![]() |
Vedat Okkar
A benim hayatım
Anlamsızdı herşey Anlatılmazdı yada Arkadaşının yanında Arkadaşının aşkıyla Arda Aslı Ali Arka arkaya sıralanmışcasına Aradaki mesafeleri tanımaksızcasına Avere herşey onlara Aşk nekadar basit ortama Alkolün etkisinde kalmışlar nede olsa Ay ışığının loşluğu altında Arkadaşlar bir arada Aşıktı arda aslıya Aslı ise aliye Ali ise alkole Akşamın karanlığına gizlenircesine Aykırı bir düzen içinde A’dan Z’ye çalan şarkılar Arabanın içinde Arka koltukta kimin eli kimin cebinde Akşamın karanlığında Arabalar dizilmişti sahile Arkadan gelen sesler içinde Al beni erit gözbebeklerinde Aşina herkez ortama Artık ayda kaybolmakta Aydınlık yüzünü gösterdi ortama Arabaların çalışmaya başlamasıyla Ağaçlar sallandı rüzgarla Ağaç yapraklarını bıraktı yollara Ayrılık vakti geldi Aşk saygısını yitirdi Az kaldı eve varmalarına Anahtarla kapıyı açtığında Ayılmaya başladı anında Aynada kendisine baktığında Alkolün etkisi kalmış damarlarında Attı kendini yatağına Arkaya dönüp baktığında Arda başka yatakta Aslı hemen yanında Aynadan görüyordu onlarıda Alev alev yanarcasına Ateşler çıkarcasına Arkadaşının yanında Arkadaşının aşkıyla A benim bahtiyar hayatımda Acayip bir yaşamdı buda Ah ahhh... Vedat Okkar |
Acı çekmek
Acı çekmek ne zaman bitecek Eski sevgiliden dost olmaz güzelim Gönlüm kendine ne zaman gelecek Eski sevgiliden dost olmaz güzelim Düşlerim sokaklarda koşan cocukları Umutla beklerim yarınları Yarınlarımızda umut olsun diye Eski sevgiliyle dost olma güzelim . Vedat Okkar |
Acı fatura
Geçtikçe yıllar Özler gelir hatıra Benlik artık seni anmaz Emin ol sana çıkar, bu acı fatura. Yoksul kalmış yüreğine Yardım eli uzanmasın Sen aşk üretim fukarası ALLAH seni bildiği gibi yapsın Kirli gömlek,pantalon herşeyi yaktım bugünle Sende yandın içinde Sakın gelme geriye Hadi yeni sevgiline Yeni sevgilin nasıl biri Umarım senin gibidir Armut düşer dibine Senin gibi desene Acıların bittimi şimdi söyle bana Yeni yılda çoğalır aman sakın unutma Sütten ağzın yanmamış Yakar senide birgün Ağzı süt kokanlardan Foyasıda çıkarmeydana Nasıl kandım gözlerine Sana son bir kelime İnsan oğlu çiğ süt emmiş Bunu sakın umutma... Vedat Okkar |
Acısız sevdalara hasrettir yüreği
İnsan bu dayanır herşeye, Acılarını yüreğinde saklar senlerce, Bir gün acılarıda gelip geçer, Hergün doğup batan güneş misali. Kanar yürek acılardan, Kanarda kimse bilemez sahibinden başka, Biten sevdaların ardından, Unutulan sevdalar üzerine söz veririz kendimize, Bir daha asla diye. Ne kadar asla desekte, İnsanız acıya mahkumuz, Ne acısız dururuz nede sevdasız, Çektiği acılarda bulur kendini, Hiç pes etmez yeni sevdalarda bulur dertlerini. Bir daha hüsran yaşar sevdasında, Yine içinde acısıyla kalır, Asla pes etmez, hep arar Taki aradığını bulduğu zaman, Herşeyi değişir, Çünkü insandır, Çünkü hayattır, Acısız sevdalara hasrettir yüreği... Vedat Okkar |
Adres
