н у . К aд ә р д ә ғ и л aј р ы л ы к . Aш к ы б и л м ә ј ә н л ә р и н , С ә в д aл ы л aр a к ы ј д ы ғ ы ө л ү м ү н aд ы . М aс у м л aр ы н ,з aв aл л ы л aр ы н ф ә р ј aд ы . Д ә р т л ә р и н ә н ч ә к и л м ә з и . Н aн к ө р л ә р и н ш ә ј т aн л a ј aк ы н д о с т л у ғ у . К aд ә р д ә ғ и л aј р ы л ы к . Aш к ы б и л м ә ј ә н л ә р и н , С ә в д aл ы л aр a aҹ ы м aд ы ғ ы к ө т ү л ү ғ ү н aд ы . С ә в м ә ј ә т ө в б ә ә д ә н л ә р и н ф ә р ј aд ы . Т aл и һ с и з л и ғ и н ә н б ү ј ү ғ ү . Ш ы п с ә в д и л ә р и н д ә ғ и ш м ә з б и р к aн у н у . К aд ә р д ә ғ и л aј р ы л ы к . Aш к ы б и л м ә ј ә н л ә р и н , С ә в д aл ы л aр a aн л aт т ы р д ы ғ ы ө ј к ү н ү н aд ы . Һ ү з ү н л ә н и п и ч ә н л ә р и н ф ә р ј aд ы . Т о к aт ы н ә н aҹ ы в ә р ә н и . С ә в и л ә н и н с ә в ә н ә б и р о ј у н у . 21-05-2004 Н И Һ AТ И Л И К Ҹ И О Ғ Л У Ә М AИ Л : д у ј г у л aр и н _aд р ә с и 101.5@һ о т м aи л .ҹ о м Not: Bu Şiir Azerbaijani Turkısh (Azarbeycan Diline Çevrilmiştir.) Nihat İlikcioğlu |
Н е д е н Г е л м е з К и (Neden Gelmez Ki - Özbek Diline Çevrilmiştir)
С aн к и г е ч и т в е р м е й е н к aр л ı й о л д a. С aн к и д е м и р п aр м aк л ıк т a. С aн к и п р aн г a в aр aя к л aр ıн д a. Н е д е н г е л м е з к и . Н е д е н н е д е н . С aн к и с ıр aл ı д aғ л aр в aр ў н у ь н д е . С aн к и г ў з у ь н у ь к о р к у т т у л aр ў л у ь м л е . С aн к и б е н и м я н ıм д a з у л у ь м д е . Н е д е н г е л м е з к и . Н е д е н н е д е н . С aн к и г е л и н д ж е й у ь з у ь н е б aк м aм . С aн к и к aп ıм ı к aп aт ıр ıм aч м aм . С aн к и д aр г ıн ıм б и р д axa б aр ıш м aм . Н е д е н г е л м е з к и . Н е д е н н е д е н . С aн к и г е л д и д и й е ў ф к е л е н е д ж е ғ и м . С aн к и xе р с у ч у к е н д и с и н е й у ь к л е й е д ж е ғ и м . С aн к и б у aш к б и т т и с е в м и й о р у м д и й е д ж е ғ и м . Н е д е н г е л м е з к и . Н е д е н н е д е н . 26.08.2007 Н и xaт И л и к д ж и о ғ л у е м aи л : д у й г у л aр и н _aд р е с и 101.5@xо т м aи л .д ж о м Not: Bu Şiir Özbek Diline Çevrilmiştir. Nihat İlikcioğlu |
Н ә д ә н Г ә л м ә з К и ../ (Neden Gelmez Ki - Azerbaijani Turkısh - Azerbeycan Diline Çevrilmiştir)
С aн к и г ә ч и т в ә р м ә ј ә н к aр л ы ј о л д a. С aн к и д ә м и р п aр м aк л ы к т a. С aн к и п р aн г a в aр aј aк л aр ы н д a. Н ә д ә н г ә л м ә з к и . Н ә д ә н н ә д ә н . С aн к и с ы р aл ы д aғ л aр в aр ө н ү н д ә . С aн к и г ө з ү н ү к о р к у т т у л aр ө л ү м л ә . С aн к и б ә н и м ј aн ы м д a з у л ү м д ә . Н ә д ә н г ә л м ә з к и . Н ә д ә н н ә д ә н . С aн к и г ә л и н ҹ ә ј ү з ү н ә б aк м aм . С aн к и к aп ы м ы к aп aт ы р ы м aч м aм . С aн к и д aр г ы н ы м б и р д aһ a б aр ы ш м aм . Н ә д ә н г ә л м ә з к и . Н ә д ә н н ә д ә н . С aн к и г ә л д и д и ј ә ө ф к ә л ә н ә ҹ ә ғ и м . С aн к и һ ә р с у ч у к ә н д и с и н ә ј ү к л ә ј ә ҹ ә ғ и м . С aн к и б у aш к б и т т и с ә в м и ј о р у м д и ј ә ҹ ә ғ и м . Н ә д ә н г ә л м ә з к и . Н ә д ә н н ә д ә н . 26.08.2007 н и һ aт и л и к ҹ и о ғ л у Ә м aи л : д у ј г у л aр и н _aд р ә с и 101.5@һ о т м aи л .ҹ о м Not: Bu Şiir Azerbaijani Turkısh - Azerbeycan Diline Çevrilmiştir) Nihat İlikcioğlu |
