![]() |
Hatice Nayır
Acıların sonrasında
Hüzünlerin ardına saklanmış Yaramaz bir çocuk yüreğim Öyle başkaldıran Öyle umursamaz… Aşklardan yetim kalmış Kimsesiz bir kucak bedenim Onca acı dolu Onca sevgisiz… Güz yapraklarına sevdalanmış Yitik bir orman ellerim Bunca yaşanmışlık Bunca çaresiz… Kurumuş toprak misali Sevdaya acıkmış dillerim… Hatice Nayır |
Acının ıssızlığı
Güvercin kadar ürkek bir acının yanında Yalnızlığı yudumluyor yaşam Yaklaşan aşksız yüreklerin ayak sesleri Biten boş bir hüzün tablosu Son fırça darbelerinde ressamın Yaşanan ölümün buğusu… Aşılmış bir kucak dolusu eski sevdanın ardında Sessizliği savuruyor yaşam Susamış bahar ıssızlığının kör damlaları Yiten hoş bir sabah ayazı Son şarkı nağmelerinde neyzenin Dinlenen yazgının ağrısı… Savrulmuş bir demet gül kadar mağrur Issızlığı kavuruyor yaşam Uzaklaşan güz karanlığının zor zamanları Giden loş bir yüzün yankısı Son kalem sallayışında ozanın Dokunan acının sancısı… Hatice Nayır |
Aklımda kalan
Geç kalınmış bir aşkın yakamozunda Uzatırken ellerimi göğün sonsuzluğuna Korku yüreğimin yamacına yaslanmış Umut açıkta… Zor söndürülmüş bir yangının kalıntısında Kuşatırken yüreğimi kara bir öykü Acı ciğerime saplanmış bir bıçak Sevinç uzakta… Aldanılmış bir göğün sonsuzluğunda Gülümserken bir demet mor lale Keder dermansız bir yara dudaklarımda Sevda aklımda… Parçalanmış bir yaşam ıssızlığında Ölüm dalımda… Hatice Nayır |
Arınma
Yıkamalı bu güzelliği Keselemeli Kirini koyup bir torbaya Sevdayla beslemeli Arıtmalı bu güzelliği Yeniden dermeli Nefreti atıp bir çukura Suyla örmeli Yeşertmeli bu güzelliği Kökünden budamalı Hüzünü sokup bir sandığa Uzağa yollamalı Dokunmalı bu güzelliğe En baştan Dokumalı… Hatice Nayır |
Artık aşk
Aşk bitti Yaşanılanların Acısı kaldı saflığında sessizliği belki de… Aşk gitti Onlarca yaşanmışlığı Takıp koluna acıkmış yalnızlığını bir de… Aşk yitti Anılar dipsiz bin kuyu Yakıp geçmişi tek solukta Issızlığı geçip de… Başında gençliğin duman Yürekte soğuk bir kuytu Aşk artık sonsuz bir uyku… Hatice Nayır |
Ardımdaki çocuk
Boynumu eğdiren acılara tutunarak Yürürken gözü kapalı Bir servi boyu ardıma gizlenmiş çocuğu Göresin isterdim Alıp götüresin isterdim Elimi avuçlayıp hayata Hani vardı ya Hani bizimdi bir zamanlar Yokuşları bile çıkardı aşkımız gülücüklerle Gözpınarlarım damlalara yabancı yaşardı Gittin ya… Gittin Bir tomurcuk gülüşe aç Serçe yüreği alıp benden Beni götürmeden Hani gittin ya… Ölmüştüm hani ardın sıra Daha çelimsiz bir kuzu kalmıştı yüreğimde Sen bittin ya… Sen bittin Öldüm Ardıma gizlenmiş o çocuk tuttu elimden Sensizlikten doğdum. Hatice Nayır |
Aşk bitti
