![]() |
Cengiz Süslü
Acaba..
Gözlerinde anlaşılması güç hayaller Vardı; Tebessüm ederken, çocuksu gözlerinin içi Parlardı; Bazen kaybolurdu yaşadığı hayattan Uzak,' Bir martı kanadına bağlı umutları Sürüklerdi onu; Dalıp giderdi durgun denizlerde sessizce Ağlardı; Bir kıvılcım olsa, gördüğü şeylerde O güzel gözleriyle aşktan yana Tutuşup yanacak sanki Bütün duygularıyla Uzatsa ellerini bir muhabbet kuşunun kanadında, Dünyaya; En duygusuz insan bile kalbini verecek Ona. Ama; Ondan çabuk davranıp Tut desem ellerimi Tutacakmı acaba? Cengiz Süslü |
Adı Kader..
Bıraktım kalbimden damlayan kanı, Toprağa düşerken kuruyup gitsin Beden de solmaya yüz tutmuş canı Ecel mi alacak? ..Alsında bitsin. Gün bitirmek için günbegün bitmek Var olmaya inat heran tükenmek Nefreti hissedip aşka yenilmek Kemiğe dayanan bıçak ne etsin Daha nice dağlar vadi olacak Nice koç yiğitler garip doğacak Ya taşlar,ya başlar taşa vuracak Adı kader olmuş Allah kahretsin Cengiz Süslü |
Adını Aşk Koydum.Sevgiliye mektuplar 23
Ey Aşk! Yazıyorum, çiziyorum Ama bir cevap alamıyorum Nedendir? Okuman yazman mı yok Başka dilden mi konuşuyor, Başka telden mi çalıyorsun Söylede bileyim Hangi alfabeyi anlıyor,.. Hangisini yazıyorsun? Öğreneyim. Ondan yazayım sana aşkı Ondan anlatayım Ondan süsleyeyim şiirlerimin dizelerini Ondan kurayım hasret cümlelerini Ey Aşk, Böyle kayıtsız kalma Böyle susma Bir şeyler yaz,bir şeyler karala Bir şeyler anlat ama Gönül telime dokunma daha fazla Bir geçmişe bak Birde şimdi ki halime Şu aynada ki yüz Kimbilir daha kaç efkara hamile Ey aşk; Çil düşmedi yanaklarıma Kurak mevsimlerin yayla tadında Bakir baharların kuşluk vaktinde Çimen zannedip gözlerimi Kırağı çalmadı saçlarıma Sevda yorgunluğuydu omuzlarımda ki Belimi büken Her yaprağın hayat suyuydu Süzülen gözlerimden. Çiğ tanesi değildi Kirpiklerimden inip tenimi nemlendiren Gök düştü bağırarak tepelerden. Ey Aşk. O kadar zamandan sonra Bir kez dokunmak sana Yüzünü avuçlarımın arasında tutmak ve.. … derin bir nefes almak Sonra bir ağaç gövdesine yaslanıp Sessiz,sedasız ağlamak Hayata bir can bağışlamak kadar Mutlu olmak. Dileğim… Ey Aşk,.. Bu günahı taşımak kolaysa Senin için Avutmaksa niyetin Bitirmekse direncimi Savurmaksa küllerimi Talan etmekse gönül bahçemi. Susturmaksa kalemi mi! Ortasından kır hadi! Geriye ne kaldı ki...? Ey Aşk; Kaç kitabın başlığına seni yazdım Kurutup anılarımı Kaç sayfanın arasına Seni sakladım Açıp solgun yüzüne Berrak incilerimi döktüm ki Can bulasın Hiç oralı olmadın Çok vefasızsın! Öylesine dem tuttun ki içimde Kuytusunda *******in. Balyoz gibi uykusuzluğun,.. ….acımsı tadından kurtuldum Sen varsın dünyamda Ben unutuldum Doğrusu bende senin gibi… Beni unuttum Ey Aşk; Bu bir umutsa içimi mengenelerden kurtaran Bu özgürlükse prangalardan uzak Hep seni yaşamak Hep seninle olmak Yükselip Hakk’ın muhakemesine Hak aramak en doğru karardır Muhakkak. Yok! .. Bu bir engelse,engebeyse Bu doğrunun eğildiği yerse Bu hiç düzü olmayan yolun rampasında Hep tepeye koşup eli boş dönmekse Küçültüp hayatı Sığdırıp dört duvar arasına Çentikleyip zamanı Yaşamın ipini çekmekse Yinede bu bir nimet’tir deyip Her gün lokma,lokma hasreti Kalb'te sindirmekse Özgürce zindandayım demek değilmidir Diğer bir deyimle O zaman; Adalet nerde! ! ! ? Ey Aşk! Sorular idam sehpasında Birer birer takılıp yağlı urgana Sıra sıra dizildiğinde ...ve nihayet Bu muamma visale erip çözüldüğün de Sen de orda olacaksın Ben de! .. Cengiz Süslü |
Adını sen koy!
