www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   23.01.2006 Galatasaray Habereleri Buraya (https://www.cakal.net/showthread.php?t=7628)

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:27 PM

23.01.2006 Galatasaray Habereleri Buraya

Tokat penaltıyı yine görmedi

26 Ocak 1997’de Beşiktaşlı Sergen’in frikik atışında Vansporlu Aykut topu adeta voleybol oynar gibi smaçla kesti. Maçın hakemi Metin Tokat herkes penaltı beklerken, oyunu devam ettirdi. Bu sezon da Nobre’nin Rize’de elle alıp attığı golü geçerli sayan Tokat, dün de Ömer’in elle kestiği pozisyona penaltı düdüğü çalmadı.

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:29 PM

Okan, 24 yaşında

Devre arasında G.Saray'a gelen Okan Koç, dün 24 yaşına girdi. Kulüp, genç oyuncunun bir mesajla kutladı. Maç kadrosunda olmayan Okan, bu özel günü mutsuz geçirdi.

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:31 PM

Stat, yarı yarıya boş

Konyaspor-G.Saray maçında, 30 bin kişilik Atatürk Stadı'na 15 bin seyirci geldi. İzleyicilerden bin kadarını Galatasaray taraftarı oluşturdu. Tribünlerin boş kalmasında, soğuk havanın etkisi büyüktü.

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:32 PM

Yalçın hastanelik

G.Saray'ın genç ismi Yalçın, 14'üncü dakikada ikili mücadelede dizinden sakatlanıp sahayı sedyeyle terk etti. Yalçın'ın durumu bugün belli olacak. Yalçın'ın çıkmasıyla G.Saray'ın oyun kurgusu değişti. Sabri sol kanatta oynarken, bu mevkideki Ferhat solbeke, Orhan defansın göbeğine geçti..

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:33 PM

Kavga çıkaranlar şikayet edilecek!

Galatasaray'ın Konyaspor maçından sonra İstanbul'a dönüş için bindiği uçakta yaşanan kavga moralleri bozarken, Galatasaray olay çıkaran taraftarlar hakkında yasal başvuruda bulunulacağını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, uçağa son binen yolcular arasından, adları daha sonra tespit edilen on beş kişilik bir grubun önce yardımcı antrenör Erdal Keser'e, daha sonra teknik direktör Erik Gerets'e ve son olarak da oyuncu Necati Ateş'e fiili tacizde bulunduğu kaydedildi.

Olayların, yaşananlara müdahale eden Galatasaraylı futbolcu ve yöneticileriyle, söz konusu grup arasındaki tartışma olduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Gelişmeler neticesinde kaptan pilotun daveti üzerine uçağa giren emniyet güçleri, bu grubu uçaktan indirmiştir. Emniyet güçlerinin, futbolcu ve yöneticilerimizi ifade vermek üzere terminale davet etmeleri, yarım saatlik bir zaman kaybına neden olmuştur. Bu süre zarfında başlayan kar yağışının giderek yoğunlaşması sonucu, kaptan pilot havalanmamaya karar vermiştir. Profesyonel futbol takımımıza saldırıda bulunan, isim ve kimlikleri kulübümüzde mahfuz bu kişileri, Galatasaray Spor Kulübü'nü kamuoyu önünde küçük düşürdükleri ve maddi-manevi zararına neden oldukları için kınıyor, haklarında yasal başvuruda bulunacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz."

