![]() |
Kamil At
Geçmişine...1-
Bilinen ********leri dost bileni Katile gözünü yumup güleni Arkadaşım diye paralı yılanı Seçenin de geçmişine... Zalimin üniformasını giyer Giyemem diyenin canını oyar Yiğitlere korkakça vurur tüyer Kaçanın da geçmişine... Beylere demiş güzel uykular İnsanı öldürür bilmez kaygılar Kendine çalınmış temiz sular İçenin de geçmişine... Ufak düşüncesi yalnız para Haince yoksulu atar mezara Doğruya küsüp başka diyara Göçenin de geçmişine... Zalimlere kendisini satanın Mazlum insana zulüm atanın Haklı insanı kurşuna tutanın Saçanın da geçmişine... Mazluma hile ettiler tapuyu Şerefsizler tutturmuş yapıyı Yoksul evini soymaya kapıyı Açanın da geçmişine... Yiğitler cihanın onurlu kaçağı Cahiller sırtından vurur bıçağı İnsana bomba atmaya uçağı Uçanın da geçmişine... İnsan kılığında canavarca ayı Utanmaz yüzüne tutar aynayı Çalacak fakirden son buğdayı Biçenin de geçmişine... Korkak Kamil At'a kötü dedi Toprak anaya attılar cesedi Burdan başka dünyaya ebedi Geçenin de Geçmişine... Kamil At |
-Geçmişine...4-
Dünyada ki gerçeklerden Cayanın da geçmişine Yanlışlara şu yükseklerden Kayanın da geçmişine... İnsanlığı harcayıp övünen Kışkırtıp hem de sevinen Şehveti hırsla çalıp dövünen Soyanın da geçmişine... Başkasının malına sahip Sadece çıkarcı ise rahip Suçsuzun boynuna bir ip Koyanın da geçmişine... Yoksulluğa suçu verenin Doğruda yanlış görenin Hile içinde doruğa erenin Gayenin de geçmişine... Zor ile alıp sahip çıkanın Suçsuz kişiyi yere yıkanın Düşürüp ayakta bakanın Kıyanın da geçmişine... Çalıp gidecekse burdan Can alıcı bunca turdan İnsan öldürüpte hınzırdan Doyanın da geçmişine... Yoksulun kısmış sesini Yarına çalmışlar ertesini Tuzaklı maske elbisesini Giyenin de geçmişine... Hile ile, benim diyorlar Fena içmişler işiyorlar Renklendirmiş kaşıyorlar Boyanın da geçmişine... Kamil At, size az geldi Dünyaya cambaz geldi Sahip dediler hırsız geldi İye'nin de geçmişine... Kamil At |
-Geçmişine...5-
Yoksula şu feci kaderi Yazanın da geçmişine Olmaz geliri yok gideri Düzenin de geçmişine. Ulan deriyi soymuşlar Pislik isimle yaymışlar Siyah resim koymuşlar Çizenin de geçmişine. Sisteme razı yananlar Yanlış buldu pis canlar Kudurmuş şu korsanlar Azanın da geçmişine. Meydanı boğdular sise İşkence koydular hapise Zalimler için kaynar ise Kazanın da geçmişine. Geleceği tehlikede diye Suçsuzu öldürdü ölesiye Ölüm dilemiş tehlikeye Sezenin de geçmişine. Baskı içindir organize Öldürüp atmışlar denize Gelmedi hiç huzur bize Bozanın da geçmişine. Hepsinde başka diller Yüzyıllar geçti sefiller Gülmemiş hiç yoksullar Üzenin de geçmişine. ***leri medyada zırlatır Şüphe içinde, hal hatır Bunca sahte gül parlatır Kozanın da geçmişine. Kamil At der, kirlenmişse Zalim düzeni övmüşse Çete mafyayı sevmişse Ozanın da geçmişine. Kamil At |
-Geçmişine...7-
Biter mi der, düşman bildikleri Sonunda birbirini öldürürler Bize ne ki, nerden geldikleri Böyle şaşanın da geçmişine. Kökleri kuru, bir oduna bedel Düşmanına saygıyı bırak gel Kalkıyorsa suçsuza silahlı bir el Tetikçi paşanın da geçmişine. Dünya dedikleri kan ile barut Kötüler yerimizde atıyorken cirit Dostum ağla sen yaşını kurut Haddini aşanın da geçmişine. Yabaniler işgal etti toprağımızı İnsanlık bir, canında kanı kırmızı Doymadı daha, ister canımızı Çiğneyip koşanın da geçmişine. Kader dedi vuruldu yoksullar Zalim de sadece baskıdır akıllar Yılana çevrildi sarıldığın dallar Kukla maşanın da geçmişine. Hizmetin sonu ölüm hediye Şerefsiz kandırıldı bir viskiye Uçaktan bomba yağdı sizin köye Şifasız şişenin de geçmişine. Kamil At, gelecekler tuzak Tongaya düşmeden biraz azak Kış kara geçti, gelen yaz ak Bilerek düşenin de geçmişine. Kamil At |