İnsanlık tarihinde katliamı kültürel bir olguya... dönüştüren; Uykusuna yeni yatmış,çocuklara,analara,... son birkez rüya görme şansını bile,tanımayan Ermeni... geleneksel faaliyetini sergiliyor,gözler önünde dünyaya. Ben başı kopmuş delikanlı, parçalanmış yavrucak, Anama bakın! Bir damla gözyaşı bile yok ağlayacak. Bakın, bakın işte orda! minnacık gözleri,umutsuz bir yavrucak.. Gül yavrum, sana sıkılan mermileri bilirim.Seni korkutmayacak Bir gül uzattın bana Türkiye' den Karabağ toprağına Gözlerim umut dolsun,içim açılsın,yüreğim coşsun Bir gardaşım alsın beni,bassın bağrına,bağrına Sonra ermeni isterse beni şuramdan,şuramdan vursun Sen benim kerdeşim şimdi benden habersiz ne zevkler peşindesin Bırak politikayı kendine yandaş arama çünkü sen; Fatih' in ecdadından,Atatürk evladı İslam' ın izindesin Doğrul ve kalk o ermeniyse sende Allah' ın Sevgilisi Muhammed ümmetisin Bir ses geliyor Bosna Hersekten, Azerbeycandan, Nahcıvandan,... Bir inilti sensiz,canyakıcı bir hıçkırık, bir Allah sedaları Karbağdan. Doğrul ve kalk sen öldünmü Türküm! Yüksel göklere,göklere.. Uyan bir daha uyan ve utan! Hak' kın yanında olan pas tutan kılıcından Uzatmış titreyen elini sana şuracıktan, Ecdadından' dan senin gardaşın Derki! Ver elini bana Türküm; Ben sana yanlız gelebilmirem. Sense meydanlarda atmaktan,tutmaktan onu hala anlayamadın! Bende millet olarak seni,TÜRK' ten sayabilmirem. Cengiz Süslü |
Adres Hep Aynı Adres..
Binalarda renk değişmiş, Bazı duvarlar yıkılmış,.. ..bazıları yenilenmiş hayat,hayata darılmış Adres Hep Aynı Adres.. Kaldırımdaki ağaçlar,.. ..dallarına hüzün takmış Ay aydınlığa küsmüş,.. ..gemiler ufukta batmış Adres Hep Aynı Adres.. Sokak lambaları dahi... Biri yanmış,biri sönmüş Tarlada ay çiçekleri,.. ..başını önüne eğmiş Adres Hep Aynı Adres.. Adımlarım birer,birer Peşin sıra seyirirken Sağımda,solumda yatan Evsiz kedi ve köpekler Adres Hep Aynı Adres.. Ve görüntün camlardan Sızan sarı ışıklarda Aklım yüreğimi yakan Sessizce ağlamanda Adres Hep Aynı Adres.. Zaman mağduru beden,.. ...vaz geçmiş ebedinden Gözlerini açan bebek,.. ...hiç bıkmadı kefeninden Adres Hep Aynı Adres.. Rampa kesti dizlerimi,.. Kar süpürdü izlerimi Damla,damla gözlerimi, Silen mendil aynı mendil Cengiz Süslü |
Ağla Anam
Ne gözümde yaş kaldı nede gönlümde isyan Kadersiz evladına ağla be anam Attığım her adımda toprak kaydı altımdan Boşa geçen ömrüme ağla be anam Dikildim kahpelere Direndim kötülere Tek başına mücadele Yetmiyor anam Her parçam ayrı,ayrı Çekenlerin elinde Sakız gibi dillerde Dolaştım anam Ağla, ağla dövün kendi kendine Bir hayat daha bitti acıma gözlerine Gül misali ellerde koklandım birer birer Döküldü yapraklarım ağla be anam Geriye hasret kaldı gün gelir oda geçer Hatıram bile kalmaz ağla be anam. Cengiz Süslü |
Ağlama çocuğum..
Sen ağlama çocuğum Senin için ağlarım Sen; varlığım yokluğum Yüreğimi dağlarım. Geçiyor işte zaman Bitsede zaman zaman Yokluğuna dayanmam Karaları bağlarım. Boş vermişim dünyayı Yaşamayı sevdayı Gönlümde ağlamayı Şiir diye yazarım. Ben ne garip adamım Sözüme müptelayım Ak deseler aktayım Kadere karadayım. Çözümünü bulmadım Aradım yorulmadım Kimselere sormadım İnan utanmaktayım Sen çocuğum üzülme Babana sakın gülme Aşka gönlünü verme Dertle yoğrulmaktayım. Cengiz Süslü |
Ah Ulan Ah Karı..
