![]() |
İlknur Çekici
Neden.
Neden gözlerin konuşurken sen susuyorsun; Sessizliğin arsız yanlızlığım kadar acı. Darmadağın ediyor yüreğimi sessiz çığlıkların; Ve ilk merhabaya hasret geçiyor günlerim. Bana ne kadar yakınsa o kadar uzakta kalanım, Anla artık tomurcuklanıyor sana baharım. İlknur Çekici |
Ağıt
Ağlasın gözlerim Dursun yüreğim Senden ayrı hayatı Yıllar yılı ben neyleyim Geceme bıraktın dipsiz uçurum Alnıma kazıdın kapkara yazı Doğmasın artık sensiz bir yazgı Bıraktığın yere yap mezarımı Adıma yakılsın ağıtlar Gecene serilsin al kanlar Bırakıp da gittiğin o mezar Estirsin ruhunda ayazlar İlknur Çekici |
Aklıma Düştüğünde
Aklıma düştüğünde Geceme katık ettim seni Günüme meze Sonra...... Çıkardım hüznü takvimlerden Sıyrıldım karanlıktan Uyandım umuda Yetmedi..... Tebessüm iliştirdim yüzüme Sevda ekledim şiire Gözlerini gördüm her yeşilde Sonunda.... Aşk ektiğim toprak Hasat verdi mutluluğa Soyundu yüreğimiz tertemiz yarınlara İlknur Çekici |
Aklımdasın
Yatıyorum aklımdasın, Kalkıyorum aklımdasın, Yemek yiyorum aklımdasın, Su içiyorum aklımdasın, Yürüyorum aklımdasın, Koşuyorum aklımdasın, Gel gör ki yanımda bile uzaktasın. İlknur Çekici |
Aldırma
Sorma neden dertli gönlüm Aldırma akan yaşlarıma Elbet diner acım Boşver yıkılsam da hergün Gözlerim ağlamaktan görmez olsa Kalbim sızlamaktan çarpmaz olsa Dert etme sakın Geriye dönmem asla Kırdığın kalbimi onarabilir misin? Akan yaşlarımı dindirebilir misin? Geçmişi geri getirebilir misin? Eski sen olabilir misin? Aldırma................ (EDİRNE/İSTANBUL/GÖYNÜK) İlknur Çekici |
Alışamam
Dayanamam seni görünce Ağlarım o an delice Göz göze geldiğimizde Tekrar dönerim geçmişe Ne güzel bir aşk dı yaşanan Şimdi yırtık bir resim geriye kalan Bu acıyla yaşıyamam Sensizliğe alışamam İlknur Çekici |
Anlat
Bana aşkı anlat Tozpembe sevda çiçeklerini *******i uykusuz geçirmeyi Bana gökkuşağını anlat Renklerin dans edişini Doğanın huzura dirilişini Bana sevdayı anlat Koşulsuz sevmeyi geleceği Bir dilim ekmeği bölüşmeyi Bana mevsimi anlat Aşka uçan kelebeği Yalnız kalan kardeleni Bana bu şehri anlat Gözlerinin değdiği köşeleri Sen kokan yeşilleri Anlat seni, beni, bizi Sevgi kokan hikayemizi Hasretler giyinince ölüp ölüp dirilmeyi İlknur Çekici |
Annem Benim
Annem benim yoku var yapan Her nazıma katlanan Bu dünyada herşey yalan Tek sensin bana kalan Bilmesen de sevdiğimi Göstermesem de sevgimi Beni bu dünyaya bağlayan Unutulmayan sen annem İlknur Çekici |
Artık Olmaz
Hayatım bomboş bir sayfa Baştan yazacak gücü bulamam artık Yollarımın hepsi kapanmış Engelleri bi çırpıda aşamam artık Dostlar geçip giden yıllarda Umudum dağların ardında Sende yoksun buralarda Ben mutlu olamam artık (İSTANBUL) İlknur Çekici |
Aşk