Т ә р к ә т т и ғ и н Г ү н (Terkettiği Gün -Azerbaijani Turkısh - Azerbeycan Diline Çevrilmiştir)
Һ aл a д ү н г и б и һ aт ы р л aр ы м . Һ aл a б у г ү н г и б и aғ л aр ы м . Г ө з л ә р и м и н ө н ү н д ә б ә н и т ә р к ә т т и ғ и н о г ү н . О с aaт ,о в ә д a aн ы ,о ј aш aн aн д р aм . С ә н и б ы р aк м aм aк и ч и н н aс ы л д a с aр ы л м ы ш т ы м с aн a. С ә н д ә ө ф к ә л и н aс ы л д a ч ә к м и ш т и н б о ј н у н д aн ә л л ә р и м и . Д ү ш ү р м ү ш т ү н и к и ј aн a. С ә н и б ы р aк м aм aк и ч и н н aс ы л д a д у р м у ш т у м к aп ы д a. Aз м ы ш б и р к ө п ә к г и б и . Б aғ ы р м ы ш т ы м с aн a. Г и д ә м ә з с и и и и и н һ aј ы ы ы ы ы ы р г и д ә м ә з с и и и и и и н . С ә н ә в ә т с ә н . И л к д ә ф a н aс ы л д a б aғ ы р м ы ш т ы н с ә н б aн a. Г ө к т ә н ј ы л д ы з л aр ы д ү ш ү р д ү н с aн к и . Г и д ә р и и и и м ә в ә ә ә ә т г и д ә р и и и и м к aр ы ш aм aз с ы ы ы ы ы н . Н у һ д ә д и н п ә ј г aм б ә р д ә м ә д и н . Н aс ы л д a и ч м и ш т и м с aб aһ л aр a д ә к . Р ә с и м л ә р и н ә б aк ы п т ә к т ә к . Н aс ы л д a aғ л aм ы ш т ы м ч о ҹ у к л aр г и б и . Н aс ы л д a ј ы к ы л м ш т ы м aр д ы н д aн . Ө ј л ә ҹ ә к aл aк aл м ы ш т ы м . Н aс ы л д a ө ф к ә к у с м у ш т у м с aн a. О aн ә л и м д ә с и л aһ о л с a в у р у р д у м с ә н и . Ј о ј о в у р aм aз д ы м ,к ы ј aм aз д ы м с aн a. С ә н б ә н и м aш к ы м ,г ү л ү м ,с ә в г и л и м д и н . Г и т м ә ј ә ҹ ә к т и н . В ә д a ә т м ә ј ә ҹ ә к т и н б aн a. С ә н д aј aј ы п с ы р т ы м a с и л aһ ы . Ч ә к м ә л и ј д и н т ә т и ғ и . В у р м aл ы ј д ы н б у г aр и б и . В у р м aл ы ј д ы н aҹ ы м aс ы з ҹ a. Ө л м ә л и ј д и м ш у р aҹ ы к т a. Б у aј р ы л ы ғ ы ј aш aм aм aл ы ј д ы м . Ј aш aт м aм aл ы ј д ы н б aн a б у aј р ы л ы ғ ы . Aл л aһ к aһ р ә ц и н . Aл л aһ к aһ р ә ц и н с ә н и н г и б и з aл и м к у л л aр ы . С ә н и г и б и aш к т aн aн л aм aј aн л aр ы . Aл л aһ к aһ р ә ц и н . Б ө ј л ә aј р ы л ы к л aр ы ,б ө ј л ә в ә д aл aр ы . Н и һ aт И л и к ҹ и о ғ л у ә м aи л : д у ј г у л aр и н _aд р ә с и 101.5@һ о т м aи л .ҹ о м Not: Bu Şiir Azerbaijani Turkısh - Azerbeycan Diline Çevrilmiştir) Nihat İlikcioğlu |
A ş k
A ş k Senin çocukluğundan kalma bir oyuncak değil. O y n a y a m a z s ı n. A ş k. Senin bildiğin bir eski zaman hikayesi değil. A n l a t a m a z s ı n. A ş k. Senin istediğin zaman geçecek bir yara değil. S a r a m a z s ı n. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Aл д ы л aр - (Ayrılırken -Azerbaijani Turkısh - Azerbeycan Diline Çevrilmiştir)