Yanıbaşımda bulutlar, Sanki bana birşeyler sorarlar, Öteki yanımda yıldızlar, Onlarda benim gibi yalnızlar. Nedensiz, niçinsiz canım sıkılıyor bugün, Oysaki güzel havayı içime çektim, Dışarıda sadece tektim, Allah'ım bir tek sana secde ettim. Mutlu olmak istiyorum artık, Gidin başımdan can sıkıntılarım, Nerede mutluluk hangi köşede, Ne güzel olurdu biri adresini söylese. Vedat Okkar |
Ağaç'ta olur elbet bir gün tahta
sana sölüyorum öle saf saf bakma yeşil dalların vardı ya hani bir ağaçtın kolların vardı canlı canlı nasılda kuruyuverdin birden hadi vur kafana ağaçta olur elbet bir dün tahta vur kafanı tahtaya Vedat Okkar |
Ağır yaralı
İki kişiyi iyi bilirdim, Biri arkadaşım bildiğim, Ötekini arkadaşıma kurban verdiğim. Biri dostluğuyla hançerleyip yüreğimi Tanıdığım bir yabancı oldu şimdi, Öbürü umutlarının kulesinin altında ezdi beni Daha ilk duruşmada kalemi kıran hâkim gibi Dünyayı başıma yıkmışcasına, Bağrıma kurşunlar sıkmışcasına, Sanki bir savaştan çıkmışcasına, Bütün anılarım ağır yaralı. Vedat Okkar |
Al canımı razıyım öyle git
Kırmızı gülleri yoluna serdim Ben seni görünce kendimden geçtim Vedo derki; seni yürekten sevdim Gideceksen al canımı öyle git Hatasız kul olurmu söyle güzelim Ben senin yokluğunu bile özlerim Kalbimin atışı, gözümün nuru Gideceksen alcanımı öyle git Canımı almassan çıkmaz bu beden senden Ölsemde vazgeçemem ben senin gibi güzelden Gidersen bir gün bu elden Al canımı razıyım öyle git. Vedat Okkar |
Alacakaranlık bir gece
Alacakaranlık bir gece, Kelimeler bağzımda kaldı hece hece, Söylemek istedim *******ce, Söylemedim sabrettim senelerce. Şimdi sölemediğim sözlerin huzurunu yaşıyorum, Hayata neşe ile mutluk ile bakıyorum, Nedensiz aldatışların üstüne beton atıyorum, Gönlüme gelmesin bir daha üstüne basıyorum. Hayattın anlamı nedir bilmeli, Sevdiğin çiçekse dalında bitmeli, Uzaklardan okşamak bile sana yetmeli, Kokusu her zaman burnunda tütmeli. Çiçekler dalında güzeldir derler, Su'yu olmassa söyle ne ederler, Çiçeklere güzelliği verenler, Asıl sevgiyi hakaderler. Sende benim için çiçek gibiydin, Gül için dalından oluverdin, Gülün dikenini farketmedin, Soldun gül dibi sönüverdin. Susuz kaldın şimdi çırpınacaksın, Sevdiğin gül gibi yalvaracaksın, Beton attım üstünüze kalkamassın, Çünkü siz benim için zavallısınız. Vedat Okkar |
Anlamsız sevmeler
Anlamsız sevmeler içindeyim Yersiz ve zamansız, Bir güzel haller içindeyim Sensiz ve tek başıma. Bir garip aşk benimkisi, Gönlümden gelen bir karmaşıklık Gözlerimdeki hayal, Belkide dünyamdaki serap. Nedensiz sevmeler karmaşık duygular işte İçimde büyüyen çocuk, Ne kadar büyüyeceksin daha Ne kadar sevileceksin karşılıksız. Gülüşündeki tatlılık, İçimdeki huzur gibi, Sevinçli bakışların Yarınların tadı gibi, Belki bir gün, belkide hayat boyu Sevileceksin karşılıksız. Gönlümde olan bir şey zamanını bilemiyorum. Vedat Okkar |
Anlayamadın
Ben seni derin denizlerde terketmedim Sen beni kuru topraklara bıraktın Ben seni parlak altınlara değişmedim Sen beni bensiz değiştin Ben seni şarkılarda aradım Sen beni aklına bile almadın Ben seni şiirlerime kattım Sen beni sözlerde anmadın Ben seni ömrümle birleştirdim Sen beni saniyene katmadın Ben seni böylesine severken Sen beni hala ANLAYAMADIN... VeDoHaM Vedat Okkar |