Sen gece uykularda Ben yokluğunla başbaşa Karanlıklarda, fırtınalarda Hasret orucundayım Hey be bembeyaz tenini Çarşafların okşadığını Bilmiyor muyum sanıyorsun Yanılıyorsun! Malesef sende farkındasın Ama beni anlamıyorsun Ah ulan ah kary Senin günün tam Benim gecem yarı Sen gönül mevsimlerinin Hasret kokan baharı Sen sabahladığım gecenin Tanyeri ferahlığı Ah ulan ah karı... Sen köyümün dagları,... Ovaları Sen gönül tarlalarımın Altın sarısı hasatı Ellerimin nasırı Alnımın sıcak teri Acılarımı yazan kaderi Ah ulan ah karı Senin günün tam Benim gecem yarı Sen gönül avcılarının Acımasız tuzağı Sen sabahını getiremediğim gecenin Voltasına hasta koridorları Acımasız zındanları Ah ulan ah karı Senin günün tam Benim gecem müebbet! ... Cengiz Süslü |
Akıllı Ol
Güneşi al arkana Pişmanlığı ardına Umutları sürükle Bana aldırma Umutlu ol Akıllı ol Ağlama. Boş ver; Geçmişe geçmiş olsun de Kendini avut Her şeyi unut ve Yeniden başla hayata Hayallerini düş kırıklığından ayır Yarına umutla bak. Sitemden kop. Bir uçurtma farz et kendini,... Çocukların gül kokulu ellerinde Kendini onlara emanet et. Korkma! Salın; Umutlarla dans et Yarını iyilikle büyüt Gülücüklerle besle Dostun kendin gibi olsun Sevgilin sevgi gibi Kavganı merhametinle yap Cambaz olma! Rüzgar çıkabilir ha! Kini barışa çevir, kalbini sevindir. Bana bakma! Bana aldırma! Güneşi al arkana, Pişmanlığı ardına Umutları sürükle Bana aldırma Mutlu ol! Umutlu ol! Akıllı ol! Cengiz Süslü |
Akıl hocam
Saçları kır, sakalı karışık, Dağların büyük reisi boz ayı gibi Aydınmı, cahilmi meçhul Bir adam; Tırnakları uzamiş, Kırışık bir pantolon, Günlerdir yıkanmamiş Kırışmış göz altları Derinlerde birşey arar gibi Dalgalarda gezindi gözleri ve Dönüp dedi ki: Evlat bilirmisin gece iki yönde ilerler Bir doğudan batıya, Bir batıdan doğuya Yol bulmak zordur Bu sır dolu Karanlıkta. Yıldızlar yalan, Rüzgarlar yanıltan bir büyu taşır. Aldanma! Güme gidersin sonra Dedim Bey amca; Dedi: Şşşş! Beylik, şu gördüğün Dagların doruğunda eğilmeyen, Bulutlarada, rüzgarlarada,.. Eyvallah etmeyen zorluklarda. Sustum! İçimden peşpeşe sorular sordum. Duymadı bile.. -Sen! Dedi -Evlat boşlukları arama.Bak köpüren şu dalgalara.. -Sessizliğini,ağırlığını ve durgunluğunu.. bir meltem bozmuş.Kudurtmuş gibi.. Gülüp,gülüp duruyor. Bu ağır başın dalgalanışına. Bir dost gibi yanıbaşında sanki. Bir düşman gibi içten bitiren. Sen inançlarını kaybetme evlat.. Bir melteme yenilme.Zira; Ne fırtınalar yaşayacaksın hayatında Önümüzdeki günlerde. Anlat dedim,anlat bana. Ne yapmam gerek yaşamımda? -Neden? Dedi.. -kurşun olmak istersin? -Neden silah,neden tetik,.. hatta neden parmak olmak istersin? -'' Beyin ol evlat,beyin.. -Ozaman işte olmazsın kölesi yalancı beyin''. Ve kalkıp gitti. İşte gidiş o gidişti. Üç ay içinde yaşadım tüm dediklerini, üç ay sonra yanlızdım! Terketmiştim beni yalandan sevenleri.. Cengiz Süslü |
Akit
Yarın görüşürüz derken ecelle akit yaptık Tek taraflı akit-e kendimiz imza attık. Cengiz Süslü |
Akşamlar 1
Orta yaşlı biraz mahzun olurlar, Esmer tenli kara bahtlı akşamlar. Aydınlığı karanlığa taşırlar, Yük beygiri gibi dertli akşamlar. Bazen hüsran bazen neşe verirler Bazen ağlar bazen neşelenirler Mutlu olur güne veda ederler Gece gelir ölür gider akşamlar Sevgililer onunla dertleşirler Evli çiftler onla bütünleşirler Ayrı olanlara hüzün verirler Şiir yazar şarkı söyler akşamlar Günle gece ortasında kalmışlar Biraz ondan biraz bundan almışlar Kim ne derse ona aldırmamışlar Benim gibi tek başına akşamlar Sevdiğimin saçlarını okşarlar Onun gibi esmer tenli akşamlar Hüznü onun gözlerinde yaşarlar O gülünce mutlu olur akşamlar. Cengiz Süslü |
Akşamlar..