-Geçmişine...8-
Sehpayı gövdenin dibinde kullanmış Çürümüş masanın da geçmişine Nice ağaçta can vermiş te sallanmış İnsan olanı asanın da geçmişine. Çelik çıkınına kirli para gelsin diye Zalime yaşam, insan ölsün diye Kötünün öldüren zulümü kalsın diye Kayıran her yasanın da geçmişine. İçine ceset dolduruldu bu toprağın Eteği görünmez siste saklı dağın Otoritesi sinsicedir her kanlı alçağın Yıkılır diye, tasanın da geçmişine. İki ayaklı kalleş, iki ayaklı tanırmış İnsanlık bilmeyen bileni kıskanırmış Boz hayvan, ahırında boş anırmış Ona sadece küsenin de geçmişine. Dağları bombalıyor alınmış uçaklar Bombalanan legalken kaçaklar Bomba tesirli diye geberip sıçacaklar Yerdekine basanın da geçmişine. Yapılan her bomba ölümü öpüyor Sistemi kuran bütün pisliğe tapıyor Secdesi pisliktir, iyi yolu bilmez sapıyor Bomba öper busenin de geçmişine. Der Kamil At, çoktan kanlı dünya İnsan bulunamıyor, içi hayvanlı dünya Zalimleri tüketecek, zamanlı dünya Öyle adımı kesenin de geçmişine. Kamil At |
***Lanet***
Doğadan beri canavar baskıcılar Kişi kullanıp kafasına binmişler Yoksula isim takmış cani takıcılar Yeni türedi eskileri sönmüşler. Güya yukardan almışlar emaneti Yemeği kuru midesinde sancılar Yoksula inmiş bak, tanrısının laneti Klavuz hayvan insanlığa öncüler. Kulüp te düzene göbek attı ayılar Arılar çalıştı, ayı kaptı ********ler Uyutan hoca çoğaldı uçtu büyüler Karga kralı kıçtan öptü ********ler. Kılıç ile inandırmak ezelden bitti Teknoloji koştu boş yerini doldurdu Yobazın aklı evrim teorisini çürüttü Çürüttükten sonra secde kıldırdı. Nuh selini yazdırdı kalleş hızlı eller Eline silah geçirdi kanlı kurnazlar Güller üstünde çok leş yedi bülbüller Kimya yarışında nalını döktü izler. Fosiller bulundu düşün ki saklanır Caniler cellat doğurdu evrimde Bilgisayarda kolay çok tuş tıklanır Kamil At, umut kalıcı, devrimde. Kamil At |
*Ademden Önce 3*
Oluşum çağından belli oldu gizemler Şöyle hareket etti canlıdır derken İnsan adem edildi eh işte ve de hemler Dünya kire çevrildi kanlıdır derken. Hedefe atıldım tuzakta yorulmuşum Kurnazlar alemine takıldı dağıldı işim Sömürü gelenek edildi kanlı peşim Bencil adem denildi hanlıdır derken. Gizlilerin dediği gibi gelişiyor olaylar Kimse gerçeği çözmedi tor olaylar Biz var ettik geliştik aranırken dolaylar Cihan dönmez daha enlidir derken. Gizlinin hikmetinten sual sorulmuyor Ağzını kıpırdasan burada durulmuyor Yoksul alay sohbetlerinde girilmiyor Sırların kapısı elyapımı pinlidir derken. Kamil At, ademden önce çoğaldım Doğa olaylarından dolayı doğaldım Gizli beyler insanı uyuttu ayaksız kaldım Kibarca sus lan etraf cinlidir derken. Kamil At |
*Semah Çekilir*
Dost dost çölde kumda timsah çekilir Yazık rotasını şaşırmış nere dönüyor Güneş yöndü, eskiden semah çekilir Özünde güneş olan, kaç kere dönüyor. Döne döne nice tarihte zulümler yıkılır Güneşte suç yok bazen buluda takılır Dost yıldızların arasında semah çekilir Yağcılıkla dönenler, boş yere dönüyor. Tarihte korunmuş özündedir güneşler Dönmeden önce güneşi içince başlar Eski inkar, dökülen sayfasız kalmışlar Zorba bilmez, çağlayan dere dönüyor. Yıldızlar arasında, bak semah dönüyor Semah dönmeyen dönenleri kınıyor Güneşten başkasına durmaz, yanıyor Zorbaya dönenler, sahte pire dönüyor. Kamil At binlerce yıldır semah dönülür Anasır'lar sır veriyor, nice ah dönülür Güneşi beklerler günde sabah dönülür Güneş nur ise, dönenler nura dönüyor. Kamil At |
Anlamazlar!