Gerçek bir yalnızlığa sığındım Geç kalmış bir sevdanın gölgesinden Ellerine tutundum Teninde durdum Bir rüzgar dokundu dudaklarıma Uzak bir limanda soluklandım Zor bir durağın sillesinden Canımdan yakalandım Dalında soldum Bir şimşek yeşerdi güzelliğimde Derin bir susuzlukta yol aldım Dün artık anlamsız,anılar ölüm Söylenecek söz dindi Uçurum oldum Bir acı yerleşti cehennemime Güz yitti, kış bitti Belki sadece Aşk değdi ilk defa yüreğime… Hatice Nayır |
Aşk bu kentte yaşamalı
Gül ve güz birlikte yaşanır bu kentte Akasya beyazının duru yalnızlığı kaplar yaşamımızı Gül ve güz birlikte yaşlanır Yıkar sonsuzluğumuzu… Kan ve yaz birlikte dolaşır bu kentte Sevda alacasının kuru sonsuzluğu örter duvarımızı Kan ve yaz birlikte karışır Yırtar yoksulluğumuzu… Kuş ve kış birlikte çoğalır bu kentte Bozkır karalığının acı yoksulluğu taşır karmaşamızı Kuş ve kış birlikte yarışır Boyar yalnızlığımızı… Aşk ve bahar birlikte savaşır bu kentte Gün batımının kızıl yalınlığı ezer yüreğimizi Aşk ve bahar birlikte uslanır Sarar yokluğumuzu… Hatice Nayır |
Aşk değil
Aşkımız Uçurumun kıyısında bir hüzün Kandıkça çoğalan bir kara yazgı Sessiz bir çığlıkta yüzün sevgilim… Aşkımız Ellerinde tutsak bir serçe Baktıkça silinen acı bir sevinç Yad ellerde kalmış gözün sevgilim… Aşkımız Varlığında yarım bir öykü Durdukça acıtan buruk bir korku Dağlarda söylenen türkün sevgilim… Aşkımız Gülistanda solgun bir yaprak Üstüme atılmış ölü bir toprak Yüreğimi yakan kanlı bir tuzak Aşk bana sen kadar uzak sevgilim…. Hatice Nayır |
Aşk ıssızlık
Sırsızlığın koyu penceresindeyim Bıkkın ve yıkkın. Sıkılmış bir yaşam yorgunluğunda Yarsız… Yarsızlığın bitmez öksüzlüğündeyim Soluk ve donuk. Yazılmış bir şiir suskunluğunda Aşksız… Aşksızlığın solgun duvarlarındayım Silik ve yitik. Yıkılmış bir insan bozgunluğunda Yarınsız… Yarınların yorgun durağındayım Yalın ve yılgın… Hatice Nayır |
Aşk için
El koynunda durma öyle Aşk Yakına gel. Acıları deşme böyle Aşk Elimden tut. Ahlarımı alma ne olur Aşk Yolundan dön Yüreğime kürek kürek Aşk Külünü serp Can yareme basma tuzu Aşk İnsafa gel Arkalarda soluklanma Aşk Yanımda kal. Nerdeysen aşk Oyalanma Postunu ser. Hatice Nayır |
Aşkın can çekişmesi
Aşk bir panayıra düşmüştü Ellerinde ihanet yanıkları Aşk panayırda sürgün… Aşk bir mezata düşmüştü Gözlerinde aç kurt sürüsü Aşk mezatlarda satılık… Aşk bitpazarına düşmüştü Kucağında bir anı eskizi Aşk bitpazarında karaborsa… Aşk'a akbabalar üşüşmüştü... Hatice Nayır |
Aşklara
Umudumun çeyizini biriktirdim hüzün sandıklarında Elimden uçup gitmesin istedim güzellikler Kaybolayım istedim yeşeren sevdaların en güzelinde Yaşamak istedim en tutkulu yarınları Ben ulaşılmaz zirvelerin haylaz kızı Çözülemez dertlerin yumak torbası yüreğim Görmek istedim kimsenin istemeyeceği kadar uzak aşkları Tutmak yaşamın kıyısından uçurumlara inat Kalanların arkasından gitmekti tek yapabildiğim Gidenlere elveda diyememek… Hatice Nayır |
Aşkların en güzeli