Anneme
Ne güzelde öpüşlerin içten ve samimi Kucaklarsın hep beni dinlersin derdimi Dünyalardan daha büyük bir hediye sana vermeli Sırat köprüsünden geçerken yolun olayım Deymesin sana gam ile keder Bir damla mutluluk bana yeter Varlığın içimde dünayaya bedel Cennete giderken özün olayım Gülüşün benim için en güzel hediye Bir tek sensin çare benim derdime Senin için az gelir mekke ve medine Kâbe'nin yollarında suyun olayım Vedat Okkar |
Arkadaş
Eğer ölürsem şu genç yaşımda Sakın ağlama olurmu arkadaş Baykuş öterse mezar taşımda Yollarıma bakma olurmu arkadaş Akan gözyaşların isterse toprak Mezarıma gelip isterse bakmak Bir mum yak ama Her zaman yakmak olur mu arkadaş Şu toprak altında çürürsem eğer Dünyada kalmak yalanmış meğer Bir gün arayıp sorarsa sevdiğim beni Öldüğü saklama olurmu arkadaş. Vedat Okkar |
Aşk Acısı
Havanın sıcaklığından kurtulmaktı amaç Oysaki saat daha kaç Bir bardak soğuk bira ile başladı Karşıkı masada benim yaştaydı Kültabağında sıgarası gözleri hep uzakta Televizyonda maç varmış kimin umurunda Ben kendi dünyamda o ise başka diyarlarda Elinde telefon mesaj yazmakta İçerde kuru gürültü ortalık duman altında Dumanın arkasından buğulu gözlerle bakmakta İçindeki aşk acısını ortalığa saçmakta Geceyi mendil yapıp gözlerine bağlamakta Buluştuğumuz yer aşk acısı Aşk bir sana bakmakta Birde bana bakmakta Bir rüzgar esse tenin kokuyor Teninin kokusu özlem saçıyor Bir yudum daha çekerken efkar artıyor Biranında faydası yok ter basıyor Rüzgâr estikçe gülümser hâlâ Tadın var temmuz akşamlarında Ayrılmak zorunda olsakta Yüreğim seni unutmaz asla Vedat Okkar |
Aşk adamı vezirde eder rezilde
Aşk adamı vezir eder Aşk oyuna gelmez rezil eder Bazı aşklar erken biter Bazıları bir ömür boyu sürer Çoğu aşkın karşılığını almadan sever Kimileri seyreder, kimileri dert eder Hiç ummadığın anda karşına dikilir Bir daha sevemem dersin Bir başkasıyla asla olamaz dersin Aşk çıkar karşına seni bitirir Sonu mutluluk doludur bazılarının İşte odur arzularımız duygularımız Kimi fakire sevdalanır kimi zengine Kimi uzaktan sever kimi düşer kendi derdine Aşk'tır hiç ulaşamıyacağın noktalara götüren seni Bende aşığım artık bırakın beni Aşığım canım milletime, toprağıma, vatanıma Benimki başka bir aşk ne olursa olsun her zaman mutlu ediyor nedense.. Vedat Okkar |
Aşk budur
Uzaklardan teninin kokusu Nisan yağmurları getirir buralara Yağmurla gelir hasretin Koklamaya doyamadığım meleğim Seni her gece içime çekişim Dudaklarımı dudaklarınla birleştirmişim Öpmeye koklamaya doyamadağım Canımın içi herşeyim İçimde bir sen ve bir sen Ve bir tane daha sen Ömrümün sonuna dek de takip edecek Kulaklarımda eski bir melodi Ensemde sıcak bir nefes Her nefesimde içime dolacak Ve yollarımda bir ışık olacak, Kalbimle her gün daha da hızla çarpacak Bir sen. Bir sen Ve bir de ben olacağız buralarda. Sonsuza dek Hayatımda bir cümleyi güzel yazabiliyorum Onüç harften oluşuyormuş ilk defa saydım Seni Seviyorum İşte aşk budur sevgilim... Vedat Okkar |
Aşk delisiyim