Yazdıklarımı anlamıyor kulaçsız tipler Felsefesi yok, hiç yönlü hayatı var Üstüne binmiş zıplıyor, altında küpler Bak dünyanın akılalmaz bayatı var. İnsanı hor görüp, boşa nükte atarlar Sırtıda kafasız, beyni yükte atarlar İnsan ayırdılar, ezelden çokta atarlar Kendince güzel zorba saltanatı var. Doğmadan ana karnında masum cenin 'Ne muhammet tanır, ne de bir lenin' İnsanla beraber gelmiş bin yıllık genin Zalimlerin eseri imiş yıkılmış katı var. İnsan dediğin gibi düşüncesiz olmaz Onun geçmişi aşikar öncesiz olmaz Yük taşıyan sürü boş, karıncasız olmaz Yağmur vurmuşsa çok çürük çatı var. Der Kamil At sözü zorbalık dayatana Ulan millet, bakın hele şurda yatana Yazdıklarım para için şu insanı satana İnsanı ayırmaya bilinçsiz sanatı var. Kamil At |
...Çakal Köpek Kurt...
Işıklı yerden korkar gece ses yapar Kafasızlıktan gelişmiyor evrimde Beyni köpek beynidir mağara kapar Baksanız da karanlığın aslı kimde. Hayvanın insanla alakası varmıdır Aydınlıktan korkar gece birmidir Kurt, köpek, çakal farksız körmüdür Niyetim insan, bulunmaz içimde. İnsanlık çakalın elinden çok çekti İnsanlığın bir dili var, kurtlarda yasaktı İnsan lisanlıdır köpek havla, ancak tı Kurda çakala tapacak değilimde. İnsana havlar huya devam ederler Her taraf kanlıdır, yaşanmaz yerler İnsan gibi olamazlar bak kemik ısırırlar Dost olunmaz yarınımda dünümde. Der Kamil At, köpek niyeti meçhul Kemik verenler olursa aniden kul O yüzden dost olunmaz, kendini bul Köpek kurt çakal, olmaz günümde. Kamil At |
12 Eylül'de
Öyle değil deme, yalanın peşindir Dışardan işaretle bellidir daldığı Bilmem diyorsan her planın peşindir Başka yerden aşikardır geldiği. İnsanı ayırdılar kara oniki eylülde Kurşunlar yarıştı renk çalındı gülde Gelecek kara söz yasaktır dilde Darbeden dinle bak nedir çaldığı. İnsan ezdi arabesk çaldırıp gittiler Işıkta utandı güneşi kaldırıp gittiler O zaman at oynatan şimdi bittiler Zamanı izle dostum nedir aldığı. Birini gösterip, diğerini vurdular Gelecekte dostluğu çatlatıp kırdılar Şimdi baksalar ya nereye vardılar Umrunda olmaz, kimi idi öldüğü. Yolun sonu zafer, zahmetleri boş Ölüm diler gençlere, niyetleri boş Dışa şikayet etti, şikayetleri boş Ananın gözü gitti, bitecek dolduğu. Kamil At, yeşile dalıp çöl vurdular Uyutma, sağ gösterip sol vurdular Darbe akıl hocasından kimi kırdılar Geçmişi geleceği hiçtir bulduğu. Kamil At |
Açık Bakan Giz
Saraylardan kirle dolmuş üstümüze Canavar kafadan kanlı göz bakar Güvenmedik gitti, en yakın dostumuza Farklı düşünür fakat o da biz bakar. Kimse erişmez kişinin boş hayaline Sırtını dönsen karga konar beline Zerre kuşlar şahini tanır, girmez gönlüne Pençesi kanlı, gökten bir hız bakar. Sözde insan kast etmiş insan canına Kanlı cahil vurur suç kalmaz yanına Modern süngü dayatır vücuduna tenine Bin yıllardır milyarlarca yıldız bakar. Evrim yolu kiminin aklını kırmamış Bazı canlılara etkisini göstermemiş Kimi ta baştadır, kimi yerinde durmamış Her şey dünyada, kimine giz bakar. Bozuk sal ile yol almış, canlı alemi Nice kafada savrulur çok bozuk gemi Ya mezara gider belki de yakılır çilemi Leşini yemek için nice hırsız bakar. Der Kamil At insan candır, hayvanda Üstüne cellat yollandı her bir yanda Hayvanlar masum, her kötülük insanda Nice gönül boştur, bakışı boz bakar. Kamil At |
Açık Olmalı
Açıklar gizli olanları sevmez biline Günü gelir, olanları alacak eline Herkesler sarılacaktır artan külüne Gizlice yazılarımda saklanmam. Herşey en sonunda yerini bulacak Şimdi boşa ötenler kayıp olacak Tek şeydir, insanlığımız kalacak Gizli yazıp halklardan aklanmam. Çok önemli yazımda çiçek olmak Kokusu ebedi dünyada kalmak Okunma sonrasında neşe almak Yazılarımda boş yere koklanmam. Gördüğünü tüm halkına bir demeli Engeller vardır umut kesmemeli Kamil At, sonsuz rotasını izlemeli Yoksa akıllara sonsuz eklenmem.. Kamil At |
Açık Yazarım
Açık yazıyorum nasıl anlamazlar Benmi deliyim, yoksa bir dalgamı var Düşünce nedir ki, nasıl önlemezler Yoktur hiç, benim gizli erdemim. Dün yorgundum bugün uyandım Etraf çok bozuk çakallara dayandım Kendime görünmeye kayandım Yoktur hiç, benim gizli erdemim. Çok açık biraz net olsun yazdım Çıkacak dizemde belamı da dizdim Bugün alev aldım dün de közdüm Yoktur hiç, benim gizli erdemim. Çok sırlar çizmek yazıda kolaydır Saygım hanımlara kimide baydır Yanlış anlamışlar geceyi saran ay'dır Yoktur hiç, benim gizli erdemim. Kamil At bugün bir güzel gördüm Gözümü ayırdım bakışını sordum Biraz kendimi hayallerde uçurdum Yoktur hiç, benim gizli erdemim. Kamil At |
Adalet
Böyle baskıcı bir düzenden Böyle paracı bir düzenden Böyle pazarcı bir sistemden Adaleti beklemek Çölde kum tanelerini Tek tek saymaya benzer Kolay gele... Kamil At |
Adem mi Hayvan mı?
