![]() |
İbrahim Arslan
Ağlamak Üzerine
En güzel erkekler ağlar güzelim, Ağladımı yürekten ağlarlar hem, Olur olmaza değil,haksızlığa Yanlışlığa,kahpeliğe ağlarlar... Sen bana taş kalpli diyorsun,yalan Bende ağlarım kimse dindiremez Sen bilmezsin bunu kimsede bilmez Yoksulluğa yalnızlığa ağlarım... Öyle sulu gözlü değiliz belki, Malum ne de olsa erkeğiz,ama En son ağlarız biz en son güleriz, Düne değil yarınlara ağlarız... En güzel erkekler ağlar,güzelim Samimi ağlarlar yapmacık değil, Ağladığında sanki çocuk gibi, Kendi için,senin için ağlarlar... Dedim ya en güzel erkekler ağlar En çokta size yakışır ağlamak, En çokta size yakışır güzelim, Hıçkıra hıçkıra boşa ağlamak... |
Aklıma Gelmezdi
Beni çok seviyordu Çekip gideceği aklıma gelmezdi, Aklıma gelmezdi hiç, Bir kalemde silip,elveda,diyeceği... Ağlarsa anam ağlar diyordum, Arkamdan... Benim anamın arkasından Ağlayacağım aklıma gelmezdi... O vefasızın rüyalarıma gireceği, Bin kere katil olacağım aklıma gelmezdi, O beni bir kere öldürmedi,hayır! O beni dünyadayken Cehennem e attı... Şimdi böyle mahsun olacağım Bir başıma kalacağım aklıma gelmezdi, Annemden sonra yıkılmıştı,zaten başıma dünya Bu olsa olsa kıyametti.. Ey kalem,kaldık işte,yapayalnız... Sen bana dost,ben sana dost... Bütün sevdiklerimi karalayacağım... Acı sözler bırakacağım aklıma gelmezdi... |
Akvaryumdaki Balık Misali
Ben akvaryumda bir balığım. Ne anlarsın derdimden deryadaysan. Mecnun gibi aşığım sana Aşkımı ancak anlarsın,leylayysan. Sevgili dediğin sevginin tarifini bilmeli, Gel dediğinde gelmeli Öl dediğinde ölmeli... Gözünü kırpmadan... Duyduğum sensin bu gece,konuştuğum sen Baktığım sen...düşündüğüm sensin Sensin uykusuz kalmama sebep Bir akvaryuma sanki esir etmişsin gibiyim Duvarlar üstüme geliyor hep Gel yap halimin tarifini Kurtar beni bu ızdıraptan,istersen öldür Elini kıpırdatmadan... Bir sözün yeter,sıcak ve soğuk Aşılmazları aşmama O zaman imkansız olur,yokluğunda Kırık-dökük,hep harabeyim İstesen bu harabeden bin saray olur.. Gel ellerinle onar beni,ya da Ellerinle tarumar et,gel akşam Güneşi batmadan... Ben akvaryumda bir balığım Ne anlarsın derdimden deryadaysan Kerem gibi aşığım sana Gözümü açtığımdan beri, Sevilmeyi ve sevmeyi bilmeyen birini sevmişim.. Yazık bu aşk uğruna gençliğim bitti Gençliğim bitti.birgün bile Seni sarmadan... |
Anladım
Anladım benim dostum olmazmış, Yaşadım yılanların içinde, Meğer yılan insanı sokmazmış Bin yılan var insanın içinde... Izdırap dolu ******* bitsin, Gidecekse boşver o da gitsin, Sen zaten onun gözünde itsin, İtlik olmasın kanın içinde, Bir yaş gibi düşseydim gözünden, Kırılmasaydım böyle sözünden, Bu savaş bugünden değil dünden, Can bırakmadın canın içinde... Kime dostum demişsem düşman oldu Bak ektiğimiz tohum erken soldu, Bu yürek kaç kere taştı-doldu, Dostluk yokmu? dünyanın içinde... Sen beni yoksa İSA mı sandın, Öyle üstün bir insan mı sandın Belki yanıldın MUSA sandın, Bak kaldım bin düşmanın içinde... Anladım benim dostum olmazmış, Yaşadım yılanların içinde, Meğer yılan insanı sokmazmış, Bin yılan var insanın içinde... |
Annem'e
Herşey seni hatırlatır bana,ne çare Avutamam gönlümü,avutmak istesemde Ölsemde unutamam, ölsemde İşkencedir bana her an,gülsemde... Herşey seni hatırlatır bana,ne çare... Herşey seni anımsatıyor bana,unutmadım... Günler,aylar,sensiz yaşanan baharlar Ve hatıralar sende başlar... Ondan akar gözümden yaşlar, Herşey seni anımsatıyor bana,unutmadım... Herşey yaşandı,bugün gözümde canlandı mazi.. Bir sıcacık bakışın,yine bak yine Öyle muhtacım ki senin sevgine, Beni bir daha öpsene anne, Herşey yaşandı,bugün gözümde canlandı mazi.. Herşey seninle başladı,seninle bitti Bir soluk aldım,aldığım gün ağladım... Büyüdüm,büyüttün,ellerinle yürüttün,unutmadım senle öldüm,sen öldüğün gün,yaşamadım... Herşey seninle başladı,seninle bitti... |
Aşkına Kalp Dayanır mı?