Yine akşam oldu yalnızım, yalnız Bu gurbet ellerde ve *******de Her akşam masamda konuğum oldun Kadeh, kadeh içtim seni hayallerimle Akşamlar benim gibi sabaha küskün ******* karanlığa dost gibi düşkün Benim düşkünlüğüm yalnızca sana Muhtacım şevkatine ve dostluğuna Geçemem sokaklardan seni görürüm diye Korkarım başka biri dokunsa ellerine Unutamaz dedim kaç kez kendi kendime Bu yüzden gömülmüşüm *******ime Cengiz Süslü |
Alda Öyle git..
Bırakıp gitmene karşı değilim Çul,çaput ne varsa alda öyle git Artık bundan sonra senin değilim Kalbini kalbimden alda öyle git.. Yaratan'dan başka ben ne isterim Sanada,banada sabır dilerim Bir hatam olduysa özür dilerim Hakkını,hakkıyle alda öyle git Demiyorum sana hep sen haksızsın Hiç bir neden sorma bende saklısın Ruh bedende iken en yakınımsın Fikrini,zikrini alda öyle git Cengiz Süslü |
Alay Konusu Yapma
Sanıyorum acıyla geçecek bütün günlerim Biliyorum seni hatırlatacak bana dünlerim Solacak her sabah sevdiğim güller Susacak yokluğunda öten bülbüller Gel acı şu halime Merhem ol dertlerime Yokluğundan dertliyim Gel gör bak ne haldeyim Beni yalnız bırakma Her gün öldürüp yakma Dostuma, düşmanıma Alay konusu yapma Haklıyım biliyorsun ben bunu haketmedim İnandım sözlerine ayrılığı fark etmedim Kapıldım ateşine seni hiç terketmedim Senden başkasını sevmedim, sevemedim. Cengiz Süslü |
Aldanmam
Sevdadan dilim yanmasın diye Dönüpte bakmam hiçbir güzele Aldanmam yalancı aşk sözlerine Aldanmam sıcacık bakan gözlere Aldanmam, aldanmam Bir günlük yaşanan bu sevgilere Sahte sözleriniz beni bıktırdı Sevgiyle çırpınan kalbimi kırdı Benim için sevilmek yaşatılmaktı Kırdınız vurdunuz, yaktınız beni Aldınız, sattınız, ezdiniz beni Yıktınız beni, aldanmam artık Bir anlık yaşanan bu sevgilere Cengiz Süslü |
Alışkanlık oldu
Ben alıştım böyle Yaşamaya. Ben alıştım. Benliğimin günden güne Çalınmasına. Ben alıştım. Sevdama çamur atılmasına. Ağlamak bende tutku oldu. Göz yaşlarım sevgilim. Ben alıştım, Gölgelerle yaşamaya. Falıma bakmasınlar, Ben bilirim geleceğimi... Geçmişimi hatırlarken. Yanlış bir şeyler yazılmış Kaderime. Acımadan. Suçluluk duyma, başını eğme öne Utanma yaptıklarından. Atma göz yaşlarını içine. Yıkılan gururumun... Sorumlusu sen değilsin. Yanlış bir şeyler var bende,... Hatalı olan benim. Öğretilmedi bana, öğrenemedim ben. Sevdalara, duygulara olan Güvensizliği. Fazlamda bu benim, Eksiğimde. Sen takma kafana güzelim. Canın sağolsun. Ben ezilmeye alışığım. Haberin olsun. Cengiz Süslü |
Anamı Ağlattılar.
Gençliğim hayatın ilk baharında Bir güzeli sevdi anam agladı Sevdanın ümitsiz kuytularında Kapıldim seline anam ağladı Tutunduğum dallar bir bir kırıldı Yaslandığım dağlar birden yıkıldı Artık bu can bile tenden sıkıldı Vurdular kalbimden anam ağladı Ateşlere attılar Acımadan yaktılar Dinlemedi kimse beni Anamı ağlattılar Aşığım sevdalım yüzüme bakmaz Kurudu pınarım göz yaşım akmaz Vurdu felek kimse tutup kaldırmaz Düştüğüm çıkmazda anam ağladı. Cengiz Süslü |
Anammı,Babammı, Kardeşimmisin..
Kınamak değilki niyetim seni Verdiğim değere sıkı sarılsan Kolaymı yabancı birini sevmek Ah..Gerçeği bir kez sende anlasan -Nakarat- Anam mı babam mı kardeşimmisin Dayım mı halammı kuzenimmisin Saçım mı kaşım mı bedenimmisin Ki seni sevmeye sebebim olsun Boş kalan yüreğim aşkınla dolsun Kimbilir dalndan düşerken yaprak Uçarken boşlukta neler hissetti Yaban ellerinde sevdiği toprak Onu yaban gibi yedi bitirdi -N- Cengiz Süslü |
Anılar..