Camsız akvaryumda doğrulurken Ademmi bu can yoksa hayvanmıyım Doğa üzerinden doğdum derken Fabrikalarda canım kıyım kıyım. Daha kimseciklerde göz yokken Kıllarımı güneş yoldu sarardım Ateşli buharlı sulardan içtim ben Kendim oldum öncede arardım. Görmedi kimse elime asa verildi Deryalarda nice suda yıkandım Saçlar uğruna doğada yasa girildi Beynime engeller girdi tıkandım. Her gümanımı el ile azıp çizdiler Kayalara çıkanlar orda kaldılar Sınır çoğaldı gurup gurup dizdiler İnanmadılar kurnazlara öldüler. Arılar çalıştı süzülü bal oldum Ayıların midesinde döndüm kire Demir edildi at ayağına nal oldum Doğadan dirildim bir den bire. Yüksekte geçti bulut nem doldu Adem kim hayvan oldu boşandı Kamil At, insan hayvana yem oldu Okyanusda akan, kızıldı kandı. Kamil At |
Ademden Önce
Bana baktığını sanma, sanıyorsun Sevgin isimsizmi, ona biniyorsun Sevda danışılmaz ama yanıyorsun Bakma öyle dedemden önce vardım. Birgün aramaya gittim kendimi Bilemedim üstümdeki ben indimi Aşklar ateşte içinde küs yandımı Bakma öyle yudumdan önce vardım. Tek tek saymaya gönlü yok ağacın İçinde kurt yuvası günü ek ağacın Farkı yok, kökü dost toprak ağacın Bakma öyle bademden önce vardım. İnsanlık kendini asla kendi bilmedi Geçmiş kanlı tarihte geçmişi silmedi Kamil At, pisliklere asla eğilmedi Bakma öyle ademden önce vardım. Kamil At |
Ağalık Öğretilmiş
Herkes doğduğu toprakta övünür Siyah akar kiminde çamurdan sular Kuzgunlar zaptettiği yerde dövünür Uzaktan gelmiş üstünde uykular. Dünyada uyuyan ayrı birbirinden Çoğunun ruhu sarılmıştır derinden Fikir üretmeyen inanır her yerinden Duygu yüklü sömürüde duygular. Uyuyana beylikle ağalık öğretilmiş Birgün sormaz nedeni dinletilmiş Gözleri açıktır görmez, hal edilmiş Ölümler güzünde bilmez kaygılar. İnsanlar doğar yaşar en son ölürler Sonunda nerden geldiğini bilirler Cahil başka fikir din diye gelirler Ben istemem boşboşuna haykular. Kamil At baskıda yasak düşünce Zorla ayaktadır dağılacak ince Mücadele sonrası zorbalar gidince Eşit olur dünya, insanlığa saygılar. Kamil At |
Ağzını Açan Sanatçıdır
Çok kötü bir zamandır Ağzını açan sanatçıdır Cahil uçmuş tepelere Sanki bunlar kanatçıdır. Fırsatı gören albüm yapar Televizyon bulup klip kapar Para görünce düzene sapar İnsanlık yönünde inatçıdır. Cahiller beni hiçe saydı Her tarafta albüm kaydı Dünyada sanki olmasaydı Duruşma yapar beraatçıdır. Televizyonda bilginmiş gibi Böyle zavallı insanlık garibi Para ile saygınlık sahibi Kamera önünde siyasetçidir. Çıkarır albümü serseri alır Ne insan nede kendini bilir Dünyada insan gittikçe alçalır Kadısı beylerdir ihanetçidir. Dinle Kamil At ne biliyor Tüm cahiller geçici diyor Müzik yerine ne dinliyor Bir gerçeğe seyahatçıdır. Kamil At |
Ak'la Kara
En sert madenleri Yumuşak kafasında kırarlar Leblebiyi avucuna doldurur Hızlı hızlı ağzına boşaltır Afrikalı'ya düşüncesini Vahşileri avlarken sormak gerekir Vahşi hayvanları... Beyaz tenli siyah düşünceliler Parlatılmış cilalanmış vücutluların Kara düşüncesi çok daha vahşi Ayırım yapanlar on kat daha tehlikeli Kamil At |
Akbabalar
Gökyüzünde kara siyah noktalar Beyinleri leş donmuş birlikteler Kansız kalmışlar bugün şoktalar Hayallerinde kokmuş leş yalar. Akbabalar sever cansız leşleri Canını satmış bilemez güneşleri Dünyanın şu kan emici kalleşleri Akbabadır insandan uzaktalar. İnsan kılığında bozuktur genleri Ezelden övünür kandır kinleri Gökyüzüne yücelip silmeli bunları Hasta düştüklerinde yasaktalar. Dişlerini gösterip dünyaya ettiler Baskıdır insanlık olanı tükettiler Doğmadan önce bitimi hakettiler Kaçacaklar ha uzayda uçaktalar. Kamil At, yahu vay bitesim gelir Kimse duymaz bana sesim gelir Duyarsız boş alkışladıkca yücelir Kavga lazım ***ler şakşaktalar. Kamil At |