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:35 PM

Hakan: "Şampiyon olmak istiyoruz"

Galatasaray Kaptanı Hakan Şükür dün akşam oynadıkları Konyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada , "Aldıkları 3 puanı zirveden kopmama adına altın gibi gördüklerini ifade ederek, "Hakikaten çok büyük sıkıntılarla geldiğimiz bir maçtı. Hem arkadaş eksikliği hem de mali sorunlar. Zor zamanlar yaşadık. Ama çok önemli bir arkadaşlığımız var. Çok entegre olmuş bir takım halinde geldik. Komplike hareket ediyoruz. Bununda semeresini son saniyelerde olsa da gördük. Zirveden kopmadık. Bundan sonra çok zor maçlarımız var. Bunlardan 3'er puan toplayarak ligin sonuna kadar iddiamızı devam ettirip şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:36 PM

Fortis Türkiye Kupası maçları ertelendi

Futbol Federasyonu, Fortis Türkiye Kupası grup 3. maçlarının kötü hava koşulları nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, Türkiye'yi etkisi altına alan elverişsiz hava, saha ve yol koşulları nedeniyle 24, 25, 26 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek Fortis Türkiye Kupası grup 3. maçlarının bir hafta ileriye kaydırıldığı belirtilerek, "Müsabakalar 31 Ocak, 1 ve 2 Şubat tarihlerinde oynanacak" denildi.

Müsabaka gün ve saatleri ile ilgili programın ise daha sonra duyurulacağı belirtildi.

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:37 PM

Saidou'nun isyanı!

Kamerun’un Angola’yı 3-1 mağlup ettiği Afrika Kupası maçında forma giyen ve oynadığı futbolla tam not alan Saidou, karşılaşma sonrasında Galatasaray Yönetimi’ne sitem etti. Kendisini izlemeye gelen Türk gazetecilerin sorularını cevaplayan yıldız futbolcu, alacaklarının halen ödenmediğini dile getirip, şunları kaydetti: “Herhangi bir yönetici bizi bir kez olsun aramadı. Biliyoruz ki, aramayacaklar da. Sorun olduğu doğru, ödenmesi gereken paraları alamadık. Biz yine de turnuva biter bitmez, takıma geri döneceğiz”.

"Eksikler sıkıntı olmamalı"

Başarılı oyuncu, herşeye rağmen takım için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ve arkadaşlarına destek olacaklarını söyledi. İkinci yarının ilk haftalarında, Galatasaray’dan uzak olmalarının sıkıntı yaratmasını anlamsız bulduğunu bildiren Saidou, sözlerini şöyle tamamladı: “Song ve benim bazı lig maçlarında oynayamayacak olmam sorun oluşturmamalı. Çünkü Galatasaray büyük bir kulüp ve bu tür takımlarda forma giyen her oyuncunun alternatifi bulunmalı”.

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:38 PM

Tokat'ın notu 7.9!

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Ufuk Özerten, kuruldaki diğer 8 üye arkadaşıyla birlikte görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

TSYD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Özerten, Türk futbolunun önünü açmak adına, yasanın kendilerine tanıdığı hakkı kullanmadıklarını ve istifa ettiklerini söyledi.

Görev yaptıkları 8 aylık süre içinde duruşlarında hiçbir değişiklik olmadığını, Levent Bıçakcı federasyonunun vizyonu ve misyonu doğrultusunda tavizsiz çalıştıklarını belirten Özerten, "Adam gibi geldik, adam gibi gidiyoruz. Çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor. Yaptığımız tüm hakem atamalarının hesabını verebilecek durumdayız" diye konuştu.

MHK Başkanlığı yaptığı dönemde en çok üzüldüğü maçın Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşması olduğunu vurgulayan Özerten, "Bu maç herhalde kolay kolay aklımdan çıkmayacak" dedi.

Özerten, görevden ayrılırken içinde uhde kalan tek konunun ise Serdar Tatlı'yı FIFA hakemi yapamaması olduğunu söyledi.