Hangi durakta indi aşk Hayat trenlerimden Hangi baharda koparıldı Geçmiş mevsimlerimden Doruklarda kardı aşk Hiç erimez saydığım Sürgün vermiş çınardı aşk Uzun ömürlü sandığım Meğer deli rüzgarmış Dokunup yıktı geçti Beni ben yapan güzellikleri Bir anda alıp geçti |
Aşkım
Yosun gözlerin aktı Damla damla kalbime Tatlı dilin esir etti Zamanla beni kendine Ne depremlere gebe Ne fırtınalar doğurdu Tatlı telaş içinde Çırpınır serçe kalbim Dalgalandım duruldum Bıkmadım yorulmadım Köpük köpük çoğaldım Ben hep sana aktım Kalbimin gün doğumu Gecemin güneşi aşkın Derdimin dermanı Canımın canı aşkım İlknur Çekici |
Ayırıyor Eller
Seviyorum deli gibi Ayırıyor eller bizi Ne olacak sonumuz Sen orada ben burada Anlamıyorlar beni İstemiyorlar seni Sonumuz bu günden belli Sen orada ben burada Ayıracak gelen gün Ayıracak gözlerini gözlerimden Gülecek eller bize Bakacaklar ikimize (23.12.1993/İSTANBUL) İlknur Çekici |
Ayrılmayalım
Neyi paylaşamıyoruz Nedir sorunumuz Aklımı kurcalıyor Bu aşk oyunumuz Anladım seviyorsun Biraz kıskanıyorsun Bende seni seviyorum Niye mutlu olmuyorum Sen herşeyi yoruyorsun Beni anlamıyorsun Bende kolay sayılmam Hep alttan ben alamam Sevgi anlamak demek Biraz katlanmak gerek Gel sorunlarla savaşalım Pes edip de ayrılan, Asla biz olmayalım İlknur Çekici |
Bayrağım Canım
Bayrağım Canım Bitmesin saltanatın Şehitlerimizin kanısın Atamızdan yadigarsın İlelebet bu topraklarda Dalgalanan olacaksın Bağımsızlığımızın simgesi Kanımızın son damlası Bizi millet yapan Birleştirici güç olan Senin dalgalandığın toprakta Kalmaz yalan dolan Vatana kem bakan Kurul kalbimizdeki yerine Ebediyen sen bayrağım İlknur Çekici |
Beklerim
Özledim seni Gidişinin ilk günü Bu zorunlu gitmeler Beni derinden etkiler Acı üzüntü keder Bir bir beni çevreler Genede bilirim döneceksin Beni hep seveceksin Bende seni sevicem Senden asla vazgeçmem Düşmesin sevgimize gölge Beklerim seni heryerde İlknur Çekici |
Bembeyaz Bir Güldün Sen Hüzünbaz Toprağımda
Özledim seni canım, ışık saçan gözlerini; Dünyamı aydınlatan sımsıcak yüreğini. Yıllar varki unutmadım senle dolu günleri. Demir atardık bazen; sevda kokan limanlara, Demlerdik umutları dinmeyen coşkumuzla. Kara *******de bazen kanardı mutluluklar, Mum ışığı gibi yol gösterirdi hatıralar. Bu sayede dinerdi tükenmeyen fırtınamız; Tatlı meltemlere gebe yol alırdı sevdamız. Bembeyaz bir güldün sen hüzünbaz toprağımda; Sarmaşık dallarıyla dolanmıştın baharıma. Derken kar yağdı, dolu yağdı zamansız rüyamıza, Savurdu gül kokunu ölümün kollarına. (Sevmeyi bilen yürek asla unutmaz) İlknur Çekici |
Beni Hatırla
Batan günün ardından Boyun büken çiçeğe Yağan karın ardından Hüzünlenen fakire Bir ölünün ardından Sele dönen gözlere Yüreğini yangına çeviren Her güzele Bakıp beni hatırla Solan gonca gülüne Hatırla sevdiğimi Sensizken öldüğümü İlknur Çekici |
Bilir misin?
