![]() |
Enfal Törün
5.30 Vapuru
İskele vapur'dan boşalan insanları kucakladığı gibi caddeye bırakırken, sahil kahvesinde bir çift tedirgin göz, her yirmi dakika'da bir tekrarlanan bu hengame'yi seyrediyor. yanaşan her vapur'la birlikte, bakışlarda bir dalgalanmadır başlıyor. iskelede kimse kalmayıncaya dek, ayakta bakışları ile ve bir ümitle her yanı tarıyor. sonra yavaşça oturuyor iskemlesine bir sigara daha yakıyor. süzülüp hızla suya dalan ve ağzında, bir balıkla havalanan Martı'yı izlerken; -aradığını buldu, diye sessizce söylendi, kendi kendine.. Az sonra yeni yanaşan vapur'dan boşalan insanlara bakarken,yine ayaktaydı. İnsanlar iskele'den kentin dört bir yanına dağıldılar. şimdi,5.30 vapur'u kalkarken; güverte'de bir çift göz az önce oturduğu ****deki masasına bakıyordu hüzünle, bakışları yavaşça beyaz köpüklere kaydı. Ankara 12 Haziran 1969 Enfal Törün |
Acı tesadüf
Önümden geçerken boynu bükük, belli ki göz göze gelmekten korkmuştu. yine de kaçıramadı bakışlarını benden. o, da çok heyecanlanmıştı. yüzünden okunuyordu mutsuzluğu. bunun fark edilmesinden korkarak ürkek adımlarla uzaklaştı. ardından bakakaldım 18 yaş sevgilimin. alimce kesilmşti güzelim uzun siyah saçları, ve neredeydi o yürek yakan güzel kara gözleri.. bir harabe gibi geçti gitti yanımdan. irkildim.. hıh, yılar öncesinin ele avuca sığmaz Romeo'su pek mi farklıydı sanki o harabeden..? İzmir 1989 Enfal Törün |
Acımasızlığın
o rüzgarlar getirdi benim çağrımı sana her bir esintisi atışıdır yüreğimin soğuk yalçın kayalıkları döverken uğultusudur çıkan sesler senin acımasızlığının. Enfal Törün.27.08.2006 Enfal Törün |
Açıklarda, Dosta Hasret
Üşümüşsün, ıslanmışsın da gel, konuğum ol kulübemde. Kurulan,dinlen kendine gel. Sıcak çorbamı iç, yat uyu. Sabah, anlatırsın istersen tüm hikayeni, ta en baştan. Ama istemezsen susarsın sen, yalnızlığımı paylaşan. Bir ılık nefes kulübemde bana çok yabancı da olsan, istersen kal bir süre burda soru da sormam sıkılırsan. Şafak vakti açılırım ben denize derinlere, yalnız. Şansım yaver giderse eğer akşama balık kızartırız. Bir şarabım da var yıllardır saklıyorum paylaşmak için; bir dost gecesinde hanidir. Bu sana kısmetmiş, ne dersin.? Bir şilep düdüğü uzaktan uyandırdı beni rüyamdan. Küreklere asılmalıyım, kulübeme doğru ağırdan. 05.05.2006 Karşıyaka, İzmir Enfal Törün |
Adı var
adı var dostun sevinçlerde ürpertir esintisi kuşluk vakti hasretin o bildik şarkılar da artık faydasız günler geçiyor sensiz buruk ve tatsız adı var dostun sevinçlerde Enfal Törün.İzmir,Ekim 2006 Enfal Törün |
Affedermisin..?
