![]() |
Melike Yurtsever
Adında Gizli Veda
Adında gizli veda, Dersin bir gün elveda! Biliyorum, Bir gün bozulacak bu sihir, Ardına bile bakmadan terkedeceksin bizi! Oysa benim sana dair hayallerim var, İspatlayacaktım herkese, Aşkın ömrü bin yıldır diye! Yüzlerindeki şapşal bakışlara beraber gülecektik, İlham olacaktık nice şaire! Ama sen, Gözlerindeki beni de alıp gideceksin, Vakti gelince! Dedim ya, Adında gizli veda! .. |
Anne Olunca
Dalgın bir bakış düşer gözlerinden, Bu günüme! Güçlüdür ellerin; annelik bu. Sarar sevgin her yanı, Büyür yüreğin, Ve bir gülüş belirir, Bebeğinin, O masum dudaklarından, Sana doğru… Dünya dersin,yalan değil! |
Ansızın bir melodi duyarsın
Ansızın bir melodi duyarsın, Seni alır götürür… Nereye bilemezsin. Artık eski bir yarayı mı kanatır? Yoksa bir yenisini mi açar? Bir melodi, Neleri gizleyebilmiş dersin, Şaşırırsın. |
Aşk Belirtileri
Aşk belirtileri var ellerimde, Durduk yere bir titreme sarıyor, Hedefini şaşırıyor gözlerim, Buluşuyor gözlerinle ansızın! Aşk belirtileri var kalbimde, Yerini şaşırıyor çoğu kez! Boğazımda düğüm gibi kalıyor, Sesim çıkmıyor... Nasıl bir bela bu? Buz tutuyor ellerim sen gidince, Gözlerim bakmıyor, Kalbimi hiç sorma bile! |
Aşk Esirliktir Ey Sevgili!
Yüreğini yıka beni öyle sev, Kalmasın hiçbir aşkın tortusu damarlarında! Ne de ellerinde başka kadınların eli. Gözlerini yıka bana öyle bak, İstemem hiç kimsenin hayalini ne de gölgesini! Düşlerini yıka beni öyle sev, Olmasın rüyanda başka birisi! Aşk esirliktir ey sevgili! Senden başkasını sevemez bu yürek, Ne de gezer gözlerimde başkasının hayali... Rüyalarımda bile sadık kalırım sana, Ellerim tanımaz başka tenleri... |
Aşk? O da ne?
konuşmama yemini etmiş, aşk bir gün, bir köşeye saklanmış, bir kere de olsa, huzur dolsa gün demiş… o gün hiçbir kalp delice atmamış, hayal kurmamış hiç kimse, dünya buz kesmiş, dedim ya aşk küsmüş… bir çığlık duyulmuş sonra, küçük bir kız aşk demiş, ilk kelimesi! herkes şaşırmış, aşk? o da ne? küçük kız haykırmış, elma dersem çık, armut dersem çıkma. aşk gülümsemiş saklandığı köşeden, ılık bir meltem esmiş, ama bu kez de, küçük kız büyümüş, hayata küsmüş, ve unutmuş elma demeyi, deli gibi sevmeyi… |
Aşkın Güz Yaprağı
aşkın güz yaprağı, bakışların zakkum, zehirim benim! nerdesin benim yeşilim? gel, beni bu uğultunun koynundan al, delirmek üzereyim! sesimi duy ne olursun! ben şimdi bir gelgitim... mısralara gizledim ismini, ne olacak benim bu belirsizliğim? sen de ben misin? söyle samimi misin? bir görünüp bir kaybolmaktasın, hangi âlemde gezinmektesin? gel, bak yüreğime, sana neler getirdim, inan ki onlar gibi sahte değilim! kendimdeyim hâlâ, hiçbir yere gitmedim! .. |
Ayrılık
Ne bir hayal süsler düşüncemi, Ne de bir yaprak, hayalimi… Oysa, hayalsiz yaşanmaz! Yapraksız, düşüncesiz, Yaşanamayacağı gibi… Ağlamaklı bir hüzün siner, Yüreğime, Gülüşümü kaçırır, Söner gözlerimdeki ışık Kapımda bir ses: tık tık! Gözlerin hep aralık, Sen hayali bir varlık, Ben bir hayalperest… Hep sana, Yine senin hayaline sadık, Ah yine geldi ziyarete, Amansız ayrılık! Hayalin de gitti artık, Geriye kalan tek şey, Bir sefil karanlık, Dolaşır kapımda: çık çık! |