Acının göbeğinde Bir başıma oturdum Koynuma tünemişti bir ölüm senfonisi yalnızlığım yüreğimin en belalı yerinde Keşke kaçabilseydim Aşkın en enginine… Gül dalında lal olmuş bülbüldüm ağlamaklı Gözlerimde dikene durmuş bir mor menekşe Dinince yüreğimde kopan kum fırtınası Tek başıma konsaydım Aşkın tek yalanına… Yarim yakın duruşun bir acı kaçamaktı Ellerimde eskimiş kaçak bir kalp ağrısı Bitince yüreğimi yakan gün batımları Yar yanında kalsaydım Aşkın saf tuzağında… Sevdanın ciğerine dokundum çok yakından Tutunabilseydim keşke Aşkın en güzeline… Hatice Nayır |
Aşksız gibiyim
Uğultulu bir şelaleden düşmüş gibiyim Parçalanmış düş günleri yanı başımda Yatıyor sere serpe suyun aydınlığında İçimde damlalarca sevda yağmuru Sırılsıklam yalnızlığımla… Kapkaranlık bir ormandan geçmiş gibiyim Ertelenmiş genç ölüleri mezar taşımda Duruyor boz bulanık göğün yanlışlığında Dünümde asırlarca hüzün bulutu Paramparça ıssızlığımla… Yapayalnız bir sevdada yitmiş gibiyim Karalanmış aşk acıları satır başında Katıyor tozu dumana güzün huysuzluğunda Yanımda sayılarca anı sandığı Tükeniyor sensizliğimle… Yaşamakla hesabımı kesmiş gibiyim Ölüyorum aşksızlığımla… Hatice Nayır |
Aşksız sevgili
Bağbozumunu atlattım sonunda sessiz sedasız… Yokluğunun yamacında yalnızlık türküsüyle yıkandı yüreğim… Geldiğim yollarda sevdaya rastlamasam da Pişman olmadım yaşanan hiçbir şeyden. Hiç kimse yıkamadı beni yalnızlığın loş ışığında Kimse atmadı beni yüreğinin kör kuyularına. Ben tek başıma yaşadım sevdanın zor ıssızlığını. Sensizliğin güz güllerini sensiz topladım yıllar boyu. Sensiz bir başıma acılarla dolup taştım Zor zamanların kadını oldum bildim bileli Zor insanların yarınında yaşayamadım kadınlığımı Ellerimde yokluğunun hüzünlü sessizliği Ben yıllarca seni bekledim aşksız sevgili Ben Yıllarca Seni… Hatice Nayır |
Bahar türküsü
Yüreğimin köşe başına kurul sevgilim Hayallerimi sessizce dağıt Elini ayağını öpeyim,susma Ruhumu damıt. Düşlerimin en yakınında durul sevgilim Gözlerimi usulca ayılt Kulun kurbanın olayım,durma Sevdanı akıt. Yarınımın en olmazına uzan sevgilim Kuşlarımı hafifçe uçurt Ayağına sıcak sular dökeyim,bıkma Tenimi kudurt. Ah,baharlar yağıyor üzerimize sevgilim Kışları unut. Hatice Nayır |
Bahtı / yar
Dert ummanından Derman yaratan Dünde yanan Yar. Sözün bittiği öykü Söylenmemiş yanık türkü Dünde tüten Yar. Tenin acı yakarışı Ellerinin fırtınası Dünde biten Yar. Göze gelmiş eski bir an Ta içimde yuvalanan Dünde kalan Yar. Bende doğ / an Yar yok gibi Boz bulanık Kal. Hatice Nayır |
Belki de
Sanki çok eskilerden çıkılmış bir yoldayım Bir hüzün sürgünüyle yağmalanmış bir koyda Gördüğüm en acılı,en yaşanmaz andayım Sallanmakta yaşamım kırılacak bir dalda. Yoksa dünlerden gelen dermansız ağrı mı bu? Elimden kayıp yiten sevdanın kanı mı bu? Durduğum bahçe susuz,kurumakta tüm güller Canhıraş bir çığlıkla haykırmakta bülbüller. Gelirsen belki de ben yeniden doğacağım Umuduna sarılıp kendimi bulacağım Sonsuzluğa sessizce akıp giden bu yolda Gelirsen belki de ben,tekrar ben olacağım. Hatice Nayır |
