![]() |
Uğur Çakmak
Adını Kalbime Yazıpta Gitti
Sorma arkadaşım neden dertliyim Herkes bir yara açtı gitti Yanan sigarayı bastı kalbime Ardına bakmadan kaçıp ta gitti Benden çok iyi bilen var mı aşkı bilmem Yalansa boynuma as aşkın vebalini Yuvayı terk eden bir kuş gibi Bir sabah ansızın uçup ta gitti Dertler muska gibi benim koynumda Acılar bıraktı hep sol yanımda Vefasız sevgilim kaçıp ta gitti Resmini gönlüme çizip te gitti Artık ben kimim Bende olan kim Bir gün şuradan gelecek sanki Adını kalbime yazıp ta gitti Mehmet Demirtaş Uğur Çakmak |
Ağlamak Bile Gelmiyor İçimden (Psikopat)
Arkadaşlar psikopat derler adıma Hiç adımla çağırıldığımı duymadım Geçen gün sevgilimden ayrıldım Hüzünlendim Akşam çıkarken evden Anneme esrarlı gözlerle baktım Biraz kafam bozulunca Bizim fakirhaneye giderdim Oradan arkadaşlarla muhabbetin demini tazeler Efkarı çekerdik içimize Sonra dağıtırdık… soldan başlardık önce. Başlardık her ağızdan Müslüm babadan yıkıla,yıkıla yı söylerdik Koymazdı yalnızlık fakirhanedeyken Ayrıldıktan sonra Ceket dimin yakasını sarardım boynuma Ellerim cebimde Gezerdim Geç olunca Odama çekilir düşünürdüm Yalnızlığımı Yalnızlık koymazdı da Bu ayrılık acıttı içimi Telefon açtım Beni hüzünlendirmeye çalışırken Kapattım telefonu Psikopatımya ağlamak bile Gelmiyor içimden… Uğur Çakmak |
Aklımdasın (Sakla)
Sevgimi ektim gönül bahçene Gül oldum koptum dalından eline Okşayıp kokla sür güzel yüzüne Kalbinin köşesine sakla… Koyma beni boş vazonun içine Solar giderim inan bir gecede Takı ver saçının bir köşesine Kalbinin köşesinde sakla… Gittiğin her yere beni de götür Yoksa tek başına kahrında ölür Bu dünyada aşkınla açar durur Kalbinin köşesinde sakla…. Bülbüle açmayan gül sana açtı *******i sensiz uykusu kaçtı Sevginden etrafına koku saçtı Bağrının köşesinde sakla… Uğur Çakmak |
Ah Sen Barbaros Parkı
Dilim hala söyler durur hani varya o şarkı göz yaşım yanakta kurur ah sen barbaros parkı nasıl başlasam söze eleleydik hep göz göze öyle sarılışı vardı sonra nazar değdi bize şimdi yağsada yağmur kar silinmez essede rüzgar kör bıçakla kazıdığım çam ağacında adı var şimdi gönlüm garip bir kuş belki aşk korkulu bir düş anlamadım bu nasıl iş ah sen barbaros parkı Uğur Çakmak |
Allahım Vücudumu Öyle Büyütki
allahım vücudumu öyle büyüt ki......... cehennemi ben doldurayım başa kimse girmesin.... Hz. Ebu Bekr Uğur Çakmak |
Anam Şimdi Görsen Beni
Anam şimdi görsen beni Silsen anlımdaki teri Gurbet elde deli, deli Çağırırım seni anam Göremedim kaç senedir Gözümde yaş pınar seldir Özlemin başımda yeldir Ne olursun gel be anam Başka ellerde durursun Uğurunu unutursun Sen ne zaman kurtulursun Yandı yürek gel be anam Sana benzettim her kez i Kulağımda anam sesin Yaram derin derman sensin Bekliyorum gel be anam Utanırım bakarlar hep Yürüyemem düşerim hep Gözüm görmez sana hasret Karanlıkta kaldım anam anam Seni sorduklarında hep Gitti diyemedim tek Tohumların oldu çiçek Solacaklar gel be anam Gözlerimde yaşlar akar Hasretin hep beni yakar Her gün bomboş yola bakar Seni arar canım anam Dağıttılar yuvamızı Gurbet etti sılamızı Paylaşırdık acımızı Şimdi yalnız kaldım anam Uğur Çakmak |
Ancak Bizden Fayda Gelir Bize… (Ey Kardeş)
Bu gün özledim seni be kardeş Gerçekten özledim yalan yok Yollar bitmez İzinden aman yok Nice yollar tükettik seninle Nice diyarlarda dolandık durduk Hayatın cilvesiyle Kırık dökük ümitlerimiz vardı Hayal ederdik. Dermanımız yoktu belki yaşamaya Ama sabır ettik Bu hayat kavgasında sırt sırta verdik. Unuttuk çoğu zaman anasızlığı Unuttuk çoğu zaman babasızlığı Bazen ağlamayı adet bildik Biri bir yerde ağlarken El uzatmayı bilirdik. Doymuştuk yalanlara Sahtekar olanlara Dost olmayı bildik. Gurbette elimizde ne varsa bizimdi Benim değildi senin değildi bizimdi Ne olursa olsun yılmak yoktu Çoğu kabadayıları gördük Ama özenmedik