Şarkılar söylesem kırık kalbini kazanmak için inci köpüklü dalgalar getirsem uzak sahillerden ılık meltemler çağırsam Akdeniz'den ve de uyandırsam tüm şehri geceyarısı şahidim olsunlar diye beni affedermisin..? Enfal Törün.İzmir.08.07.2006 g Enfal Törün |
Afrika
Kamıştan kulübeler orman içinde bir kazan kaynıyor odun ateşinde kavruk çocuklar koşuşuyor her yerde bir kuru ekmek parçası ellerinde küçük memeli anneler çamaşırda köpük köpük çağlayan nehir boyunda bir deri bir kemik erkekler ormanda av peşinde koşar orada burada akşam hepsi toplanacaklar meydanda ne varsa yenecek ateş etrafında birbirine sokulacak karanlıkta insancıklar kara kara Afrika'da onlar için ışıklı dünya bir rüya onların yaşadığı başka bir dünya sabahı bekler hepsi de umut bu ya bir yardım uçağı inecek buraya.. İzmir, 21.05.2006 Enfal Törün |
Ağaçlar
Ağaçlar neden bir yere gitmezler kökleri mi onlara engel toprakta altındai eteklerini toplar gibi yapıp gitseler ve uzun gezintilere çıksalar. düşünsenize bahçenizdeki ağaçların bir sabah sizi terkettiğini ve de hiç geri dönmediklerini sokakta çıplak kalmaktan ne farkı var ki. rüzgarda hışırdayan yaprakların seslerini duyamadığınızda dallarında cıvıldayan kuşları duyamadığınızda gölgesinde şöyle bir soluklanamadığınızda nice olur haliniz, düşünsenize onun için ağaçlar bir yere gitmezler ağaçlar oldukları yerde güzeldirler. İzmir, 18.05.2006 Enfal Törün |
Ah sen
Bütün gün bütün gece sen yokuş yukarı sen yokuş aşağı sen sahilde sen metroda sen çay bahçesinde sen otobüste dolmuşta vapurda sen çarşıda pazarda sen sinemada tiyatroda sen sen her yerde sen ah sen kim bilir şimdi nerdesin sen. Enfal Törün. İzmir 16.07.2007 Enfal Törün |
Akışına Göre
Gün vardır her şey kendiliğinden oluşur tam da istediğimiz gibi Gün vardır yazgımızı biz çizeriz deneyimlerimizle Gün vardır istediği gibi akar ve istediği yöne doğru akar ve biz sürükleniriz peşi sıra çaresiz... Enfal Törün.İzmir.03.07.2006 Enfal Törün |
Aldırma
Sevgili zaten gitmişti bir iki dost aradım üç beş laf edelim diye koy ki bulasın menfaat yok ya bende dost neylesin beni artık durum böyle yani ister inan ister inanma ne yapalım bari iki tek atalım biraz kafa dumanlanınca belki neşeyi hatırlarız gerçek öyle mi ya hadi ardından bir kaç şarkı önce rast ve nihavend sonra da hicaz ee canın acıyacak biraz gün öyle bir gün aldırma be mırıldan sende hadi bir kadeh daha hiç değilse geçmiş günlere hem belli mi olur bir bakarsın yarın vefalı biri hatırlar seni hiç de umut yok değil hani Enfal Törün. İzmir. 03.12.2007 (09.20) Enfal Törün |
Anlamak
bütün mevsimleri sana verdim beni anlayasın diye. Enfal Törün.İzmir.31.08.2006 Enfal Törün |
Anlarda yaşamak
Siz hiç yaşadığınız anlarda mutlu olmayı denediniz mi Öyle büyük büyük mutluluklar beklemeden. O an tüm dertlerinizden arınıp da sadece yaşıyor olmanın tadına varabildinizmi hiç yaşamın bu ince sırrını bilen ve farkedebilen kaç kişi var aramızda ağaç gölgesi kuş cıvıltıları su şırıltısı toprak kokusu çiçek kokusu rüzgar sesi tren sesi vapur düdüğü soba yanında uyuklayan kedi dondurma yalayan çocuk çörek kokusu börek kokusu simit kokusu çay kokusu çiçek kokusu çocuk sesi insan sesi insan sesi insan sesi sesler gördünüzmü ve farkedebildinizmi ne kadar mutlusunuz an'larda İzmir, 14.05.2006 Enfal Törün |