Ben seni yanlış sevdim
Aşk kutuplarda bir ada Yollara çıkamadığım Ben seni aşksız sevdim Sevdası yaman adamım Aşk kuştüyünden bir oda Kilitleyip açamadığım Ben seni bensiz sevdim Sevdası duman adamım Aşk yaralı bir ceylan Durmaksızın kanattığım Ben seni öksüz sevdim Sevdası orman adamım Aşk yoksul bir ihanet Hep yüreğine uzattığım Ben seni sonsuz sevdim Sevdası deniz adamım Aşk kapanmayan bir kara Ben seni yanlış sevdim Ben seni yalnız… Hatice Nayır |
Beyazın türküsü
Umudun rengidir beyaz Yaşamın dokunulmayan yüzü… Gecenin rengidir Elimizde ıslak büyüsü. Barışın rengidir beyaz Yüreğin anlaşılmayan gücü… Acının rengidir İçimizde kırık türküsü. Sevdanın rengidir beyaz İnsanın ulaşılmayan güzü… Hüzünün rengidir Yüzümüzde buruk öyküsü. Hatice Nayır |
Bir ağaçkakan kadar yalnızım
Issız bir çölün ortasındayım. Kupkuru ağacın gövdesine dadanmış bir ağaçkakan kadar yalnız... Ter kokan ıslaklığıyla aç bir kaplan Sonsuz bir acının karanlığında yüreğim Sessiz bir geminin tek yolcusu... Susuz bir denizin kıyısındayım Dupduru acının duldasına sığınmış bir kelebek kadar sırsız... İs kokan yorgunluğuyla ölü bir güvercin Durgun bir evrenin sonsuzluğunda gözlerim Gülsüz bir bahçenin tek gözcüsü... Günsüz bir tepenin yamacındayım Kapkara güneşin gölgesine uzanmış bir kum yengeci kadar tatsız… Güz kokan acılığıyla yalnız bir insan Yorgun bir yaşamın bitkinliğinde ellerim Bitmez bir yaşamın tek sancısı… Dinmez bir ağrının en başındayım Yalnız Ve acımasız.... Hatice Nayır |
Bir kaçış türküsü
Yıllanmış aşk ölümleri uykularımda Eski bir taş köprüden atlayacağım Kucağıma çöreklenmiş kuytu bir acı Benden öte uzaklara kaçacağım Uslanmış söz çiçekleri yatağımda Kendimden başka bir köy bulacağım Yüzümü döndürüp ıssız dağlara Gül kokulu bir sevda yaratacağım Kalbime saklanmış mahzun bir peri Başımı omzunda avutacağım Aklımdan yanımda kalan ne varsa Uzak diyarlarda koruyacağım Ben beni benimle sonsuz bulacak Ben bana benden çok uzanacağım Hatice Nayır |
Biz seninle
Biz seninle rüzgarda kuru ağaç gibiydik Dallarımız zemheri bir Şubat sabahında Saklanan bir korkuydu yüreğimize akan Bir de dönüp baktık ki sevdamızda kar boran Biz seninle denizde yitik sandal gibiydik Küreğimiz buz gibi bir dalganın koynunda Yakılan bir kuşkuydu gözlerimize dolan Bir de düşüp kalktık ki bedenimiz kan revan Biz seninle yağmurda kurak toprak gibiydik Islanmıştık serseri bir damlanın altında Yaşanan bir acıydı üzerimize yağan Bir de durup yandık ki Yazgımızdı an be an Biz seninle cennette cehennemde gibiydik… Hatice Nayır |
Bir ölüm hikayesi