hiçbir zaman Dürüstlüğü kabadayılık bildik. Doğru olduk doğruluğa gittik Yanlışlara da girdik. Bazen sen benden habersiz ben senden habersiz Bir köşede göz yaşı dökerdik Çoğu zaman kimsesizliği nefesimiz yettiğince türkülere gizlerdik. Sabır ettik Hiç isyan etmedik Çalıştık didindik Merde muhtaç etmedi yaradan Dostlarımızı bildik Sade onlara gittik Çoğu zaman hamd olsun deyip Bir kuru ekmeyi paylaşırdık Bazen de gurbetin yürek yakan türküsünde ağlaştık Ey kardeş Durmak yılmak yakışmaz bize Kavga ettik çoğu zaman birbirimize küsmüş olsak bile Yakışmaz eli güldürmek kendimize Ağlamak mazide kaldı Şimdi Kalk ayağı Durma Ancak bizden fayda gelir bize… Uğur Çakmak |
Anne Özledim Seni
Anne özledim seni İşte bu gün daha çok özledim seni Bu gün bir çocuk anne dedi yanım da Dayanamadım ağladım O kadar yalnızdım ki O kadar seneler geçti ki seni görmeyeli Çiçeklerimiz kurudu Geçende senden kalan çiçekleri çıkarttım güneşe Hani sen derdin ya çiçeklerin gıdasıdır diye Bende dediğini yaptım çıkartım güneşe Anne…! demeye o kadar hasretim ki anne Geçende birini gördüm çarşıda sana benzettim Tam anne diyecektim sen değildin ya anne kelimesi ya sen kaçıyordunuz benden her kafamı çevirdiğimde hayalin gözlerimde yavrum deyip sarıldığın o gece… artık her kez i sana benzetiyorum ve senin gibi yanaşıyorum onlara anne birini sevdim ama o beni sevmedi hani sen yere göğe sığdıramazdın ya beni o kalbine bile değmez dedi çok gücendim anne sanki her şeyi ben yapmışım gibi geliyorlar üstüme bunalıyorum çoğu zaman seni arıyorum gözlerimde yavrum demene dünyaları verirdim anne bana bugün bir kez oğlum deseydin anne anne oğlum deseydin koşar gelirdim yollar bitmese de artık elalem den utanıyorum ne bilim içimi bir karamsarlık fethetti geri vermiyor hep yollara bakıyorum belki gelirsin diye geçende hastalandım, komşular hasta hane ye götürdü seni aradım her yerde yanımda birisi sorunca seni az sonra gelecek dedim dolu gözlerle ama sen yoktun ağladığımı belli etmedim dostlarıma her kez sordu seni tanıdık tanımadık ama sana duyuramadım biri yanımda anne dediğinde dayanamadım her kez bir kere ağlarken, ben iki kere ağladım artık dön gel anne durmuyor dinmiyor göz yaşlarım bazen odama çekilip yola bakıyorum belki gelirsin diye ama gelmiyorsun oralarda dururken uğurunu unutma sende çok acı çektin anne anne gel de bu yaram dinsin artık dayanamıyorum nöbetim sona ersin Uğur Çakmak |
Artık Yerin Yok Senin...
kendine hiç suç bulma bütün kabahat benim bu küçücük dünyamda artık yerin yok senin mutlu olacağın biri elbet çıkaqr karşına bu sönen yüreğimi yakma hakkın yok senin Durdursalar dünyamı geri atsalar beni bunu yemin bilirim tutmazdım ellerini bağlasalar gözümü elim ile dilimi bu hayal aleminde artık yerin yok senin dökülür hep dilimden acı, keder, ızdırap huzurum kalmadı hiç her yanım oldu harap el açıpta allaha sadece aşkım için beni dilendirmeye inan hakkın yok senin koskocaman dünyamı yakıp küle döndüren sen değilmiydin yar inat uğruna giden o beyaz gelinliğin olurya bir gün kefen! hayatımı yakmaya inan hakkın yok senin.... Uğur Çakmak |
At Beni Cehennem At At
At beni cehennem At beni cehennem at,at Yeter bu kadar ızdırap Kül oluyorum ben yarap At beni cehennem at,at Cennetin önünden geçtim Ben bir ümmeti seyrettim Hep peygambere benzettim At beni cehennem at,at Bu dünyanın çilesine Katlandım her hilesine İnkar etmedim ki niye At beni cehennem at,at Yana yana kavrulurum Ateş vurur savrulurum Ben ne zaman kurutulurum At beni cehennem at,at Uğur Çakmak |
Bana Ne Anlatmak İstiyorsun Gözlerinle