Ben bir garip aşk delisiyim Çiçekleri severim, Gece gündüz usanmadan, Bahçelerde gezerim Bir gül gördüm bahçede, Tutasım geldi birden bire, Gülü tutmak güzel ama, Dikeni battı elime. İlerlerde bir papatya, Çok mahsum bakıyor bana, Üzerinde bir gölge Şansı yok güneşten yana. Ne güzel lale'nin kırmızısı, Hem işveli hem canlı, Yaz olmuş neşelenmiş, Güzleri hiç sevmezmiş. İşte ben böyleyim, Çiçekleri severim, Hiç usanmadan aralarında gezerim, Bahçemde ki çiçeklerin, aşkının delisiyim. Vedat Okkar |
Aşk Seninleyken Aşk
Aşk uzak yolları aşmak Dağları geçerken bulutlarla boğuşmak Sevdiğine varırken sevmediğinle uğraşmak Aşk büyük olduğu gibi büyük davranmak Aşk sevdiğinin yanındayken kavuşamamak Bir gece vakti sahilde sabahlamak Dolunayı seyrederken onunla mutlu olmak Aşk fedakarlıktır aşk Aşk kıskananları çatlatmak Kendin kırılsandan sevdiğini kırmamak Gözlerinin içine dalmak kaybolmak Aşk kimi zaman tek kişiliktir aşk Aşk güneşin altında onun için yanmak Kavrulsanda umursamamak Zamansız öğrendiklerini sinene atmak Aşk bir ufacık tebessümdür aşk Aşk uykusuz kalmak Uykusuzken çalışmak Evinde düşlere dalarken Bir fincan kahvenin hatrıdır aşk Uzak yollar, uykusuz zamanlar Sahildeki anlar, her an gözlerden damlar Aşk seninle yaşandıkça aşk.. Vedat Okkar |
Aşka şiir yakışır
Acıya mutluluğa yolculuktur ömür ve aşka şiir yakışır, Sevgiye, Dostluğa bir demet çiçektir şiir Ve aşka çiçek yakışır, Yağmurlar yağarken gökten üstüme duygularım her an seninle, Bu güzelliğe meleğimin ağzından şarkı yakışır. Ilık bir duygu dolaşır, Sevgi damarlarımda, Bana aşıksın diye feryad eder. Yağmurlara çıkarım Delikanlı romantik çocuğum Elimde çiçeklerin en güzeli gelincik, ısıtır beni sessiz sessiz. Ansızın bastıran yağmurla ısınır içim, Şimdi hiç kopamadığım, kaçamadığım, Yanlızlığımdır sevgine en yakın yerim, Gelecektir meleğim beklerim... Vedat Okkar |
Aşkın toğumu
Bir umut çiçeğimidir acaba bu gönlümde açan gelincik, Aşkın toğumumudur ki içime sığmayan, İplik iplik yağmuru seyredip beni gururlandıran, Tanrım nedir bu hisleri bana yaşatan? Hani bir müzik çalar bir yerlerde... Dinlersiniz usul usul Alır götürür sizi mazinizin derinliklerine, Yarınlarınızı unutturur... İşte öyleyim şu an bende, Bir ses buldum, aylardır peşinden koşuyorum, Akustiği iyi kalbime bile, hakim olamıyorum, Ses beni sürüklüyor, çekiyor kendine... Büyüleyici melekler misali, Her yerde hep o ses, Dokunmak istiyorum dokunamıyorum. Kollarımla sarmaya çalışıyorum, Saramıyorum, sardığım an hiç bırakmamak için bekliyorum. Gülüşüne bitiyorum, Elimde değil ben seni her gece aklımın bir köşesinde yaşıyorrum, Ses diyor ki boşver! Boşver duyguları tok olan insanları, Dinlemek istiyorum onu, Kalabalığın arasından bir tek o sesi duyuyorum, Onu çok seviyorum, onunda beni sevmesini istiyorum, Bir türlü söyleyemiyorum, Ey ses! şimdi ben sana sesleniyorum, Bir tat veriyorsun bana ki mübala... Öyle çınlıyorsunki kulağımda, Aklımdaki herşey hiçbirşey oluyor. Mutluluk gözyaşları yanaklarımı yakıyor, Martıların kanatları, denizin dalgaları, gün batımı anlamını yitiriyor Kendimi iyi hissetmek için onlara bakmıyorum artık, Çünkü sensin, ruhumu, kalbimi, dünyamı aydınlatan varlık. Vedat Okkar |
