![]() |
Erkan Gümüşsoy
Acı
Bedelini,ağır ödettin. Bu sevda'nın Tırnaklarım çekilmiş kadar acı. F tipi cezaevi'nin Düşlerimden küçük hücresinde Terke terk edilmek kadar acı. Muslıktan boşanırcasına. Akan göz yaşları. Pişmanlığın arifesinde, Kelimeleri harf harf yutkunmak kadar acı İçki masasında kendinden geçmek, Dibi görülmeyen sulara açılmak. Ve bilmediğin balıklara; Yem olmak kadar acı. Sevmek; Günah maduru iğrençliklerin Diyetini üstlenmek kadar acı. 11 nisan 2004 Manavgat Erkan Gümüşsoy |
Adamlık Karşılığı
. Edebiyat ekmek vermezmiş adama; Şiir para kazandırmazmış, Yüksekokul mezunu olmakta neymiş İş verenin yanında; İş yerinde öğlen leyin verilen; Bir baş soğan yeter artarmış Çalışma karşılığı Kültürüne, birikimine,hayata bakış açına bakarak Kimse seni adam sıfatına koymazmış, Eğer adam sıfatına konmak istiyorsan. Cebinde yeşillikler gani olmalı. Yatların, katların olmalıymış Adamlık karşılığı. Adam olmayanların yanında 06/05/2007 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
Affeder misin?
Kapına gelip de affet diye inlesem, Şu günahkarı affeder misin? Bir daha yapmamaya gayret sarf etsem, Suçu ihsan etsem de affeder misin? İki damla göz yaşı yeter mi? Cehennemi eritmeye İçimden gelerek ağlasam Günahkar kulunu affeder misin? Sana kul olamamış kulunu, Resullahı utandıran ümmeti Kendini adam sanan afeti Pişmanım derse affeder misin? Bütün kapılar bir bir kapansa suratıma Şu cahilidir diyerek affeder misin? Bütün hatalarımı vursalar suratıma Ya Rab! acizim desem affeder misin? kasım 2006 Erkan Gümüşsoy |
Ahir Zaman Kıyameti.
Bu şiir Salim Kanat Bey'İn Peygamber Müjdesi adlı eserine ithaftır Ne zaman bir kurtarıcı beklesem, Çöktüm demek. Kurtarıcı rahmet varken, Mehdi beklemek. Değer mi? Ömür kısa,nefes sayılıyken. Azrail peşimde,yakama yapışırken. Mehdi,gelecek biliyorum. Ahir zaman alameti, Elbet,bunda da vardır bir hayır, Bu işin kerameti. Ömrüm çok kısa,fani dünyada Ölüm göz kapayıp açacak kadar yakın Sizler bekleyin, Bilmem, ne vakit gelir mehdi. Şimdiden üstüme çöktü. Ahir zaman kıyameti. 23.12.2006 sabaha karşı Erkan Gümüşsoy |
Ahiret'ten Bu Dünya'ya
Haber gelmez hatlar kesik, Ahiret'ten bu dünya'ya, Kul olmayan başlar kesik Ahiret'ten bu dünya'ya Tasın,tarağını toplayıp, Göçüyor,sevdiklerim Kimi tatlı rüyaya Kimi güle oynaya, Ahiretten bu dünya'ya Haber gelmez hatlar kesik Memur,esnaf,zanaatkar,çiftçi., Sanma ki; farklı hepsi de işçi, Kim ne ekmiş onu biçti, Kul olmayan başlar kesik, Ahiret'ten bu dünyaya Kimseye baki değil ümmeti alem, Seni de çağıracaklar ölüm bahanem, Ateş düşer yüreklere ibreti alem, Günahlarım dağ gibi, Dertlerim kalem,kalem Daha dün gibi geçti onlarca senem, Hatalarım kor bağladı,yanıyor sinem, Doğan bendim,yaşayan ben, ölecek menem Sırtımda günah kefesi, içi odun dolu, Ateşe ne gerek var, yanacak menem 18 Aralık 2006 AKSARAY 02:00 Erkan Gümüşsoy |
Aldırma Boş Ver
bak kamyon çarptı gençliğime bak kıyamet koptu dünyamda, yaralı bedenimle girsemde komaya, aldırma boş ver. geçip giden zamanıma, kaybolan ümitlerime, çektiğim çilenin her türlüsüne, aldırma boş ver. çay bardağında şekersem, tat aldığın, eridiysem,bittiysem, güneş misali kollarını ısıttığım, söndüysem, yanmıyorsam. aldırma boş ver Erkan Gümüşsoy |