Köhne bir meyhaneydi buluştuğumuz Balıkçı tekneleri gibi ağlarla döşeli tavanı İsli gaz lambaları, kokusunu duyduğumuz Başka bir haz duyardı oturanı, kalkanı Yıllanmış şarap içilirdi geç saatlerde Yıllanmış dostlarla muhabbetler yapılırdı Sevdadan yana türküler okunurdu Tahta masalarına isimler kazılırdı Saat üçlerde yavaş,yavaş kalkardık Gölgelere karışırdı gölgemiz sokaklarda Biz eleleydik seninle sakalaşırdık Geceyi yaşardık bahçelerde, parklarda Sarılırdım, kollarımda eriyen incecik beline Saçının kokusunu içime, içime çekerdim Öpücükler kondururdum o pamuksu tenine Yüreğine deli heyacanlar serperdim Çok bitirim çocuktum yaptığım şakalarla Hep yutardın, yaptığım bütün numaraları Sana deliler gibi gülerdim, şaşırıp kaldığında Kızardın, küserdin, bense öperdim yanaklarını Cengiz Süslü |
Anlatamadım..Sevgiliye mektuplar..8
Aslında sitemim nefretten değil Bırakıp gitmene razı olmadım Hani umursamaz görünsem bile Hala sensizliğe alışamadım Sensiz korkuyorum yalnız yatmaya Bir sağa,bir sola sabahlamaya Sevişin,öpüşün,sesin her yanda Kokunu tenimden ayıramadım Yastığıma düşmüş saçının teli Beyaz kumaşının olmuş danteli Tesadüf eseri bir gün samyeli Alır diye camı hiç açamadım Kemanlar ses versin,gitarlar sussun Az buçuk aklımı şiirler alsın Hadi kırgınlığım şurada kalsın Hasreti sevdama yakıştırmadım Ne zaman adını ansam dostlarım Derler ki! ..Yenildin seni kutlarım Bende yüreğimi bazen yoklarım Seninle çarpıyor durduramadım Sevda şanstır derdim başım önümde Tenim ıslanırken o an gözümde Meğer en büyük şans benle birlikte Tutuşup yanmışım anlayamadım Ne oldu başını aldın gittinde Sanki birşey geçti boş ellerine Bak şimdi ben burda özgürlüğümle İhanete birkez yaklaşamadım İhtirası başa kral yapmışsın Gerçeği unutup puta tapmışsın Falcıya,fallara bel bağlamışsın Mutluluk özveri anlatamadım.. Cengiz Süslü |
Anlat Bana
Söyle bana söyle, ey kara gözlüm; Güneşin batışını dağlarda mı görüyorsun? Erciyes'ten mi esiyor rüzgar oralarda? Hasret gibi dağ havasını içine mi çekiyorsun? Anlat bana anlat ey gönlümün baharı, İnsanlar nasıl orda, elleri sıcak mı? Yoksa hep üşüdün mü? Isınamadın mı hiç? Sende mi bekledin, ellerin koynunda sabahı. Orda karlar erimeye yüz tutmuş diyorlar. Artık bahara boyun eğiyormuş kışlar. Söyle bana güzelim, doğru mu söylüyorlar? Bu baharla birlikte bitecekmiş ayrılıklar. Gözlerim takılıyor gülüm, karanlıkta hülyana ******* gündüz oldu, beni anlıyor musun? Ya sen barışık mısın hala uykularınla... Yoksa sende mi *******le boğuşuyorsun, Sendemi Boş yataklara sığamıyorsun...? Cengiz Süslü |
Anne
Güzellik işte onda,güzellikler diyarı Bal veren bir tomurcuk bal yapan güzel arı Ömrüme ömür katan varlıkta büyük dava Onsuz yaşamak ölüm,onla yaşamak sevda Cengiz Süslü |
Anneme...