Bu hafta Turkcell Süper Ligi'nde görev yapan hakemlerin notlarını da açıklayan Özerten, ligin ikinci yarısına başarılı bir başlangıç yapan hakemlerin, kendilerine de güzel bir uğurlama yaptığını söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında görev yapan hakemlerin aldıkları notlar ise şöyle:

Yunus Yıldırım (Fenerbahçe-Gençlerbirliği): 8.0

Cüneyt Çakır (Gaziantepspor-Samsunspor): 8.4

Süleyman Abay (Ankaragücü-Vestel Manisaspor): 8.0

Erol Ersoy (Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor): 8.2

Bülent Yıldırım (Malatyaspor-Sivasspor): 8.3

Oktay Demiray (Çaykur Rizespor-Diyarbakırspor): 8.3

Bülent Demirlek (Ankaraspor-Denizlispor): 8.4

Fırat Aydınus (Kayserispor-Trabzonspor): 7.9

Metin Tokat (Konyaspor-Galatasaray): 7.9

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:39 PM

Rigobert Song: "Ayrılmayı düşünmüyorum"
Mısır'da bulunan Song G.Saray ile 2008'e kadar sözleşmesi bulunduğunu ve Avrupa da dahil olmak üzere hiçbir yere gitmek istemediğini söyledi

Afrika Kupası maçları için Mısır'da bulunan Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Rigobert Song, para probleminin geçmişte kaldığını, kendisinin Galatasaray ile 2008'e kadar sözleşmesi bulunduğunu ve Avrupa da dahil olmak üzere hiçbir yere gitmek istemediğini söyledi.

Kamerun Milli Takımı'nın kaptanı Song İHA'ya yaptığı açıklamada, "Ben profesyonelim ve Galatasaray'ı çok seviyorum. Takımdan ayrılmayı düşünmüyorum. Maddi problem geçmişte kaldı. Buradaki maçlar bitince takımıma döneceğim" dedi. Galatasaray'dan ayrılma senaryolarının konuşulması için çok erken olduğunu söyleyen Song, şampiyonluğa ulaşmayı hedeflediklerini, bu nedenle Sarı-kırmızlıların maçlarını kazanmak zorunda olduğunu ifade etti.

Song, Türkiye'yi çok özlediğini belirterek, kupanın favori takımı olmalarına rağmen Kamerun'un önündeki maçlara iyi motivasyonla çıkarak kazanmak durumunda olduğunun altını çizdi.

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:42 PM

"Gerets'in güvenini boşa çıkartmadım"

Henüz 17 yaşının tazeliğini yaşayan, sakalları bile çıkmamış olan Aydın Yılmaz, Konyaspor maçının uzatma dakikalarında attığı golle '100 yaşındaki G.Saray'ın kurtarıcısı oldu. Gerets'in oyuna 83. dakikada Hasan Şaş'ın yerine aldığı Aydın 'kurtarıcı' rolünü çok iyi oynayıp, kaleye şut çekme 'cesaretini' göstererek, gelecekte başarılı bir futbolcu olacağını herkese kanıtladı. Maç sonrası mutluluktan uçan Aydın "Hocam Gerets'e bana bu şansı verdiği için teşekkür ederim. Güvenini boşa çıkarmadığım için mutluyum. Gol anında başka bir şey düşünmedim. Sadece önüme baktım ve kaleye vurdum, gol oldu. Daha 17 yaşındayım. Gol sonrası Hasan ve Mondragon ağabeylerim beni alnımdan öptü" diye konuştu

Mutluluk gözyaşı

G.Saray'ın sportif direktörü Bülent Tulün ise Aydın'ın golünden sonra göz yaşlarını tutamadı. Tulün "Bunlar mutluluk gözyaşı. Bunlar G.Saray'ın geleceği. Çok da şanslılar. Onlara güvenen bir hocaları var. Çok mutluyum. Maçın sonucunu hakeme bırakmadan biz tayin ettik. İlk yarının sonundaki pozisyonda kasıtlı bir elle oynama vardı. Kartlı bir penaltıydı. Hakemlerin G.Saray'a karşı sezon başından beri olumsuz bir tavır takındıkları bütün kamuoyunun dikkatinde... Ama biz Metin Tokat gibi tecrübeli bir hakemden böyle bir yönetim kesinlikle beklemezdik. Görüldüğü gibi yine de biz sadece futbolumuzla kazanıyoruz. Bize diğerleri gibi kimseden gelen bir destek yok Biz bileğimizin hakkıyla bu punları kazanıp yolumuza devam ediyoruz."