Alımlı Yeşillerde
Kırmızıda durmak değil, Geçmek,istiyorum. Yeşillerde geçmek değil. Durmak istiyorum. Senin gibi alımlı yeşillerde Erkan Gümüşsoy |
Arılar Balsız Tükenir
Sen benden uzak yaşayan yalan, Sanki bütünüyle gerçek dolansın. Yıllar oldu adını anmayalı Hafızamda,sürekli canlı tuttuğum hayalsin. Bana adımı soramayın dostlar. Doğduğum günden beri aşksızım. Hasret ayrılığa gebeyken. Ben ha doğdu ha doğacak Yüreği tek kalpsizim. Aşk ne demektir diye sordum Oralı olamayan sevgiliye, Aşk; enkazından sevgisiz, Üstelik tek başına çıkan maziye. Mazi dediğin nedir ki; İnsan gazi olmayı göre, Elinde sevgiliye uzatılacak bir tutam,gül demeti. İnsan gül olup da solmayı göre Beyazlar içinde hayallerin olacaktı senin, Sözüm ona mutlu olacaktık ikimizde. Bütün iğrençlikler güzelleşecekti sen dokununca. Sen mutluluğu başka baharlara saklarken, Benim, siyaha bezenmiş gri hayallerim oldu. Duygularımı satılığa çıkaracak kadar alçalmadım. Ve aşkımı alıp sattığım işporto tezgahım olmadı benim Aşkı peynir ekmek gibi tüketemezdim ya. Sen bir arı misali her çiçekten bal almayı,kar sayıyorsun. Bir polende kalmaya tükenmek mi? diyorsun. Çiçekler polensiz yaşayabilir, Fakat; güzelim arılar balsız tükenir 18 şubat 2007 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
Aşklar Kural Gereği Vardır
Uzun yılllar sonra, Bir gülücük ısıttı içimi Rengim; Karadan beyaza döndü Esti meltem Deniz ve karadan Tünemeyecek,kuşlar dalında Sus pus olmayacak sazlar Uçurtmalar daha özgür uçacak Tellere takılmadan Fİnk atmak yok bundan böyle Pencereden pencereye Hoca ezanından evvel evdesin Arkadaşlara da, Kötü alışkanlıklara da paydos Haberin olsun Aşklar kural gereği vardır. 30 ekim 2003 Erkan Gümüşsoy |
Bak
İçine düştüğüm şu vuslata bak, Gönül pınarlarıma boşalan hasrete bak, Aşk ırmağından doldurduğum çileye, Gamze yanaklarına kondurduğum buseye bak, Çürüyen limanlara demirledi gemimiz. Sağlam değilse aşkın temeline bak, Pırpır dönüyorsa kuşlar gibi sevgimiz, Aşkı istemeyen hasetlere bak, Dağlarda konaklayan şu kartala, Gözü çakmak çakmak yüreğime bak, Dumanı bacayı,andıran, Yana yana tüten cigarama bak Zihnin berrak değil anlamıyorsan, Uğrunda döktüğüm saçlarıma bak, Önümüz kış ısınamam,üşürüm diyorsan, Ateşsiz yaktığım mucizeme bak Döktüğün diller işimi görmez, Adına yazdığım şiirime bak, Dili pabuç gibi konuştuğun bilmez, Işıktan ışığa suratıma bak, 15 eylül 2004 Erkan Gümüşsoy |
Barut Kokan Gözyaşlarım
KöPage Rankingüler altından nice sular aktı Seni unutup tarihe gömeli Vakit o kadar daraldı ki Bu ölüm kalım savaşında, Hükmederek gençliğime, Barut kokan göz yaşlarımı, Asıl savaşlara sakladım, Ne casus oldum bu aşkta, Ne de seni, Yüreğinden vuracak kadar korkak Talihsiz aşkların talih kahramanı, Cephe gerisindeki gizli komutan, Barut kokan göz yaşlarımı Asıl savaşlara sakladım, Gidip de dönmemek üzere 01/ 09/ 2006 AKSARAY Erkan Gümüşsoy |
Başka