Aşkına kalp dayanır mı? Bu yürek ne sevdalar gördü,dağ kadar Binbir sevdanın içinde yine sana geldi,, Önünde eğildi başım Gururum dize geldi Sevgine yenik düştüm.... Gördüğüm ne varsa güzel Güzel değildi artık Sensizlikten son buldu hayatım Attığın ok kalbimi deldi Bak şimdi cansız önüne düştüm... Verdiğin zehiri bile bile içtim, Yine içerim de Ben sana aşığım Sen ne dersen de Mecnun gibi milletin diline düştüm... Biliyorum ki Sensiz yaşanmaz artık Ne yaptımsa mühürlü kalbine sığamadım, Bak cesedim.ruhum sana geldİ SENDEN ne kadar uzaklaşsam hep yanına düştüm... |
Aynalar
Kendime baktım aynada,sanki ben değildim o O bana yabancı bakıyordu, ben ona Ne kadar değişmişim kısa zamanda Baktıkça anladım az kalmış sona... Gözlerimin içine bakıyordum aynada Sonra derinlere indim,ta derinlere Bir mezar kazdım,gömdüm oraya kendimi Sanki boşlukta yürüyordum,gittim böylece meçhullere... Uzaklaşmak istedim artık kendimden, Daha fazla baksam aynayı parçalayacaktım Uzaklaşmak istedim yabancıydı bana gördüğüm, Utanmasam düştüğüm duruma ağlayacaktım... Bir eli hissettim omzumda,aldı beni götürdü Son buldu böylece herşey,sıyrıldım hayallerden Dostum 'aynalarda değil,gerçek hayatta yaşa'dedi Düşündüm galiba haklıydı da,galiba haklıydı da... Beraber çay içtik,duygularımı anlattım ona Dost insana kendisinden daha yakındı demek ki, Sabahlara kadar yanımda olsa bıkarmıydım Ve aynalara bakmayacaktım artık bundan sonra... |
Ayrılığa Mektup
Ayrı kalan: Yine mi ayrıldık birbirimizden Ana-baba ve sevdiklerimizden... Ayrılan: Ayrılık yazılmış kaderimize Ne gelir elden uymak düşer bize... Ayrı kalan: Yeter çektiklerim,usandım,aman! Bu ayrılığın vuslatı ne zaman... Ayrılan: Yarın mı,yıl mı,yıllar mı bilemem.. Böyle yazmışsa yaratan,silemem... Ayrı kalan: Mahşere mi kalır buluşmamız Bir araya gelip konuşmamız... Ayrılan: Dayan biraz daha dayan ve sabret Kavuşuruz,konuşuruz biz elbet Ayrı kalan:hep öyle diyorsun,söyle ne vakit Gidiyorsun bari gülerekten git... Ayrılan: Yarım kalır bilirsin büyük aşklar, Bil,her kavuşma ayrılıkla başlar... |
Baht Yada Siyah-Beyaz
senle biz santranç tahtasında iki taş'tık sen beyaz,ben siyah taraftaydım senin bana uzaklığın kadardı,benim sana uzaklığım,sen ilerledin şehrime doğru ben savunmada kaldım hep yıkılmaz zannettiğim kale'm vardı at'larının,fil'lerinin altında ezildi piyon'larım,benim sevdiğim at'ımın birini vezir'in aldı:birini, şah'sın iki nadide fil'imi hiç sorma kale'ne toslayıp öldüler, sen ne de olsa beyaz ve şah'tın ben siyah olduğum için zaten kaybetmiştim yenileceğimi biliyordum sana benim siyah kalemle yazılmış kaderim bu sefer de ben mat olayım ama bi daha seninle oynarsam beyaz tarafta ben olayım... |
Bana Yanmak Düşüyor
