![]() |
Hasan Ayar
Açılalım Sonsuza! ......
bu gün kızma ne olur, kızma hiç bir şeye, kederlenme hayata, atalım tüm saçma fikirleri, okyanuslara, alp dağlarına, sen ne yap biliyormusun? al gel.. tüm sevdiklerinin sevgisini.. uçalım, kanatlanalım sonsuza... Hasan Ayar |
Ağla Ey Filistin Kara Bahtına! ..........
Füzelere karşı, sapan taşları Akıyor gönülden, hüzün yaşları Şehadet şerbeti, kesik başları Ağla ey Filistin, ağla bahtına Umutlar saklıdır,elbet yarına Gözü dönmüş kahpe, düzen askeri Öldürür doğmamış, bir çok bebeği En layık olduğun,zakkum ateşi Mazlumun ahını.......... Hasan Ayar |
Ah Be Murat! ....
Daha henüz yirmi yedi yaşında Ölüme karşı koştun be Murat Hayatın yeni ilkbaharında Nasılda habersiz gittin be Murat Senin hayallerin dağlar kadardı Umutların sanki bitmez bahardı Rabbim seni bizden zamansız aldı Geride gözyaşı kaldı be Murat Yavrun büyüdü de askere gitti Dedi ki: babasız zoruma gitti Askerlikte böyle hüzünlü bitti Bir anne, bir çocuk kaldı be Murat Annen sensizliğe alışamadı Babanda her sabah gözyaşı vardı Güneşleri söndü, dünya karardı Hüzünlü kalblere girdin be Murat Sen gideli kırk yılı aştı be Murat Sanki bir yüzyılı geçti be Murat Bende geliyorum sevin be Murat Kavuşmak çok yakın artık be Murat Hasan Ayar |
Ağlayan Gece
Mehtapta yıldızlar ağlarsa eğer O akşam yıldızlara sor benim için Bir damla gözyaşı bir ömre değer Kimin için ağlamış sor ona niçin Mehtapta yıldızlar ağlarsa eğer En acı günümde çaldım şarkılar Gözleri hayalimden hiç gitmez ki En mutlu günün de belki de sorar Ona ben kalbime verdim yetmez ki En acı günümde çaldım şarkılar Lanetler okumam senin uğruna Ben senin kadar kalpsiz değilim Akmasın ırmaklar, akmasın tuna Hep boşa geçmiş güzel günlerim Lanetler okumam senin uğruna Ellerim hep bomboş kalsa rüyada Gerçekten sevsen de hayal sanırım Balıklar yüzsün bu akvaryumlarda Onlara bakarak ben aldanırım Ellerim hep bomboş kalsa rüyada Karşı ki dağlara bir of çekersem Ağlar o dağda ki güzel ceylanlar Onları senin kadar seversem Kelebekler bile çaresiz ağlar Karşı ki dağlara bir of çekersem Unutmak ölmekmiş çok sevdiğini Gelse aklına küçük hatıra bile Göndersem kuruyan karanfilleri Hem kanaryalara hem de bülbüle Unutmak ölmekmiş çok sevdiğini Sanma ki bu günler hep kalıcıdır Gün gelip bir gün geçecek bir gün En umutsuz anında bile anılır Yaşadıkların akla gelecek her gün Sanma ki bu günler hep kalıcıdır Ta ki güneş batınca unutulurmuş Bir ömür boyunca çok sevdiklerin Yaşanan bu aşksa efsane olurmuş Gün gelip bekleyip özlediklerin Ta ki güneş batınca unutulurmuş Akşamları bekler camda baykuşlar Sorarlar nerede güzel meleğin Uçtu kubbelerden bütün kumrular Bırak ta kalsın artık o veda sesin Akşamları bekler camda baykuşlar 2006 Hasan Ayar |
Allah'ım (c.c.) Geç Anladım
rabbim kurtuluş meğer, hep sana yönelmekmiş bütün dünya hatrını,ezip kırıp geçmekmiş akıl gönül içinde benliği terk etmekmiş şimdi artık dünyayı çok farklı görüyorum dünya durursa dursun,ben arş'a yürüyorum sana yönelen kalbler huzur bulur cihanda kainata.... Hasan Ayar |
Allah'ım Mağfiret Et...
bütün yol'un çıktığı tek yol sensin ey rabbim bizleride mağfiret kapısına koy rabbim... Hasan Ayar |
Allah Dostu! ......