Ömrüm izin vermez ki; bu aşka, Kalpteki başkaymış, Dildeki başka, Talan olan bahçemde, Sevmek başkaymış Söylemek başka Gam yüklü *******i, Doldurmak başkaymış, Boşaltmak başka. Kırıp gitmektense bu aşkı, Susmak başkaymış. Sukunet başka, 3 mayıs 2004 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
Bebeksi Suratım
Daha bu sabah oldum. Sakal traşımı. Bebeksi suratım çıktı ortaya; Ve mahalle'nin; Bütün kızları aşık. Bebeksi suratıma Erkan Gümüşsoy |
Beni Bekleyenlerime
yılmadan yürüdüm sokaklarda, usanmadan yazdım şiirlerimi, ve acıların ortasında, beni bekleyenlerimi. haddimi aştım huzura ramak kala, bataklıklarda, kaybettim kimliğimi, bukalemunlaştı sevdanın rengi, bilmem kaç defa yüz üstü bıraktım. beni bekleyenlerimi, şuurum bulandı göremedim hakikati gerçeklerden uzaklta, sayamadığım kadar mutluluğa hasret. ve hep erteledim. beni bekleyenlerimi Erkan Gümüşsoy |
Benimde Sözüm Var
Vekile yardakçılık yapanı, Neme lazım diyeni, Bir oya fiyat biçeni, Asarlarsa sözüm olmaz. Özünde bozuk düzeni, Kalbur ile bok süzeni, Alkışlayan,bu düzeni, Haklarsan sözüm olmaz Kaşını batırıp boyalı kübe, Boyunundan sağlam bir ipe Yaparsan derme çatma kulube, Havlamazsa sözüm olmaz Şair Erkan benim adım. Alınıcak var hesabım. Üstüme düşen günahım, Sevenlere sözüm olmaz Erkan Gümüşsoy |
Biliyorum
gözlerin, buğulu akşamların tek hatırası, bakışların donmuş, üşümüşün. hayallerin, ne kadar kuru olsa da, yüreğin ıslak, duyguların ıslak, biliyorum. köhne karanlıklar çöküyor, sis bulutu avuçlarına, yalnızlığın hınzır uğultusu kulaklarında çınlıyor çoçukluğu'nun yağmur kokusu, suskunlukta büyüyor. dilin kemikleşmiş konuşmuyor, susuyorsun, ele avuca sığmıyor, kahkahaların, yüreğin ıslak, duyguların ıslak biliyorum Erkan Gümüşsoy |
Bilmem Kaçıcı
Bilmem kaç hasret tükettiğimizi Bilmem kaçıncı ayrımındayız yolların, Mutluluk hüzne gebe miydi? Bilmem kaçıncı yıl dönümündeyiz. Ayrılığın. Kaçıncı kadehe şerefe diyoruz. Kaçıncı ********liğimizi kutluyoruz. Kaçıncı saate girdi gece yarılarımız. Kaçıncı uykumuzdan çaldık, Kaçıncı özlemi testereyle kestik. Bilmem kaçıncı gül soluyor avuçlarımızda Ve kaçıncı istasyona uğradı Kaçırdığımız aşk treni; Bilmem kaçıncı.. Erkan Gümüşsoy |
Bilmem ki;
Yayladan yaylaya koşarak geçti, Çocukluğum. Sevda denen muhabbetti çok geç tanıdım. Nerden tanıdım bilmem ki, Akşam uçurtmalarımızı toplardık, Gün batıncaya kendimiz, Sevinçten uçardık, Önce terazisi koptu, sonra kuyruğu, Başıboş kaldığında uçurtmam, En sonunda kamışını da kırdılar, O iğrençlikleri, Nerden tanıdım bilmem ki, Çocukluğumun saflığında, masumluklarla dolu Kardeşçe yaşamak istedim, Önce kanadımı, Sonra yüreğimi Ve en sonunda kafamı kırdılar, Beni terk etti çocukluğum, Nerden tanıdım bilmem ki, Bir sevdiğimiz vardı değer verdiğimiz, Bizi kendinden çok sever sandığımız, Bir sevdiğimiz vardı özlem üstüne özlem eskittiğimiz. Hatıralarını yük diye taşıyamadığımız Dün severken mutlu huzurlu, Dünyalara sığdıramadığımız Bir sevdiğimiz vardı bugün pişmanlık duyduğumuz. Her gün kahrolup acıların içinde yoğrulduğumuz, Bir sevdiğimiz vardı adını anmaktan utanç duyduğumuz. Nerden tanıdım bilmem ki, 01/ 06/ 2005 Manavgat Erkan Gümüşsoy |