Ben şiirlere seni yazarken Sen ellerin mi oluyordun? Temiz aşkımı bir sen bilmedin Gökte uçan kuşa sorsan, Halbuki haber verirdi halimden... Şimdi halimin tercümesi yok, Ben bile yabancıyım,ben den Hayatta herşeyim kırık-dökük, Korkar oldum aynalara bakmaya Ve hatta şimdi hayalimden... Git,ey siyah gözlüm Bu son şiirim adına yazdığım, Belki dimdik yine ayakta kalırım, Gidiyorum seni sevdiğim için Şimdi senin kadar sevdiğim bu şehirden... Bile bile cinayet bu, Hani yokluğunda ölürüm demiştim ya Hergün ölüyorum şimdi, Ve sen hergün ölüyorsun benimle Her an yanımda,gözlerimin içinde... Bana yanmak düşüyor...CENNETTE bile... |
Başka Bir YERDE
Ben hep bıraktığın yerde kaldım, Bazen bir karın yere düşmesi gibi, Bazen bir çocuğun kardan üşümesi gibi.. Düşe kalka büyümesi gibi Ben hayatı bir çocuk gibi masum sandım... Bilemedim hayatın yuvalar yıktığını Ve her cinayetinden yine masum çıktığını Sen ağlarken kahkahalar attığını, Gördüm işte,şimdi anladım Anladım hep yerimde saydığımı Doğduğum gün başlamış çilem... Küçükken sandığım mutluluğum yalanmış, Yalanmış havadan sudan tat aldığım... Etrafımda gördüğüm her insan Bu yalanın bir parçasıymış... Ben hep bıraktığın yerde kaldım, Eli boş,yüzümde olmayan sevinçle Gözümde yaş Sırtımda bin dünyanın yüküyle, Bu defa hayatın değil,senin kapını çaldım... Ben hep bıraktığın yerde Seni aradım... Ve gerçek mutluluğun Sana kul olmaktan geçtiğini Bu defa anladım Anladım o zaman hayatın Her türlü cilvesinin Sana vız geleceğini Anladım bekliyor beni çocukluğum Ve delikanlılığım...yeniden başlayacağım Değil mi? herşeye,başka bir yerde |
Bazen
Bazen kabus gördüğün gece olurum Bazen dilindeki en son hece,bazen Sen olurum sensizliğimde ve bazen Kahrolurum seni hatırladım diye.. Bazen üzerinde yürüğün toprak Bazen üzerine yağan yağmur,bazen Yüzüm güler sana ve bazende kızarım Kendime,seni unutamadım diye... İlkbahar olurum bazen ve bazende Kış kadar soğuk olurum,göç olurum Senden uzaklara gitmek için,neden? Yinede beraberimde sen olursun... Bazen soluğun kadar yakın olurum Bazen deli eder beni yokluğun ve Bazen de gözyaşı olursun,sen ve sen Sonu gelmeyen tozlu yollar olursun... Binkere ölürsün hayalimde bazen Bazen gülüşün canlanır her yanımda, Katil olurum... bazen ben vurulurum İşte sen tetiği çeken el olursun... Bazen yollar sana bağlanır ve bazen Gözlerin gözlerimin içine bakar Bazen veda ettiğin sahne canlanır Bazen o son sözlerin içimi yakar, İlkbahar gibi ihtiyaçsın sen bazen Bazen de gerçek olmayan bir rüyasın... Ey sevgili bıraktığın dağda kar var.. Artık buraya güneş batıdan doğar.... |
Beklerken
beklerken bilmediğim bir yalnızlık değil bu seni bekliyorum ama gelmeyeceğini de biliyorum... bilmediğin birisinin peşinden gitmemelisin hayallerini yarınlara taşı benim peşimde tüketme hayallerini benim işte en sefillerin başı gelme şimdi benim olduğum yere ve seni ben yarın oluncaya kadar ben burada beklemeliyim sitem değil gelmemen için dua etmeliyim... beklerken hayat duruyor yine de beklemek güzel olmuyor güzelim... hayatın aynası yok ki ve hayatın posta adresi yok kime şikayet edeceksin,kimi? ve sen nasıl affettireceksin kendini nasıl? ve nereden yine hayatıma gireceksin de gidiyorum bile demeden,gideceksin... bende bu pencereden bakacak yine yolunu bekleyeceğim.. kaç akşam olacak ve daha kaç sabah bir hayali değil seni beklerken... beklerken saat işliyor beklemek güzel olmuyor ama seni beklemek başka güzelim... |
