![]() |
Sevilla şifresi
Sevilla şifresi
http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/im...hiddinkbsk.jpg Dünyaca ünlü teknik adam Hiddink, FANATİK aracılığıyla Fenerbahçe'ye mesaj yoladı: 'Sevilla 2 yıl önce süper takımdı, ama şimdi o halinden eser yok. Fenerbahçe, Kadıköy'de 1-0 kazanırsa, İspanya'da üst tura çıkar.' 8.2.2008 Hiddink diyor ki! Bir dönem Kanarya'yı çalıştıran Hollandalı ünlü teknik adam, pek çok konuda görüşlerini açıkladı. Tecrübeli hocanın Fenerbahçe ve Ay-Yıldızlı Takım hakkında söyledikleri, epey ses getirecek türdendi. Her zamanki gibi içten konuştu Guus Hiddink, Yazı İşleri müdürlerimizden Mehmet Demircan’a, birbirinden ilginç açıklamalar yaptı. Tecrübeli hoca, bir gün Türkiye’de yeniden çalışmayı düşündüğünü söyledi. Kendisiyle tanışıyorduk, ancak randevusuz gitmiştik Antalya’ya... Rus Milli Takımı’nın kamp yaptığı Cornelia Otel’e girdiğimizde, rahatladık. Çünkü eski bir dostun gülen gözleriyle baktı bize... “Merhaba” dedi Türkçe ve Türkçe devam etti: “Fenerbahçe’deydim. Rıdvan, Müjdat, Şenol... Semih vardı, Galatasaray’dan almıştık, büyük olay olmuştu. Bir maç sonu, sopalarla idmanı basmışlardı.” Gülüyordu... “İlk yurtdışı deneyimimdi. Çok mutluydum, çok şey öğrendim. Müthiş bir tecrübeydi. Türkiye’de çalışan bir teknik adam, dünyanın her yerinde çalışır, bunu öğrendim!” Bıraksak sabaha kadar anlatacaktı. Ne mi yaptık? Bıraktık. Söz Guus Hiddink’in... “Zico’yu çok iyi tanırım. Çok sakin gibi gözükse de, aslında futbolcularını çok iyi bir şekilde motive eden bir yapıya sahiptir. Fenerbahçe ile yaptıkları ortada. Zaten oyunculuğuna kimse bir şey söyleyemez. Bence Zico’nun en güçlü tarafı, muhteşem bir taktik ustası olmasıdır. Fenerbahçe ile yakaladığı başarılar kesinlikle tesadüf değildir.” “Fenerbahçe’yi en son Eindhoven’da PSV karşısında izledim. Ev sahibi, rakibinin daha çok gol yememek için sahaya çıktığını düşünmüştü. Zaten PSV’li futbolcular neye uğradığını şaşırdılar. Fenerbahçeli forvetler o gece biraz daha becerikli olsaydı, ilk yarı 2-0 olurdu. O gece Fenerbahçe, bende takım olarak gerçekten de müthiş bir ilgi uyandırdı. Yani rakibi karşısında çok agresifti, kazanmak için sahaya çıktığını gösterdi.” ‘Fenerbahçe kolay gol atıyor’ “Sevilla’nın 2 yıl önceki takımından ortada eser yok. O dönemde biliyorsunuz çok iyi bir takımdı ve Avrupa Kupaları’nda muhteşem bir başarı yakaladılar. Ancak şu an çok oyuncusunun sakat olduğunu biliyorum. Ayrıca Afrika Kupası’ndan dönen yıldızlar, tekrar eski formlarına kısa sürede kavuşamıyorlar. Bunun aksine Fenerbahçe, izlediğim kadarıyla kolay gol atabilen bir takım. Bence Fenerbahçe ilk maçta gol yemeden bir gol atarsa, tura çok yaklaşır. 1-0 ideal bir skordur.” “Fatih Terim’in Milli Takımı’nı çok beğeniyorum. Terim’in zaten başarısı ortada... 2008 grup maçlarına gelince; Herşeye rağmen Türkiye finallere kalmayı bildi. Türkiye çok kritik maçlarda puanlar kaybetti, ancak bana göre en kritik maçı da kazandı. Norveç’i Oslo’da yendi. Bu maç bittiğinde hemen, ‘Fatih Terim işini bilir’ dedim kendi kendime...” ‘Çekler çok iyi bir turnuva takımı’ “Türk Milli Takımı’nın 2008 Finalleri’nde yer aldığı grup gerçekten de çok güçlü bir grup. Çek Cumhuriyeti tam bir turnuva takımı. Dikkat edilmesi gerekir. Portekiz’i zaten herkes tanıyor. Portekiz hem