Aл д ы л aр Н ә в aр с a aл д ы л aр . Aл д ы л aр ,aл д ы л aр . Һ и ч б и р ш ә ј к о ј м aд ы л aр б aн a. Н ә у м у т б ы р aк т ы л aр , Н ә с ә в г и . Н ә ш ә м и д ә aл д ы л aр . В aр ы м ј о к у м н ә в aр с a. Г ә н ч л и ғ и м и ,с ә в г и л и м и ,п aр aм ы . Н ә в aр с a aл д ы л aр . Aл д ы л aр ,aл д ы л aр . Һ и ч б и р ш ә ј б ы р aк м aд ы л aр б aн a. Н ә м у т л у л у к , н ә һ у з у р . Н ә б и р aғ aч ,н ә б и р ј aп р aк . Б и р т ә к к у р у б ә д ә н и м к aл д ы б aн a. О н у д a aл aҹ aк к aр a т о п р aк Н И Һ AТ И Л И К Ҹ И О Ғ Л У ә м aи л : д у ј г у л aр и н _aд р ә с и 101.5@һ о т м aи л .ҹ о м Not: Bu Şiir (Azerbaijani Turkish) Azerbeycan Diline çevrilmiştir. Nihat İlikcioğlu |
Aф ф ә д ә р м и ј и м К и (Affedermiyim Ki Onu - Azerbaijani Turkısh - Azerbeycan Diline Çevrilmiştir)
Aф ф ә д ә р м и ј и м К и О н у С ә в и ј о р у м д ә ј и п ,aј р ы л ы ғ ы н т у з aғ ы н a д ү ш ү р д ү . Б aн a ј aк ы н о л д ә ј и п ,д aғ л aр ы н у з aғ ы н a д ү ш ү р д ү . Д о с т д ә ј и п ,aр к aд aш д ә ј и п ә л и н о ҹ aғ ы н a д ү ш ү р д ү . Aф ф ә д ә р м и ј и м к и б ә н о н у . К aн aј aн ј aр aл aр ы м a м ә р һ ә м о л м aд ы . Ы с л aн aн ј aн aк л aр ы м a м ә н д и л о л м aд ы . К aр aр aн aк ш aм л aр ы м a к aн д и л о л м aд ы . Aф ф ә д ә р м и ј и м к и б ә н о н у . Б и т т и б у aш к д и ј ә ј aз м ы ш м ә к т у б a. У н у т м aл ы ј м ы ш ы м н и к aһ ы ј м ы ш һ aф т aј a. Ү з ү л м ә л и д ә ғ и л м и ш и м д ә ғ м ә з м и ш aғ л aм aј a. Aф ф ә д ә р м и ј и м к и б ә н о н у . Н И Һ AТ И Л И К Ҹ И О Ғ Л У ә м aи л : д у ј г у л aр и н _aд р ә с и 101.5@һ о т м aи л .ҹ о м Not: Bu Şiir Azerbaijani Turkısh (Azerbeycan Diline Çevrilmiştir.) Nihat İlikcioğlu |
Acımayın Bana
Vafasızların peşinden ayrılmıyorum. Zalimlerin ardından koşuyorum. Ayyaşların masasından kalkmıyorum. Ben değiştim dostlar,bakmayın bana. Düştüm elim kolum kırık. Sevdiğimden ayrıldım bağrım yanık. Çoktan başladı unutkanlık. Ben değiştim dostlar,acımayın bana. Uyku yok gözlerimde. İsyan her sözlerimde. Eser kalmadı eski bende. Ben değiştim dostlar dokunmayın bana. 13-06-1996 Nihat İlikcioğlu |
Affedermiyim Ki Onu
Seviyorum deyip,ayrılığın tuzağına düşürdü. Bana yakın ol deyip,dağların uzağına düşürdü. Dost deyip,arkadaş deyip elin ocağına düşürdü. Affedermiyim ki ben onu. Kanayan yaralarıma merhem olmadı. Islanan yanaklarıma mendil olmadı. Kararan akşamlarıma kandil olmadı. Affedermiyim ki ben onu. Bitti bu aşk diye yazmış mektuba. Unutmalıymışım nikahıymış haftaya. Üzülmeli değilmişim değmezmiş ağlamaya. Affedermiyim ki ben onu. Nihat İlikcioğlu |
Ağlama Anam