Akıl İşi
Yuvarlanmış tersi tekrar üstüne İnsanca aynen çevirmek akıl işi Fitneler için kırılmışsa dostuna Gerçek özür dilemek akıl işi. Keller saçıma hayali yolucu İnsanlar kanun yapar bulucu Binlerce senelik paslı kılıcı Yine aynı bilemek akıl işi. Dünyada kimisi çırpınır cana Faşist horozlanıp çatar insana Kötülük yozca gelince buyana Yozu insanca elemek akıl işi Kimisi para ile yapmış kulunu Giyinmedi daha insanlık gelini Zalim köpeğe gösterirken yalını Pis yalı yalamamak akıl işi. Zalimin şatosunu serinler klima Doğru idim engel oldu yoluma Dürüst diye işaret taktı koluma Buna Kamil'i sevdalamak akıl işi. Kamil At |
Akıl İşi 2
Yobazlığın içinde bir parazit dolaşır Fark edipte onu öldürmek akıl işi Dışına vursa da faydasız bit dolaşır Asalağı kökten kaldırmak akıl işi. Uyandım kendimi denizde buldum Oysa ki içimde kendime okuldum Ayağımdan tutuldu göğe asıldım Sarkan saçları yoldurmak akıl işi. Hayalim de nice kulaçlar atmışım Bakmaz derine anasını satmışım Güzelim bakmayınca ben bitmişim İşte şu denizi doldurmak akıl işi. Şimdi leşimi istiyor şu köpekler Ne çokmuş, dikkat etsen tekler Hotazlı olur değilmi kimi ördekler Göle dalıpda saldırmak akıl işi. Der Kamil At, göze bir yol oldum Can içinde acaip ihtilal oldum Kimseye değil şu güzele kul oldum Dünyada iken çıldırmak akıl işi. Kamil At |
Aklının Ermediği
Aklının ermediğini öldürmek ister Ne doktor bilir ne de okul takkeli Tüm doğruları öldürüp çıldırmak ister Dünyanın dışında cüppeli müppeli. Bunlar yüzünden insanlık gelişmez Güzellikler onun beynine dalışmaz Oturur şükür eder yatar, asla araştırmaz Zalimden yediği tokat baştan okkalı. Yukarıya bağlar dünyanın sonunu Destek te verir emdirir insan kanını Şükür le kucaklar bitmiş kanlı dününü Salya içinde çirkindir, salya sakalı. Şükürden kurtulmaz başka bilmez Kanlanmış çağa daha dönüp bakılmaz Diri diri insan yakar, insan yakılmaz Kendince önemli beylerin çakalı. Kamil At, gelecek te çakal ötmez Vurulmakla insanlık çoğalır hiç bitmez Kafasında ezber var insanı işitmez Boş bir hayal uğruna insanlığı yıkalı. Kamil At |
Alçak Türleri
Bu dünyada madem ki insanım Kötülüğü tutup bedenime sarmam Nice suç işleyip tanrıya yalvarmam Böyle yapıp yalvaran alçak. Zaman benimle ölene kadar gelir Nedir bedenim toprağa yükselir Nice insan ölür köpekler alçalır İnsan yiğidi vuran alçak. Zalim doğru yaparsa neden gizler Atomlar kudurur taşarsa denizler Ölüm kıyısına yaklaşırsak bizler Pişmanım deyip kaytaran alçak Otoriteyi kirli elinde bulunduran Yiğit insana köpeklerince saldıran Yaptığı pislikleri dua ile kaldıran İnsanlık soyunu gizli kıran alçak. Kamil At fikir bulmayan nadan Sormaz filosof insanlık kırmadan Yobazına yaptırıp kendini yormadan Tarihte ki cahilleri kandıran alçak. Kamil At |
Alemi Yok