-üstadım necip fazıl'a- Yüzüne baktığında, ölümü hoş görürsün Bir nazar bakışıyla, ardın sıra yürürsün.. Hasan Ayar |
Anne Döneceğim
Anne neredesin ihtiyacım var Bu yemyeşil diyar şimdi bana dar Uzaktan sevilir mi canındaki yar Anne döneceğim üzülme sakın Bırakın gurbetler beni bırakın Günlerim cefalı aylarım hüzün Aklımdan gitmiyor o melek yüzün Dakikası ecel, artık gündüzün Anne geleceğim günler çok yakın Bırakın gurbetler beni bırakın Karşıkı dağlarda açtı çiçekler Üstünde geziyor mor kelebekler Onlarda gurbetten bıkmış gibiler Çakın yıldırımlar üstüme çakın Bırakın gurbetler beni bırakın 2004 |
Annem'e...
Senden, başka dünyada her ne varsa derbeder, Bak annecim cennetten melekler gıpta eder, 2006 Hasan Ayar |
Arş'da Ki Ses
bu yol ki sonu yoktur,sonsuzluğun ötesi... boşlukta bir çığlık var bilmem ki neyin sesi... beynimi tırmalıyor,sesin korkunç ahengi gelin dostlar hep gelin toplanalım kaçalım sonsuzlarda bir yerde sade biz yaşayalım ..... Hasan Ayar |
Aşık Mahsuni'ye
Haksızlıga karşı boyun bükmedin Neredesin şimdi aşık MAHSUNİ Zalimlera karşı hiç eğilmedin Neredesin şimdi aşık MAHSUNİ Türküler sazınla ahengi buldu Mısralarla yeni düzen kuruldu Garibin,fakirin umudu oldu Neredesin şimdi aşık MAHSUNİ Yoklukla, varlığın gerçek sesiydin Maraş diyarının, susmaz diliydin Tüm dünya, Anadolu'nun derdin Neredesin şimdi aşık MAHSUNİ Unutulur mu hiç çeşmi siyahın Yaşarken değerini bilmedi halkın Sitemli sözleri arşa yolladın Neredesin şimdi aşık MAHSUNİ Artık sende bir, pir sultan oldun Gönülleri sonsuza kadar doldurdun Anadolu senin ebedi yurdun Neredesin şimdi aşık MAHSUNİ Gurbet türkülerin yakıpta geçti Yıldırımlar misali çakıpta geçti Bir Mahsuni dünyadan akıpta geçti Neredesin şimdi aşık MAHSUNİ Hasan Ayar |
Aşk'a Gelen Bir Duygu! ....
biz bir gül'ü görünce, tutuluruz bir aşk'a bizim şarkımız başka,bizim davamız başka Hasan Ayar |
Asırlık İhtiyarlar! ...
onlar ki! ..kalblerinin nur'u yüzüne vurur.. o nur ki! ..yayılınca..dünyada zaman durur.. Hasan Ayar |
Babam'a...