Bir Ademoğlu
Bazen bir şiirim. İnsanların, bir çırpıda okuyup etkilendiği. Ve kısa süre de unutulan bir şiir Bazen bir romanım Sürükleyici olmayan. Kimi'nin sabır göstererek okuduğu Kiminin de eğri yolda düz gittiği bir roman Bazen bir öyküyüm Karanlıklara ışık tutan, Gizemli kapılar ardında ki; Bilmeceyi çözme edasıyla anlatan, bir öykü. Bazen bir karikatürüm. Çarpıcı. Ve sansürden uzak bir karikatür. Bazen bir bardak suyum İçilmek kaidesiyele sunulan Akıp gitmek isteyen bir bardak su Bazen bir beşerim Her zaman şasan Bazen de bir ademoğluyum 15,05,2007 Erkan Gümüşsoy |
Bir Duygunun Dilinden/ AKSARAY
Yolları karlıydı, Aksarayımın. Yeşil Aksarayımın Hasan dağı iç çekiyordu. Onu,yeşilinden kopardılar. Havasından,suyundan kopardılar. Başı dumanlı Aksarayımın Çile dolu,sevda dolu memleketim. Özü bir damlacık kadar berrak. Tarihin yaşadığı şehir Ben Aksarayda doğdum. Bölceğin göbeğinde, Peri kızları kadar güzel. Karanfiller gibi nazlı Aksaraya vuruldum 14 şubat 2004 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
Bir Kadında Eskimek
Bir kadında eskimek. Ağız tadıyla Bir kadında yıllanmak Ağır ağır Romantik,akşamın kucağında,tutkuyla sarılmak. Aşların en hasına Işıltısız alevlerin koynunda Ama; sımsıcak Bir kadında büyümek. Sarmaş dolaş Erkan Gümüşsoy |
Bir Nevi Kurtuluş Reçetesi
Ölmek için yaşamak değil,yaşamak için ölmek gerekir. Bu memleketin kaderi,emperyalist kuvvetlerin karşısında el pençe,durarak değişmez.Aksine,milli ve manevi değerlere sahip çıkarak,bizi bölme gayreti içinde olanlara,başı dik alnı açık açık bir tavır sergileyerek değişir. Bedene mikrop girmişse,hastalığın reçetesi gerçek tanıyı koymaktan uzak safsata laflarla bu milleti oyalayan AB ve Amerikan güçlerinde değil,vucuda intikal etmiş virüsün,hangi hal ve şekilde olduğunu bilen Türk Milletindedir. Bu reçete Yüce Türk Ulusu'nun kurtuluş reçetesidir Erkan Gümüşsoy 17 ocak 2007 Ben Oğuzum,Kürşadım,Alparslan. Ben Ergenokon sırtlarından, Kafkaslara,Trakya'ya, Manş denizinde Adriyatiğe açılan kapı. Yetmiş iki buçuk millet içinde. İnsanlığın en mükemmel kılınanıyım. Ben yalnız Allah'tan medet uman, Yalnızca ona yalvaran Türk islam ahlak ve şuuruyla yoğrulmuş. Türk islam ülkücüsü. Ben aç kalmak uğruna da olsa. Asla leş yemeyen asil bir bozkurdum Çakallar benim kürküme büründüğünden beri, Özğürlüğüm elimden alınmışçasına tutsak. Sanki; Benim olan hürriyet bana yasak Bilmez mi? Ki Çakal sürüsü it sürüsü Defteri dürülmedi mi? Tarihte benzerleri'nin Bu Avrupalılar öğrendi Dİğer köpekler de öğrenir Kurtların olduğu yerde çakalların barınamayacağını. Kıyamet kopsa da, Dünya'nın Türksüz olamayacağını Daha dün tuvaleti bilmeyenler, Hamamı bilmeyenler. Sokaklarını pislik götürüken, Şemsiyeyi parfümü yüksek ökçeli ayakkabıyı icat edenler. Ne kadar teknoloji üretseniz de bu yüzyılda. Daha bu millete çırak olamadınız. Erkan Gümüşşoy 17 ocak 2007 Ey! Türk Milleti; ''Gök delinmedikçe,yer yarılmadıkça senin ilini töreni kim bozabilir'' Bilge Kağan Erkan Gümüşsoy |
Bizim Değil Mi?