Bakırköylü Figo

Galatasaray'a Konya'da üç puanı getiren ve bu şekilde adını duyuran Aydın Yılmaz aslında Genç Milli Takımlar'ı takip edenler için tanıdık bir isim. Avrupa Şampiyonu unvanıyla gittiği Peru'daki Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde Brezilya'ya 4-3 yenilen U-17 Milli Takımımız'ın yıldızlarından olan Aydın, 29 Ocak 1988 Bakırköy doğumlu. 25 kez A, 10 kez de B Genç milli oldu. Ay-yıldızlı formayla 4 gol attı. Orta sahanın her iki kanadında da görev yapıyor. İki yıl içinde fiziksel olarak da büyük aşama gösteren Aydın Yılmaz, Luis Figo hayranı. Driplinglerinde Portekizli oyuncunun etkisi açık olarak görülüyor. Ocak'ta Galatasaray'da, 2008'e kadar sürecek olan profesyonel sözleşmeye imza attı.

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:43 PM

Cim Bom İstanbul'da

Konyaspor maçının ardından hava muhalefeti sebebiyle dün gece Konya'da kalan Galatasaray kafilesi bugün öğle saatlerinde İstanbul'a geldi.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Sarı-kırmızılı ekip, daha sonra kulübe ait otobüsle Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gitti. Takım, ayağının tozuyla antrenmana çıktı.

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:44 PM

"Saldırıyı kınıyoruz"

Başkan Özhan Canaydın Konya deplasmanında yaşanan üzücü olay için, "Futbolcularımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz" dedi. Canaydın, dün gece taraftarlar ile futbolcular arasında yaşanan olaylarla ilgili, "Futbolcularımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz ve taraftarların da bir daha böyle bir olay yaratmamalarını diliyoruz" dedi. Canaydın yaptığı açıklamada, taraftarların, futbolculara Konya'da yapmış oldukları saldırıyı tasvip etmenin mümkün olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Bu olay bizi son derece üzmüştür. Galatasaray formasının şerefi için tüm camianın büyük takdirini alan futbolcularımızın bir daha böyle bir olayla karşılaşmamaları için her türlü önlemi alacağız.

Futbolcularımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz ve taraftarların da bir daha böyle bir olay yaratmamalarını diliyoruz."

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:45 PM

Yalçın sezonu kapattı!
Konyaspor ile yapılan maçta sakatlanan defans oyuncusu Yalçın Ayhan'ın sezonu kapattığı açıklandı

Kafilenin bugün Konya'dan dönmesinin hemen ardından MR'ı çekilen futbolcunun, sol diz ön çapraz bağlarının koptuğunu tespit ettiklerini açıklayan kulüp doktoru Murat Çevik, "Yalçın 4-6 ay arası sahalardan uzak kalacak. Sezonu kapattığını söyleyebiliriz" diye konuştu. Çevik, genç oyuncunun rehabilitasyonu için çalışmalara hemen başlandığını da ifade ederken, ameliyat tarihinin 26 Ocak perşembe günü netleşeceğini kaydetti..

MySteRio_Jr 01-23-2006 08:47 PM

Yeni MHK Başkanı Çulcu oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni yönetim kurulunun, Beylerbeyi'ndeki tesislerinde yaptığı toplantı sonunda Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanlığına Mustafa Çulcu getirildi.

TFF'de yönetim belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, bugünkü toplantısında kendi arasında görev bölümü yaptı. Ayrıca Merkez Hakem, Gözlemciler ve Temsilciler, Profesyonel ile Amatör Futbol Disiplin Kurulları'nı yeniden belirledi. Yönetim Kurulu toplantısında Milli Takımlar ile Ar-Ge kurullarının kaldırılmasına da karar verildi.