Vurdum şu başımı sert bir uykuya Kırılmışım özür dileme alemi yok Derin derin gömüldüm bulanık suya Daldım, gel inleme lamı cımı yok. Toprak emdim duman büyümüş Çok saf oluyormuş aşklar nasıl iş Aşkı uğruna herkes tutuyor bir dövüş Kimisi bilmeden atılır demi yok. Kayaya çarpar bozuk kaptanlar İnsanlar sonuca katlanmış sa anlar Nice eski hükümdar boş yaşayanlar Tarihe gömüldü bozuk gemi yok. Sevgili demişim ben bir anlık sana İnsaf olmaz yapıştım gene cihana *******i çok mehtap doğar bana Senden güzel değil gecemi yok. Kamil At, işte bak sitem savaşıma Çok tanıdık taşlar yağar başıma Yaşanır aşk hiç çekinmez telaşıma Tarihte rastlanır aşkın kıdemi yok. Kamil At |
Alerji Kafalar
İşte çaresiz kemirgenin torunu Şerefsiz kitabına yalan eklemiş İnsan dışı ninni öttürmüşler borunu Ölüme giderken sıra beklemiş. Alerji kafası insana sarılmazlar Cilalı boyadan lafla kırılmazlar Uyursa halk köpektir, derilmezler Kanunlar baskı itlerini haklamış. Kanunlar köpekli doğru vurulur Köpek burunlular ile iz sürülür Gerçeğin yayları mutlak gerilir Suçları yüzbin yasa ile teklemiş. Suçlar katmerli aranıyor yinesi itleri dönüştüren kimin kenesi Suçları silinmez milyarca tanesi Seçim kirlilik mideyi boklamış. Kamil At, çakalın ölüm ninnisi İşkenceden yana *** temennisi Seziyorken dumanı yol alır sisi Sürünenler hayalini ayaklamış. Kamil At |
Alkol
Güzel günlerin yağmuru gibidir Mutsuz sevenin berbat dostudur Terk edilenlerin köklü belasıdır Sarhoşun boyunu büken alkol. İçince sarhoş döner tek durur Kendi dostuna tekme vurur Bulmaz ise kafatası kudurur Sevgileri kökünden yakan alkol. Kimisi içerler alkol seni bolbol Yine bağlanmış alkola ters bir yol Sapıtanın hayatı çok karambol Sarhoşlara daima akan alkol. Gözünde dünya olmaz uçtu gitti Herif tuzaklı bir bara kaçtı gitti Kanun uyutuyor düzeni seçti gitti Kamil At sarhoşa zarar eken alkol. Kamil At |
Amerika Ve Kulları
Para Amerika'nın, çete kurarlar Efendiye itaat eder inançlı çeteler Bir gün birbirinin kafasını yararlar Yeşillik gösterir ardından meler. Salya akar sakalından sözünden Toprağa gömülür toptan ölüler Silah efedisinden öper dizinden Cana kıyar para alır kıs kıs güler. Her ölümün yanından çete geçer Satılmış toprak, övünürken gururlu Beyaz mı afyon mu, bol bol içer Aslına bakın dünyaya çok zararlı. Tahrik yok bilinçsize tahrik yaratır Yoz halinde nice gülünç bağırır Çok azdılar batmışı daha da batır Kışkırtır kanlı eniklere silah verir. Dünya inanılmaz bir haller alıyor Bir coğrafyada insanlık geriliyor Stop dese vaz geçip efendiyi yalıyor Dilde iman adına insan deriliyor. Çeteler var çözülmez problemler Amerika'nın parası ile gözü dönmüş Yoksulun canına kıymış işi demler Bir gün bakarsın kökten sönmüş. Düşmanıdır kürtlerin kanlı çeteler Hesap sorulacak, insan değiller İnsan kıyımına başlamış süngü biler Nice çiçek soldu, kurudu güller. Der Kamil At, şimdilik havlasın İnsanlık bekliyor not alarak suskun Üstelik kulüplerde zil ile oynasın Hesabı aynı şekil, gözü keskin. Kamil At |
Amerikan'ın Kulları
Şu kanlı geçmişleri ile övünenler Kullarıdır emirci amerika'nın Parası için insandan dönenler Yanında değeri yoktur insanın. Yazısı turası sahte, tek atarlar Dolar koklayıp göbek atarlar Ajanlarına kara sayı çek atarlar Hediyesi ölüm, dürüst canın. Servet his edince yalar uşaklar Canını satar nefesi şakşaklar Hesap günü toprağa koşacaklar İçi hayvan dünya denen hanın. Kafada para çirkin şekil almış İnsanlık alçalır insanlık ufalmış Bilim çağ, bunca ölüme dalmış Anlamı yersiz, insan olmanın. Amerika taptırır kulun taptığına Bakmaz yaşına yolda saptığına Aldırmaz mezarı türbeyi öptüğüne Arkası cilalı siyahtır her aynanın. Kullarından sözde daha imancı Kulluk için dinciden de dinci Her çöplükte nöbet alır kapancı Parandır iman içinde imanın. Kamil At, doğruya canla gireli Acımasız imiş yaşamın kuralı Tarihte ki suçları baskılar hatıralı İsyanı modasız kanlı dünyanın. Kamil At |