Bana ne anlatmak istiyorsun? Gözlerinle kalbime giriyorsun Sanki ‘ben seninin’ diyorsun Anlayamıyorum Sana sormak istiyorum ama kırılırsın korkusu yüreğimde Yada bende. Hazin bir sondan korkuyor yüreğim Bana ne anlatmak istiyorsun? Güzelsin İstesen her kez i peşinde gezdirirsin Ama kalbime giriyorsun Bana ne anlatmak istiyorsun? Sanki korku var gözlerinde Bana söyleyemediğin bir şey var Korkma Söyle! Kırmam seni Anlat bana derdin ne Seviyorsan gönlüm açık yüreğine Ama sende bir darbe daha vurma ezik kalbime Acıyor zaten Eski değil daha yeni Ne asır geçti ne de yıl Kalbim kırık sevgiliye Bana ne anlatmak istiyorsun gözlerinle? Seviyorsan severim seni istediğin her yerde Zaman geçmez ben sevdim mi bir kere Anlayamazsın nasıl sevdim diye Eğer ki sende seviyorsan Açıl yüreğime Sen de sev beni kalbinle… Uğur Çakmak |
Bazen
Her akşam böyleyim işte Hani sen bana bakarda bana da değer veren Olduğunu anlarsın belki diye Yazarım her gün böyle Tam senin görebileceğin bir yere çekilirim Sanki senden haberim yokmuş gibi Ne yapacağımı şaşırır aptallaşırım korkusuyla Atarım adımlarımı Hani söyledim ya Sonra Gücüm yeterse Çekilirim bir kenara Seni yazarım senden habersiz Sonra anlatmaya başlarım Tam senin duyabileceğin bir ses tonuyla Yanımdakilere farkılığımı anlatmaya çalışırım Sana farklı görünememe korkusu yaşamamak için anlatırım Aslında sana anlatırım yanımdakilere değil Bir umut hissederim uzaklardan Belki Hep sabırla başlayan cümlelerim Sonradan nefrete dönüşür Çünkü ses gelmez oralardan buralara Beklide gelir ama içinde ben yokum o seslerin Bir umutsun benim için Nasıl sevdim seni bilmiyorum ki Nasıl bağlandım bu kadar Nasıl yandım aşkına Her gece Her gece seni hayal etmeden bıkmadı yüreğim Gözlerimin nöbeti bitmedi Uykusuz ******* umutsuz yarınlar Bitmiyor ya şu ömür ona bile sinirleniyorum bazen Yaşadıkça acı çekiyorum çünkü Çekiyorum çünkü seni seviyorum Bir ümit kurbanıyım artık Gönül parça, parça yaşamak çok zor Uğur çakmak Uğur Çakmak |
Bakma Gözlerime
Bakma gözlerime ne olur Kaybediyorum kendimi Bağlanıyorum sana Tutamıyorum kendimi Uzaklardan olsada Bakma gözlerime ne olur Dayanamıyorum İçimde zaten derdin var Yer bitirir beni Bakıp da tazeleme Yakma bu yüreğimi daha Artık yetmez mi bu kadar ayrılık Artık sevmez mi yüreğin Dilimden olmasa da Figanımı duymaz mı kalbin Ruhum esir alınmış kahrolmuş hap sol muş kalbine Çıkmak için direnmiyor direniş uzaklarda bu gün yine Nasıl, nasıl demeye bile dilim varmıyor artık Nefesim bile bi acayip Kızıyorum ne yapayım Durmuyor artık kalbim Sıra, sıra dizilmiş dertler var ardımda Artık gülmek istiyorum Tebessüme kanmak Coşmak eğlenmek acaba bunlar ne demek Ben gözlerine ilk bakışta Sildim hayatımdan bunları Seni sevmeye başlar başlamaz Kaybettim yarınları Her akşam el açıp fısıldarken duaları Sen dualarımı aldın bense yakarma rı mı İsyan etmedim hiçbir gün Unutamam yarada nı Fazla uzaklarda değilsin Yakında sın yola çıkınca karşımda Güneş vurunca gözüne Hani o parıldaması var ya Ben bakayım gündüz gece Yine kanmamaya neyse Ama sen Bakma gözlerime… Uğur Çakmak |
Ben Eskiden Yaşamalıydım
Ben eskiden yaşamalıydım... bir çocuk nefes almaya başlar ilk göz yaşlarıyla, bir heves anlı yararcasıyla nefsi gıdıklar bu hayat nedir demeye dili varmaz kimsenin korku gözlerinde bir perde kesiliverir ben eskiden yaşamalıydım yokluğu öğretmeliydi hayat bana var olduğuma şükür etmeliydim şimdi babamın parmağından tutup ısırırken pamuk şekerimi ben onu istemeden sıkmalıydım dişlerimi. ben eskiden yaşamalıydım ki bilmeliydim bu günün kıymetini.... Uğur Çakmak |
Ben Giderim Hakka Doğru
Ben ağlarım gündüz gece Garip kaldım boynum yerde Hani Muhammet im nerde Ben giderim hakka doğru Yalan yola saptım gittim Doğru yolumu yitirdim Şeytan bırak hakka gidim Ben giderim hakka doğru Şeytanın hilesi çoktur Münafığın yolu yoktur Aç kalmışım azık yoktur Ben giderim hakka doğru Uğur Çakmak |
Ben Yerlere Düşmeye Alışığım
Ben alışkınım dert çile çekmeye.... At üstüme.... korkma düşmem yerlere; Düşsem bile, Ben yerlere düşmeyede alışığım... Uğur Çakmak |
Beni Öldürmeye Yemin Mi Ettin?
