![]() |
Metin Boztepe
10.Köyde Doğdum
Doğruyu söyleyenleri kovan Eski köylerin yeni töresiyim Helal sütle beslenmiş sevgimle Sökmek için geldim dokuz köyden Yalanın iki yüzlü yüzünü Söz de ateş gibi Düştüğü yeri yakar İsli bir kurşun gibi Ateş sözlüyüm şimdi Yakmak yok etmek için yalanların iki yüzünü |
19.Şiir
Geriye dönüp baktığımızda Günün birinde En çok birbirimizi yaşadığımızı göreceğiz Bu sebeple Son durakta bile olsak Ömrümüzün elvanında Çok yaşadık diyebileceğiz Sevgilim Ne yeislere teslim olacağız Ve ne de karabasanlar çalamıyacak kapımızı Hep tomurcuk vererek Yıldızlar kadar çoğalarak Çiçek çiçek açtı sevdamız |
19.Şiirden sonra
Ben sana kavuşmaya Hep bir adım kala kalmalıyım Ellerini tutmaya bir kala kalmalıym Birşeyler eksik kaldığından değil Daha çok sevmek için seni Bir ömür aldığım nefeslerden de Yeryüzüne düşen damlalardan da Ağaçlardaki yapraklardan da çok Ve dalında bir yaprağın bir damla suyun içindeki Hayat kadar da gerçek Hep istemek yanında olmayı Seni özlemeyi de özlemek sonra Seni sevmek eksik kalsın diye değil Sana sevgim Ana karnındaki bir bebe Çiçeğe durmuş tomurcuk Ufuktaki güneş gibi Çünkü ben seni Bugünden daha az Yarından daha çok seviyorum |
35.Şiir
Yaş 35 ama Yolun neresinde Kimi olduğu yerde Hala Yol ortasında Kimi tam yaşının içinde Yolunun ortasında Biri yaşadı Tam 35 yıl Biri yaşadı Her günü bir Biri bir günü Yaşamış kadar Yaşlı Biri 35 yıl Yaşamış kadar Genç Biri yaş aldı Yaşayarak Biri yaşlandı Yerinde durarak Biri yaş alarak Genç yaşadı Biri yerinde Sona yaklaştı |
Adı Sevda
Göğsünün sol yanında Kanlı bir et parçası değil Güneş sıcaklığında aydınlığında Bir yürek taşımalı ışıl ışıl Soluklanmamalı sevda yolunda Mola vermemeli Yürekler hep bir maratoncu hızında olmalı Duygular hep dalgalı bir deniz Hep kavuşmak heyecanında Hep ayrılık korkusunda Özlemler çoğalmalı durmaksızın Hep ama hep doğmalı Sevginin güneşleri yüreklere Hep aydınlığa dönük yüzü Umutsuzluk hep bakir kalmalı Hatta umutsuzluk dönüşmeli umuda Yalnızlığın kahverengisi Bırakmalı yerini Umudun özgürlüğün mavisine Ve mavi buluşmalı Aşkın kırmızısıyla Yürek kırmızısıyla yani Özdürlüğün ateşi olmalı Sevdanın adı Ve yaşanmalı adamaklıllıca |
Adım Adım Aşk
Pınar gibi kaynar Sevda önce içten içe Çoğalır sonra Özlemin ateşinde Şelale olur akar Özlemlerin yangınında Yüreklere |
Akar Gibi
Durağan değil devingen Pasif değil aktif Olmak sevda gibi Sevdalanmak değişime Hep eylem halinde Dinamik Hep genç ve diri Değişim gibi Akmak hayatın içine İçinde akmak Güneş seli gibi |
Aklım Ermez
Ben bilmem Fırsatçılığın Kremasını Tatmadım hiç Mayonezli sabah Kahvaltısını Anlamam sevdanın Satılığını Yapamam sevginin Açık arttırmasını Ve geçmedi geçmez Boğazımdan Haramla Hazırın H sı |
Ama Artık Biliyorum