Yapılan yeni düzenlemeye göre Haluk Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda Kemal Kapulluoğlu ile Affan Keçeci başkanvekilleri olarak görev yapacaklar. Mali İşler Sorumluluğu'nu Erdal Batmaz, Profesyonel Kurul Başkanlığı'nı Mehmet Kemal Ünsal, Başkan Yardımcılığını Galip Asal yürütecekler. Bu kurulda Mustafa Urhan 2. Lig A ve B kategorilerinden, İbrahim Usta 3. Lig'den sorumlu olacaklar. Amatör İşler Sorumluluğu'nu Rafet Kırgız, Yasa ve Ana Statü Sorumluluğu'nu Av. Turan Özen, FIFA-UEFA ve Dış İlişkiler Sorumluluğu'nu Süheyl Önen, Sponsorlar Sorumluluğu'nu Cihangir Önger, İdari İşler ve Personel Sorumluluğu'nu Ender Alkoçlar, Tesisler Sorumluluğu'nu Tahir Kıran, Eğitim Sorumluluğu'nu Metehan Berktaş yürütecekler. İcra Kurulu'nda Kemal Kapulluoğlu, Affan Keçeci, Erdal Batmaz, Galip Asal ve Ender Alkoçlar görev yapacaklar.

Yeniden oluşturulan Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Mustafa Çulcu, Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu başkanlığına Hilmi Ok, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu başkanlığına Talay Şenol, Amatör Futbol Disiplin Kurulu başkanlığına ise Ömer Remzi Arıkan atandılar.

Bu kurullarda görev alan isimler ise şöyle:
Merkez Hakem Kurulu: Prof Dr. Fethi Heper, Orhan Erdemir, Ali Aydın, Lale Orta, Ali Kunak, Mevlüt Güzel, Hikmet Öksüzoğlu, Hatip Çopur
Yedek Üyeler: Musa Eryılmaz, Metin Karaaslan, Hasan Başdemir, İsmet Cengiz, Mustafa Arslan, Burhan Mermer, Erdoğan Alan, Cengiz Karagözoğlu, Sadık Bamaç
Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu: Necmi Temizel, Salih Türktunç, Muhittin Boşat, Erdoğan Çamlıyurt, Dursun Cumali Sucu, Bülent Uzun, Mekki Keskin, Doğan Şen.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu: Başkanvekili Recep Özcan, Raportör Serdar Özersin, Üyeler: Remzi Kazmaz, Hakan Başsorgun, Ahmet Akpınar, Yalçın Karadeniz,
Yedek Üyeler: Özcan Çine, Gürer Sönmez, Arıkan Gülcü
Amatör Futbol Disiplin Kurulu: Başkanvekili İsmail İnan, Üyeler: Tacar Çağlar, Egemen Magat, Erkan Yücel, Atilla Kan, Abdullah Albunar, Yedek Üyeler: Burhanettin Al, Yusuf Tuna, Ahmet Fidan

TFF Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımının yanı sıra 2005-2006 sezonu ikinci transfer ve tescil döneminin Kurban Bayramı ile birlikte araya giren 9 günlük tatil nedeniyle 10 Şubat 2006 Cuma günü mesai saati bitimine kadar uzatılması kararlaştırıldı. 2005-2006 futbol sezonu birinci tescil ve transfer döneminde sözleşme imzalayıp çeşitli nedenlerle sözleşmeleri kendileri tarafından tek taraflı olarak feshedilen 32 futbolcunun dosyası incelendi ve bunların 11'inin haklı fesih gerekçesiyle transferlerine izin verildi. Ayrıca incelemesi devam eden 21 dosyada taraf olan futbolculardan, dosya durumuna göre 12 tanesine transfer izni verildi. Diğer dosyalar üzerinde incelemeler devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bir sonraki toplantısını 1 Şubat Çarşamba günü yapacak.

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:19 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.