Döndüm sararan yapraklara. Cemre düştüm kara topraklara. Benzedim kanadı kırılmış kuşlara. Çaresiz bir insan oldum anam. Ağlama nazlı anam ağlama. Bu çile benim ağlama. Kendi ellerimle sararım yaramı. Anam sen bağlama. Hayatım karanlık bir zindan gibi. Boy boy oldu dertlerim bir fidan gibi. Düşüyorum yollarda ellerimden tutan yok ki. Çaresiz bir insan oldum anam. Ağlama güzel anam ağlama. Bu dert benim ağlama. Kendim temizlerim kanayan yaramı. Açtı mutlulukla benim aramı. Ağlama anam sen ağlama. Yaramı öyle sıkı bağlama. Nihat İlikcioğlu |
Ah Deli Gönlüm
O zalimi sevmeyeceğim diye. Kaç defa yemin ettim. O vefasızın adını anmayacağım diye. Kaç defa tövbe ettim. Aaah deli gönlüm aaah aah. Bir türlü laftan anlamadın. Aaah deli gönlüm aaah aah. Bir türlü bana yaptıklarından arlanmadın. Aaah deli gönlüm aaah aah. Bir türlü usanmadın. Uslanmadın. O nankörü unutacağım diye. Kaç defa nasihat ettim kendime. Bana yaptığı kötülüğü unutmayacağım diye. Kaç defa öfkelendim kendime. Aaah deli gönlüm aaah aah. Bir türlü laftan anlamadın. Aaah deli gönlüm aaah aah. Bir türlü bana yaptıklarından arlanmadın. Aaah deli gönlüm aaah aah. Bir türlü usanmadın. Uslanmadın. Hala seviyorsun. Hala aşkım diyorsun. Aaah deli gönlüm aaah aah. Neden unutmuyorsun. Aaah deli gönlüm aaah aah. Neden vazgeçmiyorsun. Aaah deli gönlüm aaah aah. Hala seni anlamış değilim. 29-08-2008 Nihat İlikcioğlu |
Aklımdasın Yar
Yıllar bir su gibi geçmiş. Kalan kalmış,giden gitmiş. Her şey bitmiş,mazi olmuş. Ben bile değişmiş olabilirim. Ama sen. Hala aklımdasın yar. Unutturamaz hiç bir şey seni. Yollar önümüze bir dağ gibi sıralanmış. Gezdiğimiz yerler kapanmış,yıkılmış,yakılmış. Her yer viran olmuş. Ben bile buralardan göçmüş olabilirm. Ama sen. Hala aklımdasın yar. Unutturamaz hiç bir şey seni. Acılar bedenime bir çığ gibi birikmiş. Keder,gam,yüzümü ihtiyarlatmış. Can candan çıkmış harap olmuş. Ben bile halden düşmüş olabilirim. Ama sen. Hala aklımdasın yar. Unutturamaz hiç bir şeyi. |
Aklınızda Bulunsun
Her gün oturupta ağlıyorsam. Bilin ki çekiliri yok,dermansız derdim var. Bir gün şu canıma kıyarsam. Bilin ki terk etmiş vafasız bir yarim var. Bir gün kağıtları yırtar,kalemi kırarsam. Bilin ki ilham yok,şiirsiz bir gündeyim. Kıpırdamadan yatar,sesimi çıkarmazsam. Bilin ki azrailsiz ölümün eşiğindeyim. Bir gün bir yerde oturmuş olursam. Bilin ki yarimi aramış,yorulmuşumdur. Her gün rakıları içip,sigaraları yakıyorsam. Bilin ki mazide kalanlara bakıyorumdur. Aklınızda bulunsun hiç şaşmayın dostlarım. Çare için ordan oraya koşmayın dostlarım. Not bıraktım suçlanmayın sakın dostlarım. Aklınızda bulunsun hiç şaşmayın dostlarım Nihat İlikcioğlu |
Akşamları Gel
Ben geç kalkarım. Taranmamış olur saçlarım. Şaşırır,heyecanlanırım. Sabahları gelme,akşamları gel. Henüz kalkmamış olabilirim. Odamı toplamamış olabilirim. Çarşıya çıkmış olabilirim. Sabahları gelme akşamları gel. Şarkı çalıp dans edemeyiz. Sevgi şarabından içemeyiz. El ele tutuşup gezemeyiz. Sabahları gelme,akşamları gel. Nihat İlikcioğlu |