seni sevmeden önce de vardı sevda ruhsuz bir bedende gibi ancak sevda yetim,sevda öksüz idi senden önce seninle vücut buldu sende buldu hayatı seninle başladı yaşamaya yüreği seninle sende başladı atmaya seninle filizlendi sürgün verdi kök saldı sonra koca bir ulu çınar şimdi sevda eşsiz yüreğinin eşsiz sevgisiyle beslenerek senin yüreğin eşsiz yüreğin sen,yani cesur yürek senin yüreğin işte,inci tanesi yani benim hayat bulduğum içinde içinde sevda yelleri buram buram içinde bir okyanus,adı sevgi öylesine derin,bir o kadar özgür öylesine sadık ve öylesine bağlanılası nirengi noktası hayatımın seni özlemekle geçmek bilmedi günler meğer yüreğim ne çok özlemiş yüreğini, ne çok beklemiş eşyüreğini ve kaybederim diye şimdi hırçın bir çocuk misali mızmızlanması ondandır işte sevdiğim ondandır bazen yeislere kapılması aldığım soluksun şimdi yüreğin,senin mert yüreğin yaşma sevincim hayat öpücüğüm hani bana sevdayı yaşamasını öğreten öğretmenim baş öğretmenim ama.... sen,sevdiğim,sevgilim,seninim... canım,biriciğim,anlamım kadınım sevdayı doruklarda yaşamak seninle sevda seninle doruklarda yaşanabilir ancak yüreğin gibi,sevgin gibi,sen gibi... |
Analar Güçlüdür
Kadınlar yaşayamazlar Bir türlü çok türlü Beklentilerinde İstekleri türlü türlü İstekleri çoğu zaman Mutlu etmez bir türlü Kuşatılmışlığında Görünmez duvarların Tekdüzeliğinden Kurtulamazlar bir türlü Oysa kadınlar Anadır yardır Mutlak sevginin Kaynağıdır Yavrusunu koşulsuz Seven tek varlıktır |
Anı
Hanımeli kokusunda Hatırladım seni en çok Bir de sarmaşıklar Dolanmış ahşap Bodrum üstü Tek katlı o ev Getirdi seni aklıma hep Balkonunda saksıların Dizili ve içlerinde Çiçeklere sevgi Yağmurlarında Güneşin hayat verdiği Bizim çiçeklerimiz Teninin kokusunda Yüreğinin renginde Dolandılar yüreğime ve biz birlikte büyütmüştük Onları sevgimizle |
Anlamak
Önce gözlerini sevdim Bayramlık bakışlarında Cepleri şeker dolu Çocuk çığlıklarında Arkamıza dönüp Bakmadan daldık aşka Sen hep susardın çok şey Söylemek istediğinde Anlaşılmak istediğinde Konuştuğunda ben Şaşırırdım ilk sözüne Gülerdin halime sevginle Ben anlamaya çalışırdım Tüm gücümle Çabamı anlardın Fark ederdin Yalnız hüznümü de Sonra birlikte gülerdik Birbirimize O anlarda işte Seni bu yüzden Çok seviyorum dediğinde Anlardım sevginin Anlaşılmak kadar Anlamak istediğini de |
Anlamım
Gece Ve Gündüzün Her Anı Anlamlı Şimdi Anlamım Bir Yürekte Buldu Anlamını Ve Anlamlandı Ansızın |
Anneler
Anadan geçilir Yardan geçilmez Öyle mi En koşulsuzu sevginin Sıcaklığın en kuşatanı Can bulduğumuz canında Bir ah'ımızda dağları deviren feryatlarıyla Sevgileriyle ruh bulduğumuz Anneler Onların yokluğunda yetimlik Onların yokluğunda üşüten yalnızlıklar Onların yokluğu yoklukların En yoksulu Onun içindir Yokluğunda yoksulluğa müebbet mahkumiyet Anadan geçilir Yar'dan geçilmez diyenlerin Yar'ları da değil midir Ana Ama Anadan geçen Geçer elbet Yar'dan da |
Aşkın İçinde Var
Ayrılıkta hüzün var Ayrılıklarda yürek dar Sevdalarda atılmaz zar Fedakarlık ve emek var Dar zamanlarda çok iş var Sevda yolunda alınacak yol aşılacak engeller var Tartışmalar sarılmalar Zaman zaman itirazlar Karşı çıkmalar da var İnatçılıklar kıskançlıklar Şüpheler ve yergiler de var Amma ve lakin Hepsi de sevgi Aşk ve sevdadan yanalar |