Sinene basıp onca hasretini,.. ..taşa çevirdin gizli,saklı. Yanaklarında,derin ırmak yataklarını,.. Kremlerle,pudralarla.. gizlemeye çalışman... ...nafile anne. Eritip göğsünde sevgini, süte çevirdin. Titrek ellerinle okşadığın saçlarım, bir buğu ferahlığıyla,.. hala sen kokuyor Kırgınlığın olmadı hiç. Aramayınca, sormayınca. Dualarınla büyüttüğün bedenim, zamanın akışında,... ...''O''muhteşem gücün etkisinde. Dediğin gibi; ne hastalık gördüm, ne zorluk. Hiç düşmedim eleme, kedere Sadece! Hasretinle başım dertte.Anne. Keskin rüzgarların,içten içe yıpratan gücü, saçlarında ne kadar iz bırakmış. Geçen zamana bakıyorumda, o kadar... uzunda değilmiş be anne. Sen ruhunun derinliğindeki.. Bütün merhametinle, insan olmanın.. ..erdemini yaşattın. Varlığındada, yokluğundada Hep insan olmanın zorluğunu hatırlatıp, Rahatlattın beni. Ya sen anne! Sen sevdanı yaşadın mı? Rahatlığı gördünmü? Anne; hiç yaslanıp babamın omuzuna,.. olmadığımızı düşünerek,.. sadece kendini yaşadın mı? Anneliğini hiç unuttunmu? Anne. Üstüne yemin ederimki! Ben; Sadece sende gördüm huzuru, Sadece sende buldum mutluluğu. Gel! anne. Gel anne; büyüt küçülen dünyamı. Ben küçüleyim. Yine bal kaymak sözlerinle uyut beni. Dinlendir bedenimi. Yüreğimi huzura erdir. Yine tatlı ve yumuşak bir meltem gibi es; Yine geç bebeğinin saçlarından,.. Kokunu bırak anne. Hiç bitmeyen kokunu. Gel anne! Kayan bir yıldızla gel. Esen rüzgarlarla, yağmurlarla gel. Geceyle gel anne. Tam korkularımın üstüne,.. ..kabuslarımın mapusuna gel. Geceyle gel anne; Lapalapa, benbeyaz Gözlerimden kay, gözbebeklerimden ak; Hasretim nasıl buharlaştıracak seni bak! Anne... Sus...anne ağlama. Sadece sarıl bana. Beni konuşturma, beni yorma Bastır bağrına, sevgini hissedeyim Bakma öyle yüzüme resimlerde Üzülme! Anne. Gel anne Gelmesen bile, Hiç olmazsa geleceğim de anne. Cengiz Süslü |
Aptalca...
Bıktım artık aldatılmışlığımı, harcandığımı,duygularımın, Ateşe atılmış bir çomak gibi Küllendiği günleri anlatmaktan Haykırmaktan.. Biri suç bende der Yalandan ağlamaklı Sonra Tekrar eder durur günahlarını Bir diğeri, suçun büyüğü bende der Benim gibi alışamaz Bu devirde sevmenin sevmek gibi Kutsal olmadığına Bir tek resim yeter bana Güzel günlerimi anlatacak Bir tek resim yeter bana Mutlu olan şeyleri anlatacak Yalanda olsa tebessümlerin Yalanda olsa tuttuğun ellerimde Sıcaklığın Ne saçlarını unutabilirim Ne gözlerinin esrarını Bir akşam kızıllığına bağlıyorum Umutlarımı, günün bitiminde Uzakta olsan benden, mutlu oluyorum Telefondaki sesinden Bazen arzularım kabarıyor Susturuyorum Bazen umutlarım kırılıyor Sudaki ışık misali Kırılıyorum Ve ufukta bir gemi görüyorum Bütün duygularımı yüklüyorum ona Salıyorum denizin aldatıcı durgunluğuna Seninle olduğumu düşünüp duruyorum Benimle olduğunu düşünüyorum Aptalca, aptalca..... Cengiz Süslü |
Arama Beni.
Aklını başından alır yalnızlık Derken belin büker birgün yaşlılık Geriye gelirmi gençliğin artık Bu bir intihardır arama beni Başını kaldırsan üstten gökkubbe Boynunu düşürsen hayat harabe Gözyaşın dökülse kavuşmaz dibe Matemi tanırsın arama beni.. Cengiz Süslü |
Arsız
Gurur yargılanmışta şeref idam edilmiş Çünkü gönül kendini arsız birine vermiş Cengiz Süslü |
Aşık..
Taş,toprak.çamur Her taraf yağmur Bir yıkık aşık Dimdik yürüyor Sokaklar tuzak Hasret dibinde Sevgili uzak Dünya büyüyor Gölgesi çamur Yüreği hamur Bir gün durulur Yavaşça çürüyor Yolları taşlı Gözleri yaşlı Bir kara kaçlı Haline gülüyor Özü unutmadan Sözü yutmadan Gülü kurutmadan Mertce ölüyor Saçında ışık Derde alışık Aklı karışık Çok büyütüyor Utanmaz yaşından Bir kaşık aşından Aşkın arkasından Dörtnala sürüyor Sevgiye muhtaç Başında tek taç Yaşamda amaç Sevda biliyor Yağmuru tanıyor Rüzgarı biliyor Gerçeği görüyor Severek yaşıyor Cengiz Süslü |
Aşk Yalnızlıkta..
Kalp şaşkın,dil suskun,akıl çıkmazda Ten ateşe hasret can ablukada Sorular cevapsız naçar kalınca Aşk,aşk olmaya yetmez be gülüm Sarkar gül dudaklar gözler ıslanır Sinsice beyazlar başta karlanır Umutlar salıncak kurup sallanır Aşk,aşk olmaya yetmez be gülüm Tabibten Lokman'a koşar son umut Ne kendini avut,ne beni avut Artık harcadığın zamanı unut Aşk,aşk olmaya yetmez be gülüm Gök hüzzam mavi,ay gökte yasta Yıldızlar şahadet etmiş ayazda Aşınan yüreğim donsa niyazda Aşk,aşk olmaya yetmez be gülüm.. Cengiz Süslü |
Aşka tam yol..