İçimi bir sıkıntı kapladı Yine mi geldin… hani gelmeyecektin beni öldürmeye yemin mi ettin? Uğur Çakmak |
Beni Sevseydin Eğer
Beni sevseydin eğer Gitmezdim buralardan Yalnızlığa gömülmezdi hayallerim Bir kör kuyuya atmasaydın beni Şiirlerim yarım kalmazdı Işığı görürdü belki gözlerim Ve tevazu gösterirdim hayata Yağmur ormanlarında gibi Sırılsıklam yalnız kalmazdım göz yaşlarıyla Sen farkında olmadan Gezerim bazen yanında Seninle konuşur seninle dertleşirdim Yıldızlar yalan söylemez ya..! bazen bir bulut girer aramıza Sonra beni görüp kahrolur Çekip gider uzaklara Bir anlık sensizlik zor gelmeseydi Beni sevmeni beklemezdim Söylemesen de bana seni seviyorum diye Ben kalbinden beklerdim. Beni sevseydin eğer Karanlığa mahkum kalmazdım Korkmazdım karanlıklardan Her gece bit korku yaşamazdı yüreğim Uçacak gibi çarpmazdı kalbim Ağlamazdı gözlerim Yanmazdı yüreğim Zırh olurdu sevgin açık yüreğime Savaşırdım hasretinle Eğer ki Deşmeseydin yaralı yüreğimi Kanı durur ümidiyle Dermanı yaren yapar onunla eğleşirdim Bir kuru dal misali fırlatıp atmasaydın Bu gönül ırmağına set vurup durdurmazdım Her yolun önü kesik her yol sana çıkmazdı Beni sevseydin eğer Bir yanda cennet varken Cehenneme dalmazdım… Uğur çakmak Uğur Çakmak |
Beni Zalim Yapıp Zulmümden Korkma
Beni zalim yapıp zulmümden korkma Ben sana zulm etmem zalim olsan da Bir kalpsiz peşinden koştum yıllarca Anladım ki değmezmiş geç olsada Ben yıkıla, yıkıla harabe oldum Hasretin adını zalimlik koydum Zalimden zulümden bıktım yok oldum Bırak Allah aşkına artık boğuldum Ne kadar sevsem de anlamadın ki Yüreğimi bir kez söndürmedin ki Başka sı var beni hiç görmedin ki Hakkımı isteme haramdır sana Dilime her zaman kahır geliyor Mutluluk dünyada beni sevmiyor Bu yaptıklarını rabbim görüyor Ahrette mahşerde ne yapacaksın Uğur Çakmak |
Benim Resulüm
Bilmiyorum ki ne yapsam şimdi Ağlayıp sızlayıp yansam mı şimdi Kimse anlamıyor benim dilimi Muhammet im sen anlarsın beni Yaralıyım ben yaramı sarsan Yüreğimi küllerden kurtarsan Gaflete dalarım sana yanmasam Gel kurtar ne olur beni resulüm Senin ümmetinden oldum şerefle Yanıyorum *******i hevesle Sana yanmayı şeref bilirim Ey şerefli resul gelsene bize Gel de bütün cihan murada ersin Nur cemalin görüp kendine gelsin Bunca dert içinde senle sevinsin Çöller içinde gül benim resulüm Benim peygamberim oldun Mekke de Üzüldün seni göremedik diye Uhud da dişin yere düştü diye Kahrolur yanarım benim resulüm Sen bir güneşsin aya benzersin Bizleri aklından asla silmezsin Ümmetim diye feryat edersin O canlar cananı benim resulüm Bir yel esince rahmet inince Dilime sele vatlar gelince Hayal ediyorum ravza önünde Orada yatan benim resulüm Allah nida etti ha bibim dedi O canlar canına selam indirdi Gelmiş geçmiş günahlarını sildi O günahsız yetim benim resulüm Kaç asır geçerse geçsin durmasın Azrail’im gelip canımı alsın Şeytan gitmesin yanımda kalsın Eğer ondan başka yari seversem Ya resul Allah, Ya habib Allah Salat salam olsun sana inşallah Gözlerim doluyor ya resul Allah İmdat ne olursun gel kurtar burdan... Uğur Çakmak |
Bırakma
Ben ne kadar sevsem de anlayamazsın Gönlümü gezmeden tanıyamazsın Yüreğim alevden kurtaramazsın Günlerim geçiyor hep dertli, dertli Acıyor sol yanım, dinmez sancısı Görünce diniyor gönül acısı Bu yükü kaldırmaz yürek yarası Yollarım bitiyor hep dertli, dertli Mecnun misali her gün yollarda Gariplik sarıyor sen yokken burada Gel tut ellerimden yalnız bırakma Sözlerim bitiyor hep dertli, dertli Uğur Çakmak |
Bir Daha Ayılır
Seversin Çünkü yarınların onda saklıdır Ümitlerin vardır onunla yaşanacak Düşlerini süsler hayali Rüyanda görmeyi arzulayarak yumarsın gözlerini Aklından bir türlü çıkmaz Koca bir çınar dır ümitlerin Beklide bir ihtimal Aşık olursun her yönüne Çünkü senden onda da vardır Sevdiğin her şey onda Nefretleri ekersin kalbine aşkın sonunda Ayrılık çınlayınca kulaklarında Her gün boşlukta hissedersin kendini Ve kağıt kaleme sarılıp destan yazarsın Beklide kandırırsın kendini… Şarkılarda bir kelime arasın onunla ilgili Bu şarkı benim için yazılmış dersin sonra… Sonra onu görebilme ihtimalini göz önüne getirip Çıkarsın yollara … Ama