Aydınlığın
Gözlerin gibi ateşten Yüreğin kadar yanardağ Sevdan aşmaz mı Soğuk yalnızlıkları Aydınlatmaz mı Karanlıkları Delip geçmez mi Namerdin bozuk Tezgahlarını Kırmaz mı zincirlerin Kör inadını Yıkmaz mı bilinmezin Kumdan duvarını Elbet geleceğin Hakimi birgün Olacaktır alınteri |
Bahar
Yıldız pırıltılarında Meltem rüzgarlarında Bereket yağmurlarında Toprak kokusunda Kelebeklerin kanadında Çiçeklerin kokusunda Rengarenk Bir de yüreğin Sıcaklığında Sevda sevişleriyle Geldi bahar |
Bambaşka Bir Bahar
Seninle geldi Bahar Sen gelince Geldi bana Bahar Sen ve bahar Birlikte oldunuz Bana yar |
Bana Dair
Ben bölünmem sevdaya Ama bilirim paylaşmayı Sevgiyi sevmeyi Söylemem fakat Ezberimdir Sevdanın türküsü Görürüm hissederim Anlarım algılarım Aşkın dürtüsünü Ancak vermedim elimi Eline hiç gelmedim Göz göze Esmedim sevda yelinde Fakaaat İstersem yazarım Sevdanın kitabını Yüz ciltte ve Okursun bir günde İstersem dökerim Bir cümleye ve Anlarsın yüz günde |
Barış
Vazgeçilmezinden biraz Sevginden bolca Sabrından da öyle Biraz eleştiri Çokça özeleştiri Ne yüz görümlüğü Ne de maske takmadan Uzatmak ellerini Bıkmadan usanmadan |
Bedel
Herşeyin bedeli var sevmenin bedeli Kendi yüreğinde yankılanması mıdır sesinin yalnızlığın renginde Yüreğini uzattığın elinin Boşlukta kalması mıdır İçinde gömülmesi midir sevdanın Duyguların katil zanlısı olup Kırmak mıdır kalemi Yargılı yargısız infaz kararı mıdır Sevda kokusunda çiçekler sunarken Zarif ihanetlerle zehirlenmesi midir yüreğinin Sevginin uçsuz bucaksızlığını vaad ederken Yalnızlığın kuytularında bekletilmek midir Sevmeyi akmayı istemek Sevgilinin yüreğine Afsız bir suç mu dur yoksa Yürek yürek severken Sevginin üzerine fiat etiketi mi yapıştırlması mıdır İhanetin rengi sevginin renklerinde midir |
Beklemek Ve Ummak
Sevilmeyi birinden Bekleyerek ve umarak Kalmak hayatın eskittiği Zamanlarda donarak Kışkırtıcı bir unutkanlığın Anaforunda yaşamak Bir kısırdöngüde dönüp Durarak içindeki inatçı Çemberin tuzağında esir Olmak ve geçmişinde Takılı kalmak Değil ki insana yaraşan Anlamak önce sevdada Koşmanın gerekliliğini Yorulmaktan değil de Kalmamak için geri Yavaşlamanın da gerektiğini Ki anlasın yürekler Sevgiyi sevgiliyi |
Ben de Öğrendim
Ben de çocuktum bir zaman Ben de tanıdım Çayır çimeni Saklambaç da oynadım Körebe de Ben de topaç çevirdim Ben de çaldım komşunun Bahçesinden erik Ben de bekledim kışın Kar yağmasını sevinçle Ben de taktım kardanadamın Burnuna havuç Ben de aşık oldum ilkokulda Üzeri desenli plastik bir top almak için Ben de biriktirdim Harçlıklarımı sabırsızlıkla Sonra sonra sonra Ben de öğrendim Umutsuzluğun rengini Ben de öğrendim Sevgilinin yanağından Ayrı kalmanın acısını Sevilmeden sevmeyi de Öğrendim Karşılıksız sevmeyi de Umutsuzluğun sevgisizliğin En çok gözlerden Okunabileceğini de öğrendim Ben de tanıdım riyayı Ben de bildim Dost hançerlerinin Derinliğini En sahte yalanın Güleryüzlü olduğunu da Anladım Bir avuç sevginin Mucizeler yarattığını da Ve öğrendim Önce kendimi sevmem Gerektiğini de |