Ben zamansız yıldızlara yolcuyum Uçuşurken gökyüzünde büyük aşkların tozu Acıları kırpılmış sevdalara borçluyum Ellerimde parçalanan anıların dumanı… Yeni demli bir bardak çay sıcağındayım Bırakırsan düşerim belki yarın dibine Ben ayrılıklar ummanında öldüm, yok oldum Gel,otur artık sevdamın eteğine… Hatice Nayır |
Cennet
Sıla kokan bir salkımsöğütün eteğindeyim. Başımdan aşağı savrulmakta seherin yeli… Dil yaresinde,can paresindeyim Koşar adım yazılacak kaderim… Güneş kokan bir hanımelinin çiçeğindeyim Derdimden öteye kavrulmakta hüzünün seli… Son hanesinde,kan tanesindeyim Yıkar geçer ezilecek yüreğim… Sevda kokan bir leylağın bedenindeyim Yarimden uzağa susulmakta gülünün dili… Dert peteğinde,sır eteğindeyim Paramparça geçilecek alevim… Özlem kokan bir menekşenin ellerindeyim Sitem dolu gidilecek cennetim… Hatice Nayır |
Devin gözyaşları
Penceremde bahar tomurcukları demleniyor. Nereye gitsem yapboz bir acı yüreğimde… Bir başka vurgun yalnızlığım geceye… Bir başka akıyor ömrüm sabahın ıssızlığına… Penceremde ürkek bir kuşun ayak izleri… Acının ağırlığıyla sessiz bu ev… Yüreğimde ağlıyor kimsesiz bir dev… Hatice Nayır |
Dünde yakıl / an
I Bir sürek avı yaşam Av da sendin Avcı da… II Bir kürek ölü toprak Yüreğine atılan… Acı bir kalp ağrısı Gül de sendin Sancı da… III Bir orman anı yükü Küllerinde yakılan… En ağır acıların Yamacında yıkıl / an… IV Bir tutam dağ kekiği Kokusunda saklan / an V Bir kucak ölüm tozu Anılara atılan… Bir sevda masalıydın Dün de sendin Düğün de… Hatice Nayır |
Dünde dokun / anlar
Gönlümün keşkeleri kırıldı İçimde yalın bir kalp ağrısı… Bir gülün kaç kez soldurulduğu Kurutulduğu belki Eski bir yalan Bir kan dökümü dün yaşananlar Bir güle kaç kez dokunulduğu Öldürüldüğü bir de,heyhat… Sevdamın yalnızlığı acıdı Dudakta eski bir hazan şarkısı… Bir aşkın kaç kez acıtıldığı Kurutulduğu bir de Dünsüz bir hayat Bir yas evi oldu tüm yaşananlar Bir aşkın kaç kez yıpratıldığı Parçalandığı bir de,eyvah… Kendime yabancı bir ben ardımda Yürekte koyu bir ölüm halkası… Ah,canımdan kopan acı bir feryat… Hatice Nayır |
Dünde kal / an
I Acımı savuran gül / dün Yılana döndün. II Yüzümü okşayan tül / dün İçimi böldün. III Geçmişi kavuran kül / dün Yalanı gömdün. IV Sevdama uzanan dildin Benimle öl / dün. Hatice Nayır |
Dünde parçalan / an
I Buruk bir kum saati Yüreğinde Duran Yalan… II Kırık bir aşk şarkısı Düşlerinde Vuran Zaman… III Köz bir anı yarası Ölümlerden Arta Kalan… IV Küs bir sevda ağrısı Ellerine Bulaşan Kan… Hatice Nayır |
Dünde saklan / an
Yüreğine saplı Eski bir şarkı Paslı bir anıda Kaldı Sevgili… Ellerinde korku Acı bir uyku Uzak bir yalanda Durdu Sevgili… Gözlerinde duman Derin bir orman Yanlış bir sevdada İndi Sevgili… Hatice Nayır |
Dünde sorgulan / an