Aldılar
Ne varsa aldılar. Aldılar,aldılar. Hiç bir şey koymadılar bana. Ne umut bıraktılar, Ne sevgi. Neşemi de aldılar. Varım yokum ne varsa. Gençliğimi,sevgilimi,paramı. Ne varsa aldılar. Aldılar,aldılar. Hiç bir şey bırakmadılar bana. Ne mutluluk, ne huzur. Ne bir ağaç,ne bir yaprak. Bir tek kuru bedenim kaldı bana. Onu da alacak kara toprak GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Alışmış Tövbe Tutmazmış
Kaç kere fırlattım içki dolu kadehleri. Kaç kere susturdum hüzün dolu kemanları. Alışmış tövbe tutmazmış sende bilirsin. Kaç kere sildim yaş dolu bu gözleri. Kaç kere sakladım bakmadım resmine. Kırdım kalemi yazmadım şarkıyı ismine. Alışmış tövbe tutmazmış sende bilirsin. Kaç kere aşık oldum o gözlerine. Kaç kere kaldırdım masamdan o kadını. Bu son diye anmadım bir daha adını. Alışmış tövbe tutmazmış sende bilirsin. Bu son diye yine istedim o kadını. Kaç kere yoldum kar beyaz saçlarımı. Kaç kere anlattım düşmanlarıma suçlarımı. Alışmış tövbe tutmazmış sende bilirsin. Kaç kere affettirdim Allahıma günahlarımı. Nihat İlikcioğlu |
Alışmışım Ağlamıyorum
Alışmışım terk edenlere. Ayrıldığıma ağlamıyorum. Alışmışım dertlerime. Yaralarımı sarıpta ağlamıyorum. Alışmışım hüzünlü şarkılara. Ayrılık şarkıları dinleyipte ağlamıyorum. Alışmışım içmeye. o vafasıza içip içip ağlamıyorum. Alışmışım yalnız kalmaya. Karanlıktan korkupta ağlamıyorum. Alışmışım şiir yazmaya. Şairleri beğenipte ağlamıyorum. Alışmışım iyi ki alışmışım. Alışmışlığıma ağlamıyorum. Nihat İlikcioğlu |
Alıştım Artık
Alıştım,alıştım artık. Hiç bir şey yabancı gelmiyor bana. Alıştım,alıştım artık. Dertler,ızdıraplar acı vermiyor bana. Alıştım,alıştım artık. Severken ayrılmaya. Gülerken ağlamaya. Yaşarken ölmeye. Alıştım,alıştım artık. İçipte sarhoş olmaya. Bir ömür yalnız kalmaya. *******i uyumamaya. Alıştım,alıştım artık. Hüzünlü şarkılar dinlemeye. Gönlüm için aşklar dilemeye. Vefasızlar görmeye. Alıştım,alıştım artık. Nihat İlikcioğlu |
Allah Korusun
Aaah sevgilim aaah. Kaç gecedir, Uykularımı bölüyorsun. Nasıl ağlıyorum, Nasıl korkuyorum, Bilemezsin. Rüyamda ölüyorsun. Bak hala ellerim titriyor. Bak hala bedenim titriyor. Sus sus Allah korusun. Ben senin yerine ölürüm. Cenneti cehennemi görürürm. İstersen ardında sürü sürünürüm. Yeter ki; Sana bir şey olmasın gülüm. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Anlaşamadık
Birbirimize hiç ısınamadık, Alışamadık. Bir türlü anlaşamadık, Anlaşılamadık. Bazı şeyleri paylaşamadık. Sen dağa bağ, Ben ise bağa dağ dedim. Sen uydun eski çağa, Ben yeni çağ dedim. Birbirimize hiç uymadık. Her gün küs, Her gün kavgalı. Ağzımızdan çıkanları duymadık. Sonunda olacağı buydu. Ayrıldık. 15.11.2008 Nihat İlikcioğlu |
Anne Uzun Saçlı Bi Bebek Alır Mısın?