Ben
Altın değildim Ama gümüşte olmadım Hasret seni bir ömür boyu Her dakika çektim İkisinin ortası Ne yalan ne gerçektim... Sen gülsen ben dikenim Senin gibi kokmasamda Senin eksik yerinim Farzet ben Yunus um Onun gibi olamasamda Yürüdüğüm yol o nun... Yalan değil Ama sen bana inanma, Gerçekte söylemiyorum, Çölde suyum Gölde susuzum Aslında ben sen im Senin gibiyim.... |
Ben Askerim
Dörtyüz otuz gündür, saat 06:00 da Muntazaman kalkan benim, Her sabah aynı elbiseleri giyen benim, Ve her sabah dişlerimi fırçalayıp Sakal traşı olan benim... Yine kahvaltıda, Biraz peynir,iki-üç zeytin Bazen çikolata,bilemedin yumurta Veya o meşhur süngeri Midesine atan benim... Sonra mıntıka yapan Hep aynı yerleri Aynı ağaçları,aynı insanları Gören benim... Bazen gerçek,bazen yalandan yere Gülümseyen benim... Spora çıkan benim' mecburen' Sonra tabi ki saat 09:00 İctima! _Bölük burayı dinle _Rahat! _Hazır ol! _Sağ baştan say. _1,2,3,4 diye sayan benim... Ben askerim... (not: saat 09:00 dan sonrasını da sonra anlatırım) |
Ben Askerim 2
Saat 09:30 ictima bitti... dağıldık görev yerlerimize, İSTİKAMCIYIM her sabah bu vakit, malayı elime alan benim, veya boya fırçasıyla direkleri boyayan benim. sonra çimleri sulayan benim, ve ağaç diken,bazen budayan kesen,gözünü budaktan esirgemeyen benim ve bir gül açtığında o gülü koklayamayan benim... sigara içmediğim halde efkardan sigara yakan benim... LEVAZIMCIYIM yüz seksen arkadaşa yemek yapan dağıtan benim... patetes soyan benim çamaşır yıkayan benim bulaşık yıkayan benim bazen yemek olan benim... ve ben askerim... saat 01:00 öğlen ictiması _toplan! _bölük burayı dinle! ! _rahat! _hazır ol! _sağ baştan say! _1,2,3,4 (not: saat 01:30 dan sonrasını da sonra anlatırım) |
Ben Askerim 3
Saat 01:30 yine görev yerlerimize dağıldık, ve akşam ictiması NİHAYET! bir akşam daha oldu bir gün daha bitmek üzere, _sağ baştan say _1,2,3,4 günde üç kere sayılan benim _ıstırahat et bu sese mübtela olan benim... yatmalı mı televizyon mu seyretmeli, ya nöbet varsa, ya birde geceyse, gecenin 02:00 sinde kalkan benim... öyle ya en iyisi yatmalı hayal kurmalı bazen elime kalemi alıp hatıra yazan benim yatarakta sabah olmuyor ki herşeyden önce uyunmuyor ki öyle hemen gözünü yumduğunda lafı uzatmayayım kısaca ben askerim... (not) :02.00_04:00 nöbetim varmış cephanelikte,garajda nöbet tutan benim... |
Ben Delinin Biriyim
Ben delinin biriyim Seni sevdiğim için Yine delilik yapıp Terkedip gitmeliyim.. Zira esirin oldum Gölgen oldum ben senin, Doğru yoldan da sapıp, Şeytana uydum senin için. Delilik seni sevmek Senden de vazgeçmek Kalbini kabe yapıp Bir sana secde etmek.... Akıllılık terketmek Seni terkedemedim. O yüzden ben deliyim Seni sevdiğim için... |
Ben Hep Seni...
Ben hep seni Kalbimde saklamıştım Birbaşıma kaldığım günden beri Senden başkasına Yasaklamıştım Kalbime ve gönlüme Girmesini... |
Ben Neden?