Ben Sevince
Benim aşkım yorar sevgi züğürdünün Çenesini Kıskandırır sevgi Cimrisinin yüreğini Benim aşkım Vurgun yemez Yürek derinliğinde Ve yoktur Son kullanma tarihi de Sevgim sevdiğimin Yürek yoluna Bir bilet alır Bir vize alır Bir kişilik alır Bir kez alır Tümünü de Dönüşsüz alır |
Bende Kalsın
Susukunluğun Bakışların Kokun Bir de Siteminde Sevgin Bende kalsın Giderken Hiç tükenmesin Diye Bendeki sen |
Bendeki Sen
Hani avaz avaz susarsın ya bazen Hani yüreğimi ısıtan bakışların Yüreğimi deler kırgınlığınla Hani okyanuslarla tarif ettiğimiz Sevdamız Bir bakışınla kurur çorak olur ya Hani sesinin bir zerresinde bulurum Sevdamızın bin rengini Hani bazen yakar sesin yüreğimi Hani bir sözündedir ayaklarımın Yerden kesilmesi Bazen de yakıcıdır ya cehennem Ateşinden beter Hani ufuktan gülümsersin Her sabah O kadar yakınsındır ama... Bazen üşütür ya kızgınlığında Sözlerin Buzul kütleleri çöker içime Hani bir gülüşünle çiçekler Açar sevdamızda Bir bakışınla hayal kırıklığında Bazen Tüm yıldızlar söner gökyüzünde Kapkaranlıkların en koyusunun Tam ortasında kalırım yalnızlığın Renginde Sevdamız gözlerinde sözlerinde sesinde yüreğinde sevdamız Rüzgarların sesinde Bir kuğunun zerafetinde Sevdamız evrenin her zerresinde Bir ana sıcaklığında sarıp sarmalayan Yağmur yağmur yüreklerimize dolan Bir ömre sığmayacak kadar yüce Bir ömre sığacak kadar yaşanılası Susukunluğumuzda yürek haykırışlarında Sevdamız |
Benim
Yüreğindeki çarpıntı benim İçinde uçuşan kelebekler Sevgindeki gül kokusu benim İşlediğin danteldeki motif Tenindeki hanımeli kokusu Gözlerinde tüten sevda umudu Kalp atışlarıyla bestelediğin Umut türküsü de benim Kırlardan topladığın çiçekler Her sabah yüzüne düşen güneş Bedeninden dökülen Ter taneleri benim Gözlerinden inen gözyaşları Yüreğim |
Benim Türküm
Seyretmek gözlerini Seyreder gibi bir Şafak vaktini Denizlerle yıkanmış Hiç söylenmemiş Fırtınasız kıyılardan Uzak bir türküyü Söyler gibi İçinden güneşin doğarak Gözleri ve yürekleri Kamaştırarak Söylenen bir türküyü Dinler gibi seyretmek Gözlerini |
Beter
Beter şey parasızlık Daha beteri yalnızlık Ondan da beteri Sevdasızlık Beterinde beteridir Sevgiliyi yitirmişlik |
Bilen Var mı
En iyi kim bilir Sevgiyi seviyi Bilir mi çok okuyan Tarif edebilir mi Çok konuşan Yazabilir mi Çok gören Çizer mi şeklini Anatomiyi bilen Var mıdır Yüzölçümünü Ölçebilen Nerede başlar Sınırı Nerede biter Kime yeter Kim ne der |
Bilinç