Anne. Anneciiiğim. Annem beniiim. Artık uslu bi çocuk olacağım. Yaramazlık yapmayacağım. Oyuncaklarımı dağıtmayacağım. Anne bana uzun saçlı bi bebek alır mısın? Anne. Anneciğiiim. Annem beniiim. Artık sözünü dinleyeceğim. Bu son bi daha bi şey istemeyeceğim. Kardeşimle hiç kavga etmeyeceğim. Anne bana uzun saçlı bi bebek alır mısın? Anne. Anneceğiiim. Annem beniiim. Getirirken kırmayacağım tabağı,bardağı. Koparmayacağım ağaçtan gülleri, yaprağı. Bağlamayacağım kedinin kuğruğuna yumağı. Anne bana uzun saçlı bi bebek alır mısın? Anne. Anneciğiiim. Annem beniiim. Sütümü içeceğim, yemeğimi yiyeceğim. Üstümü kendi başıma giyeceğim. Anneceğim canım, canım anneciğim. Bana uzun saçlı bi bebek alır mısın? 07.04.2005 Nihat İlikcioğlu |
Ara Beni Ki Bileyim
Ara beni ki; Hala sevdiğini bileyim. Bir şeylere küsmediğini bileyim. Bu aşktan vazgeçmediğini bileyim. Merakımdan ölmeyeyim. Ara beni ki; Hasta olmadığını bileyim. Yasta olmadığını bileyim. Zorda olmadığını bileyim. Merakımdan ölmeyeyim. Ara beni ki; Aramızdan su sızmadığını bileyim. Kuşkularımın anlamsızlığını bileyim. Ananın,babanın kızmadığını bileyim. Merakımdan ölmeyeyim. Ara beni ki; Bu şehirde olduğunu bileyim. Kimde olduğunu bileyim. Evde olduğunu bileyim. Merakımdan ölmeyeyim. 31.05.2005 Nihat İlikcioğlu |
Aratamam Soramam
Aratamam seni. Yıllardır görmediğimsin. Kimbilir nasıl değişmişsindir. Resmini gösteripte, Şu diyemem. Soramam seni. Yıllardır gelmeyenimsin. Bilmem ki ne giymişsindir. Tarifini kimseye veremem Nihat İlikcioğlu |
Artık Sevmiyorum Seni
Yalanlar söylediğin için. Bu aşkı bitirdiğin için. Haydi git dediğin için. Artık sevmiyorum seni. Ellerini,ellerimden çektiğin için. Kalbini kalbimden söktüğün için. Dilden dile düşürdüğün için. Artık sevmiyorum seni. Sevgimi hiçe saydığın için. Mutluluk verecektin caydığın için. Bir başkasına kaçtığın için. Artık sevmiyorum seni. Şerefime,namusuma. Kuranıma,kitabıma. Vallahi,billahi. Artık sevmiyorum seni Nihat İlikcioğlu |
Aşık Olduğumu Anlarsın
Bir baksan gözlerimin içine. Bir tutsan ellerimi. Dinlesen kalbimin sesini. Sana aşık olduğumu anlarsın gülüm. Duysan içimden ismini çağırdığımı. Anlasan şiirlerime seni yazdığımı. Bilsen seni düşünüp uyumadığımı. Sana aşık olduğumu anlarsın gülüm. Seni gördüğüm oraya bir gün gelsen. Hep oradyım bir görsen. Kalbimin taa içine girsen. Sana aşık olduğumu anlarsın gülüm Nihat İlikcioğlu |
Aşk Zamanında Güzel
Aşk sevince, Sevilince güzel. Aşk senle, Benle güzel. Aşk yaşça, Zamanında güzel. Aşk neşeyle, Yaşanırsa güzel. Aşk gönlünce, Bakışlar deli edince güzel. Bir de aşk. Garip Nihat aşık olursa güzel. Nihat İlikcioğlu |
Aşkımızı Konuşalım
Havadan,sudan konuşmayalım. Tanıdık,tanımadık insanlardan konuşmayalım. Dostlardan,düşmanlardan konuşmayalım. Biz aşkımızı konuşalım. Güllerin rengini,kokusunu konuşmayalım. Şairlerin şiirlerini,okuyuşunu konuşmayalım. Mankenlerin güzelliğini,duruşunu konuşmayalım. Biz aşkımızı konuşalım. Eski yaşadığımız aşkları konuşmayalım. Hüzünlenip ağladığımız şarkıları konuşmayalım. İçtiğimiz günde kaç paket sigaraları konuşmayalım. Biz aşkımızı konuşalım. Ondan,bundan,şundan bize ne. Onu,şunu,bunu anlatmak ne verecek bize. Oturmuşsak karşı karşıya,gelmişsek göz göze. Biz aşkımızı konuşalım. Nihat İlikcioğlu |
Aşkta Neymiş Ki.