Ben neden sevdim, Bu kadar çok seni... Neden unutamadım... Hayalin gözlerimin önünden neden gitmez, Bu hasretlik niye bitmez... Sende niye gelmezsin gittiğin yerden... Ölmek mi zor,sensiz olmak mı? Anlayamadım, Kavuşmak istedim sana kavuşamadım. Hem yokluğuna alışamadım da... |
Beni Çok Az Tanıyorsun
Bu ilk kışım değil benim,sevdiğim Hayat seni de ben gibi kandırmış Sonu var diyorsan yanılıyorsun... Belli ki beni cok az tanıyorsun Kağıttan gemiler yaptım kendime, Ve hep açıldım hayal denizine, Doğru.Doğru söylüyorum sizlere, Sen beni boğulmaz mı sanıyorsun... Belli ki beni çok az tanıyorsun... Geriye dönmedim,hiç bir yolumdan Asla tutan da olmadı kolumdan Kuleler yaptım hep kendime kumdan Sonra atladım birçok uçurumdan... Atladım, yalansa hayata sorsun, Belli ki beni çok az tanıyorsun... Ben sadece uçurtmalara baktım Kahrımdan bazen Roma'yıda yaktım Milet baştı,Ben o başa ayaktım... Gelmeyen kalmadı garip başıma, Olsun ben yinede ayakta kaldım... Vurduğun tokattan utanıyorsun Belli ki beni çok az tanıyorsun... Bu ilk kışım değil,sevdigim Bu ilk tokat değil halktan yediğim Başımın üzerınde yeri vardır... Her sillenin,yalnız Hak'tan bildigim Ve olmamıştır benim O'ndan başka... O'ndan başkasına boyun,eğdiğim... Benden şimdi sen,uzaklaşıyorsun Belli ki beni çok az tanıyorsun... |
Beyazlığına Aldanma KARIN
Söyle bana ey asırlık çınar, Yerin altındakiler mi fazla, Yoksa yerin üstündekiler mi? Bu dünya yetinmez mi hiç azla... Ey aktığını bilmeyen pınar, Kaç susuz kandı susuzluğuna İçenler mi çok,içmeyenler mi? Kaçımız doyabildik suyuna... Bilirmisin niye bembeyaz kar, Neyin örtüyor kirliliğini, Örttüğü mü çok örtmediği mi? Kim örter hepimizin kirini... Söyle bana ey asırlık çınar, Bu dünya yetinmez mi hiç azla Ey aktığını bilmeyen pınar, Kaçımız doyabidik suyuna, Bilirmisin niye bembeyaz kar, Hep siyaha nispet yapar gibi... Ve birgün gelir kesilir çınar, Su vermez olur bakarsın pınar, Beyazlığına aldanma karın, O bu memleketin üstüne hep, Simsiyah yağar,simsiyah yağar... |
Bir ADIM
bir adım umut, bir adım yalnızlık, bir adım hasret, bir adım nefret'e doğru yolculuk bilinmeyen yere... yıl-yıl,ay-ay,saat-saat dakika-dakika,saniye-saniye yaşayıncaya kadar yaşayacağın kadar... bir adım sevgi, bir adım mutluluk, bir adım barış bir adım savaş'a doğru bir adım...adem'den beri bir adım...güneş batıdan doğuncaya kadar,bir adım ve hep bir adım var sona doğru... bir adım cennet, bir adım cehennem, bir adımda sır'at-ı geçmek var bir adımda ebedi saadet, ve bir adımda, bir adım,ki doğduğum gün başladı bir adım ki öldüğümde de bitmeyecek... |
Bir Bakışın Yetti
Bir bakışın yetti,beni benden almaya... sana gelmek istedim,gelemedim uçmayı bilmeyen bir kuştum ben tek dileğim vardı bu dünyadan, ellerinin içinde bir yaşam, bugün ellerinden sonsuzluğa uçtum ben kanadım olmadan... sen yabana attın sevgimi, küçük sevdalar sana göre değildi gittik bir meçhule,küçük sevdamla ben... sana olan küçük sevdamda bitti... bir bakışın yetti beni benden almaya bir bakışın yetti canımı almaya, sen benim varlık sebebimdin, ve Azrail'imdin sen benim ben seni buldum,sen beni bulmadan bugün sana canımı sundum... bu can zaten hep senindi... sen ya bana zulmettin bugün, ya sevgimi küçümsedin küçük sevdalar sana göre değildi ben küçük olduğumu çoktan kabul ettim ve sana olan küçük sevdamda bitti... bir kışın yetti senden uzaklara göç etmeme, bir bakışın yetti, yüreğimi sen de bırakmaya beni benden almaya... |
Bir Ben Kaldım..