Ayrılık Bulaşıcıdır
ayrılık bulaşıcıdır, bir gece vakti, adımlarının yalnızlığı yayılır, tüm dünyaya! ucundan tutunmaya çalışırsın hayata, ama hepsi boş bir çaba... aşkların en acı icadıdır ayrılık! çınlar adımlarının yalnızlığı, sürer gider... durduramazsın da! iş yok güç yok, ayrılık, bir tek o! şu vakitte, sarhoş kaldırımların koynunda... |
Az sonra öleceğim
Az sonra öleceğim! Değil mi ki birazdan, Sırtını dönüp gideceksin, Başım öne düştü bile! Az sonra öleceğim! Yokluğun ölümün öbür adı... Değil mi ki bıraktın ellerimi, Nasıl buz tutmasın yüreğim! İşte görmüyorum, Karşımda yoksun ki nasıl göreyim? Az sonra Azrail canımı alacak, Bedenim buza kesecek, Göz pınarlarımda son bir damla da, Donup kalacak! Git, gitsene hadi! Ne bekliyorsun hâlâ, Buza kesmemi mi, Ey sevgili? |
Baharları Hep Sevdim
baharları hep sevdim, ama yazları asla! baharları mis kokar, yazları ter bu şehrin! ve yaz, ayrılık demek, ayırırlar beni anılarımdan, ve her bahar âşık olduklarımdan… ve ben bir yaz yağmuru beklerim, benimle ağlayacak, yaralarımı saracak… |
Bak yine bahar geldi
Bak yine bahar geldi! Uçurtmalar da gökleri mesken etmiş, Bir tazelik var her solukta. Kır çiçekleri daha başka açmış, Bu sene ne var? Neden bu kadar güzelsin bahar? |
Bana göre değil bu sevda
Bana göre değil bu sevda, İsmi her an dudaklarımda! O yâr bu yürekten habersiz! ... Benim olamaz bu ağlayan gözler, Özlemi dolunca boş odama... Hayır! İtirazım var! Aşk beni böyle esir alamaz, Bu körpe ruhumu böyle hırpalayamaz, Gülüşlerimi özledim, Kaygısız günlerim nerede? Hesabını kim verecek, Hiç öpülmemiş dudaklarımın? Bu gizli aşkın yükünü, Kim alacak omuzlarımdan? O yâr sevdalanınca, bir başkasına, Kim yaşama ümidi verecek ki bana! ? |
Bazen durduk yere ağlarsın
Bazen durduk yere ağlarsın, Gözyaşların şimdi bir volkan… Hiç beklenmeyen bir anda patlar, Her damla yüreğini yakar. Sonra, anlarsın Anlarsın ki, unutmamışsın… Hâlâ Onu özlemektesin Hastalıklı bir aşk, Deli bir özlem bu! |
Beklemek
beklemek çıldırtıyor bazen! neden beklediğini, neyi beklediğini bilmemek! uzayan saatler boyu, endişe ile beklemek! ... gün batımına kadar hiç kıpırdamadan, hiç nefes almadan, kalp ağrıları ile beklemek... parmaklıklar arkasında, kaderine boyun eğmek, yıldızları görmeden bir ömrü tüketmek, kendi zindanına kendini hapsetmek! beklemek yıllar boyu beklemek, kaderine yenilmek ve isyan etmek... beklemek sevgilim seni, özlemek sesini, delirtiyor beni |
Bela bir şey bu aşk
Bela bir şey bu aşk! Ne filmlere benziyor, Ne de romanlara… Bir an oluyor, Bir hayal sarıyor, Ve sen oluyor, Dokunduğum her şey… Bir şarkı dinlesem, Alır belki sızılarımı? Şöyle ayrılık üzerine, Aşkın yalan olduğu üzerine. Belki o zaman avunur, Zavallı kalbim… Gözlerin, sözlerin terketse de beni, Her an bir sızıyla yaşamak! Her sıkıntıya katlanırım ama, Öyle bir bela ki, bu aşk! |
Ben En Çok Sen Olmak İsterdim