I Sardunyalar da ağlar Renklerinden Sorgusuz sualsiz Bir deniz akar II Güvercinler de yanar Gözlerinde uzak bir yar Seslerinden Yalnızlık damlar III Akasyalar da solar Ellerinde bir tutam gökkuşağı Dallarından Bir hüzzam uçar IV Anılar da Yakar. Hatice Nayır |
Dünde yaşan / anlar
Durmak / sızın Artmakta Kan Bir gökyüzüdür yaşam Acının göğsünde yatan. Artmak / sızın Yanmakta Yaran Bir sokak kızıdır yaşam Ellerin koynuna akan. Susmak / sızın Durmakta Can Bir ten yangınıdır yaşam Sancının ufkunda doğan. Bir düş ağrısıdır yaşam Sevdana batan… Hatice Nayır |
Dünde yıkıl / an
Yarim Kal Tak boynuna Dar ağacını… Yarim Kal Tak koluna El sancısını… Yarim Kal Tak yoluna Yar yarasını… Yarim Kal Tak koynuna Aşk ağrısını… Yarim Ah,içimde irin... Hatice Nayır |
Dündü/Unuttum
Gül yanaklı bir sevdaya yaslandım dün sabah Daha uyanmamıştım çokluğuna yüzünün Daha coşkunla sevinç yağmurları yıkamaktaydı yüreğimi Bir gün yanığı yaşamı adımlamaktayken tam da Gül yanaklı bir sevdaya yaslandım dün sabah. Lal ezgili bir şarkıya takıldım dün sabah Daha kaybolmamıştım yangınında acının Daha gülüşünle yalan bulutları kaplamamıştı yüreğimi Bir dün alevi yaşamı yargılamaktayken tam da Lal ezgili bir şarkıya takıldım dün sabah. Güz soluklu bir yaşama yenildim dün sabah Daha açılmamıştım kıyıdan enginlere Daha ıssızlığınla yalın kılıç acıtmamıştın yüreğimi Bir saz soluğu yaşamı kavurmaktayken tam da Güz soluklu bir yaşama yenildim dün sabah. Yokluğunla suskun Eridim dün sabah… Hatice Nayır |
Elde kal / an
Elinde bir avuç kül Bir de acısı yaşananların Koynunda solmuş bir gül Yalan sancısı ayrılıkların Kaf dağında eski bir yar Susmaz şarkısı aldananların Evvel zamandı,şimdi kim andı Dindi yangını yalnızlıkların Kaldı baharın,yandı seherin Kaçtı zamanı mutlulukların… Hatice Nayır |
Ellerindi
ELLERİNDİ Bedenim Sahrada susuz Elleri serap kadın. Sevdam Başımda ağaçkakan Elleri ölüm kadın. Tenim Dönülmez bir akkor Elleri melek kadın. Yüreğim Kan ah nasıl akan Elleri yürek kadın. Hatice Nayır |
Elma
Ahhhh aşk Geldiysen üç kere vur Yerden yere değil ama Yerden göğe vur Ahhhh aşk Durduğun yerde dur Çanak çömlek patlamasın ama Sulu sepken vur Ahhhh aşk Yıkılsın yüreğimdeki sur Çiçekler düşmesin ömrüme Deli fişek vur Ahhhh aşk Elma dersem çık Kurtlara kalmasın sevincim Oldu olacak vur Hatice Nayır |
Enkaz
Gün batımında umutlarım yitmiş bir zamanlar yaşanan anıların ağırlığının altında enkazım ölü yüreğime çökmüş kan bulutları Ellerimde solgun güz yaprakları Yaşamaktan yorgun Bedenim susuz toprak gibi aç sevgine Ben ıslak acıların yalnızlığında Ben sensiz korkuların karanlığında İstemediğim bir yaşamın tam ortasında Sevdana seslendim son bir umutla Ses vermedin yalnızlığıma. Durdum sonsuzluğunda Soluksuz sesim…. Hatice Nayır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:00 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.