Sevilmeden sevmek nasıl bir duygu bilir misin? Gururunu hiçe saymak yıllarca Özlemek özlemek ve yine özlemek Gerçekte istenmediğini bilmek Çekilip karanlığa dikersin gözünü tavana Akan her damla yaş hançer gibi bağrında Sevgisizlik yakar tenini Her saniye solar bedenin bir gül gibi Elbet gün gelir sever diyerek Resmine bakıp hayal kurmak Seni istemek nedir bilir misin? İSTANBUL İlknur Çekici |
Bilmesende
Dışarıda yağmur İçimde hüzün Gecemde matem Ruhumda sızı Kalbimde aşkın Dilimde sözün Gözümde izin Elimde resmin Oysa sen bunlardan habersiz Yaşıyorsun gününü Yok sayıyorsun sevgiyi Daha nereye kadar Yalancı mutluluklar Bizi ayıracak mı? Bu sessiz fırtınalar (07.03.2005/GÖYNÜK) İlknur Çekici |
Bilseydim
Gözlerimden yaş olup düşecek miydin? Kalbimde solup kalacak mıydın? Gecemden kayıp gidecek miydin? Aşkı celladım yapacak mıydın? ................Bir tanem Bilseydim gözlerimden yaş olup akacağını Ağlarmıydım *******ce düşme diye Bilseydim kalbimde solacağını Çekermiydim içime nefes gibi solma diye Bilseydim gecemden kayan son yıldız olacağını Durdurmaz mıydım zamanı? gitme diye Bilseydim aşkın celladım olacağını Yolunda çoktan ölmez miydim? aşkı yüreğine göm diye Kadeh kadeh .......İçtim seni Yüreğime ..........çektim seni Son nefes olacağını ...............Bilemedim ...................Sevdim seni İlknur Çekici |
Bir Bakış Yaktı
Bir bakış yaktı küllenmiş yüreğimi, Bilinmezin koynuna attı sebepsiz. Bir tarafım o gözlerde umut ararken; Diğer tarafım kaçmak istiyor uzaklara. Mazinin kollarına dönmek istiyor zamansız. Önüm karanlık, arkam uçurum; Sağım acı, solum hüzün yüklü. Ve bitmeyen bir telaş içinde düşlerim, Karamsarlık vururken kıyılarıma; Sadece susmak geliyor içimden. Ağlar gibi susmak *******de; Ne kavuşmak var gelecekte, Ne ayrılmak senden. Durma bir ışık yak aydınlansın yolum, Çelişkiler içinde yok olmasın ruhum, Belki de ben yıllardır sevdanı bekliyorum. İlknur Çekici |
Bir Nisan
Bir nisandı başladı Duyanlar şaka sandı Hayatımın tek gerçek Aşkını yalan saydı Yalan olmalıydı belki Tatlı bir rüya sanki Bir nisanda gerçekleşti Hayatımın hayali O gün bu gündür dilemem Yalan olsun istemem Vazgeçer miyim senden Yalan olmak istesen İlknur Çekici |
Bir Nisan Yağmuruydu Aşk
Bir nisan yağmuruydu aşk Kıştan kalan ama sıcak Yeni hayallerle kucak kucak Yüreğimi yaşatacak Bir nisan yağmuruydu aşk Umut filizleri yeşertti köşe bucak Yağdı ürpertti bedenimi Düştü,yüreğimde hala nemi Bir nisan yağmuruydu aşk Yağdı yıllarca yaşatarak Geçmedi baharları, çoğalarak Derinlere aktı iz bırakarak İlknur Çekici |
Bir Sayfa Daha
Bir sayfa daha çevirdim hayat kitabımdan Virgüllerle dolu yamalı sevdalar, Satır aralarına sıkışmış mutluluklar, Mürekkep lekesi acılarla yüklü bir sayfa. Her paragrafında hüzün, Her paragrafında koskoca soru işaretleri. Ünlem şaşkını sevinçler, yer yer takılmış satırlara. Devrik hayaller, dağılmış dörtbir yana, Parantez arası umutlara rastlamadım son noktada; Sadece sinsi bir keşke, Yanında yorgun bir acaba gülümsedi usulcu. İlknur Çekici |