gözlerim,maziye şöylece daldı, mazide ki; günah bizim değil mi? yüreğim,geçmişe şöylece daldı. geçmişte ki; aşklar bizim değil mi? her sevgili çekip gitti, gitmek marifetmiş anladım. onlar kurtulduk bitti dese de, şurada yatanlar bizim değil mi? erkan der ki; geçmiyor zaman, zamanla yaşamak bizim değil mi? sevgisiz kalıpta secdeye varan, bir avuç merhamet bizim değil mi? Erkan Gümüşsoy |
Bizim Soframız
Bu memlekette borumuz ötmese de; Bizim türkümüz çalınır. Her ne kadar; bizimle olamasa da insanlar, Dostluklar bizim soframızda kurulur. Erkan Gümüşsoy |
Bizler Öderiz
her sabah bin ah işitir, gönül. sevdaları,bizler değil, sevilen yıkar bedelini bizler öderiz. bileği herkes; dünyanı güzel aşkta,sevgide benlerde özel eller dokunur benliklere, bedelini bizler öderiz. gözler süzer,günahın günahını dudaklar varır çirkinliğin tadına kalmaz ki; güzellikten yarına, bedelini bizler öderiz Erkan Gümüşsoy |
Bugün de Suça Düştüm
Evvel üçtün,sonra yedi, Şimdi de kırklara mı? düştün. Ben bir derde bitap düştüm. Evvel,üçtüm sonra yedi, Şimdi de bine düştüm. Yokladım çoğ'kere, Bugünde suça düştüm. 23 aralık 2006, sabaha karşı 4:00 suları Erkan Gümüşsoy |
Bugün/Milyonda Bİr
Bugün,bütün iklimlerimin gözleri ağlıyor, Bugün,bütün sevdaların yüreği kan ağlamakta Bugün,bütün hayallerimiz bizi terk edip,çırılçıplak bırakmakta. Öyle hazin bir tablo ki; tüm yaşadıklarım Bir ayağı kırık tuvale, Rengarenk boyalarla yaptığım resimler, Bugün ne hikmetse siyaha boyanmakta, Seni sen diye taşıyan kalbim. Bugün artık bana sen kadar uzakta... Bugün hissetiklerim öylesine garip ki; Tarif edilmesi bir hayli zor Bugün geleceğimiz üzerine planlar yapılıp, Kumarhanelerde,oyunlar kurulmakta. Kumar masalarında aşkımıza zarlar atılmakta. Gelme ihtimali milyonda bir olan 08 şubat 2007 AKSARAY Erkan Gümüşsoy |
Bulamadım
Bir şarkıydın bir şiirdin. Mısralarıma sığmayan. Hayatımın rengiydin. Gök kuşağından daha renkli Çocuksuydun biraz olgun. Kalbimde ki aşkım oldun. Biraz durgun,biraz dolgun. Beynimde ki; dünya oldun Denizinden akan sular, Çok tuzluydu içemedim. Aradan geçti yıllar. Kaybolmuştun bulamadım. Biraz yorgun,biraz bitkin Ağır geldin hafiflettim Solacakken senin aşkın. Can suyunu bulamadım 2002 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
Bütününe
Bütün vedaları bırakıyorum sana, Bütün vedalara elveda demek geliyor. Bütün sevdalar karanlıkta; Bütün yalnızlıklar cesaret bekler aşktan, Bütün çiçekler mevsimlik, Bütün çöller kuru ve çorak. Bütün çocuklar öksüz Bütün herkes birbirine yabancı gibi Ayrı havada Bütün kızlar sanki arı, Bir o gönülde bir bunda, Amaç üretmek mi? Mutluluğa giden yolda kahrı hüznü Yoksa çeşitli vaatlerle kandırıp Bütününe tüketmek mi? Bütün sevdalar sana benziyor. Bütününe yabancı, Bütününe yalancı Erkan Gümüşsoy |
Çal Dostum