Ben en çok sen olmak isterdim, Senin gibi aydınlık ve temiz yüzlü! Yollarım hep sana çıksın isterdim, Sana varmak, ışığa varmak demektir! Sözcüklerin olmak isterdim, Hep benden bahsetsin sözlerin! Ben en çok gülüşün olmak isterdim, Bir çocuğun şirinliklerine gülümseyen yüzün! Ellerin olmak isterdim bir de, Gözyaşlarını silmek için! Ben en çok rüyan olmak isterdim, Kalbini huzurla doldurmak için! |
Ben Leyla'yım Sen Mecnun Değilsin
Ne büyük bir yıkım bu! Gözümde büyüttüğüm o sen değilsin, Ne büyük bir yıkım bu Allah’ım! Kendimden sakındığım o sen değilsin. Nasıl avutayım söyle kalbimi? Ben Leyla’yım sen Mecnun değilsin, Nasıl hayallere dalmışım böyle? Kendime kızsam da çarem değilsin. Çekip gidersem bu diyardan, Gözyaşımdan akan değilsin. Sana bakmaya doyamazken ben, Tek gülüşe lâyık değilsin! Sakın darılma bu sözlerime, O sevdiğim yazık ki sen değilsin! Ben sen değilim, Sen de ben değilsin! |
Ben şimdi bir şiir yaratmalıyım
Ben şimdi bir şiir yaratmalıyım! Bunca pisliğin arasında, Işıldamalı bir mısra! Ben şimdi bir şey söylemeliyim! Bu kara bulutlar arasında, Maviye çalmalı sema! Yeni bir aşk yaratmalıyım, Virgülle üç nokta arasında! Her bir harf kendini bilmeli, Boş boş bakmamalı hiçbir mısra! Ama inan ki, bu çok zor! En başta anlaşılmamak var, Saldıracak herkes bu saflığına! Nasıl oldu da sen böyle kaldın! Binbir kıskacın koynunda, Yine de bir şiir yaratmalıyım, İnadına inadına! ... |
Bil İstedim
ve saçların yağmur kokuyordu, ben anladım bakışlarından… ve gözlerin taze bir yaprak, yeşilin en tatlısı bakışların! ve ben yokum sen varken, sen yokkense ben… ve ellerim, dudaklarım her yerim, hep birlikte, seni özlemekteyiz, bil istedim! |
Bilmek istemem
Bilmek istemem, Nerde, Ne hâldesin. Kimleri sevdin, Sevmedin. Yüreğin nerede, banane! Derman olamazsın, Bundan sonra, Sensizliğe! Niye deme! |
Bilmiyor Ki
Bilmiyor ki, Her bir sözü hançer! Her gülüşte bin mânâ… Rahat bırakmıyor, Rüyalarında bile onu! Bu deli bu başa bela sevda… Bilmez ki adını! Nerede şimdi kimbilir? Bir an olsa beyninden çıksa, Elem dolu gözleri hem nemli, Geceleyin bazen dua ediyor, Pek bir şey ummuyor Ama, O mutlu olsun diyor yeter… |
Binlerce Kez Yürüdüm Aynı Sokağı
Binlerce kez yürüdüm aynı sokağı, Kaldırımların her zerresini ezberledim, Çocukların oynarken saklandıkları her kovuktan haberdarım. Bilmezsin! Bir izin bir hissin peşinde, bu avare gönlüm! Taşların arasında bir avuntu arıyor, Deliler gibi inatçı hem! Durduramıyorum... neden? Nedir benim bu çilem? Adın yasak dudaklarıma, Sesin uzak, Ellerin yabancı... Bir umutla, yine de, Sabahın ilk ışıklarını bekliyorum, Belki karşılarız diye! |
Bir adam tanırdım bir zamanlar
Bir adam tanırdım bir zamanlar, Gerekmedikçe konuşmazdı, İçi hüzünle dolunca hep, Mehtaba karşı şarkı çalardı... Ne zaman gözleri aklına düşse, Kanuna sarılır, ağlardı... Soğuk ******* boyu teselliyi, Gamlı notalarda arardı... Şimdi hiç bilmem, nerde ne hâlde! Kadere soramam o âşık nerde, Hâlâ kederli mi alın çizgisi, Bekliyor mudur hâlâ sevdiğini? Bir adam tanırdım bir zamanlar, Aşkını içinde saklardı... Diyorlar ki, çaldığı son şarkının, Makamı hüzzamdı... |