Aşktan yana
Seni tanığım anda, Yüreğim doldu aşktan yana, Seninle olmak ne güzel, Gülen gözlerine baktıktan sonra, Öp ki dudağımda izin kalsın, Sula toprağımı kuru kalmasın, Kalbimde bir tek sen varsın, Gece rüyamda benimle yatansın. Nerde olsan görüyorum seni, Hep gönlümün gözü ile, Hasretinle yaktın beni, Sanki ateşin közü ile. Bekleyişler güzel sen geleceksen eğer, Bu bekleyişler seninle güzel, Beklerkende yazarmışım meğer, Senin için herşeye değer. Sevdalanmış gönül sana, Şair yazar özü ile, Aşkını dünyaya duyurur, Şiiriyle sözü ile. Vedat Okkar |
Ateşli Öpücük
Duygularımın ötesinde bugün sensizliğim Parmaklıkların arkasında hep sana tutsak bu yüreğim Kimi zaman tüm güzellikleri gören gözlerim senin Oysa ki kalbimdeki yara çok derin Ne zaman seni düşünsen sevesim geliyor Unutuyorum geçmişi Dalıyorum düşlere Seninle Sevesim geliyor içten içe Bir çizik daha çekiyorum dertlere En güzel hediye dudaklarından Dudaklarııma gelmeli Kalplerle Sevmeli Gözlerle sevişmeli İşte gecenin finali Gözlerimin içindeyken Ateşli öpüşmeli. Vedat Okkar |
Atilla İLHAN'a
Havalar soğuk, ağaçlar üşüyor Gönüller buruk, Şairler ölüyor Cıvıl cıvıl kuşlar yuvasından çıkmıyor Bir sonbahar sabahında Yağmur bugün ağlar gibi yağıyordu Bende aldım nasibimi damlalardan Gönlüm yağmur gibi yağmaya başladı Bir sonbahar sabahında Yinede içimde bir umut var Yeni şairler doğacak diye Seslerini duyurucak diye Hakkımız koruyacak diye Duyurmalıyız sesimizi özgürce, sevgi ile mutlu geleceğe (Nur içinde yat ATİLLA İLHAN benden sana olsun bu şiirim) Vedat Okkar |
Ay'a gidelim Ay'a
Gün ışığı özenle eğiliyor saçlarını okşarken Bir gün daha batıyor sen uzaktayken Kaç kere daha batacak güneş sana kavuşmanın özlemiyle Kaç gece daha geçecek sana dokunmanın hasretiyle. Gel sevgilim seninle ay'a gidelim ay'a Ay ışığında dans edelim çılgınca Ay batmıyor güneş gibi nede olsa Aşkımızı yaşıyalım ay'da doya doya. Sevgilim sen yanımdayken Mutluluk benim olur Ay ışığında dansımız Elaleme kapak olur. Gel sevgilim seninle ay'a gidelim ay'a Ay ışığında dans edelim çılgınca Ay batmıyor güneş gibi nede olsa Aşkımızı yaşıyalım ay'da doya doya. Vedat Okkar |
Ayrılığın şerefine
Bir damla sevginin bile değerinin bilinmediği, Gündüzün karanlığı çökmüş bu dünyaya, Oysaki canımı verdim ben sana hediye, Benim bir damla sevgim canımdır diye, İçin başka, dışın başka, Başkalaşım yaşıyorsun bu dünyada, Başkalarıyla... Bana bir tek seni sevdim diyordun, Başka bir aşk bana haram diyordun, Ne oldu şimdi neden değiştin, Senin gibi yalancı dünyayı seçtin, Benim için belkide tektin, Sense ihanet ettin, Af edilmeyensin. Tatlı dilinde ki numaralarla, Alemi kendine hayran edersin, Yalanın anlaşılır, Bir gün sende kem gözlere gidersin, Bir anlam değil, Sadece ezbersin. Aşksız aşkları bilirmisin sen, Orada sevmenin tadı hep acıdır, Bırakacak gibide değil ki meret, İçtikçe içilesi gelir Şişenin dibine ihanet düşünce, Sarhoşluktan uyanırsın, Yinede içiyorum, Ama bu sefer ayrılığın şerefine. Vedat Okkar |