Anlamadım Vah
Dünyadan budalaca bihaber sin Yazdığın la sen seni belli edersin Bir de insanlığın küçük söversin Manasız yazılır mı anlamadım vah. Aşktan yazar, aşktan bilmezsin Ucunda bilinç yok sanki yıkılmazsın Ruhu çözmüşsen sanma ölmezsin Boşboş gezilir mi anlamadım vah. Bir kalem dünyaya eşit bakmalı Doğrular içinde yanlışa çökmeli Yanlış dizerse kendi belini bükmeli Güzelliğe kızılır mı anlamadım vah. Meydan orta, herkes şairim der Dünya yaşı onbeşmilyar darım der Maymun ağaca çıkmış körüm der Primat'ça çizilir mi anlamadım vah. Kamil At, doğrular gelmez aranır Dövünüp yiğitlere sövme seni tanır Tek dünya var cahil cahili kıskanır Kulaçsız yüzülür mü anlamadım vah. Kamil At |
Anlamı Mazide Kalır
Kaplumbağa hızı ile Menzile giden yolcu Başı ezelden döner Her buna rağmen Kusursuz bilinen dost Hayatı uzaktan kumandalı Ezelden beri umarını düşünmez Neyleyim der Adayı bağışlayan okyanus Çemberin sahibi bellidir Görünmezdir Kendi kendisini aklayan hırsız Karayip sahilinde dalgadır Ayağının dibindeki yol ayrımı Özür nedamet bilmez beyler Agoraya düşüp donan Meteor Parası hemen hemen Beyni fakir aristokrat Damlasını zorlayan bulut Asimile yoluna düşkün insanlar Çember daralır İyesiz çember Anlamı mazide kalır hayatın. Kamil At |
Antoloji Enternasyonaldır
Antoloji bir dünyadır Yani enternasyonaldır Fanatikler bazılarına çapulcu Diyorlar çok körlerdir, Birilerine küfür ediyorlar Yani başka düşünceye Başka düşünceden nefret etmek insanlık düşmanı sayılır Nasıl yazdıklarına gelince İçinde ne bilinç var nede başka Birşey var Şiir nasıl olurmuş araştırıp Dünyayı görsünler Ama tek gözle Tek kendilerini Görüyorlar Başka düşünceden nefret ediyor O düşünceyi bilmiyor O yüzden, neden Nefret ettiğini bilmiyor Nefret ettiği şeyin nasıl olduğunu Bilmiyor. Kendileri nasılsa biryerlere sırtını vermişler Tarihteki suçları bilemiyorlar Birde başka dinlerden Nefret ediyorlar Ediyorlar çünkü Sözde şiirlerine bakarsanız Görürsünüz, Söylemek istediğime Gelince, bunlar bizi Ezenler ezsin ama bizden olsun diyorlar Şairseler haksızlığa karşıysalar Bütün dünyada olan haksızlıkları Zulümleri yurtların Zorla işgal edilişini yazmaları Gerekir Bilgileri olsun diye Yine söylüyorum Kendi çıkarları burda hüsran bulur Çünkü ANTOLOJİ'yi Bütün dünyada farklı insanlar Farklı düşünen insanlarda Okuyor. Antolojiyi bende desteklerim Çünkü internasyonaldır Antoloji enternasyonaldır Ama burda o durum Bu sitede Söz konusu değil galiba! ! ! Selam haksızlıkların karşısında Göz yummayan insanlara. Kamil At |
Antoloji Şairlerine Bak 2
Biraz takip ettim boşlar laf çaldı *******i uyumadılar itiraf çaldı Gruplar görüş yazdı taraf ta çaldı Gerçekleri yazalım arkadaşlar. Kimi utanmış söylemez aşkını Kimi nefret küfür insan düşkünü Sevdiğine kimi haykırış taşkını Bilgi için gezelim arkadaşlar. Öyle yazalım tarihte adı kalsın Okuyanın içinde biz tadı kalsın Doğruyu sevmeyende cadı kalsın Zalimleri bozalım arkadaşlar. Yazalım gerçeği yanlış üzülsün Halini haykıralım gülmeyen gülsün Söz çalan, bağırma kişi değilsin Dünyayı iyi çizelim arkadaşlar. Kamil At antoloji şairlerine bakın Bende içine girdim deme sakın Gördüğümü yazmazsam yazıyı yakın Bilginin içide yüzelim arkadaşlar. Kamil At |
Antoloji Şiirler...