Bu yola girmek istersen ne engeller var... Ve her engeli dize getiren 'gel'ler var, Hem öpülesi, hem kesilesi eller var... Eller içinde el,elden el bir ben kaldım... Ey nefsim bunca zaman açıldın- saçıldın, Farzet bir camisin ibadete açıldın.. İbadetten sen niye bu kadar kaçındın.. Huzur isteyipte huzur bulmayan kim var? Huzura gelmeyen bir sen,birde ben kaldım... Bu meydandır burada serden geçmesi var, Dünyayı isterken dünyadan geçmesi var, Daha yaşıyorken ölmeyi seçmesi var, Öğüt vermek değil almak isteyen kim var, Görmek isteyipte,gören kör bir ben kaldım.. Asılı değil,gölgeyi isteyen gelsin, Vasılı değil,Aslı'yı isteyen gelsin, Aslı diyerek aslını kaybeden gelsin.. Öteyi isteyen,ötenin ötesi var... Hergün gidip,birgün görmeyen bir ben kaldım... Boyunlar eğenler,bugün eğilmeye gel. Beş vakit secdeye giden,eğlenmeye gel, Cennet-Cehennem yok zanneden,tatmaya gel... Her kararın merkezi,asıl hakimler var Şahitlik etmeye elim-ayağım kaldı, Mahşer yerinde,herkes orda bir ben kaldım.... |
Bir Bilebilsem
Sefer mi var Bu sefer nereye? Adım adım Gidiyorum ölmeye... Arkamdan benden başka Gelen mi var... Biraz mola vermek yok Bir ağacın altında Biraz uyumaktan başka Ve bir dileğim... Koparan ne beni vatanımdan Bu dünya denen yerin ALTIDA TOPRAK,ÜSTÜDE Üstümde bir gömlekle Bazen bir kefenle,gidiyorum Sefer mi vat Bu sefer nereye? Bir bilebilsem... |
Bir Dram Ki
Bir ah çeksem sesimi duyarmısınız, Ben Irak'ta katledilmiş çocuğum... Ey insan haklarından bahsedenler... Artık bu feryat figanımı duyun... Göremedim anamı,memleketi Daha açmadan gözlerimi yumdum... Filistin'de doğmak vahşet demekti... Suyun rengi kırmızı oldu,suyun! Haç işareti koydular karnıma Buruk bir sevinçle Cennet'e uçtum Çabuk kavuştum anne ve babama, Ey insanlar siz rahatça uyuyun... |
Bir Hakikat Hep Vardı
Ancak,yarısındaydım anladığımda Hayatın Başka gözlerle penceresinden baktığımda Yalan olduğunu... Artık büyümüştüm Kabus görüyordum yattığımda... Dostane elimi uzattığımda, Uzağında oluyordum dostlukların, Yaklaştıkça,pes etmeden Adımlarımı hep yılmadan attığımda Alçaldıkça alçalıyordum Ben ölüyordum,ben yaşattığımda... Pişmanlık duyuyordum sustuğumda İllaki konuştuğumda İnkılap mı olmalıydı? Ancak,yarındaydım anladığımda Dünü, Ve bugünü yaşamadığımı Ama hiç yaşamadığımı anlamıştım ya Bir hakikat hep vardı Bütün hakikatleri yalanladığımda... |
Bir Sonraki Limana
Limanına sığındım Ne limanı bu,bilmeden... Gelip geçen bir yolcu değilim, Hep hayallerimin peşinden gittim ben, En son hiç kuş uçmayan tepesinden, Gemi uğramayan,denizi olmayan Yolumun sonuna vardım.. Hayatın bu limanına sığındım... Bir tarafım harabeye dönmüş, Öyle ki sanki Sodom-Gomore Bir tarafımda yine hayat var Bir tarafımda nefes almayanlar Bir tarafımda milyon insan var... Milyon kere yemin,neredeyim Hangi limanı bu hayatın bilmiyorum Bildiğim tek şey, Gelmek istediğim yerde değilim... Bir tarafımda umut tacirleri Bir tarafımda mübarekinsanlar Sudan yeni çıkmış balık gibiyim... Bildiğim birşey varsa, Bu dünya benim dünya değil... Bu benim hayallerimdeki liman mı? Gemi uğramayan,denizi olmayan Bilmeden hayatın hangi limanına sığındım.. Nerede ve nasıl bir sonraki liman... |