Ayrılık
Bu ıssız gecede sensiz kalmışım Ayrılık ne kadar acı sevgilim Bir rüyadayım düşe dalmışım Seni düşünürüm inan sevgilim Bir rüzgar cama vurduğunda Dalga bir kıyıya çarptığında Martıların duyulan her çığlığında Sanki sesini duyarım inan sevgilim Bedeni sarmış o yakın aşkın Sanki deli olmuşum veya şaşkın Bir divane kalbi öksüz bıraktın Mutluluk artık bana haram sevgilim Seninle konuşmuştuk yazın sonunda Şimdi ayırıyız sonbaharda Seni hatırlarım düşen yaprakta Unutamam seni bir an bile sevgilim Vedat Okkar |
Ayrılık ölümden üstte yazılınca
Uzaklarda duygusal biri var Mutluluğu kalbimi yakar Utangaç gözlerle mahrum mahrum bakar Sevgisini yüreğine takar Üzültülü olsada sadece kendine saklar. Bir telaş almış başını gidiyor. O vadiden buraya mutluluklar, Inan güzelligin tarif edemem, Sözler anlatamaz, peridir, peri. Bir an bakarken yıldızlara Düştün aklıma bu gece Yol alırken sonsuz semaya Anlatamaz seni hiç bir hece Uzaklarda bir yerde, Aşkın olduğu yerde, Kirin utandığı, Sadeliğin var olduğu Çok tatlı biri var. Vedat Okkar |
Azim ve Mutluluk
Bir duygudur içimdeki yazdıran, gidiyorum hiç durmadan, karanlıklardan çıkma günümdür bugünüm yarın aydınlığa kavuşacağım içimde hissederim. Yürüyorum dedim ya emin adımlarla arkama hiç bakmadan geleceğe doğru yürüyorum usanmadan, karşıma bir asansör bir de merdivenler çıktı yükseklere gitmemi sağlıyan, ben merdiveni seçtim yavaş ama emin adımlarla basamakları teker teker çıkıyordum bazen duraklamalar oluyordu bazen iki merdiven aşağıda buluyordum kendimi ama o kadar emindimki kendimde yılmadan azimle çıkıyordum merdivenleri. Asansörle çıkmak daha cafcaflı olabilirdi aslında hem daha çabuk ulaşabilirdim doruğa aydınlığa ama ne kadar hızlı çıksam her çıkışın bir inişi olduğundan asansörle kendimi bir anda dipte bulabilirdim o an belkide biterdim ama ben umudumu kırmamak için sade ve yorucu olan merdiveni seçtim inişi olmayan bir yolda hissediyorum kendimi bu merdivende.sonunda ulaştım zirveye ve yorgunluğumu hissettim o kadar tatlı bir yorgunluktu ki bu mutlu etti beni karanlıklarda yoktu artık herşey çok ama çok merdivenler aşağıda kalmıştı. uzandım merdivenlerin sonundaki mutluluğa artık herşey kolay geliyordu bana kendimi bıraktıkça mutlu oluyodum zirvenin muhteşem güzelliğiyle insanlara seslenebiliyordum oysaki yanımdan asansörle çıkıp beni geçenler gelmişti aklıma şimdi neredeyiler tek başımaydım bu mutlulukta, ben buraya varana kadar kaç kişi inmişti hızla aşağıya sayamadım, asansörün hızına güzelliğine zirveyi birden yakalayacağına inananlar o kadar çoktularki herkez bir anda olmasını istiyordu zirvedeki mutluluğun oysaki bir anda yok oluşlarının başlangıcıydı asansör. Artık beni örnek alıp arkamdan gelenleri gözlüyorum insanların emek sayesinde mutluluklarını istiyorum, bir anda yakalanan şöhretin sonu da bir anlık oluyor, her kalıcı mutluluğun, güzelliğin temelinde olmalıdır azim zorlukları teker, teker, yavaş,yavaş, aşmalıyız aştığımız engelleri tanımalıyız ki bir daha karşımızı engel olarak çıkmasınlar. Gelin dostlarım