Ansızın gelirler
algılayamadığımız güçler vardır dokunurlar omuzumuza biz farketmeden şuracığımızdan isteriz ya bir şeyi onu duymuşlardır, gelirler ansızın. Enfal Törün.İzmir.01.09.2006 Enfal Törün |
Astroloji 1
Güneş tam tepemdeymiş bütün evleri aydınlatıyormuş Enfal Törün |
Astroloji 2
Meğer Marsla Pluto aynı evdeymiş hadi buyrun bakalım çıkın işin içinden de görelim bari vakit varken biraz eğlenseydik ya olmaaaz o da yok başlarım ben böyle astrolojiye Enfal Törün. İzmir. 19.06.2007 Enfal Törün |
Aşk'ı yazmak
aşk'ı yazma diyorlar bana aşk çok ortalıklardaymış aşk aşk olmaktan çıkmış aşk kaçacak delik arıyormuş savaşı yaz diyorlar bana barışı yaz diyorlar bana doğayı yaz diyorlar bana ne yazarsan yaz aşk'ı yazma diyorlar bana ama benim aşkım ortalıkta dolaşmaz ki zarar vermez benim aşkım başkalarına içten içe yaşarım aşkı bir ben bilirim bir de aşkım bilir aşkımızı şimdi bir de siz biliyorsunuz aşkolsun.. Enfal Törün.11.08.2006 Enfal Törün |
Aşk Geçiyordu
Aşk geçiyordu az önce kapının önünden, gördün mü? pek telaşlıydı hiç bakmadı bu yana ama o, biliyor nereye gdeceğini nerede soluk alacağını pembe beyaz çiçekler açacağını Enfal Törün İzmir, Mart 2007 Enfal Törün |
Aşk kazandı
İçime doğdu geleceğin cezveye iki kişilik kahve koydum şimdi kapım çalınacak dedim ve işte geldin kahveler de hazır mis kokulu köpük köpük artık fal kapatmak da yok sen geldin aşk kazandı... Enfal Törün, İzmir. 14.12.2007 Enfal Törün |
Ateşle oynamak
Ağlıyordu dostum, sessizce gözü kapalı atılmıştı bu sevdaya. Hem de dolu dizgin. Oysa, söylemiştim ona aşkın acımasız olduğunu. Bir sevdalanırsa ve sonunda aldanırsa; acı,keder,gözyaşı nöbet değiştirirlerdi, günler,aylar hatta yıllar boyu... İyi ve güzel bir insan'dı benim dostum.. Hem de çok iyi ve içtendi.. Alay etmişlerdi onunla. Başını göğsüme yasladı,dostça sardım onu.. - Unutursun, dedim. Belli belirsiz güldü. - Keşke, dedi.. ama devam edemedi. Nemli gözleriyle bana baktı kaldı dostum. İçi burkulmuştu. Ateş'le oynamıştı. İzmir 1997 Enfal Törün |
Avare gönül
Bir boş yer aradım yüreğinin derinliklerinde. İçim ısınır, içini ısıtırım dedim. Ama içersi öyle kalabalıktı ki, sıkıldım.. Bak hala geldiğimi fark etmedin bile.. İşte gidiyorum sessizce geldiğim gibi. Bir başka yürekte soluklanmaya. İzmir 1989 Enfal Törün |
Avucumun İçi
avucumun içine sakladım seni açıyorum avucumu sen ordasın öpüyorum okşuyorum kokluyorum seni kırlara gezmelere götürüyorum çiçekler kağıt helvalar alıyorum sana lunaparka atlı karıncaya götürüyorum seni şımartıyorum da şımartıyorum işte seni hayır hayır sen asla tutsak değilsin bak ****s mafes de yok öyle orası benim avucumun içi ya, canımın içi….. Enfal Törün.İzmir.02.08.2006 Enfal Törün |
Ay parlıyordu nehrin üzerinde