Evet! ..Baba hep sen ol, hayatımın dalında, Hem baharın kışında, hem kışın baharında, 2006 Hasan Ayar |
Baharda Güle Sevda
Gülünce, bahar bile sevinir, Güller sana hasret baharda Raks eder seni görünce Dalgalanır, alaimisema Hüznün sevince dönüştüğü andır Baharda güle sevda.... Sen gülünce açar, papatyalar Nergizler, kır çiçekleri Ceylanlar, farklı koşar Yeşil dağlarda Kızıl bulutlar, maviye döner Sen güldüğün anda, Bir başkadır, bir başka Baharda, güle sevda Güle hasret sevdalar var Hüzünlü sokaklarda Mazi geleceğe tutsak Gelecekse maziye sevdada Mutluluk bir cümlede gizli İki dudak arasında Sen, sen hep gül olurmu Farklıdır,bambaşkadır Baharda, güle sevda Kuşlar, çiçeklere aşık Güneşse ruh verir ay'a Bir başka kalkıyor Bu sabah Eller, tertemiz semaya Çok şey var yüreğimde Söylenecek o kadar çok şey ki Ne ölümden ne de hayattan yana Doğmak gibi günahsız Baharda, güle sevda............. Hasan Ayar |
Belhum Adallar*
Filistin,Lübnan,Irak'ta kan var Gör bunları dünya, gözün kapama Dünya da yaşayan belhum adallar Verdiğiniz sözden, kahpece sapma Allah'ın rahmetinin yanında gazabı var Bekleyin bu gazabı hain belhum adallar İnsan haklarıymış,adaletiymiş Hani nerde şimdi insan hakları Demokrasisiymiş bilmem nesiymiş Bırakın attığınız tüm yalanları Allah'ın rahmetinin yanında gazabı var Bekleyin bu gazabı hain belhum adallar Fiilistin kan ağlar, Lübnan kan ağlar Şu hain düzende,bütün işkence Bir çocuk haykırır anne ölüm var Yapılan zulümler çekilmez çile Allah'ın rahmetinin yanında gazabı var Bekleyin bu gazabı hain belhum adallar Katil Şaron çıkmış,neler söylüyor Müslüman hakkında,İslam hakkında Toniler, Coniler tamadır diyor Bu düzen hakkında, savaş hakkında Allah'ın rahmetinin yanında gazabı var Bekleyin bu gazabı hain belhum adallar Ellerini göğe kaldıran çocuk Bekle bu devranda dönecek bir gün Akan kanlar ise hep oluk oluk Sen duanı kesme gelecek o gün Allah'ın rahmetinin yanında gazabı var Bekleyin bu gazabı hain belhum adallar Hasan Ayar |
Beyşehir Efsanesi! ....
Tarihin sayfasından, kopmuş gelmiş bir sayfa Beyşehir'dir görmeyen gözlere gizli şifa Efsaneler dolaşır tüm diyarda dillerde Anamas eteğine,kurulmuş gerçek belde Tepelerden başkadır,bir gölün güzelliği Akşamın güneşinde, tüm sesin sessizliği Ve martılar güç alır, gölün serin suyundan Güvercinler uçuşur, caminin avlusundan Eşref Bey'in mezarı, Sütçü dede türbesi Tarihin Beyşehir'de duyulan ecdad sesi Köprünün akan suyu, ta ki geçmiş zamandan Yürekleri ıslatır, tarihe katar bir şan Akşamın baharında, güneşin kızıllığı Ve insanın, grublara bakarken yalnızlığı Eşrefoğlu camiden yükselen ezan sesi Alır götürürür başka, diyara sevenleri Her tarafı masmavi, her tarafı yemyeşil Beyşehir bir tarihtir, bu diyarı böyle bil Hasan Ayar |
Bıktım Usandım Rüveyda
Gerçek masum yalanlardan Bıktım usandım Rüveyda İki yüzlü sevdalardan Bıktım usandım Rüveyda Zalimlere çatmayandan Mazlumları tutmayandan Allaha kul olmayandan Bıktım usandım Rüveyda Yetim hakkı yiyenlerden Hep haklıyım diyenlerden Boş diyarlar gezenlerden Bıktım usandım Rüveyda Serçe yiyen kartallardan Uzak uzak diyarlardan Luzümsuz bu kavgalardan Bıktım usandım Rüveyda Hakkı hakka vermeyenden Karıncayı sevmeyenden İnanç için ölmeyenden Bıktım usandım Rüveyda Zamansız açan bahardan Meyve vermeyen ağaçtan Kıraç kıraç topraklardan Bıktım usandım Rüveyda Hayatta hiç gülmeyenden Bıktım usandım Rüveyda Sevgi için ölmeyenden Bıktım usandım Rüveyda Hasan Ayar |
Bilmezsin(?) ...