Sal yelkenleri rüzgarlara Tırman göklere halatlarla Bir fener yak varlığını hissedeyim.. Okyanuslarda Haydi durma demir al Haydi durma yelken aç Sonsuza Haydi durma aç kalbini Haydi durma kır dümeni Aşka tam yol ileri Geçer bir balıkçı teknesi Yararak dalgaları Bir selam gönder bana Unutma Haydi durma demir al Haydi durma yelken aç Sonsuza Haydi durma aç kalbini Haydi durma kır dümeni Aşka tam yol ileri Cengiz Süslü |
Aşkı Yaşamaktayım..
Kadere bak! Yüzüne nefretle bakmaktayım Siyah saçlarını tekrar okşamaktayım Sevgiyle beslenmekte kinle yoğrulmaktayım Garip bir hal ki bu aşkı yaşamaktayım Hey be! Hain felek benimle oynamakta Bir dirhem huzur verip faiziyle almakta Umutlarım saçlarında karanlığa dalmakta Huzuru arıyorken aşkı yaşamaktayım Kınalı parmaklara şeytani dudaklara Zifiri karanlıkta sahte aydınlıklara Gönlümüzü kaptırdık çelikten kapanlara Acep kurtulur muyum aşkı yaşamaktayım Şevkat arar bedenim başka, başka kollarda Gözleri yaşlı gönlüm sana el sallamakta Arzularım kor misali çatlamış dudaklarda Yetim kaldı sevgilim aşkı yaşamaktayım Dedik; Er meydanı yağlandık kana, kana Yarım laf bile yeter dostum adam olana Sakız gibi ağızlarda bir oyana buyana Çevrilip duruyorum aşkı yaşamaktayım Bakıyorum dev gibi dikilmiş duvarlara Onlar bile yenilmiş sonbaharda rüzgara Kadeh kaldırıyorum çatlamış tuğlalara Yıkıldık gittik derken aşkı yaşamaktayım Bu devlerin öyküsü birer, birer gittiler Kahpeliğe savaş açıp aşklara yenildiler Alnı açık başları önlerine düştüler Ezginliğime bakıp aşkı yaşamaktayım Bütün yaralarımı açıp tuzu bastılar Kapanmayı beklemeden yenisini açtılar Sandalımı bıçaklayıp açıkta batırdılar Su aldım batıyorum aşkı yaşamaktayım Gurbette anam, babam ve kardeşlerim Gurbette; Ben, yazgım ve çocuklarım Dağılmış yollara tüm umutlarım Hasretle inliyorken aşkı yaşamaktayım Bedenim bir yay gibi gerdikçe gerilmekte Sinirler hançer gibi sürekli bilenmekte Can çekişen sabrımız yinede direnmekte Sabır bitti bitecek aşkı yaşamaktayım Kurun mizanı artık tartılma zamanıdır Eğriyi, doğruyu anlamanın anıdır Cezaya boyun eğmek er kişinin şanıdır Kılıçlar bilenirken aşkı yaşamaktayım Havariler beynime çiviler çakmaktalar Cüceler dünyamda sobe oynamaktalar Beni her geçen gün daha da yormaktalar Patlamak üzereyim aşkı yaşamaktayım Bir yemin ettim ki dönemem ben sözümden Paslı demir kapılar açılacak önümden Acep kaç yılımı çalacak bu ömrümden Kadere yenik düştüm aşkı yaşamaktayım Yüzünde ilahi nurdan bir ışık görüyorum Başka bir boyuttan çağrılar duyuyorum Çiçeklerle, mislerle davetler alıyorum Göç zamanı gelmişken aşkı yaşamaktayım Ümidim “üç” yiğidi dimdik ayakta görmek Geriye kalan ömrü mapuslarda çürütmek Bırakıp sahte aşkı seccademe gömülmek Kıbleye dönmek için aşkı yaşamaktayım Kadere bak! Yüzüne nefretle bakmaktayım Siyah saçlarını tekrar okşamaktayım Sevgiyle beslenmekte kinle yoğrulmaktayım Garip bir hal ki bu aşkı yaşamaktayım. Cengiz Süslü |
Aşkım ve adım..