mehtap vardı o gece bir adam gitar çalıyordu nehir kenarında yanık yanık söylüyordu şarkısını -bizler yollardayız günlerdir toprağımızdan sevdiklerimizden uzakta ateş yanıyordu orta yerde sessizce dinliyorlardı çevresindeki yorgun yüzler ay parlıyordu nehrin üzerinde alevler gölgeleniyordu yorgun yüzlerde bir adam gitar çalıyordu nehir kenarında söylüyordu şarkısını yanık yanık -bizler yollardayız günlerdir umutlarımız varacağımız madende ay parlıyordu nehrin üzerinde alevler gölgeleniyordu yorgun yüzlerde bir adam gitar çalıyordu nehir kenarında yanık yanık söylüyordu şarkısını -bizler yollardayız günlerdir zengin döneceğiz sevdiklerimize ve topraklarımıza ay parlıyordu nehrin üzerinde gitar çalan adam şarkısını bitirdiğinde yorgun bedenler uykuya daldı oldukları yerde ateşin çıtırtısı sıcak yuvalarını getirdi düşlerine ay bulutlara girdiğinde nehrin üzerinde. Enfal Törün. İzmir.18.07.2006 Enfal Törün |
Aydınlığa Doğru
karalar giymişti çocuklar kara isyanlardaydılar karartılan yarınlarına kara kara düşünüyorlardı çocuklar nasıl çıkacaklar karanlıktan aydınlığa beyazlar giymiş bir genç ve güzel kız göründü uzaklardan yaklaştıkça parlıyordu gök mavisi gözleri yüzünde huzur veren bir tebessümle elini uzattı çocuklara ellerini uzattı çocuklar doğmakta olan tan yerini işaret etti çocuklara yürüdüler hep beraber günün ilk ışıklaryla aydınlığa aydınlığa Enfal Törün.İzmir.30.08.2006 Enfal Törün |
Aynı karede
ilk resmimiz geçti elime unutmuşum çoktandır ikimiz aynı karede gülümsüyoruz yumdum gözlerimi ikimiz yine aynı karedeyiz açınca gözlerimi iki yalnızlık gördüm ayrı karelerde 20.08.2006 Yalıkavak - Bodrum Enfal Törün |
Azad edilen sevgiliye
Demek beni bırakıyorsun sevgilim. Demek uzaklara gitmek istiyorsun. Peki, git o halde. Madem ki gitmek istiyorsun peki git.. Fakat göz yaşlarım seni her yerde bulacaktır. Ankara 1971 Enfal Törün |
Bağışla beni Tanrım
Bağışla beni Tanrım hayır hayır, sana isyan etmiyorum. Ama yardım etmelisin bana, inan ki hiç bir şey anlamıyorum. Acılar içinde yaşatmak için mi yarattın beni..? Yok yok böylesini istemiyoırum. Artık öyle birisi var ki, (sen de biliyorsun.) O, unutturdu bana her şeyi. Yardım etmelisin bana Tanrım görüyorsun çıkmazdayım. 1992 İzmir Enfal Törün |
Baharda açacağım
Zoru sectim seni sevdim çiçekler getirdim uzak yaylalardan kırmızıi çizgilerde vuruldum dağıldim şimdi bir rüzgar esecek kuzeyden savuracak son parçamı topraga düşeceğim çiçek kopardığım yaylalarda baharda açacağım sen kokacağım Enfal Törün, Ekim 2006, Izmir Enfal Törün |
Bakmak ve Susmak
Bazen susmak gerekir uzaklardaki haykırışları duysan da yüreğin büyük büyük heyacan dolsa da ateşli öpücükleri teninde hissetsen de bazen susmak gerekir önüne arkana bakman gerekir sana bakmaya alışanlara bakıp susman gerekir böyle zamanlarda iç'e bakman gerekir. Enfal Törün, İzmir, 11.06.2006 Enfal Törün |
Bakmayın siz
Bakmayın siz öyle şen kahkahalar attığıma şık şıkırdam giyinip de ortalıkta dolaştığıma kimse bilmez içimdeki acıyı tam şuramda hissettirir bana kendini zaman zaman ve bir ben bilirim paylaşamam bir an içinde bin anı yaşarım uzaklarda kalan şimdi bazen senfonilerle avuturum kendimi bazen sergiler ve şiirlerle bazen uzun seyahatlere çıkarım yalnız bildik sokaklarda caddelerde dolaşırım şimdilerde ıssız siz bilemezsiniz neler çektiğimi paylaşamam gören olmamıştır gözyaşlarımı içime akarlar ben, küsmeden hayat çizgime acılarla yaşamaya alışmış olan. Ankara, 24.05.1978 Enfal Törün |