Çal dostum gitarında son yalnızlığımı. Çal dostum çal,geçip giden günlerimizi. Ve uzayıp giden ömür çizgimde son satırlarımızı. Anlam veremediğim,anlamsız aşklarımızı meşklerimizi. Sigaramın son nefensinde,ayrılığın son fırtını çektiğim yerde, Çal sevipte bizim olmayanlarımızı Bazen nasıl da şahlanıyor bir kır at gibi, Derelerim misali çağlamakta vakit. Elimdeki son sermayemi de aşkta kumara yatırdım. Çal dostum kazanmak namına kaybettiklerimizi. Elde olmayan sebeplerle, mevzilde yaralı bıraktıklarımızı. Kalbimin en derin yerinde saklı kalan sevgililerimizi, Ve nedensiz yere uçup giden kuşlarımızı Çal dostum bizle yaşayan yaşamayanlarımızı. Sonunda vuslat var diye,yaklaşamadığımız kızlara, Adına aşk dedikleri büyülü şeyden, Dalgıçların dalamadığı kuzuların içemediği, Ama şiirlerin en güzel dörtlüğünde yer alan sulara, Açılmak için,çal dostum hiç bitmeyecek şarkılarımızı Ben çoktan aşık oldum,yeniden vuruldum. Ve kaybettiğim kendimi bu şarkılarda tekrar tekar buldum. Şimdi bizi yarım bırakanları değil, Çal dostum neşemizi,ümitlerimizi 2 aralık 2005 manavgat Erkan Gümüşsoy |
Çizgi
Bir çizgiyle birleştirdim. Kesişmeyen yanlarımızı Sonra; Bir çizgiyle böldüm. Bütün yarınlarımızı Erkan Gümüşsoy |
Daha Doğmadan
Ben daha doğmadan Koymuşlar adımı, Ben daha doğmadan, Karar vermişler ne olacağıma, Hakim demişler neye hakimsem Mimar demişler ne yapmışsam Gözden kaçırdılar,anlaşılan Daha doğarken farklı ağladığımı, Diğer çocuklar bilyeli yapıp, Top ardından koştururken Benim bir köşeye çekilip Kelimelerle oynadığımı, Hayaller kurup, Hiç görmediğim kızlara, Hislerimi ithaf ettiğimi, Gözden kaçırdılar her halde, Benim mimar değil de, Şair olduğumu Aksaray 11 kasım 2006 Erkan Gümüşsoy |
Dar Ağacı
dar ağacında sallandırdım gövdemi dar ağacında çıkardım ipliğimi pazara. dar ağacında özgürlük isredim hep dar ağacında fermanlaştırdım ölümü, dar ağacı, dar gelen dünya'nın dar parmaklıkları gibi. dar ağacında lugatımdan sildim. mahkumiyet düşüncelerimi, dar ağacında yeni bir ben yarattım. dar ağacında mutlu insan figirü Erkan Gümüşsoy |
Dayanamıyorum
on bir aydır,yüzüne hasret gözlerim. on bir ay,on bir yıl gibi geçti, uykularım yüreğim gibi bölük, sevgin bir dünya sanki; hasretin dünyadan da büyük. kaç mevsim değişti, solan güller tomurcuklandı. uyuyan toprak çoktan can buldu. kaç gece,deliksiz uyumak istedim. uyuyamadım ki, seni bekledim. hayat garip bir tuzak kurdu, yaşam seninle anlam bulur. neşem seninle kat kat artardı. ben mutluluğu sende buldum. seni arıyorum, gel! gel artık! dayanımıyorum Erkan Gümüşsoy |
Devri zaman
Dinledim dost diye nasihatını. Şimdi kulak asma devridir zaman, Yüzüme söylerken kabahatimi. Surata,maske takma devridir zaman Konuşur bir kelam sanki evliya, Herkes zındık, hepsinde dünya. İçinde cehennem sanki kerbela Pust perest kavmin devridir zaman. Okuyan cehli temsili ya okumayan. Elmastık kömür olduk tutmadı mayam. Düzenin mıhı çıkmış helaldir haram. İtin uğursuzun devridir zaman Yürüş farklı cebinde para, Ne gerek var ki; Haysiyete,şerefe ve de ara, Fekinde olur mu? fakir fukara. Beleş kazancın devridir zaman 05 ocak 2007 Erkan Gümüşsoy |
