www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Mükemmel bir soru (https://www.cakal.net/showthread.php?t=109840)

WrAtBoY 02-07-2008 10:59 AM

Mükemmel bir soru

Arkadaşlar bu soruyu cevabı önceden bilmeden düşünerek bulup cevaplarsanız siz asla hayat yolunda yolda kalmazsınız soru şöyle:

Arabanızla İstanbul'a doğru gidiyorsunuz ama İstanbul'a nasıl gideceğinizi bilmiyorsunuz.Yolda bir yaşlı bir adama rastlıyorsunuz arabayı durdurup İstanbul'a nasıl gideceğinizi soruyorsunuz.Adam size şu cevabı veriyor:

-Bu yolun sonunda yol ikiye ayrılıyor.Bu ikiye ayrılan yollardan birisi İstanbul'a diğeri ise İzmir'e gidiyor.Hangi yolun nereye gittiğini ise sadece yolun ikiye ayrıldığı yerde bir evde yaşayan iki kardeş biliyor.Ancak kardeşlerin birisi daima doğru diğeri ise daima yalan söyler.Onlardan birisine onun doğrucumu yalancımı olduğunu bilmeden sadece bir soru sorma hakkın var.Öyle bir soru sorki cevap veren doğrucuda olsa yalancıda olsa İstanbul'a giden yolu %100 bulasın.

Örn:Eve gittin kapının zilini çaldın karşına iki kardeşten birisi çıktı.Karşına çıkan kardeş doğrucuda olabilir yalancıda.Sen sordun.İstanbul'a nerden gidebilirim diye oda sana bir tarafı gösterir ama gittiğin yolun İzmir olma ihtimalide vardır çünkü sana cevap veren yalancıda olabilir.Bu durumda şansın %50 olur ki senin %100'ü bulman lazım

Aklınıza gelen herşeyi saçmada olsa yazın.Size saçma gelen başkasına ipucu verebilir.

Hadi kolay gelsin.

F.S.Mehmet1453 02-07-2008 11:36 AM

doğrucu olan söylesin gibi bişey diyebilirim :Ç

uyuzsultan 02-07-2008 03:36 PM

Mesela yollardan birini gösterip bu yol Bursa diğer yol İzmir yolu mu derim :D
Başta İzmir yolunu aradığımı söylerim. Doğru söyleyense karşıma çıkan, itiraz eder Bursa değil İstanbul der. Yalan söyleyense zaten izmir'e gideceğimi sanıp gitmeyeyim diye evet bursa yolu der :lol: Ona göre tarif alırım :)
Doğru cevabı rica edeyim lütfen :P

murathun 03-05-2008 02:54 PM

bu yolun istanbula giitiğini bana söylemeyeceksin değilmi yalan söyelen doğru yol olmasada doğru söylemediği için yalan söyliyecek doğrucu ise doğru yolu göstericek

F.S.Mehmet1453 03-05-2008 11:16 PM

kibarca sorun söyler :D:D

Kéan aRs 03-05-2008 11:17 PM

geçektende çok güzel kazık soru:D

anbarrr_1987 03-08-2008 04:25 PM

diger kardesine hangi yolun istanbul oldugunu sorsam bana ne cevap verir diye sorarim verdigi cevabin tam tersi dogru cevaptir ikisi de ayni cevabi vercek

jockeя 03-08-2008 04:28 PM

ikisini birbirine düşürürüm tabi:D derimki sen şu yolun nereye gittiğini biliyorsun kardeşin bilmiyo heralde derim şak diye cevabı verir diğeri:D

uyuzsultan 03-12-2008 10:39 AM

Alıntı:

İlk Gönderen murathun (Mesaj 484336)
bu yolun istanbula giitiğini bana söylemeyeceksin değilmi yalan söyelen doğru yol olmasada doğru söylemediği için yalan söyliyecek doğrucu ise doğru yolu göstericek

Kapıyı iki kardeşin açacağını ya da diğer kardeşin arkada soruyu duyacağını nerden biliyorsunuz bu bir.
İkincisi diğer kardeşin soruya müdahale edeceği ne malum bu iki :biggrin1:

Nerde bu cevaplar yaaaaaaaaa :wink:
Bölüm kurallarına göre çoktan cevağ verilmesi gerekiyordu :no:

Alıntı:

İlk Gönderen jockeя (Mesaj 491332)
ikisini birbirine düşürürüm tabi:D derimki sen şu yolun nereye gittiğini biliyorsun kardeşin bilmiyo heralde derim şak diye cevabı verir diğeri:D

tansu 04-10-2008 02:52 PM

benim mantığıma göre;

eğer ben istanbula gitmek istiyorsam ve gidiş yolunu kardeşlerden öğreneceksem...

ben şöyle bir soru sorardım...

-Beyin fırtınası yapardım.Cevabı söletirdim ona...

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:31 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.