Baloncu çocuk
Baloncu çocuk ellerinde iplerini sıkı sıkı tutar balonlarının mavi,beyaz,sarı,kırmızı balonlar baloncu çocuk gözleri öteki çocuklarda şekerleri yalayan. Enfal Törün.İzmir.09.07.2006 Enfal Törün |
Başkası
Şiirlerimi sevdin sen beni değil mısralardaki ben başkasıyım ve sen beni yaşamadın hiç ben zaten yokum mısralarımın dışında Enfal Törün. İzmir.Mayıs 2006 Enfal Törün |
Bazı Şeyleri Tutamazsın
Rüzgarın yığdığı kum tepecikleri gibi Bazı şeyleri tutamazsın Onları bırakmak zorundasın Bunu öğrenmek önceleri zor olabilir Kumların parmaklarının arasından Dökülüşünü farkettiğin ana kadar. Enfal Törün. İzmir,03.07.2006 Enfal Törün |
Belki
Şehir o bildik şehir sokaklar da aynı sokaklar yağmur var bu gece o bildik şehrin sokaklarında telaşla birer ikişer eksilirken insanlar ben inadına ortalardayım duvar afişlerini ezberledim geze geze yokluğun bütün bunlara sebep sonunda yoruldum işte şimdi eve gidip soyunup döküneceğim bir sigara yakacağım balkonda belki bir çay da demlerim ardından yatar düşlere dalarım sabah gözümü açtığımda belki güneş açar bu şehirde. Enfal Törün, İzmir. 05.11.2007 Enfal Törün |
Belki güneş açtığında
Ocakta çayın dumanı tütüyor dışarıda yağmur sicim gibi buğulu camlardan dışarı bakan bir çift göz hüzünlerde anılar ıslak anılar yorgun damakta demli çayın tadı anımsatır bir uzak mutlu anı bir tebessüm belli belirsiz solgun yüzde yetmez hasretliği gidermeye parmaklar buğulu camı sıvazlar caddeler ıslak dışarıda umutlar bekler meçhul bir daveti belki yağmur dindiğinde belki güneş açtığında. Enfal Törün. İzmir.27.05.2007 Enfal Törün |
Ben kimim..?
ben yaşam çizgisine asla küsmeyen adamım hayatın yüzüme gülmediği anlarda kendi kendini güldüren. Enfal Törün.İzmir.20.07.2006 Enfal Törün |
Ben miyim..?
ben miyim o, satır aralarında aradığın fark edilip de farkedemeyen güneşler yollayıp türküler ısmarladığın yoksa bir serap mıydı gördüğüm yorgun uykularda. Enfal Törün.İzmir.11.08.2006 Enfal Törün |
Benden kalan
Çok istiyordun işte geldim sonunda ama gelen ben değilim gelen arta kalan benden Enfal Törün, 25.01.2008 Enfal Törün |
Benim ben
Benim ben senin kayıp sevgilin ister inan ister inanma seni çok özledim çok şey sormazsan eğer bana hani nerelerdeydin kimlerleydin diye vallahi döneceğim sana Enfal Törün. İzmir 13.08.2007 Enfal Törün |
Bırak kalayım
Bırak kalayım sevgilim daha önce söylediklerimi unut biliyorsun seni seviyorum aşkımızı zora soktum ******* koyu koyu üzerime geldiler üşüdüm yalnızlığıma seni aradım, seni düşledim, seni özledim anladım ki, ben senden vaz geçemem beni tekrar *******in koyu yalnızlığına bırakma izin ver yanında kalayım ne olur bir şeyler söyle sevgilim Enfal Törün. İzmir.26.05.2007 Enfal Törün |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:34 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.