Bir sıcak gülüşün, tatlı öpüşün Bilmezsin, dünyayı verirdi bana Seninle beraber olmadığım gün Bilmezsin, dönerdi dünyam zindana Maveraya bakan, siyah gözünde Melekler misali, beyaz yüzünde Uyumadığım zaman, senin dizinde Bilmezsin,güneşim dönerdi ay'a Seninle konuşmak, muhabbet etmek Kalpten kalbe ince fikir göndermek Seninle olmadan bir dünya demek Bilmezsin, ruhumu boğardı yasa... Hasan Ayar |
Bir Alem İstiyorum...
Bir alem istiyorum; bulutları bembeyaz İçinde köhneleşmiş duyguları olmayan Bir alem istiyorum; mevsimleri olan yaz Zincirlere takılmış, beyinleri olmayan .. .. .. .. Bir alem ki, bir alem istiyorum ötede Başındaki örtüye uzanmayan elleri Öyle bir alem olsun ufukların üstünde Konuşmasın kötülük söyleyecek dilleri .. .. .. .. Bu alem ki, bir alem Resulumun izinde Allah’a varan yola köle olacak kadar Zikirle yeryüzünde,semada,gökyüzünde Ta ki zuhur edecek, şanlı mahşere kadar… BİR ALEM İSTİYORUM..BİR ALEM Kİ BİR ALEM…. Hasan Ayar |
Bir Hayal Kuruyorum! .....
Ne güneşi isterim, ne yıldızı, ne ay'ı Ne sırça camlı köşkü, ne de altın sarayı Gönlüm gitmek istiyor, dönülmez ufuklara Selam vermek istiyor, yaralı yorgun kuş'a . . . . Sonra kızıl buluta doğru koşmak her gece Beynimi kemirerek, uzanmak geleceğe . . . . Evet evet elbette ben hayal kuruyorum Çünkü her gece vakti sonsuza koşuyorum Hasan Ayar |
Bir Kadın....Anı..........Hatıra! ..
bir kadın var bir kadın genç ve güzel alımlı sonsuzluk duygusu sarmış bedenini yıldızlar, güneş ürkek içinde bir ceylanın yavrusunu sever gibi bir his sonbaharda son yaprak misali yalnız ve tek hayat mı? feda etmek gençliği, geleceği mazi tutsak ve esir duyguları, inci tanesi..... umudu var, sonsuzluklarda bitmeyen... bu kadın ki! ... sol yanında taşıyor gamı, hüznü, kederi... her saat, hatıralar zinciri... her vakit,sevmek ve ölmek tutkusu.. korkmak mı? ağlamak mı? şey var içinde şey.... sonsuzluk duyguları.... ..... Hasan Ayar |
Bir Silah Ve Gül Vardı....(B)
gül koyduğum tüfekten, kırmızı kanlar akar sırlarımı gönderdim, o gül kokan bozkıra siyahlara büründü, yemyeşil kutlu mezar neden haber etmedin giderken sonsuzlara ne anneler dayandı ne de bu genç yiğitler şimdi onlar sonsuzda, sevda nöbeti bekler bir silah var,bir de gül ve ölümün yokluğu nasıl kıydın o cana, güzel günleri yaktın dönülmeyen o yolda yakaladın sonsuzu seni seven kalblere sonsuz acı bıraktın sen kırmızı gülleri, kuruttun kalbimizde sonsuza denk yaşarsın artık sen gönlümüzde ......... .................. Hasan Ayar |
Bir....Yeni....Gün....Başlıyor....
Yorgun bulutlara bakarım Seher vaktinde, Kuşlara,güneşe bakarım, Yeni bir gün doğuyor, Her şey temiz, Kumrular sevinçten hu çekiyor, Kelebekler, çiçeklere aşık, Çünkü; yeni bir gün doğuyor Yaşlı kadın uyandırıyor çocukları, Sabah ezanı hiç bu kadar, Tatlı gelmedi kulağıma, Bir huzur, bir huzur, Gönlümden uçmak geiyor, Uzaklara gitmek, Sevinçliyim işte bugün, Çünkü; yeni bir gün doğuyor, O hayatın alabildiğine, Sıkıcı doluluğu yok, Sabahın erken vakitlerinde, Güneş perdeden sıyrılıp giriyor, Odama, Bende müthiş bir sevinç, Neden mi? Çünkü; yeni bir gün doğuyor, Dün geceden aklımda kalan, Romandan birkaç cümle, Şöle diyor yazar; 'Az ümit edip, çok şey elde etmek' Ne kadar güzel değil mi, İşte bende bugün, Az şey ümit ediyorum, Çünkü; yeni bir güne sevinçle başlıyorum... Hasan Ayar |
Cehennem Ateşi...