Bir bakış var
Bir bakış var, Gözlerimin önünde, Karanlıkla şekillenen, Sessiz *******de… Bakışın! Bir damla yaş var, Göz pınarlarında, Dökülmek üzere, Deliliğe? Derinliğe? Hep beni çağıran, Bakışın… Bakışım… |
Bir Ben Beceremedim Sevdiğimi Söylemeyi
Bir ben beceremedim sevdiğimi söylemeyi, Şöyle ulu orta, herkesin arasında! Haykır diyordu şarkılar, dinlemedim, Utanma diyordu filmler, ikna olmadım. Bir benim boğazımda, yumru gibi kaldı adın, Aklımdan her geçtiğinde büyüdü hem de! Yine de bir ben diyemedim, Seviyorum diye. Neden? Anlamanı bekledim... bekledim... bekledim... Sabırlı bir çınar gibi kök saldı içimde sevdan! Ve şimdi şaşıyorum gövdemdeki ıssızlığa, Gözlerimdeki donukluğa, yokluğuna, yokluğuma... |
Bir çiçeğe bak
Bir çiçeğe bak, Anlarsın… Neden doğar güneş, Her sabah, Nasıl ümit besler toprak… Ama, bir günahın peşindeki eller Niçin koparır onu dalından, Anlamazsın. Oysa çiçek, Esen meltemde salınmak ister, Sinesini çoktan açmış herkese Ama değil bencil ellere! Kökünden ayrılmak ister mi, Bir insan? Yani hayattan… Söylesene bana, Hangisi yalan; Çiçek mi? Toprak mı? Güneş mi? Yoksa, ey sevgili, Sen mi! |
Bir Fırça Verin Bana
bir fırça verin bana! onun resmini yapacağım. gözleri için koyu yeşil, saçları için kömür karasını verin! ama, durun! ben çizemem ki onu… elimin ucundaki fırça, her değdiğinde saçlarına yüreğim titrer hani olur da, gözleri belirirse tuvalde bakamam ki resme! ama, hemen çizmeliyim! unutuyorum çünkü öyle her gün görmek yok ki! hele şimdi, hele şimdi, o, terketmişken beni |
Bir Gece Vakti İstanbul'u Özlersin
Bir gece vakti İstanbul’u özlersin, Ne denli vefasız olsa da! Kart bakışlarını kaldıramazsın, Başka şehirler seni sıkar. İstanbul dersin de kilitlenir dudağın, Işıltılı akşamları canlanır ansızın, Martı olup uçmak istersin, Ama ne yapsan da faydasız! Değil mi ki terkedip geldin, Güzeller güzelini, Girdin bu kart şehrin koyununa, Unuttun İstanbul’u Ve rahat uyandın sabahında... Anmak çaresiz artık! Çılgın sevdalara dalmak ta! |
Bir gül vermiştin bana
bir gül vermiştin bana, yıllar önce, sarı yaprakları daha da sarardı, ama atmadım. çok sevdiğin o romana gizledim, yapraklarını, her birini hem de, hiçbirine kıyamadım. şimdi ben o romandaki, o güzel kız yerine geçsem, delice âşık olsak, heyecan duysak her saniyede! ama bu olamaz ki! unutmuşum bak, sarı güldür ayrılmak |
Bir Kuşun Kanadına Tutundum
Bir kuşun kanadına tutundum, Bir buluta bıraktı beni, Sonra yağmur oldum, Çorak topraklara yağdım, Toprağın içinden süzüldüm, Bir gün, bir çiçeğin, tohumuna ulaştım, Bir kış günü kardelen oldum, Açtım. Her yanım beyaz! Şaşırdım önce, Sonra alıştım… |
Bir Şiir İçtim Bu Sabah!
Bir şiir içtim bu sabah, Bütün yorgunluğumu aldı. Sebebini anlattı, Gözyaşlarımın, Baş ağrılarımın. Ödünç aldı sonra, İzlerini anılarımın. Ne başım ağırıyor şimdi, Ne de göz yaşım üzüyor beni. Bir mısra takıldı aklıma, “Neylersin yalan dünya! ” |
Bir Umutsuz Sevda Benimkisi!