mutlulukta kalıcı olalım azmin zaferini beraber yaşayalım, bıkmayalım bin biliyorsak bir bilene soralım, öğretici olalım, öğrenmekten kaçmayalım, bilmeyenleri ayıplamayalım bilmemek suç değil öğrenmemek suçtur, bir kitap alalım okuyalım okuduğumuz kitabı raflarda saklamayalım, okuyupta öğrendiklerimizi kendimize paylamıyalım, paylaşımcı olalım, dinlemeyi öğrenelim dinletmeyi öğretelim, sizlerle savaş yapanlara zeytin dalı uzatalım, insanoğluyuz hata yapabiliriz ama hatamızdan ders alalım. GELİN DOSTLARIM BİRLİK OLALIM, MERDİVENLERİ TEKER TEKER ÇIKALIM. Vedat Okkar |
Babam
Gölgesine düştüğüm bir adam Sakin ve gururlu yükseklerdedir onuru Uzaklardan görünür duruşu Duruşunla belli eder huyunu Yıldırım gibi düşer içime Çarpar beni benliğinle Bazen okşar, okşar ve okşar Bazense Gözlerimin içinde yaşar. Bana çok yakın ama uzaklarda bir adam Arkamda onun varlığıyla güzel yaşam Sırtımı Dayayacağım varlığımdır babam Sessizdir çoğu zaman Üzüntüsünü belli etmez hiç bir zaman Tek kaidesi çocuklarıdır Çocuklarının mutluluğuna geleceğine adamış yaşamını Uzaklardan belli eder varlığını Gururlu, düşünceli bir adam benim babam. Vedat Okkar |
Bahar
Yapraklar Dökülmüş Yüreğim Bükülmüş Hislerim Üzülmüş Uzakta Yar Sonbahar Zamanlar Geçmiş Yalnız Tekmiş Gönül Hissetmiş Sıcaklık Vermiş Tomurcuklar Yeşil Mavidir Nehir Mevsimler Harikalar Sıcaktır İlkbahar Soğuk Sarar Sıcak Yakar Hoşgeldin Bahar Vedat Okkar |
Bal gibi
Cıvıl, Cıvıl uçuşan kuşlar, Kanatlarının arasında mutluluklar, Kuru bir ekmek peşinde koştururlar, Oysaki ekmek onlara bal gibi. Çıplak kalmış soğuktan bedeni, Karşı bahçede duran hanımeli, Toprağına düşen bir kaç damlalar, Soğuğun yanında bu damlalar bal gibi. Cebi dolgun bir adam, İçinde bir sızı, üzüntülü bakışlar, Sevdiğini kaybetmiş yıllar önce, Neylesin sarayları, bu hayat sevdiğinle bal gibi. Bulmuşsan seni yokluktan çıkaran duyguyu, İçinde yaşattığın bir can varsa, Hiç çıkmıyorsa aklından bakışları, Aşk, Sevgi, Mutluluk, Tereyağlı ekmeğin üzerinde bal gibi... Vedat Okkar |
Bana bir şiir yaz
Şiir insanın aynasıdır, Bana bir şiir yaz. Ruhum şiir hastasıdır, Bana bir şiir yaz. Kalbinin içini nasıl göreyim, Bir şiir yaz, sevildiğimi bileyim, Yüreğimi titret önünde eğileyim, Bana bir şiir yaz. Istersen doğadan, kuşlardan bahset, Öyle bir şiir yaz ki yüreğimi hapset, Isterim bütün herkese nisbet, Bana bir şiir yaz. Zararı mı olur şiir yazsan? Yüreğinin kapısını biraz açsan, Başarırsın kendini zahmete soksan, Bana bir şiir yaz. Vedat Okkar |
Bayram sabahı
Yeni doğmuş bir çocuğun gözleri, Yüreğindeki sevgi ve hisleri, Mahsum mahsum bakışları gibi, Gözlerimi açtım bugün bayram sabahı Vedat Okkar |
Bebek
Büyüme bebek hep bu yaşta kal Sana anlatılan masallara kan Ninni ile uyu, agu ile uyan Meleklerin en güzeli yanında anan Büyüme bebek hayat senide harcar Senide dert tiyakisi yapar Önüne katar diyardan diyara atar Mutluluktan ağla Büyürsen gözyaşların sel gibi akar Bende bebektim bir zamanlar Gözyaşlarım hep aktılar Kimi zaman mutluluktansada Sonu her zaman hüsranlar Büyüme bebek hep bu yaşta kal Rüyalar aleminde hayallere dal Melekleri sen kanatlarına al Ninni ile uyu, Agu ile uyan. Vedat Okkar |