ölüm madem ölüsün, niçin korkarız senden... korkum senden değilmiş, cehennem ateşinden. Hasan Ayar |
Çocuk Beyni - 1 -
Yağmur sonrası, güneş misali Ruhları ne kadar berrak ve temiz Özgürlüğe koşan kuşlar timsali Kayalara çarpan, engin bir deniz Kavga yok, savaş yok beyinlerinde Barışla bakan o gök gözlerinde Dualarında hep serzenişinde Köpürüp taşan, durgun bir deniz Hasan Ayar |
Çeçenyada Güneşim Ben
Ben Filistin de bir yürek Irak ta bir canım ben Çeçenya da bir yağmur Ölüm de özğürüm ben ... Sen ki yeşil bahçede Türküler söyler iken Benimse kaderimde Ğül yerine bir diken ... Sende ki açan güneş Kalbinde gülümseme Bende ki açan güneş Ölümü beklemekte ... Şimdi koptu kopacak İçimdeki kıyamet Ağlama gül Çeçenyam Sonsuzda asıl rahmet... ... Ben bir esen rüzgarım Çeçenyanın üstüne Dualarım bir zincir Gül yağsın gül üstüne Hasan Ayar |
Dev Adam Neredesin.....
Bir hazan vaktinde akşam güneşi Genç kadın ağlıyor yaşlı gözleri Yürekleri yakar feryat sözleri Gidiyor, gidiyor artık dev adam Geride kalanları üzdün dev adam Sen gidince tadı yok ki hayatın Sende eller gibi yalnız bıraktın Kalbimize sönmez bir ateş yaktın Dönemezsin geriye güçlü dev adam Son yolculuk bu elveda dev adam Ölümün zamansız gidişin masun Susun kulağımdaki sesler siz susun Demek ki gerçekmiş yolu sonsuzun Zamansız ayrıldın birden dev adam Bıraktın öksüz ve yetim dev adam Ardından dökülen yaşlar sel oldu Küçük kızın gözleri nasılda doldu Bir değil bin kişi nasıl kahroldu Üzdün bizleri sen üzdün dev adam Ansızın apansız gittin dev adam Hep yarınlar güzeldir demezmiydin Bir adım geriye dönemezmiydin Sende bu hayatı sevemezmiydin Neden çekip gittin neden dev adam Kırk yılı bir anda sildin dev adam Bir çocuk köşede sessiz ağlıyor Anne,babam yarın gelir mi diyor Annesi susuyor cevap vermiyor Ağlattın küçücük kızı dev adam Küçük kalbini sızlattın dev adam Cenazen giderken burkuldu canlar Ağladı genç çocuk ve ihtiyarlar Silinin aklımdan tüm hatıralar Ne hatıra bıraktın ne umut dev adam Yalnız acı bıraktın yalnız acı dev adam Hasan Ayar |
Doğru'mu? ...Yalan'mı? (Bilemedik)
Doluşmuş yukarı itler çakallar Uluyor kayadan, aşağı doğru Hiç doymak bilmiyor yeşil timsahlar Bilemedik hangisi yalan,hangisi doğru.... ................ ......................... Hasan Ayar |
Dünya'ya Kapalı Bütün Kapılar
Dört tarafı telden, çevrilen duvar Burada ölümü bekleyenler var Sadece yaradan, ALLAH'a yalvar Açılmaz, açılmaz demir kapılar Dışarda bizleri, bekleyenler var Sabah saat dört'te, başlar acılar Uzanır sonsuza, bütün sızılar Duvarda can'a tak eden yazılar Yıldızlar burada, ışık saçmıyor Küçücük pencere, güneş açmıyor Dünya'ya kapalı, siyah perdeler Sabah kalk, akşam yat, dertleri dinler Çaycı kalkmış otuz seneye inler Burada, ruhlara vurulur pençe Kalplere mühür var, akla kelepçe Demir ağdan içeri giren bir ışık Işığa yedi genç nasılda aşık Yaşanmaz burada gün'le barışık Dakkalar, saatler yüzyıla bedel Beni burda