Dokunumayın Sarhoşa
Kimseye zararı yok aşkından içiyor, Tek başına meyhaneye unutmaya gidiyor, Bir güzele yanmış derdi bitmek bilmiyor, Kafası bulanık Dokunmayın sarhoşa. İnsanların umrunda mı? Kimi seviyor Yalnızlığa itilmiş acı çekiyor. Sevdiğine kendini heba ediyor Tek suçu sevmek Dokunmayın Sarhoşa, Sokaklar hem anası hem de babası, Gün geçtikçe artıyor sevdası, Kapanmak bilmiyor gönül yarası, Derdi çok büyük,Dokunmayın Sarhoşa, Evle meyhane arasındadır yolu, Aşk dedikleri birgün olur sonu, Kızmayın ona sormayın hiçbir soru, Deşmeyin yarasını Dokunmayın Sarhoşa. Düşüp kalırsa kalkamaz masadan, Terk eden vurur çekemez başın duvardan, Gün gelirde el açar özür diler mevladan, O daha ölmedi Dokunmayın Sarhoşa 26.03.2001 AKSARAY OSMAN GAZİ LİSESİ Erkan Gümüşsoy |
Dönerim Bir Gün
Unutma! Sevgili,dönerim bir gün, Sensiz,hayallerimi bölerim bir gün, Sevdaya,yolculuk ümitlerimi. Kırılmış,valize koyarım bir gün. Eline geçmeyen mektuplarımı, Yarını olmayan umutlarımı, Beklenti içinde tüm dostlarımı, Dünyamdan,söker atarım bir gün, Hasrete,yenilen duygularımı, Meşkinden,uzak anılarımı, Tenini özleyen dudaklarımı, Dudağına,kondurur gelirim bir gün Çektiğim çilenin her türlüsünü, Karanlık gecenin tüm büyüsünü, Sırtımda ki,yükün her parçasını, Bırakıp,yakar dönerim bir gün AKSARAY 19 ARALIK 2006 23:28 Erkan Gümüşsoy |
Dünyam Benim
Dostluklarda vefa gerek, Yaşamadan cefa gerek, Sevilmeden sevmek gerek, İşte budur,dünyam benim Zikir,fikir,şükürde, Yanar iman ateşi, Hayat denen yokuşta, Susamaktır dünyam benim. Tek dişli canavardır. Akif gözünde dünya, Emin adım ileri Yürümektir dünyam benim, Çoraklaşan toprakta, Yeşertmektir çiçeği, İçindeki,cevheri Çıkartmaktır dünyam benim. Kalıplaşır beyinde, Yalan,yanlış düşünce Fitne filizlerini, Kurutmaktır dünyam benim Tarihin surlarında, Türklüğün bucağında, Turanın kollarında, Yükselmektir dünyam benim 3 mayıs 2004 AKSARAY Erkan Gümüşsoy |
Düşüncem
içinden çıkılmaz bir vaziyet aldı, dağlarda kekik kokan düşüncem, her nesneyi güzel sandı, ayağı çukurda kalan düşüncem. idolojik felsefe sarsa da beynimizi, bir yolu vardır kurtuluruz düşüncem, şunculuk.bunculuk sardıysa ruhumuzu, hiçbir ilim fayda vermez düşüncem Erkan Gümüşsoy |
Eller
hiç sordun mu? kendine, neden bu kadar güzelsin, zamanın sarayında hiç solmayan çiçeksin. eller uzanıyor sana, kırılası o eller, çorbanda tuzu olmayan, hiç tanımadığın eller, bal almak istiyor eller, soldurmak, kırmak,atmak için birbirleriyle yarışıyorla sanki, o kırılası eller. eller var ya o eller, sarı,mavi,beyaz elbiseli o kadar özelsin ki; güzelleşmek istiyor elle. yanında seni koruyan eller, bir yanda kolumuzu büken eller, hiç belli mi? hangi el hangisine eller o kırılası çirkin eller Erkan Gümüşsoy |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.