Bekleyiş
Bekleyişlerle dolu hayat Ne kadar beklemeli oysaki Sonunda mutluluğu bulabilsem Bu bekleyeşim olur ebedi Zaman her şeyin ilacıdır derler O zaman vakit neden nakittir ki Hiç tükenmeden bekleyeceğim Mutluluk için sevgi için senin için sevgili Seviyorum yinede karşılıksız sevgiliyi Hiç tükenmemecesine hemde Sevgimden haberi olupta karşılık vermeyen birini Daha ne kadar seveceğim deliler gibi. Vedat Okkar |
Ben seni ölesiye severim
Bir gülün suya düşkünlüğü gibi muhtacım sana Toprağına bağlılığı gibi aşığım anlasana Seni her tuttuğumda dikenin batsada Sonsuzdur bu sevda bitmez asla Her sabah yolunu gözlerim Uzaktan göründüğünde titremeye başlar ellerim Her an yanında bir gölgeyim bebeğim Sen benim kalbimin içindeki cevherim Yanında olmasam bile senleyim Duygularımla her an hislerindeyim Sana kavuşmanın özlemindeyim Sana öyle içten duygular beslerim Anlatılmaz sana karşı sözlerim Seni senden daha çok özlerim Ben seni ölesiye severim. Vedat Okkar |
Ben Yağmur Olayım Sen Deniz
Aslında biz tekiz Irmak gibiyiz Çoşkulu çoşkulu akan Nehir gibiyiz engel tanımayan Kimi zaman sessiz Kimi zaman şiddetli Hedefler hep ileri Saf, berrak ve temiz Kalplerde buluştuğumuz deniz Güneş doğmuştu Sıcaklığına kandığım Oysaki ben ırmak olup sana varcaktım Isıttı hislerimi Isıttı yüreğimi Uzaklara çekti Buhar etti beni Oysaki hislerim hep sendeydi deniz Bekledim Bekledim bulutları Bekledim umutları Bekledim yarınları İstedim yağmur olmayı Yağmur olup sana varmayı deniz Yıldırım düşsün yüreğimize Aşk gibi Sevgi gibi Çarpsın tüm şiddetiyle kalplerimiz Ben yağmur olayım sen deniz Buluşalım sessiz sessiz Vedat Okkar |
Beni hatırla
Bir yıldızın parlağında Bir güneş doğuşunda Bir sevginin doğduğunda İşte o zaman beni hatırla Sonbahar geldğini düşün Yaprakların döküldüğünü Kuşların göç ettiğini Yağmurdan sonra gökkuşağının açtığını Bizimde altından geçtiğimizi düşün ve......BENİ HATIRLA! ... VeDoHaM Vedat Okkar |
Benzemek
Bugünlerde nedense herkes Bana benzemeye çalışıyor... Herkesin hareketleri Her hareketimin aynısı. Sözlerim herkesin ağzında. Duruşum, bakışım... Herkes bana benziyor. Bir anda kendime geliyorum Kendimi ayna karşısında buluyorum Yoksa herşeymiydi AYNA. Vedat Okkar |
Beyaz Lale
Bir lale bahçesinde dolanırken ben, Kafaları karıştıcı sesler gelirdi heryerden, Bahçede herkez birbirini çekiştirirken, Benim İçin lalenin beyazlığı oldun sen, Sonbahar kavururken yapraklari bir seher, Ümidin tükendigi bir günde, Nice tomurcuk verir kalbe sızarken cevher, Kıraç toprakta açan beyaz bir lalesin sen, Günlerin mutluluğa dönüştüğü bir gün, Yarınların huzurlu başlangıcı, Bahçemdeki güzel kokulu çiçek, Kokunla büyülüyen beyaz lalesin sen, Surlara çıktığımda, Rumeliyi dolaştığımda, Hisarın tam ortasında, Beşiktaşta yanımda, Kalbimden sunduğum toprağımla, İstanbulda yetişen bembeyaz bir lalesin sen. Vedat Okkar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:21 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.