bulma, ne olur ecel Kitap oku, dert dinle, acıyı paylaş Akşam üstü, doymadan kaldırılan aş Buralar nasıldır, diyorsan gardaş Dünya'ya kapalı bütün kapılar Tepeden, tırnağa soğuk yapılar ALLAH'ım beynimiz acıyla doldu Sabır taşlarımız bir bir yok oldu Ardımda kalanın çoğu mahvoldu Çıksak buralardan ne olacak ki Tutacak bir dal, bir umut yok ki Medrese-i Yusuf oldu buralar Açılır sonsuza kadar kapılar Ufukta bizleri bekleyenler var Umutla, hayalle geçti bu yollar Bir ömür ki burda bitti be dostlar... ........ ............ Hasan Ayar |
Dünya Hali
Dünya denen bu handan kimler gelip göçtüde Hiç birinin adını bir duyan bulamadım Bembeyaz gelinliği teneşirci ölçtüde Ölçülen bu kefenin hesabını yapmadım Musalla taşlarına günde yüz misafir var Misafir olanların yaşlarını sormadım Sonra dört kenarına çekilecek dört duvar Çekilen bu duvarın ölçüsünü almadım Bu misafir giderken mahşer kalabalığı Ben bu kalabalığın sayısını bilmedim Denizlerde hu çeken bir küçük dil balığı Bu balığın nedamet yaşlarını silmedim Herkes gelip geçtide arkasından bakmadım Dün gece fecr'e kadar gizli gizli ağladım 2006 Hasan Ayar |
Düşenin Dostu Olmaz! ...
ah benim aradığım uçsuz bucaksız gemi... düşenin dostu olmaz bunu unutma emi.. Hasan Ayar |
Efsaneleşen Duygular............
sarı ile yeşilin keşiştiği noktada sen yanlız bir çınarsın, bense yalnız bir ada çağırsanda bir gece, tüm dünyayı imdada efsane şarkılarla, gaipten gel diyorum ufkun ötesindeki, ufukta bekliyorum bende yeşil hasreti, sararken benliğimi yıldızlardan feyz alan, yürekler yaktı beni mecnun misali artık, dolaşırım serseri efsane şarkılarla, gaipten gel diyorum ufkun ötesindeki, ufukta bekliyorum sende yalancı hasret, bende bitmeyen tutku kızıl bulutlar sardı, masmavi duran ufku .......... ................. .............................. Hasan Ayar |
Eşrefoğlu Camii
Yediyüzyılı aşmış, Selçukludan bir sırsın Sen canlı bir tarihsin,sen heybetli çınarsın Sönmeyen bu meşalen sonsuza kadar yansın Eşrefoğlu camisin ölümü hatırlatan Sen bize emanetsin, neslimiz Osmanlıdan.. ... ......... Hasan Ayar |
Ey İstanbul! ..
Bir toprağın üstüne yedi motif işlenmiş Bu motifin içine türlü sırlar gizlenmiş Asırlarca üstünden medeniyetler geçmiş Ey İstanbul! Bağrında kimleri barındırdın Evliyalar diyarı, sen başka bir diyarsın Kültürün beşiğin, fikirlerim arınsın Geleceğin köprüsü, gençliğin yarınısın Ey İstanbul! Ruhunda kimleri arındırdın Seni görmeyen gözler, hayatı yaşamamış Boş fikire takılıp, zindanı aşamamış Çağlayanda damlayıp,su olup coşamamış Ey İstanbul! Gönlüne kimleri alıştırdın Ecdadın ruhlarını bıraktığı bir yersin Umutsuz baharlarda, habersizce esersin Karanlık *******de, aydınlık bir sehersin Ey İstanbul! Kalplerde kimleri barıştırdın Fatihten emanetsin,tertemizsin,kutsalsın Şehit kanı var sende cennetten mekanmısın Bir anne sıcaklığı vazgeçilmez yarmısın Ey İstanbul! Canında kimleri canlaştırdın Hasan Ayar |
Ey Güzel Kuş! ......