Tamam Herkes kalemi almış Eline yazıyor, Buna lafım yok. Kimi şiirler beni anlatmaz Kendinden kaçıyor Doğrular, gerçekler tabu Böyle bir durum içerisinde Ras(t) gele şiir yazanların içinde... Kaybolup gitmiyor Gerçeği anlatan şiirler 'Antoloji Şiirler', Ana sayfası'nda. Kamil At |
Arabesk Kafa
Saraylarda donsuz kralları eğlendirir Uyumak isteyen hazır da amadeler Canında hüzün besler, nice jilet gönderir Bunca boş lafçının peşinden meler. Böyle olmayan içini ezelden deşti Uyutan politika arabesk sallar kullanır Tavuk etrafında horozlar esrarkeşti Demirci ustası yok aletsiz nallanır. Uçuk dudakta arabesk gezer içinde Solmuşken arabesk te, solar canlanır Dünyaya anlam vermeden ölür göçünde Düşünmeyen hindiler böyle sonlanır. Arabesk ile ötenler olsada günahta Onun için söylesin hiç fark etmez Yeri karanlık imiş vay be, bilmiyor tarihte Böylesi hal ile tilkiler cayar gütmez. Kamil At der, ah nerde kaldı canım içi Okyanus kızıl ile boyandı kanım içi Dünden kalma berbat hal, günüm içi Bir düşünmeze düşünmezler çullanır. Kamil At |
Arafat Ya Yaşar Ya Yaşamaz
Yıllarca emperyalizme Karşı iyi kötü savaştı Direnişe Örnek olduğunu bilemem Filistin'in önünde çığırlar açtı Örnek oldu olmadı Bu dertten ölemem, Çıkar ilişkileri çoğalınca SonuN da Clinton'ların Kıçına yapıştı, ve Kendisine uçsuz bucaksız Kocaman bir Bowling salonu açtı... Kamil At |
Arap Değilim
İsteğim olmaz böyle bir isteğe Sular akmaz kurulu desteğe Uymak ister isen öylesi çağa Varda git, benide karıştırma. Sen bana bak, arap değilim Kendine bak tanı, işte bilim Senin ki gitsin, uğramaz yolum Araplara git beni yarıştırma. Senin kanında varmı dır arap Öyle ise onların izini tut ve kap Hayat kime hurda dır illede çöp İhtiyarladım yüzümü kırıştırma. Tehditlerin sana teslim kalsın İnsanlık yolu mesafe yol alsın Canavarlar azgın sulara dalsın Şikayetinle beni soruşturma. Ben içerim suç değil bazen Günah işleyip çok, arap gezen Seni de beni de asacak düzen Bilgisiz küsü boşa barıştırma. Kamil At, giysimi ayrı giyerim Kabul etmem kendimi oyarım Sanma girdiğim yoldan cayarım Üstümde olanıda buruşturma Kamil At |
Arapça Yazanlar
Körüklerken dünyada yanan ateşi Yobazdan kafamıza şişe düştü Geridir cihanda bulunmaz hiç eşi Suç işleyip saklanır köşe düştü. Dünyayı çirkin manzarası bozuyor Aletleri ilkel evrim içinde kızıyor Bozuk dilleri küfürlü bozuk yazıyor Şeytan izinde kıymeti taşa düştü. Ben arap kelime bilmem dayatır Ondört asırlık kanlı kılıcı boyatır Onda sövmek oluyor hal ile hatır Uzaydan habersiz bir boşa düştü. Erdem bilmez kalkınç etti erdemi Bak yolllar ceset doludur öylemi Baykuş viranede dolanır bak hemi Yazda kudurdu yönü kışa düştü. Kamil At der, kelimesiz boş diller Öğrendim nasılmış nerde sefiller Dinden başka bilmez, arap çöller Kuru çöl kimyadan yaşa düştü. Kamil At |
Arı ile Köpek
Çiçek tarlasında köpek dolaşsa Hiç bir çiçekten renk almaz Burnunu kemikte gezdirir düşse Islığa alışmışsa çiçeği bilmez. Hoşt dediğinde aklına kemikler Yüklenir sırtına emir zihniyet Şefleri obur omzuna çok yükler Kuldur dilden düşmez hürriyet. İsterki biriksin artsın sermayesi Kemik yığınca olsun bol bol Buyruğa uyar asla olmaz niye si Kemiğe gider itlerde her yol. Arıya hayat şüphesiz ki bal'dır Bunca çiçeklerden bulur tadını Köpeğin hayatı ezelden yal'dır Tuvalet diye işer ıslatır odunu. Gör Kamil At, başıma ne geldi Tabu bilmez karanlık düşmanı Kuru göller enerjisiz su doldu Sözü derdi, geçmişin pişmanı. Kamil At |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:07 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.