Birdi
Birdi, Binbir oldu zahmetsizce, Sonra milyar oldu Milyonları ezerek Kısa zaman da trilyonlara ulaştı, Ve hayatının sonuna doğru Bir küçük sıfırla çarpıldı Gözlerini yumduğunda yine birdi Ahirete bir başına gelmişti |
Bu Hayat Benim Cezam
Bu hayat senin değil,benim cezam Senin için gökyüzünde yıldızlar Ay,sabah doğan Güneş,senin için, Benim payıma düşen bir tek ezan... Benim hayatı üç kuruşa satan, Ve alıcı bulamayan kalpazan, Güzel sözler,şiirler senin için Benim hep kalemiyle acı yazan... En son umutlarımı da çaldılar, Seni değil beni aldatan hayat, Bir uçurtmaya beni kandırdılar, Bir ben kaldım şimdi beni satmayan... Benim dize kadar çamura batan, Kirli beyaz gömleğimde kravat, Sabah arayan benim senin için, Güneş arayan benim hiç batmayan... Bu hayat senin değil benim cezam, Yağmurlu bir gün kalkıyor cenazem, Arkamdan bir tek gözyaşı ağlıyor, Nihayet seninde son buldu cezan, Yere düşen katreler öyle diyor... |
Cafer A
Sana bin deseler Bir anlıyormuşsun Cafer a Bir yol var kabre Elinde şişeyle gidiyormuşsun Cafer a... Söylediklerinde güya Dertten kederden içiyormuşsun Cafer a Astığın-astık,kestiğin-kestik, Ve biçtiğini-biçiyormuşsun Cafer a Yine *******i çocuklarına Zehir ediyormuşsun Cafer a Aynıymış söylediklerin Yine aynı şeyleri diyormuşsun Cafer a... Deli Dumrul gibi sende Azrail e meydan okuyormuşsun Cafer a Öldükten sonrası içinde Münker-Nekir e soru hazırlıyormuşsun Cafer a... Ne iş belin bükülmüş Saçların dökülmüş Cafer a Hala niye bu ısrarın,niye bu kan kusmalar Bak bütün uzuvların ölmüş Cafer a... Felek bu Adamı elekten geçirir Cafer a Dilerim birgün de içkini Mutluluktan içirir Cafer a... Hiçbirşey için geç değil Yolun yarısı daha Cafer a Gel kendini cehennem e atma Üç kuruşa aileni yıkma Cafer a... Neyine güveniyorsun da Allah a geliyorsun karşı Niye baktığın yerde hala kan görüyorsun Biraz da gülver, gülüver insanlara Cafer a... |
Cefa-Sefa
Biri ağlar,biri güler bu dünyada Gülen niye güldüğünü bilmez Ağlayan neye ağladığını, Bu böyledir hiç değişmez Biri cefa çeker,biri sefa sürer Bu dünyada... |
Cehennem Yeri
Cehennem yeri Gönlüm bir cehennem yeri Girme gönlüme kavrulursun Yanarsın benim gibi.. Gece çöktüğünde, Yalnızlıktan ağlarsın benim gibi... Bu nasıl ateş ki hiç sönmez Yakar yüreğimi,yüreğini Hiçbir yangını küçümseme... Beni bu yangınla birbaşıma Bırakmalısın... Koş,benden uzaklara koş,haydi! Asiyim ben Yanmayı hakettim böyle Yenilmeyi,yalnızlığı hakettim Bin güneş doğuyor bedenimde şimdi Bin cehennem var bende,cehennem gibi.. Yanmışım Bunca zaman yanılmışım İnsan yaratılmışım Belli ki insan kalamamışım... Asiyim ben Kendimi arayan biriyim ben Cehennem gibi yanmayı da bilirim,ben Cehennemi yakmayı da... Beni bu yangınla bir başıma bırak Ancak bu yangınla sönerim ben... |
Çaresizlik Marşı
Bir yudum suda boğdular beni Ekmek için girdiğim her kapıdan Koğdular beni! Of gençliğim eyvah... Okuyacağım dedim,önüme koydular test-i Annem-babam,bu adam olmaz,deyip Artık ümidi kesti Of gençliğim eyvah Bir bir suya düştü,bu yaşımda ümitler Para veren hiç yok,sadece öğütler... Of gençliğim eyvah... Bu dünya içinde sanki herkes bana karşı, Ben bile olmuşum kendime yabancı, Of gençliğim eyvah... |
