![]() |
Rüsumbat yanaşmış İnebolu’ya
Rüsumbat yanaşmış İnebolu’ya
Analar bacılar haydi yalıya Sırtlanıp mermiyi Anadolu’ya Dağı aşıp geçti şu çılgın Türk’ler. Ayakta çarık yok üstlerde mintan Karnı acıksa da demiyor aman Biliyor gün gelip yazacak zaman Yeniyor düşmanı şu çılgın Türk’ler. Atam’dan yadigar bu vatan bana Ahmet’ler Mehmet’ler koynunda yata Elinden geleni ardına koma Tarihe yön verdi şu çılgın Türk’ler. Dersin ki atmaca Halide Edip Kurtuluş yolunda şanlı bir edip Düşmanı yerlere şöyle bir serip Kurtardı Vatanı şu çılgın Türk’ler. Yobaz aynı yobaz şeriat kokar Sarığı cübbeyi gözüne sokar Ata’nın gençleri sanma ki bakar Zamanını bekler şu çılgın Türk’ler. Tanrı bana verdi iki can oğul Yunan sen İzmir’de kordon’da boğul Ata’mın dersleri daim bir okul Hürriyet aşığı şu çılgın Türk’ler. Ergüney diyor ki akıl sır ermez Hiçbir Türk Vatanı düşmana vermez Kendini sevene sırtını dönmez Bilmem anlattı mı? Şu çılgın Türk’ler. Işın ERGÜNEY NOT : “Şu Çılgın Türk’ler” adlı kitabını göz yaşları içerisinde okuduğum Sayın Turgut ÖZAKMAN’ın ellerinden öpüyorum. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:26 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.