Bir Şair Sustu
Bir yıldız kaydı gökyüzünden Sonra bir şair sustu Bedenen söndü şair Bir asır onla bitti Bundan sonra eserleri Aydınlatır yolumuzu Yıldızdan da çok parlar Artık onun hayalleri Nice güzellikler doğurur beyinlerde Nice deli sevdalara yol gösterir gelecekte Dizelerin gözyaşları akıyor yollarına Toprak ana hazır, almış onu kollarına Uğurlar olsun şair sana Yüreklerde yaşayacak eserlerin unutma İlknur Çekici |
Bir Tarafım
Bir tarafım sende hala Bir tarafım çek git diyor Sırılsıklam bir tarafım Buz tutmuş diğer yanım Gözlerinin yeşiline Hasret kalmış bir tarafım Başka gözde sevgi arıyor diğer yanım Bir tarafım mızrak kadar Acı sözler sarfediyor Bir tarafım gözyaşı yüklü Sele dönmüş gelse diyor Unut diyor bir tarafım Affet diyor suskun yanım Bizi ayıran o sözleri Sıralıyor diğer yanım Kara *******imi aydınlat Yeter artık sevgilim Matem havasındayım Ondandır acı sözüm Ben kendimle çelişirken Umutlarım tükenirken Hayatımızı bahara Döndür artık sevgilim İlknur Çekici |
Birlik Olalım
Kardeşçe dostça bir arada Yaşamak varken bu dünyada Neyi paylaşamayız Neden hep savaşırız Patlayan bombalar Ölen suçsuz insanlar Neyi çözümleyecek Nefreti yüceltecek Gelin birlik olalım Coşalım çağlayalım Mutlu bir dünya için Menfaatten arınalım İlknur Çekici |
Bitmesin Sevgimiz
Kararsız *******de boğuşurken hasretinle Ölüme koşan ayyaş gibi tüketiyorum günlerimi Yudum yudum içiyorum dinmeyen dertlerimi Her saniye soluyorken sensizliği Unutmaya çalışıyorum dünlerimi Suya yazılmış anlık sevgileri Üzerime düşen gölgeleri Yüreğime sürülen kara lekeleri Hiçe sayarak ben kendimi Silmeye çalışıyorum saf sevgini Akıyor gözlerinden yaşlar Saplanıyor günüme nefretler Vazgeçme diyor düşler Yalan oldu, unut, bitsin Vazgeç diyor bana eller Yardım et aşkım Özgür kalsın düşlerimiz Tut ellerimi, inan Aydınlansın geleceğimiz Uçurumun koynuna gömülmesin; Yıllara meydan okuyan sevgimiz İlknur Çekici |
Bitmez Sanılan Aşk
Bir gün ansızın Beklenmeden apansızın Birleştiği gibi kalplerimiz Ayrılmasını da bilir derin sessiz Bir kalemde sileriz Kopmaz sanılan bağı Yanlız da yaşarız Acıya dönen aşkı Bedeli bir kaç damla yaş olur Mutlu geçen yılların Bizi sarıp sarmalayan Bitmez sanılan aşkın İlknur Çekici |
Boşa Gider Seneler
Acıyan kanayan duygular Nasır tutmuş insanlar Sevmez olmuş yürekler Yalan olmuş sevgiler Riya yalan dizboyu Aldatılmış kalpler ömür boyu Taşa dönen merhamet Sevene etmiş hep eziyet Seviyorum diyen diller Yalan bakar hep gözler Boşa gider seneler Sevgiye hasret bedenler İlknur Çekici |
Bulmaca Gibisin
Bulmaca gibisin; Çözmeye çalıştıkça değişen, Değiştikçe zorlaşan. Aşılmaz uçurumlara gebe sevdan, Dönülmez yollara meyilli. İlknur Çekici |
Buz Tuttu Bak Gözlerim