Ey güzel kuş... Bugün Filistin'e uç.. Temiz yüreklerden Selam götür onlara.. Biliyormusun.. Çok ihtiyaçları var Çocuklara kalem yerine Defter yerine Sevgi ve barış götür.. Ey güzel kuş.. Ağzına bir kırmızı gül al.. Gökyüzüne çık Bırak Filistinli çocukların üzerine Tüm yaprakları umut olsun, sevgi olsun Barış olsun Ey güzel kuş.. Anaların nasırlı ellerine Sabır taşına dönen Kocaman yüreklerine Ölümü görmeden Bir gül tanesi de Onlara ver... EY GÜZEL KUŞ.. Benden de selam götür Filistinin her karış topragına.. Ağlayan analara, ağlayan çocuklara Çünkü onlar cennetin varisleri Çünkü onlar...................... ............................................. .................................... Hasan Ayar |
Ezelin Pençeside Özlemek Anıları
yeşil gözlü güzel kız sen herkesten güzelsin benim için ebeddin bundan sonra ezelsin o sarı saçlarına kır çiçeği bezensin terk-i diyar eylettim seni artık gönülden selam sana rüveyda selam sana ezelden.............. Hasan Ayar |
Felluceye-necefe-..... mektup var
ey ALLAH'ım dinsin bu filistindeki acı dinsin bu fellucede, necefteki gözyaşı son bulsun çeçenyada, çekilen acı, sancı rabbim gaflet duvarı,yıkılsın *******de isyan değil bu çığlık, duadır senelerce sana açılan eller, geriye dönmez elbet buğün yanık kalblerde tutacağım bir nöbet senden gelen her neyse,incidir,nurlu kıymet rabbim gaflet duvarı,yıkılsın *******de isyan değil bu çığlık, duadır senelerce . ... ......... .............. ...... .............. Hasan Ayar |
Fikrime Pranga Vurdular...
Konuşmak istedim, sen sus dediler Atılmak istedim, sen pus dediler Bilgini denize,git kus dediler Fikrime pranga vurdular, gece Haykırmak istedim tüm doğruları Çevrildi yalanın bütün okları Satılmış gerçeğin masum kulları Fikrime pranga vurdular, gece Konuşmak suçumuş,susmak cevapmış İdamımdan sonra,savunma varmış Bütün benliğimi intikam sarmış Fikrime pranga vurdular, gece Elim kelepçeli, düşüncem özgür Bütün fikirlerim sonsuza denk hür Göklerden yükselen..................... .................................................. ..... .................................................. ..... Hasan Ayar |
Filistin'li Bir Anne'nin Dramı
Yaşamak bu mu sizce yaşamak, Ölmenin ne büyük bir mutluluk olduğu Bir ülkede yaşıyordu, Geleceğe dair bin bir umutları vardı, Sevinçleri vardı, Filistin'li annenin, Üç çocuğunu kaybetti, kör kurşunlarda, Kocasınıysa cephede şehit vermişti, Her gün ölüm vardı bu sokakta, Her dakika azrailin soğuk nefesi, Her saniye gözyaşı, ... .... ...... Ne anne sevğisi tatmıştı, Ne anne sevgisi tattırmıştı, Aldılar elinden bir gece vakti tüm geleceğini, Sildiler yüreğindeki taze umutları, Kopardılar yarınlarını, .. ... .... Artık kaldırın Filistinin üzerindeki buğulu sisi Çünkü bu anne cennetteki köşkün varisi Bu anne feda etmiş benliğini kalbini Duyulmuyor mu? Duyulmuyor mu? Size arştaki sesi, Ne olur ne olur diyor Kavuştur çocuklarıma beni......... .. ... ...... Hasan Ayar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:12 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.