Dalgalar
Yine aynı yerde ve aynı kederdeyim Oturduğum yer aynı soluduğum hava aynı Bir ben başkayım... Birilerini bekleyen gözlerim yorgun Ve bende yorgunum,yorgun artık yorgunum. Bir uğultudur dolar ansızın içime Bilmeden düşmüşüm imkansızın peşine Gelen varsa dalgalardır yanıbaşıma Güneş doğar sabah olur ve yine aynı yerde Biter umudum diner dalgaların seside Deniz kuşlara sorar beni bu kim? diye Ve kuşlar denize sorar aynı suali Bense aynı yerde ve aynı kederdeyim Gelecek olanı beklemekteyim,gelir diye Gelmeyeceğini bile bile... Artık gitmelisin gölgeni de alarak Hayallerin gerçekleşmeyecek bilmelisin Yapraklar gibi dökülmelisin ağaçtan Yapraklar gibi,mevsim sonbahar Bırak yalnız başına kalsın,senin gibi dalgalar... |
Dalgalar 2
Önce sert bir rüzgar çarpar yüzüme, Sonra dalgalar yine aynı şarkıyı söyler, Gözüm uzaklara ta uzaklara takılır, Bir el omuzuma dokunup-üzülme O da birgün gittiği gibi geriye döner Martılardan müjdeli bir haber beklerim Sanki uzaktaki gemiden bir el sallanır Sonra yanıma o gelip, -İşte geldim der.işte gittiğim yerden geldim Bir bakarım ki yanım da sadece hayali kalır Güneş batmaya hazırlanır Yarın sabah doğmak için, Bense aynı yerde kalırım,niye? Bir adam..ne aranır ne hatırlanır Öyleki mazeret arar ölmek için... Bugün dünden farklıdır Huzursuzca uçar gökyüzünde martılar O adam...sessiz- cansız yatar şimdi En yakın dostunu bırakmıştır kumsala dalgalar |
Dalgalar 3
Bir meçhul uğultu gelir kulağıma, İçim hep bir ürpermeyle dolar, Bir soluk daha katılır soluğuma, Sevincim bende dirilir bende donar... Hep tenha yerleri seçerim ben, Her tarafımda rüzgarlar eser, Yok hiçbir yanımda, Riyadan ve yalanlardan eser... Kah daralır gönlüm, Kah kalbim daha hızlı atar, Bazen sona erer ömrüm, Bazen cesedimi alıp götürür dalgalar... Dalgaları aşıp gelirim birgün, Cesaretimin bittiği, Umudumun söndüğü gün gelirim... Artık bitse sana olan hasretim, Çıkıp geliversen kabuslarımın arasından, Yahut denizi aş desen ben gelsem, Cesedimi olsa getirse sana, dalgalar... |
Dalgalar 4
Dalgalar, Var, sen yoksun Ereğli sahillerinde Rüzgar kulaklarımın dibinde esiyor, Bekliyorum,ne olur gel,seni gönlümün sahilinde, Utandır beni,bir tarafım bekleme gelmez diyor, Ve kalp yok diyor sevgilinde... Bende sensizliğe doğru çeker giderim, Bir zaman elini tuttuğum,şimdi unuttuğun yere, Gel,umutsuzum,ama yine seni beklerim, Gel,güneşin batımını seyredelim yine, Gelirsen eğer işte o an,sevgine sevgi derim... Herşey anlamsız,anlamıyorsun sensiz bana, Terkedip gittin,beni niye? zamansız Anlamıyormusun muhtacım sana, Anlamıyormusun seviyorum seni be vicdansız, Gel,gel inan tak etti cana.... Sevgi var,sen yoksun Ereğli sahillerinde, Ve her yanımda hayalin var, kahretsin Sen yoksan ne işim var sevgi ilinde... Rüzgar essin ve ismini kaybetsin, Buradan da gönlümde,dalgalar... |
Darağacı
Hayatı darmadağan eden ağaç,darağacı Tek meyva armağan eden tek ağaç... Darağacı Ne güneşi var,ne suyu,ne dalı,ne yaprağı... Her zaman bahtiyar,her zaman melek Darağacı.. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:44 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.