www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   imkansız nedir bilmeyenler ??? (https://www.cakal.net/showthread.php?t=11141)

GeCeLeR 02-20-2006 04:17 AM

imkansız nedir bilmeyenler ???

2005 in bu ilk günlerinde herkese kocaman bir merhaba. Artık bende hayata, modaya ve güzelliğe dair düşüncelerim ve görüşlerimle ModaTürkiye sayfalarında olacağım. Özellikle güzellik sektöründe bayrağı en önlerde taşıyan bir markanın yöneticiliğini yapan biri olarak, Avrupa`dan güzellik ve moda ile alakalı en son akımları, Türkiye`de yaşananları ve kuaförlük sektörune dair her türlü bilgiyi size aktarabilmeyi umud ediyorum. Ancak arada bir, uzmanlık alanımın biraz da haddim olmayarak dışına çıkarak, ilgimi çeken, övgüye layık olduğunu düşündüğüm veya eleştirel yaklaşımlarda bulunmak isteyecegim konulara da değinmek, sizlerle paylaşmak isteyeceğim. Beni en cok mutlu edecek nokta ise, sizlerin benim yazdıklarıma rahatça kendi perspektiflerinizi ekleyerek geri dönebilmeniz. Yazılarımda sizlerden gelen sorular ve görüşlere de yer vermeyi planlıyorum.

Bugün size Türkiye kuaförluk sektöründe bugüne kadar gerçekleştirilen en anlamlı ve kapsamlı organizasyondan bahsetmek istiyorum. Gecenin adı `EFSANELER BULUŞUYOR` du. Türk kuaförlük sektörüne çok şeyler vermiş, binlerce insanın arasından sıyrılıp bu sektöre, meslektaşlarına ve Türk kadınına en iyi örnekleri sunmuş 3 başarılı insan, Erdem Kıramer, Muammer Yaprakgül, ve Hakkı Kutlugün aynı sahnede buluştular. Salonlarında yıllarca calışmakla kalmayıp, vizyonlarıyla, başardıklarıyla ve açtıkları kapılarla yeni yetişen genç nesile `demek ki oluyormuş` dedirten 3 efsane onlar. Onlar sahnedeyken çok düşündüm. Geldikleri bu noktada çıkartılması gereken çok kıymetli dersler var. Yaşanan onca fırtınadan sonra nasıl hala dimdik ayaktalar, ve 50’li yaşların sonlarında olmalarına rağmen hala nasıl zirvedeler?..Belki de genç nesil olarak bizler, büyüklerimizi eleştirirken biraz da aynada kendimize bakmamız gerekiyor. Muhakkak ki dünya’daki bütün rekabet kuralları, sosyal ve ekonomik dengeler farklılaşıyor ve bizler gittikçe hızlanan bu ortamda her türlü değişime ayak uydurmak durumunda kalıyoruz. Ne için? Global dünya’nın içinde parlayabilmek için. Ancak koşmaya başlamadan yürümeyi çok iyi bilmek lazım. Bence şu an önümde duran hayat adamlarından öğrenmemiz gereken, bizlerin pek başaramadığı, çok şeyler var. Dürüstlük gibi. Paylaşmayı bilmek gibi. Onlar senelerini bu temeller üzerine oturtmuşlar ve bugün adlarını altın harflerle yazdırdılar. Show’un her anında 3’ü de el ele, yan yana yer aldılar. Beraberce kabul ettiler tebrikleri. Senelerdir en büyük rakip değiller miydi? Evet öyleydiler ancak bugün bizim unutmak üzere olduğumuz bir olguyu onlar yaşatmaya devam ediyorlardı: “Başarı paylaşmakla büyür". Amerika’nın 90 lardaki inanılmaz çıkışının temel nedeni de bu değil miydi? Ya da Silikon Vadisi’nin başarısı altında yatan gerçek...

Kendimize sormalıyız bence..hangi iş için olursa olsun, büyük emeklerle var olan temellerin üzerine yeni başarılar inşa edebiliyor muyuz yoksa egolarımıza yenik düşüp etrafta bir sürü baltalanmış enkaz yığınları ve yarım kalmış temeller mi bırakıyoruz? Kendi hırslarımıza yenik düşmeden bence büyüklerimize kulak verip büyük nasıl olunuyormuş dinlemek gerekir diye düşünüyorum.
http://www.modaturkiye.com/tr/20051/authors/emre1.jpg
L`Oreal Proffessional Türkiye`nin organizasyonluğunu yaptığı gecenin sunuculuğunu Rana Erkan üstlendi. 1930`lardan günümüze dünya`yı ve kadınları etkisine alan bütün akımları, hayranlık uyandıran o usta ellerin yarattıkları saçlarla tekrar yaşattılar. 2000’e yakın izleyicinin bulunduğu Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda o gece tam bir show’a sahne oldu. Ancak bana sorarsanız o gece bir show’dan çok daha öteydi. Bu 3 insan, herkesin inandıklari hedeflere belki çok calısarak ama muhakkak bir gün ulaşabileceklerinin bir kanıtıydı. Show`u izlerken bir çok kere `imkansız yoktur` dedim. Erdem Kıramer, kuaörlüğe 13 yaşında zorunlu olarak attığı adımın ardından bugün 9 salon, 3 ayrı markayla 300 kişilik bir kurum. O gece Efsaneler`den bir tanesi olarak sahne aldı ve 2 saatlik show boyunca gözlerinden başardıklarının haklı gururu okunuyordu. Hepsinden önemlisi yorgun değildi. Belki de her zamankinden daha enerjik ve daha mutluydu o gece. Çünkü hayatın o gece için imparatoru oydu ve herkes onunla beraber sahnedeki diğer 2 büyük efsaneyi alkışlıyordu. En büyük şansım bu örneği bana birebir yaşatan kişinin benim babam olması sanırım. Önünde saygıyla eğiliyorum baba’cığım.
Onlar imkansız olduğunu düşündükleri birçok şeyin kapısını ardına kadar açtılar. Bizi bekleyen ise belki de hepsinden zor: Bu kapılar kapanmadan yenilerini açmak...

Sürekli yanımda taşıdığım en son Adidas reklamındaki yazıldığı gibi:`Imkansız bir iddia değil, bir meydan okumadır!`

2005`te Hayatı ele geçirin!

amfibik 02-22-2006 01:20 PM

imkansız mı :))

๏๒รєรรเ๏ภ 02-24-2006 12:09 PM

sağol :)

bluekeys™ 02-24-2006 12:39 PM

paylaşım için soal

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:08 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.