her şey boşuna Artık geri dönüş olmadığın ı bilirsin Yalnızlık girdabında her gün dönersin Elin her telefona gittiğinde Onu hayal edersin Kendini çaresiz hissettiğinde İntihara gidersin Ve ölüm damarlarında dolaşmaya başlayınca Değmezmiş dersin Sonra kızarsın kendine Deymezmiş demek için mi yaşandı bunca şey Olmadı kalbim…. Görünüşte her şeyi silsen bile Bir yara var ki sorma be gitsin dersin arkadaşına Sonra onunla da küsersin ve kızarsın onlara herkese kızarsın Aslında hayata küstürür bu aşk seni Eğer bir de kavuşamazsan Ve kavuşamayacağını biliyorsan Hayatın sona ermiş demektir. Artık ünlemlerle dolu bir hayat başlar Ve her sözcükte boğazına virgüller takılır. Rahat nefes alırsın ama Kalbin oksijen sizlikten bayılır Sanma ki bir daha ayılır… Uğur ÇAKMAK Uğur Çakmak |
Bir Garip Yelkenim
Elimden ne gelir sen yoksun şimdi Dünya üstüme gelir inan bu gün ve yarın Ne yapalım Allah böyle yazmış Sana kavuşmak kaderimden silinmiş yada yokmuş Oysaki ne kadar seviyorum seni Ne kadar özlüyorum şimdi Olmadı demekle bitmiyor her şey Daha yeni başlıyor acılar Sıcak bir kurşun yarası sol yanımda Ve bitip tükenmeyen bir yol Uzayan ümitler hayaller düşler Hiçbir zaman bitmek bilmezler Bir mum yak ve onun dumanı bitene kadar sev beni İstersen tüm varlığım senin olsun Bir kere de! seviyorum seni Bir kere söylesen ki seviyorum seni Hayata yeniden başlarım aynı bir çocuk gibi Umutlarım filizlenir yeniden Bu tükenmek bilmeyen umutlarım Bir volkan gibi taşar gönül ırmağım Ve üstünde bir yelkendir hayallerim Devrile yıkıla gelir limanına Yer bula bilir mi dolup taşan limanda Bir garip yelkenim sancağı parçalı sol yanında Rüzgarlara inat yıkılmamaya çalışsam da Yıkıldığımı belli etmem onlara Bu yürek acılarla dolup taşsa da Durmak yok bu gönül e Yıkılıp harab olsa da Belki bir gün yer bulur bu limanda Her dalga da hayallerim ümitlerim olsa da… Uğur ÇAKMAK Uğur Çakmak |
Bir Gelsen
Bu akşam seni arıyorum yine Etrafıma bakıyorum acaba sen misin diye Ama sen yoksun hiçbir zaman hiçbir yerde Radyoda ikimizin şarkısı çalıyor acır bir halde Ama acımıyor felek bana bu akşam yine Telefonum elimde; çalar ümidiyle Her çaldığında ismini haykırıyor dudaklarım Pınara benziyor yine bu akşam gözlerim Bir ses duyduğunda hemen pencereye bakıyor Belki görürüm ümidiyle yaşıyor gözlerim Yüreğim kin kusuyor hayata Nerede gönlümün neşesi diyor yukarılara Ve patlıyor bir volkan gibi ta yukarılara Acımıyor, acımıyor kader banan Yine gözlerim daldı ta uzaklara Maziye indi bir perde Seni hiç gözümün önünden ayırmadığı gibi Tahammülü yoktu gözlerimin haykırıp seni kaybetmek gibi… Acıyor bu açtığın yara artık çok acıyor Pencereden bakıyorum hep sana Acaba seviyor mu? diyor şeytan kulağıma Acaba sen buralarda yokken özlüyor mu? Seni Hayata küsüyor mu? Sen ağladığında… İstiyor mu? Seni yüreğinin tahtalarına Bir gelsen Seni gönlümün saraylarında ağırlarım ömür boyu Bir gelsen Seninle mutluluk deryalarında yelken açardım Bir gelsen İşte ben geldim desen bana Gözlerimden mutluluk pınarları dökülse gönlünün deryalarına Ağlamayı unutsam seninle geri versem bulutlara Kırardık seninle birlikte gönül kilitlerini Ve mutlu olurduk seninle bir ömür boyu Utanmadan sevişsek sabahlara dek Kollarımda uyutsam seni bu sabah Hiç ayrılmasan bir ömür boyu ellerin ellerimden Ah keşke gelsen bu akşam Ben geldim uğur ağlama desen Bana ah ne olurdu bir gelsen…. uğur ÇAKMAK Uğur Çakmak |
Bir gün Özlersen Seni Candan Çok Seveni
Bir gün... özlersen seni candan çok seveni ve senin hiç sevmediğini bir telefon kadar yakın sana unutma bilmiyorum... sevmediğini özlermisin sen ve onunda bir insan olduğunun farkına varırmısın yıkılmış ümitleri olduğunu ve zulmünden kurtulamadığı bir zalime aşık olduğunu sevdiği için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir yiğit olduğunu sevdiğini ağaç kabuklarına kazıdığını onun için koca çınarlara kıydığını ve bulutlarla... özlemini, hasretini yollayan birisini özleyebilirmisin... yada akılına geldiğinde gülermisin onu bir aptal yerine mi koyarsın onunda allahın bir kulu olduğunun farkına vadığında ölse bile acırmısın... hayalleri olduğunu duyduğunda küstüğünde hayata hep