Düğümlendi boğazıma her dem Nefesimi kesti acın derinden Resmini çıkarıp gönül evimden Gözlerinden derin bir nefes aldım Heceledim seni baştan ayağa Kapıldım aşkından bir sağanağa Gördünmü nihayet düştüm ayağa Mutluluk uğruna hayale kandım Ürkek ve kaçağım hadi tut beni Ruhumu okşayıp sal kederimi Tutma beraat et hürriyetimi Sevda kapanında yıllarca kaldım Şansını zorlama razı olmuşum Bağbozumu gibi talan olmuşum İçkiye gerek yok zaten sarhoşum Küreksiz,dümensiz,limansız salım İstersen yak beni kor niyeyine Acıma başımı koy giyotine Canım sana kurban bu hüzün niye Öl dersen ölürüm bu son kararım Fikrinde,zikrinde zaten malümum Gönlümdeki aşkla ben bir Karun’um Ya sen benim ya ben senin sonunum Ölümü anlatır inanki adım Cengiz Süslü |
Aşkın...
Kan kaynar damarlar erir bedende Ateşten ateşe düşürür aşkın Bakışlar bir şeyler arar derinde Mum gibi eritir bitirir aşkın. Gölgeler, gölgeler ışığı suda Su donar buz keser beden uykuda Renkler belirir ansızın yokta Her gece yavaşça öldürür aşkın Eşyalar doldurur boşluğu birden Beynimi kurcalar sesler gaipten Malesef hiçbir şey gelmez elimden Dünyayı tersine döndürür aşkın. Kapıldım hiç yoktan sevda seline Bilmeden düşmüşüm zalim eline Alışırım dedim kendi kendime İnsanı haline güldürtür aşkın. Hayatı seninle yaşarken sevdim Sensizken köleydim seninle beydim Daha önceleri nerelerdeydin Şeytanı meleğe döndürür aşkın. Cengiz Süslü |
Aşkını hissedeyim
Gölgen sarsın ruhumu Yalnızlık duymayayım, El açıp Allahıma, Her gün yalvarmayayım Bazen sarıl boynuma Sevdiğini bileyim Öp bazen dudağımdan Aşkını hissedeyim. Ah gözlerin ömrüme Bilki ömürler katıyor. Senden bir şey saklayamam Kalbim seni çok seviyor. Cengiz Süslü |
Aşktan Ayrı Sorgula Yarab!
Geçtim sevda denen yıkık köprüden Kalp denen duygumu vurdu derinden Sana sığınmışım kader elinden Beni aşktan ayrı sorgula Yarab Gücüne mahkumum şevkatin çare Merhamet diledim bilmem kaç kere Beni sen yarattın kul etme yare Beni aşktan ayrı sorgula Yarab Gönlüm kara delik zamansız yolcu Kimine mahkumum kimine sorgu Nihayet benimde miyadım doldu Beni aşktan ayrı sorgula Yarab Cengiz Süslü |
Aydınlık
Ay'la Güneş yanyana,biri,birinin kızı, Aydınlık,cehaletin,makasıyla cımbızı Cengiz Süslü |
Aynı Tas Aynı Hamam..
(Şan) Artık olmaz biliyorsun Son şansınıda kullandın Bak verdiğim süre bitti Hala akıllanmadın Ben anlamam…. anlamam Sanada hiç…katlanamam Adam olmazsın sanmam Deli aklına uymam (Nakarat) Ah… Aynı tas aynı hamam Aynı sap…..aynı saman Çok sabrettim ben çok zaman Of..aman..aman..aman Ah..Aynı tas aynı hamam Aynı sap aynı saman Varlıkta iyisinde Yoklukta aman aman (Şan—2) Olmaz başımı şişirme Aklından bir şey geçirme Birazcık sevgim kaldı Onuda zorla bitirme Ben anlamam…anlamam Sanada hiç katlanamam Adam olmazsın sanmam Deli aklına….uymam Cengiz Süslü |
Ayıptır Söylemesi
Her anım alev,alev yanlızlığında Her yanım acı dolu yokluğunda Kırılgan oldum,hayattan yoruldum Söylemesi ayıptır korkuyorum Yar banada hak ver,taş değil ki yüreğim Yar banada hak ver,bilinmedi değerim Sevdim diye pişman filan değilim Ayıptır söylemesi,sensin tek istediğim Cengiz Süslü |
Az gittik.Uz gittik..
Az gittik uz gittik,ikibin yıl katettik At,araba,ev uğruna dostlukları yokettik Cengiz Süslü |
Az Kaldı
Yaş otuza dayandı nerdeyse Az kaldı. Çizgiler doğmaya başladı Yüzümde, Baktığım yerde hatıralar,... Hasretler kaldı. Uzatsam ellerimi boşluğa, Sıcaklığını hissederim. Dokunmak istesem Saçlarına, Tutmak istesem seni, Basmak istesem göğsüme... ..başını, neredeyse ulaşacak gibi olurum. Az kaldı. Aklımda senin tebessümün Ellerimde hep üşüyen ellerim, Gönlümde hasretin kaldı, Umudum sana bağlı. Sanki bana geliyor... gibisin. Az kaldı diyorum. Zaman dolmak üzere Yürekli ol. Mutluluğa bilet aldım, hareket zamanı,.. ..Çabuk ol. Bahar bitti... Yaz geliyor. Az kaldı,az kaldı. Cengiz Süslü |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.