![]() |
Erdoğan: Ergenekon için gerekeni yaparız
Erdoğan: Ergenekon için gerekeni yaparız
Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak “devlette soruşturmayı engelleme çabası” olduğunu söyleyen Başbakan, bugün gazetecilerin soruları üzerine “Talepleri değerlendiririz, yapılması gereken yasal düzenlemeleri de yaparız” dedi. http://www.ntvmsnbc.com/news/280771.gif NTV-MSNBC VE AJANSLAR Güncelleme: 18:33 TSİ 19 Şubat 2008 Salı ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, hafta sonunda ATV’de canlı olarak yayınlanan programda gazetecilerin soruları üzerine, “Ergenekon soruşturması sürecini devlet içinde yavaşlatmaya çalışan unsurlar olduğunu” söylemiş, mücadelenin kararlılıkla süreceğini açıklamıştı.Ergenekon olayının, son olayla başlamadığına dikkati çeken Erdoğan, “Öncesi var. Ümraniye ile olay başladı ve devam ediyor, bitmiş değil. Daha bunun gerisi var” demiş ve şöyle devam etmişti: “Sonuna kadar gideceğiz. Hala devletin içinde bu süreci yavaşlatmaya çalışan unsurlar var. Bunlar, biz iktidara gelmeden önce zaten tespitlerimizdi. Şimdi biz bunları meydana çıkarmanın gayreti içindeyiz. Yasama, yürütme, yargı bu konuda duyarlı. Bu kurumları bizim yıpratmamamız lazım. İçeride bu dediğimiz unsurları da cımbızlayarak çıkartmamız lazım. Çıkaracağız ki ülke tertemiz, pırıl pırıl bir hale gelmiş olsun.” Erdoğan, bugün de TBMM’de partisinin grup toplantısından ayrılırken, bir gazetecinin, “Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yasal düzenlemeden bahsetmiştiniz. Bu konuda bir hazırlık yaptırıyor musunuz?” sorusuna şu karşılığı verdi: “Arkadaşlar, orada konuştum. Zaten hepsinin gereğini söyledim. Bu tür bir talep gelmesi halinde ‘biz bu tür talepleri değerlendiririz, yapılması gereken yasal düzenlemeleri de yaparız’ dedik. Her şeyi zaten orada çok açık söyledim.” “Ergenekon Terör Örgütü” soruşturması kapsamında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, Susurluk Davası hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Sözcüsü Sevgi Erenerol’un da aralarında bulunduğu 8 kişi “halkı silahlı isyana teşvik ve örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanmıştı. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:03 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.