![]() |
Bakan Günay, ‘Ergenekon’ görüşünde ısrarlı
Bakan Günay, ‘Ergenekon’ görüşünde ısrarlı
NTV’de, AK Parti’nin kapatılması isteminin, Ergenekon soruşturmasının önünü kestiğini söyleyen Kültür Bakanı Günay, gazetecilerin soruları üzerine “Hâlâ aynı şeyi söylüyorum” dedi.NTV-MSNBC VE AJANSLAR Güncelleme: 14:26 TSİ 20 Mart 2008 Perşembe ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nevruz nedeniyle katıldığı bir programda, AK Parti hakkındaki kapatma istemiyle açılan davanın ardından yaptığı “Ergenekon’un önü kesiliyor” şeklindeki açıklamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.NTV’de konuyu bütün boyutlarıyla yorumladığını belirten Günay, şöyle dedi: “Yani söylediğim; Türkiye’nin daha üzerine gitmesi gereken gündemler varken yapay gündemlerin arkasına takılmayalım. Dikkatimizi olması gereken alanlara yoğunlaştırmaya çalışalım. Bu, Türkiye için hukuk devletini inşa etmek, demokrasiyi sağlıklı kılmak. Elbette laiklik temelinde, çünkü laiklik düşünce özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarından birisidir. Bizim birinci sorunumuzdur. Bunu yapmak için de Türkiye’nin her alanda kırıksız bir çizgi üzerinde iyiye, ileriye gitmesi gerekiyor. Ekonominin iyileşmesi gerekiyor, ekonomi iyileşince demokrasi, demokrasi iyileşince ekonomi iyiye gidiyor.” Türkiye’nin 2002 yılından bu yana her alanda ileriye gittiğini, bunun göstergelerinin de ortada olduğunu belirten Günay, kendilerinin de yoğun çaba içinde olduklarını anlattı. Turizmde büyük bir atılımın yaşandığını, kültür alanında her geçen gün yeni projelerin gündeme geldiğini belirten Günay, “Demokrasimize sahip çıkalım. Talihsiz tartışmalara mahkum olmayalım. Bu, Türkiye için bir zaman kaybıdır, gündem kaymasıdır, demek istedim. Hala da bunu söylüyorum.” Bakan Günay, bu sözlerinin açılmasını isteyen gazetecilere, Bakanlığının Nevruz programı olduğunu belirterek “Bugün bayram. Bırakın bayram tadında kalsın. Türkiye bütün bu sıkıntıları geride bırakacaktır, meraklanmayın” dedi. Günay, “Talihsizlik sözünü biraz açar mısınız?” sorusuna da “Açmam, burası yeri değil” yanıtını verdi. GÜNAY NE DEMİŞTİ? Günay, AK Parti’nin kapatılması istemiyle ilgili NTV’de yaptığı değerlendirmelere, gazetecilerin soruları üzerine açıklık getirdi. Günay, NTV canlı yayınında yaptığı konuşmada, “asıl önemli olanın, bu iddianameyle önemli tartışmaların önünün kesilmesi olduğunu” savunmuş; “Bundan kastım Ergenekon soruşturmasıdır. Devletin içine sızmış bir çeteleşme ile mücadele ediyoruz. Hukuk devletini kurmak için devletin yapması gereken bu büyük hesaplaşma, gerçi bir yandan sürüyor. Ama kamoyununun gözünden kaçtı” demişti. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:45 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.