Bir umutsuz sevda benimkisi! Saniyeler var beni mutlu eden, Koca seneler var beni bedbaht eden, Belirsiz bir gölgesin sen şimdi, Bir an için önümde buluyorum, Sonra birden kaybediyorum, Gölgenle bile olsa dertleşemiyorum... Bir umutsuz bekleyiş, Sonu olmayan bir arama bu! Kahrediyor beni bu hayat, Ne eylesin bu deli gönlüm, heyhat! Umutsuz bir sevda bu benimkisi, Ve hiç ümit de yok! Sen giderken ağlamaktan başka, Başka bir çarem de yok! Sen yoksan hayat da yok! |
Birşeyler Eksik Gözlerinde
Bir şeyler eksik gözlerinde, Eskisi gibi ışıldamıyor bakışların, Bulanık donuk bir ifade sinmiş, neden? Bu sözler de senin değil! Kimden, nerden miras bu hâlin? Bir tesadüf neler çıkardı karşıma… Yıllar hiç geçmemiş diyemedim… Sıcak bir anıydı oysa yüzün, Zaman zaman hatırlar içim ısınırdı, Ya şimdi? |
Bu beni son görüşün
Bu beni son görüşün! Karanlık basınca bir suçlu gibi, Kaçacağım bu şehirden! Bir yanımda mavi, Bir yanımda yeşil, Yol alacağım sahiller boyu... Yanağımı dayayınca cama, Sen olacaksın, Aklımdan ilk geçen! Sana dair hayallerim olacak, Bir bakışın miras bana, Sevecen, sıcak, âşık... Bir tek onu alacağım yanıma! Bu senden son kaçışım! Dönüşüm yok buralara bir daha, Ne olursun beni arama! |
Bu bir tuhaf his
Bu bir tuhaf his, Titreme gibi desem değil, Hücrelerimin en derinlerinde, Birşeyler oluyor, Adını tam koyamıyorum... Bu tuhaf bir his, Ayaklarım yerden kesiliyor, Seni görünce, Ne denli mesafe olsa da aramızda, Bir şey beni sana çekiyor! Neler oluyor, neden oluyor, İnan hiç umurumda değil! Ben unutuyorum ya, Seni görünce, Ne hâldeymiş dünya, Uçuyorum ya yerle gök arasında, Rüyalarımda, Bu yeter bana! Sadece bir düşünce, Aynısı sana da oluyor mu diye! |
Bu Gece Uyuma
Bu gece uyuma, sabahı bekle! Gözünü bile kırpma, beni bekle! Geleceğim mutlaka, Sabaha karşı da olsa, çalacağım kapını! .. Özledim sesini, Başını öne eğmeni, Çılgın bir tipide, kavuran güneşi Özler gibi! Hani olur da gelemezsem, Esir alırsa beni zaman, Kader dikilirse önüme bir set gibi, Sakın üzülme! Sabah ayazından sor beni sevdiğim! Sensiz geçen her saniyemi anlatsın, Tenim nasıl buz tutmuş, Sesim nasıl kesilmiş sen yokken... Sonra güneşe çevir yüzünü! Ellerinin sıcağını gönder, Ben gelemesem de, Anlarım beni hâlâ beklediğini, özlediğini Kara saniyelerde alırım sıcaklığını, Sararım koynuma, öyle uyurum karın koynunda! Ama sen ne olursun beni unutma, O türküyü mırıldan, Zaman seni de tutsak aldığında... |
Bu gözler seni görmek ümidiyle
bu gözler seni görmek ümidiyle bakıyor, ince bir sızı bu ve bazen tatlı, bu eller ellerini özlüyor, saçlarımın zamansız coşkusu da ondan söz geçiremiyorum anla! hiçbir uzvuma… bu yürek deli gibi özlüyor, coşkuyla atıyor, gözlerini gördüğünde, ve sen artık yoksun, bunu bile bile, bu şiir seni çağrıyor, dinle! |
Bu Nasıl Bir Özlemektir
bu nasıl bir özlemektir! gözyaşlarım göğüs kafesimde, deli bir fırtına koparıyor, şimşekler gözlerimi kör ediyor, nefesim boğuluyor! ... kalbim bir yanardağ gibi, patlamaya hazır bir bomba gibi, bedenimin coğrafyasında! bu nasıl bir özlemektir? sözcükler çaresiz, şarkılar sessiz kalıyor bir küsmek giriyor aklıma, bütün dünyaya kinle bakıyor gözlerim, sevginin o iyimserliği benden uzaklaşıyor! ... kavuşamamak bakışlarına, uzayan günler boyu, bir darbe gibi inan, şah damarıma! |
Bu Şehir Boşalıyor Sen Olmayınca
Bu şehir boşalıyor sen olmayınca, Kalabalık kaldırımlar ıssızlaşıyor, Loş sokaklarda çınlıyor yalnızlığım! Yüreğim sıkışıyor, Ümidim tükeniyor, Bir ihtimal var seni görebileceğim, Ona da kaderim izin vermiyor! Uzaklaştırıyor seni benden soğuk duvarlar! Ama ben yine de hissediyorum seni, Kokunu hiç unutmadım, Hatırlayınca içim ferahlıyor! Yüreğinin atışları kulaklarımda inan! Bazen, koridorlardaki sessizlik canımı sıkıyor, Ama olsun, O zaman da, Gözyaşlarım yetişiyor imdada! |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:40 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.