Karanlık ve yalnız bir sokak Gibiydi yüzü yüreği Savrulmuş kuru bir yaprak Soğuk elleri ve gözleri korkak Gölgesi kadar karanlık sessiz Bir yalnızlıkla yürürken bir başına Geldi sonunda yolun sonuna Yalnız bakışlı bir eve girdi birden Soğuk ıssız kem bakışlı Dört duvar kuşattı dört yanından Nihayet isyan çıktı kınından Döndü sesindeki isyan cılızca Düşman duvarlardan İsyan hayatın dik yokuşunda Yabani bir ot gibi yaşayıp Teslim olmuşluktan Dört duvar sessiz birer tanıktılar Usulca seyredilen dünyaya Sevdalanmalıydı hayata Ve karışmalıydı sevdasına Denizin ıslak tuzu Tuzluydu sevda zordu Kendinden yana olmak Yani kendini tanımak Hayatın neresinde olduğunu Anlamak Düşünmek bir avuçla bir halkın Farkını Bu farkı yaratanın da farkını Farkların uçurum yarattığını Bu farklardan bir avuç farklının Bir halktan çok farklı yaşadığını Artık farkların farkında olmalı Ve bu farkındalık Mutlu umutlu Güneşli çiçekli Toprak kadar kutsal Yar gibi namuslu Namus kadar zorunluydu |
Bir
Bir gün Bir gece Bir yerde Bir kere Bir anda Yakalanmak Sevdaya Ve Hiçbir gün Ve gece Bir kez bile Düşünmeden Kurtulmayı Yaşamak Sevdayı Bir ömür boyu |
Bir Başka Bahar
Bahar canlanış Bahar iç açıcı Kokular renk renk Bahar yeni yeniden Bir diriliş doğada Bahar yeşilin Tüm tonları Huzur veren Bahar kuş sesleri Baş döndüren Melodisiyle Bahar bir başka Mavisiyle gökyüzü Bahar buz tutmuş Kırağı düşmüş Yüreklerin de Çözülüşü Bahar bedenin sözlenişi Bahar bereketin Müjdecisi |
Bir gün
Günün birinde Bir çiçek gördüm Bir yerde Dokundum kokladım Hissettim içimde Açtı sevda çiçeği Yüreğimde |
Bir Hiç Bile Değilsin
Çoğalmaya çalıştıkça Başı döner yalnızlıktan Yüreği kırılgan camdan Öyle yalnız içindeki Dışındaki kalabalıktan Bilmez kendinden kaçış Getirecek hiçliğini Arar gittiği hiçlikte Her şey olmanın birliğini Demirlemiş hiçlikte İflah olmaz yüreği Bilmeden nereye gittiğini Gittiği yerde ne gördüğünü Kendine ne getirdiğini Koşturur ardından gölgelerin Nasırlaşmış yüreğini |
Bir ilk
Öğretirsen aşkı Bir kezinde Sever yürek Seni her kezinde At güneşi yüreğime Doldur yıldızları Gözlerime Gir gönlüme Korkma Yılma Ürkme Yaşa sevdanı Benimle |
Bir Kadın Bin Haksızlık
Bir kadının sıcaklığına Bir kadının sevdasına Bir kadının sesine Bir kadının yumuşaklığına Bir kadının hırçınlığına Bir kadının güzelliğine Bir kadının gizemine Bağlanmak Bin kadına Haksızlık değil mi Bin kadına bağlanarak Bir kadına yapılan Haksızlık gibi |
Bir Seni Sevdim
Seni sevmek olmasaydı Yazgımı da sevmezdim Uzaklarda da olsan Mesafesizdi sevgimiz Birdi yüreklerimiz Bizdi sevdamız Kendimi bile sevmezdim Sevmeseydin beni Her gün yeniden doğan Güneşi sever gibi Ben sendeki beni Sevdim sevgilim |
Bir Sevda Yılı
Sevdalı hayatının Her anını yaşar sevdiğiyle Her anını doldurmak İçin yaşama Bin ışık yılını Sığdırır bir sevda Yılına |
Bir Yudum Tice İçin
Sevdaya davet çıkardım Utangaç bir gecenin koynunda Gözlerinde seyrederken dolunayı Mehtap deminde uyurken deniz Serdim duygularımı yıldızlara Yıldız fırtınası yüreğimden Tebliğimdir aşka Vız gelir uykusuz *******inin Titrek gelgitleri Kapımı vurmadan gel gelirsen Iskalamam getirdiğini verirken |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:16 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.