yıldızlara bakıp ağladığında bu güneş bir gün bana doğacak deyip ümit ettiğinde... derin bir nefes çek şimdi... sen aşk nedir bilirmisin sevdiğini söylemeyle yada onun sana söylemesiyle aşıkmı oldum dersin... sen hiç yıkıldınmı ulaşamadığında uykun kaçtımı bir gece bir gece ciğerlerine inat sigaranı yakıp birazda perdeyi aralatıp baktınmı düşündünmü yarın ne olacak diye bir ışık aradın mı uzaklarda sönmesini hiç istemediğin içinde tam sol yanında bir ağrın oldu mu hayallerle canı gelen ve ona anlatmak istediğin bir çok şey her saniye yüreğinde gevezeleşen bir sancı gurbetin oldumu senin senin gibi nefes nefese kaldın mı aynı bu şiir gibi ben sana hasretim tıpkı sıla gibi.... Uğur Çakmak |
Böylemiydik Mürşidem
Daha yaşım gencecik saçlarım bembeyaz kar seni çok sevdim diye bana zulüm etme yar... Ne oldu soldun birden Sevgim etmedimi kar tabi sitem ederim sitem sevgiden doğar hani eski sevdiğim hani eski şen neşem, önceden çok mutluyduk böylemiydik mürşidem eskiden merak ile yollarımı gözlerdin yanında olmayınca her gün ağlar gezerdin... epey zaman olmadı nedir bu değişiklik allaha yalvarırdın bitsin artık sensizlik... bu asker ocağında herşey değişiyormuş bir damla göz yaşına insan aldanıyormuş... bundan sonrası için tövbe birdaha sevmem yürek kül oldu yandı inanıp gönül vermem 22,24 helikopter nöbeti Uğur Çakmak |
Birden Çıktın Karşıma
Birden çıktın karşıma seni bekliyordu sanki gözlerim büyülendi gözlerim senden başkasını görmez oldu şiir yazmak söz yazmak yetmez yüreğe şiir gibiydin o gece ilk gözlerinle büyüledin beni sonra sözlerinle şimdi yüreğimde yepyeni bir heyecan yepyeni bir arzu senden beklediğim ikimizde yaralı, ikimizde kırgın tozpembe bakamıyoruz hayata gönlümüzde aldanma korkusu ve yeni bir acıdan korkmak korkuları yenmeliyiz beraber Gülmeliyiz hayata Ümitle bakarak Lüzumsuz acılara tesadüf etmeden Nazlanmalıyız hayata Umutlarımız bitmeden Rüyalarımızı yaşamalıyız el ele Acıların boynunu bükmeden Şahit olup kesmeliyiz hesabını Kainatı var edeni tanıyıp Islanmalıyız rahmet yağmuruyla Masum, masum Seni seviyorum diyebilmeliyiz Ilık,ılık nefes, nefes söylemeliyiz Naatlere sığmayan sevgimizi SeNi SeViYoRuM... Uğur Çakmak |
Bu Alayda
bu alayda seni özlemek bile bir güzel her yerde senin hayalini görmek kare kare dizilen gözlerin her uykumda senden bir rüya yani hayatımın her anı seninle duygularıma engel olamıyorum çoğu zaman anlatmak istediklerimi anlatamıyorum diller, dönmesede çoğu zaman, zaman söylemeye kalp yeminli her çarptığında zaman sayıklamaya beklemek zor biliyorum sevmek zor aşk zor hayatta en zor olanları seçtik gülüm. zoru başarmanın mutluluğunu yaşayacağız seninle o dakikadan sonra hep güleceğiz allah nasip eder biliyorum çünkü dualar daimmiş her nefeste dua ediyorum burada zaman geçmiyor sivil gibi deği. insan sıkılıyor bunalıyor aslında bunalmaz ama her allahın günü aynı ii yapmak insanı bunaltıyor ve çok kavga ediyorum amam inan her yumruğumu kaldırdığımda senin gül yüzün geliyor yumruğumun önüne hemen indiriyorum vuramıyorum. ya sabır deyip çekip gidiyorum bu uğurun daha ölmedi sakın sıkılma kederlenme dertlenme ceza almayacağım söz veriyorum ve seni bu alayda daha çok seviyorum... Uğur Çakmak |
Bu Aşk Böyle Biterse
Tamam sevme, gelme bana aşkımdan, sevdamdan düşme dara ben güneş beklerken, boğuldum kar'a boğ ama gözlerime ne olur öyle bakma tek hediyen bakışın, gel yüreğimde hala kanayan gül misali, ahuzarı koynunda bir bakışın yetiyor yürek tutuşturmaya yak ama gözlerime ne olur öyle bakma bir ömür feda etmek hiç zor gelmez canıma aşk deryası damladı gönül okyanusuma hep uzaklarda durup gelmesende yanıma git ama gözlerime ne olur öyle bakma her gün ayrı durarak hangimiz kazanacak eğer sen geleceksen kaybeden ben olayım daha kaç zaman daha bu gözler bakışacak bu aşk böyle biterse inan yazık olacak... Uğur Çakmak |
Bu Limandan