Aşkı oyuncak sandılar. Oynadılar,oynadılar. Bıktılar. Aşkta neymiş ki deyip, Sıkıldılar. Attılar. Aşkı iki günlük,üç günlük sandılar. Saydılar,saydılar. Dördüncü günü bitirdiler. Aşkta neymiş ki deyip, Hiçe saydılar. Aşkla dalga geçtiler. Sevene güldüer,sevilene güldüler. Sevmediler sevdik dediler. Sevdiler sevmedik dediler. Aşkta neymiş ki deyip. Terkettiler. Nihat İlikcioğlu |
Aynaya Baktım
Aynaya baktım. Nasılsın dede dedim. Sağol evladım, Berhudar ol dedi. Aynaya baktım. Gözler benim gözlerim. Bakışlar benim bakışlarım. Kaş çatmalar benim kaş çatmalarım. Anladım ki bu benim. Benim ama. Simsiyah saçımdaki aklar şaşırttı beni. Yanağıma düşen yaşlar şaşırttı beni. Dökülen dişler,kırışıklar şaşırttı beni. Yıllar işte o zalim yıllar. Beni genç yaşımda dede etti. Aynaya baktım. Hayat nasıl gidiyor dede dedim. Hayat bayat evladım dedi. Hayata baktım. Kalpsizlerle,zalimlerle dolu. Bulamadım mutluluğa giden yolu. Anladım ki. Başka yok çıkar yolu. Aynaya baktım. O gülen yüzüme asık bir maske takmışım. O giden ayaklarım dermansız; bir asaya tutunmuşum. Dedim ki yaş yolun yarısında. Keşke ölsem. Keşke ölsem diye tutturmuşum. Nihat İlikcioğlu |
Ayrılıkta Ölüm Gibi
Ayrılıkta ölüm gibi bir şey. Tatlı sesini duyamazsın. Kara gözlerine bakamazsın. Pamuk ellerini tutamazsın. Ayrılıkta ölüm gibi bir şey. Gel dersin gelemez. Sev dersin sevemez. Ne halde olduğunu göremez. Ayrılıkta ölüm gibi bir şey. Güzel günler mazide kalır. Deste deste güller elinde kalır. Bir tek adı dilde kalır. Ayrılıkta ölüm gibi bir şey. Nihat İlikcioğlu |
Ayrılırken
Ayrılırken. Gözlerimin içine uzuun uzuun baktı. Kader ayırdı dedi. Bir güldü mutluluğum için. Bir ağladı bensiz kalacağı için. Gözlerimin içine uzuun uzuun baktı. Sensin hatalı dedi. Sigarayı söndürdü kızdığım için. Bir yaktı teselli olacağı için. Gözlerimin içine uzuun uzuun baktı. Son elvedayı edemedi. Ellerini uzattı vedalaşacağım için. Bir çekti ayrılığa alışacağı için. Gözlerimin içine uzuun uzuun baktı. Başını öne eğdi. Ve çekip gitti. Sessizce. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Ayrılıyoruz
Bu son buluşmamız. Bu son konuşmamız. Bu son sarılmamız. Az sonra ayrılacağız. Yollarımız ayrı ayrı yerlere düşecek. Kalbimiz ayrı ayrı gönüllere düşecek. Bizi tanıyanlar kimbilir neler diyecek. Birazdan ayrılacağız. Ver resmimi,al mektuplarını. Unut ismimi,unut yaşananları. Zorda olsa verdik bu kararı. Şimdi a y r ı l ı y o r u z. Nihat İlikcioğlu |
Babamın Fotoğrafı
Babamın siyah beyaz bir fotoğrafı vardı duvarda. İndirip kah sağa asardı, kah sola. Gençliği Ayhan Işık'a benzerdi. Görende zaten Ayhan Işık derdi. Bende şımarırdım. Babam Ayhan Işık diye. C a n ı m B a b a c ı ğ ı m. Babamın siyah beyaz bir fotoğrafı vardı duvarda. Tozunu silip; kah sağa asardı, kah sola. Kenarlarını desenli kağıtlarla süslerdi. Ben bunu azıcık büyüttüreceğim derdi. Bende şaşırırdım. Babamın işi karışık diye. C a n ı m B a b a c ı ğ ı m. Babamın siyah beyaz bir fotoğrafı vardı duvarda. İndirip bir sağa asardı, bir sola. Bir gün elinden düşürmüştü. Camı kırılmış üzülmüştü. Bende düşünmüştüm. Babamın işi karışık diye. C a n ı m B a b a c ı ğ ı m. Babamın siyah beyaz bir fotoğrafı vardı duvarda. Tozunu silip; bir sağa asardı, bir sola. Bir gün akıl düşünmüştü. Renkliye dönüştürmüştü. Bende sevinmiştim. Babamın işi akıl işi diye. C a n ı m B a b a c ı ğ ı m. 14-10-2002 Mekanın cennet olsun C A N I M B A B A C I Ğ I M Vefatı: 25.07.2003 |