çok iyi, çok tecrübeli bir takıma, hem de çok kaliteli ve usta bir teknik adama sahip. İlk maçta Portekiz’den alacağınız 1 puan iyi olur. Bana göre asıl puanlar İsviçre’den gelmeli. Yani Türkiye, İsviçre’yi mutlaka yenmeli.” “Rusya 2008 Finalleri’ne sürpriz bir şekilde kaldı. Biz çıkış bekliyorduk, ancak bu takım için erken oldu. Elbette İngiltere karşısında mükemmel oynadık. Hırvatistan’ın yardımıyla da vizeyi kaptık. Ancak biz şampiyonanın sürpriz takımıyız. Her küçük başarı bizim için büyük bir adım olacak. Onun için çalışıyoruz, genç takımımla sürpriz peşindeyiz.” ‘2010’a kadar Rusya’dayım’ “Rusya Federasyonu ile 2010’a kadar sözleşmem var. Buradan erken ayrılmayı da düşünmüyorum. Mükemmel bir çıkış yakaladık. Yetkililer bana güveniyor ve altyapıya inanılmaz yatırım yaptılar. Mesela Rusya’da 2010’da sadece 4 yabancıya izin verilecek. Şu an 6, seneye 5’e inecek ve 2 yıl sonra ise dediğim gibi 4 olacak. Bu da gençlerin önünü açacak. Bunun için çalışıyoruz ve mükemmel bir sistem oluşturduk.” Roman Abramoviç ile iyi bir dostluğumuz var. Ama onun ötesi olamaz. Herkes Chelsea’ye gideceğimi düşündü. Ama yapamazdım. Önce birileri ile oturdum, ‘Rusya’yı nasıl Avrupa’nın elit ülkeleri arasına sokarız’ diye plan yaptık. Daha sonra aynı kişiler beni Chelsea’ye gönderemez ki... Bunu yapamam. Para artık bende ikinci planda... 2010 sonrası ise bakacağım...” ‘Erzik’in teklifi heyecanlandırdı’ “Fenerbahçe’yi çalıştırdıktan sonra sadece bir kez Türkiye’den teklif aldım. UEFA’da saygın bir isim olan Şenes Erzik’le görüştüm. Bana milli takımı önerdi ve inanılmaz bir teklif sundu. Bu teklif beni gerçekten heyecanlandırmıştı. Ancak maalesef Avustralya ile ön protokol imzalamıştım. Ama ilerde mutlaka yeniden Türkiye’ye dönmek istiyorum.” Toni ile yumruk yumruğa! İstanbul’da yaşadığım iki ilginç olay vardı. Biri kaleci Schumacher’le... Antrenmanları izleyen gazeteciler her çalışma bitiminde odalara gelir, futbolcularla görüşerek haber alırlardı. Antrenman sırasında ise herkes sırtını dönmüş, sohbet ederdi. Kaleci Schumacher’in çalışmada burnuna bir top geldi. Burnu kanadı, ben de kendisine “Hadi şunlarla bir oyun oynayalım” dedim ve Alman oyuncuyla kavga yapar gibi birbirimizle boğuştuk. Evet, bir gün sonra gazetelerin manşeti tam bizim düşündüğümüz gibiydi; “Toni ile Hiddink yumruk yumruğa kavga etti.” Bir diğeri ise başkan Metin Aşık ile sözleşme imzalamamızda yaşadıklarımızda... Her şey konuşuldu ve anlaşmaya vardık. Başkan imza atmamı istedi, ancak “Peşin para konuşmuştuk. Önce para, sonra imza” dedim. Çıldırdı! “Türk insanına güvenmiyor musun” dedi. Güvenle ilgisi yoktu bu işin. Prensip meselesiydi. Hemen kurmaylarını, 4-5 yöneticiyi para bulmaları için dışarı gönderdi. 1-2 saat sonra yöneticiler geldi. Paralar gazete kağıdına sarılmıştı. Alman markıydı. Masaya kondu ve para sayıldı, imzayı attım. Fatih Tekke çok karakterli Fatih Tekke’yi bir kaç maçta izledim. Gerçekten çok iyi bir golcü. Fiziğini mükemmel kullanıyor. Ancak bir dönem sakatlandı ve uzun süre forma giyemedi. Rus basınında ilginç bir haber okumuştum. Petersburg’dan ayrılmak istemiyordu, çünkü aldığı paranın karşılığını verememiş. Umarım yeni sezonda daha başarılı olur. Karakterli bir oyuncu. Onu sevdim doğrusu. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.