EYVALLAH Bu limandan sonsuza gemiler kalkar Ve bende bu gemideyim sana el sallıyorum Ne yazık sonradan kıymet bildik Kirpiklerin ıslanmış ağlıyor musun NEDEN! SEVMEDİĞİN BİRİ İÇİN Mİ! Olsun ağlama yakışmıyor sana Aslını söyleyeyim mi dayanamıyorum ağlamana Sana bir düğün hediyesi veremem burada ama Sen bana vermek istersen beni unutma ziyarete bekliyorum Belki mezarımın üstünde ki bir çiçek olarak karşılarım seni Kim bilir belki de toprak Ahrette buluşmak üzere diyorum artık dinsin yaşlar Her saniye düşünmek ‘perdeler arkasından yolunu gözlemek Artık yemek yeme gibi derdim de yok zaten sana aşık oldum olalı Hiç yemedim ki! Hem senin haberin yok gizli gizli hasta hanelere düştüğümden Sen üzülme diye söylemedim artık hesabı toptan kesebilirsin Kalp senin göz senin akan yaş senin Beni sevmedin mezarımı seversin diye Bana gelmedin mezarıma gelirsin diye Sana olan sevgimi daha iyi anlarsın diye öldüm! uğur çakmak Uğur Çakmak |
Buda Allah Rızası İçin
Bir Cuma günü >>Kuran >>>okurken S.A. uykuya dalar ve rüyasında Peygamber >> > >Efendimiz onun karşısındadır ve ona şunları söyler: >> > > >> > >* * * *Bir hafta İçinde 7000 insanin öleceğini, ama hiç birinin de >>gerçek >> > >bir Müslüman olmayacağını, >> > > >> > * * * *Son zamanlarda pek çok kimsenin Allahın istediği düzgün ve dürüst >> > >işler yapmadığını, bu zamanların kötü zamanlar olduğunu, >> > > >* * * *Bu zamanda evli kadın ve erkeklerin eşlerine sadık >>kalmadıklarını, >> > >genç kızların erkekler gibi her yere girip-çıkıp gezer >> > >olduklarını, edepli >> > >>> >giyinmediklerini, >> > > >> * * * *Tüm gençlerin velilerine ve diğer >>>insanlara saygı göstermediklerini, >> > > >> > >* * * *Zenginlerin fakirlerle ilgilenmediklerini, artik sadaka ve >> > zekât vermez olduklarını, >> > > >> >* * * *İnsanların namaz kılmadıklarını ve oruç tutmadıklarını, >> > >oysa Mahşer >> > >Gününün yaklaştığını, >> > > >> >>> * * * *Kısa bir zaman sonra gökte sadece bir yıldız kalacağını ve > >>> >dua kapılarının kapanacağını, >> > >> > >* * * *Kurandaki yazıların >>>silinerek okunamaz olacağını, > > >> > >* * * *Güneşin Dünyaya çok yaklaşarak tersten doğup batacağını... > > >> > >Peygamber efendimiz ayrıca şunları da ekler: > > >> > 'Her kim bunu okurken yanında başkaları varsa onların da duyacağı >>şekilde > >açıktan okusun. Bunu yapan kişiye Cennet de bir yer ayrılır ve her >> > >kim >>bu >> > mesaja inanmayacak olursa, ona da Cehennemden bir yer ayrılır. Bir >>dilek >> > >sahibi bu mesajı >>> >>> >>>kopyalayıp başka insanlara dağıttığında dileği >yerine gelir.' >> > > >> > >Rüyayı anlatan S.A. bunların doğru >>> >>>olduğuna inandırmak için şu >> > >yemini >> >etmiş: >> > >'Bunlar doğru değilse, gerçek bir Müslüman gibi ölmeyeyim! ' >> > > >> > Peygamber Efendimiz yukarıdaki durum tespitinden sonra aşağıdaki >> > >tavsiyelerde bulunur: >> > > >> > * * * Günde beş defa namaz kılın, >> > >* * * Oruç tutun, > >* * * Hırsızlık yapmayın, >> > >* * * Fakirlere yardım edin. >>> >> >>> > >> Her kim bu mesajı 25 kişiye dağıtacak olursa, 3 gün içerisinde >>> >> mükâfatlandırılacaktır. Biri bunu yapmış ve çalıştığı firmadan zam almış. >> > >Biri inanmamış, sevdiği zarar görmüş, bir başkası yarın >>> >>> >>>yaparım > >demiş, fakat yapamayacak duruma düşmüş. > > >> > >Lütfen bunun yalan olduğunu sanmayın! Bu mesajı silip geçmeyin ve >> > >>> >kopyalayıp yollayın >> Uğur Çakmak |
Bülbül Yanmasın
Seni seviyorum desem inanır mısın Hadi gel bu yolda benle var mısın Koparma gülleri bülbül yanmasın Aşkına yanmışım tut ellerimden Gel hadi aşkın üçgenindesin Bir ucunda sen bir ucunda benim Gülsün tebessüme doysun gözlerin Aşkına yanmışım tut ellerimden Uğur Çakmak |
Can Medine, Can Medine
Bağrında nur yatırırsın Dünya yı aydınlatırsın Her gönülde anılırsın Can Medine, can Medine Gelenler geri döndü mü Ağladığını gördün mü Kabe ne yüz sürdürdün mü Can Medine, can Medine Bekle bende geleceğim Toprağını öpeceğim Sevgilime varacağım Can Medine, can Medine Bayılırım bir kez görsem Ersem onun nur yüzüne Hayallerim hep seninle Can Medine,can Medine Allah ım nasib et bana Ağlıyorum yana, yana Bu gün de dualarım da Can Medine, can Medine Benim hediyem küçüktür Senin nimetin çok büyük Gelemedim boynum bükük Can Medine, can Medine Uğur çakmak Uğur Çakmak |
Ceketimi Satarım