Bahise Girerim
Aradan uzun yıllar geçti. Üstünden kaç aşklar yaşandı,bitti. Huylarımın bir çoğu değişti. Ve ben yine onu unutmadım. Uykusuz gözlerim sabahları etti. Aklım kafamı yedi tüketti. Bedenim kaç yaşlar eskitti. Ve ben yine onu unutmadım. Her gece evime sarhoş getirdiler. Her gün nasihat etti gittiler. Sende hiç gurur yok,unut dediler. Ve ben yine onu unutmadım. Sorsunlar huyunu,adını hemen söylerim. Çenesinde gamzesi,kara gözlüydü derim. Kaç numara ayakkabı giyer bilirim. Bugün nerede,kiminle bahise girerim. Nihat İlikcioğlu |
Bana Seni Hatırlatıyor O Kadın
Unutayım seni derken. Bana seni hatırlatıyor o kadın. Kahretsin. Keşke tanımasaydım. Tıpkı senin gibi sevmeleri. Tıpkı senin gibi gülmeleri. Tıpkı senin gibi öpmeleri. Tıpkı senin gibi kararsızlığı. Tıpkı senin gibi şımarıklığı. Tıpkı senin gibi kıskançlığı. Tıpkı senin gibi saçı sarı, lüleli. Tıpkı senin gibi nazlı,cilveli. Tıpkı senin gibi az akıllı,az deli. Tıpkı senin gibi sarılmaları. Tıpkı senin gibi darılmaları. Tıpkı senin gibi gider akşamları. Sadece onun adı başka. 26.01.2007 Nihat İlikcioğlu |
Başkasına Veremezler
Ben yaşarken asla. Seni başkasına veremezler. Ben terk etmeden asla. Seni başkasına veremezler. Acımam vururum gardaş,baba,ana. Kıyarım en tatlı bu cana. Seni başkasına veremezler. Kalamam acılarla yana yana. Şarkılarıma,şiirlerime yazarım. Vasiyetime suçlu olanları yazarım. Seni başkasına veremezler. Ölmeden mezarlarını kazırım. Bu işin cezası çok bilsinler. Bu işin günahı çok bilsinler. Seni başkasına veremezler. Bu işin sevabı yok bilsinler. 12.08.2005 Nihat İlikcioğlu |
Başkasıyla Düşündükçe
Başkasıyla düşündükçe seni. Yaşlar dökülüyor gözlerimden. Kanlar beynime sıçrıyor, Deliriyorum. Vuruluyorum yüz yerimden. Kahrolası o adam, Sanki şu an pamuk ellerini tutmakta. Ve sende nankör. Onun ellerini tutuyorsun sımsıkı. Sanki şu an ipek saçlarını okşamakta. Sende ona manalı manalı bakıyorsun. Ve o şimdi öpüyordur bal dudaklarını. Sende pembe dudaklarınla onu öpüyorsun. Benim en çok söylediğim gibi, Aşkım,birtanem diyor sana. Sende ona sevgiliiiiim diyorsun. Tıpkı bana söylediğin gibi iii' leri uzatıp. O adam şairliğinden aşk şiiri okuyor gözlerine. Şairde benim sanki. Dizine uzanmış onu dinliyorsun. Allah gibi nasılda tapıyorsun ona. O da paradan daha çok seviyor seni. Nasılda cilve yapıyorsun ona. O da benim gibi çekiyor nazını. Sevişmek için yatıyorsunuz yatağa. O ise bu güne hasret gideriyor. Ve her şey bitiyor. Artık sen bir anne dokuz ay sonrası O ise bir baba olacak. Olamaz. Hayır. Olamaz. Allah kahretsin. Öfkem hırçın deniz dalgası, Kuduruyor içim. Şeytanım dürtüyor. Katil olmaktan, Mahpus olmaktan korkma. Git kapısına. Silahı daya şakağına. Öldür o adamı diyor. Kanını iç damla damla. 02.11.2008 Nihat İlikcioğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:14 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.