Seni özlemek gelmiyor içimden Ağlamak saatlerce Gittiğin gün bitirdim Sevdamı ben delice Sana doydu yüreğim Buz tuttu bak gözlerim Söndü yıldız yıldız Tükenmeyen ateşim Seninle doğdum oysa Sende tattım ben aşkı Acıya döndürdün İçimdeki baharı İlknur Çekici |
Canımın İçi Babam
Sert görünüşün altında Saf kalan canım babam Nasırlı ellerinde Bin emek var senin babam Yıllarca cefa çektin Bir gün bile pes etmedin Gözümün nuru babam Canımın içi babam Annemle beraber yorulmadan Bir gün olsun hiç bıkmadan Sevgiyle bize koşan Birtanesin sen babam Gece gündüz demedin Dağ bayır dinlenmedin Bizi mutlu etmek için Ne yollardan geçtin Şimdi sıra bizde Mutlu ol sende bizle Solmasın güzel yüzün Dertlenme artık babam (Birtanecik babama ve babamın vesilesiyle tüm Ana -Babalara) İlknur Çekici |
Cesaretim Yok
Cesaretim yok diyemem seviyorum Cesaretim yok diyemem özlüyorum Cesaretim yok ama istiyorum Bak gözlerime anla sevgimi Tut ellerimi bırakma beni Cesaretim yok dön geri İlknur Çekici |
Çağrı
Her gün bir adım daha yaklaşıyoruz sona Sevgisizlik itiyor bizi bu yola Sev herkesi her şeyi Tekrar başla aşkla yaşamaya Bitsin düşmanlıklar Dostluk filizleri ek kalbine Dinleyin beni bu çağrı hepinize İlknur Çekici |
Çelişki
Nasıl sevgi bu Bir gün duyguların en güzeli Bir gün nefretin en derini Bir gün güvenle bakan Kalbimi yakan Bir gün ateşe atan Ruhumu karartan Bu çelişkiler mi Bizi bir arada tutan (15.03.2005/GÖYNÜK) İlknur Çekici |
Deli Sevdan
Gün batımı deli sevdan; Kutupta beklenmeyen güneş, Çölde özlenen su. Ateş, kalbimde yanan; Ve çıkmaz sokak yalnızlığıma. İlknur Çekici |
Dimdik Duran İstanbulum
Doğduğum,büyüdüğüm Toprağında yürüdüğüm Mağrur bir gelin gibi Dimdik duran İstanbulum Saçlarını savur yele Güzelleğini göster ele Göğsümü gere gere Bakırköyden Sarıyere Gençliğimi bulsam sende Uzaktayım içimdesin Gönlümde bir incisin Gençliğimin gizisin sen Tekrar yollarına dönebilsem Avcılardan Kadıköye Bahçelievlerden Mertere Adım adım Yaşarken yüreğimde Damla damla aksam senle (06.04.2005) İlknur Çekici |
Dinle
Ne yaparsam yapayım Bilmen gereken tek şey Seni ne çok sevdiğim Anlatabilirmiyim dinle! Beni güzel sevdiğim Yaşayamadığımız günlere Özlem duyarım zaman zaman Yanımdayken bile Senli hayaller kurarım her an Yeşil gözlerine bir ömür Sevgiyle bakarım inan Sensiz geçen günleri Bir çırpıda silerim Senle dolu bir ömrü Bir solukta içerim Söylemek zor gelsede Senli günler dilerim Aşkı yaşatmak için Canımı feda ederim İlknur Çekici |
Diyemedim
Veda ederken sana Gitme kal diyemedim Gözlerine son bi kez Doyasıya bakamadım Oysa kızmıştım sana Bakmamıştım telefona Son perdeymiş yaşanan Bilemedim anlasana İçimdeki acıyla Nasıl yaşarım yıllarca Ben son kez sana Seviyorum diyemedim Yüreğimi ellerine Son bir kez veremedim Kara topraklar mı Alacaktı seni benden Bir yudum sevgiye Hasret mi kalacaktım ben İlknur Çekici |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:46 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.