canını sıkma güzelim ben alışkınım zaten bırakıp gidemem deme git! ben bırakıp gidilenlerdenim. ben seninle güldüm seninle ağladım herşeyimi seninle paylaştım ama istemediler sen mutlu ol diye severek ayrılalım sen istemesende hadi gel otururalım ve ayrılalım seni nasıl bırakırım deme beni düşünme canım oturalım ayrılalım... ben yine gülerim bakma ağladığıma... hadi gel son kez gezelim üşümem canını sıkma hüzünleri giyerim ağlayıp durma bari bugün gülelim... nereye gitmek istiyorsan söyle, neresi olursa olsun farketmez param yeter yetmezse ceketimi satarım... Uğur Çakmak |
Canımı Kurban Edeyim
Söyle dünya ne diyeyim Sevdiğimi isteyeyim Sen o aşkımı bana ver Ben uğrunda can vereyim Dünya döner günler geçer Yarim başkaların seçer Ne tebessüm ne de yar var Söyle dünya ne vereyim Her adımımda hayal var Sevdam benden yiter gider Senin canın neler ister Söyle dünya ne vereyim Sen sevdiğimi ver bana Canım kurban olsun sana Seviyordum derse bana Söyle dünya ne vereyim Bir kez sevdiğini dese Canım versem istemese Benden bir şeyler istese Gel dünya seni vereyim Uğur Çakmak |
Cesetler Gibi
İlk defa böyle bir sevda gördüm Bir günlük değil bir ömür sürdüm Seni onunla beraber gördüm Bunu yapmamalıydın ******** bana Demek bir oyundu sürdüğün sevda Ben canımı verirdim seninle bu yolda Seni görünce onun kolunda Şakağına bir kurşun sıkmak istedim Nasıl yaptın bunu hiç sevmedin mi Verdiğin ümitler bir heves miydi? Ne böyle aşk gördüm,nede böyle sevgi Kurşuna bulanmış cesetler gibi Uğur çakmak Uğur Çakmak |
Çek Yürekten Canı Kurut Kanımı
Anlaşılmaz oldu gayri sözlerim Coşkun sele döndü benim gözlerim Merhamet etmezsen ben ne ederim Sığındım kapına boynum bükük yarabbi nam için yazdıysam senin adını çek yürekten canı kurut kanımı sen benim rabbimsin verdin canımı kurban olsun canım al vur boynumu kulluk edin dedin bizi yarattın cehennemi yakıp, yakıp kararttın çoğu kavimleri azaba kattın çoğuna dünyada cennet yaşattın bizi hak yolunda sabit kıl yarab her cihanda bizi aziz kıl yarab merhamet etmezsen yanarız yarab resulüne bizi kavuştur yarab Uğur Çakmak |
Çürüsün Sandığında (Bir Ölüyüm Mezarsız)
Yarim terk ettin gittin Beni yaban ellerde Gözlerim de yaşların Yar hakkı kaldı sende El ele tutuşurduk Temmuz akşamlarında Yar yaptığın çeyizler Çürüsün sandığında Her şeyi düşünürdüm Ayrılmamızı asla Yürüyen bir ölüyüm Her adımımda yas la Bırakıp gittin beni Bakmadın hiç ardına Her gün bir kandil gibi Yanıp durdun bağrımda Acımasız vefasız Canım yandı insafsız Bir gün karşılaşırsak Bir ölüyüm mezarsız Uğur Çakmak |
Değmezmi
Sanma ki yıldızlar hiç sönmeyecek Aşkımız bir ömür boyu sürecek Yıllara verdiğin bu kadar acı Elbette bir gün sana dönecek Bu kadar insafsızlık sana yetmez mi Tükettin ömrümü buna değmez mi Hadi oradan dert tükenmez mi Ne olur aşkımı bana geri ver Uğur Çakmak |
Demek Buraya Kadarmış Gözlerimin Nuru
Demek buraya kadarmış gözlerimin nuru Gidiyorsun Ardına bakmadan gidiyorsun Özle beni canımın içi Özle uzaklardan beni Ben seni nasıl özlüyorsam sende öyle özle beni Unutma sakın oralardan beni Beklide özlemezsin Çünkü sevmiyorsun ki beni İnan çok seviyordum seni Artık sen yoksun buralarda Yine gezeceğim körfezin ıssız sokaklarında Sana anlatamayacağım bu saatten sonra Seni ne kadar sevdiğimi Tamam bana acımadın da Gözlerime yazık değimli Gönlüm can çekişiyordu Hani en son sevmiyordun ya beni Ne anlatayım sana Ne söyleyeyim gidiyorsun Geldiğinde ben yokum buralarda Belki soğuk kışlalardayım Beklide ısısız mezarlıklarda Nasip olur mu seni görmek bilmiyorum Bir kez daha Bir kez daha gözlerine bakmak nasip olur mu Ferhat deseler de bana Aşkından mecnunum aslında Bu gün sende gidiyorsun ya Gidişini seyretmek ölmekten beter Hangi insan dünyada iken benim gibi azap çeker Düşün ki daha kabir bedenimi bekler Ahret im ise özler Sen cehennemden daha çok yaktın beni Cehennemden daha çok yaktın İşte gidiyorsun Yolun açık olsun diyemedim affet Belki duyarsın diye son kez söylüyorum Ey gönül sarayımın prensesi Yolun açık olsun Yine görmek istiyor gözlerim Yüreğimi hasretinle yakma Eğer canın sıkılırsa ara Mutluluğunu paylaş benimle bana acı verse de Yeter ki sen mutlu ol Tebessüme doysun gözlerin Yine bu ıssız sokaklara Seni beklerim…. uğur çakmak Uğur Çakmak |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.