![]() |
Deniz kızıydın sen
Deniz kızıydın sen
Bense bozkır çocuğu Eridi palandökenin karları Ve ısındı senin denizinin suları Ama tüm gizemin ve hasretinle Yoksun ve tamamen kayboldun Sen bir deniz kızısın Kırılgan, kibar gizemli Ben bir bozkır çocuğuyum Asi özgür deli dolu Emeğim ekmeğimdir Sertliğim yufka yüreğimdendir Sen çıkarır kürkünü uzanır sahile Ay banyosu yapar gökyüzünü izlersin Ben çıkarır parkamı yastık yapar Çıplak gökyüzündeki yıldızları izlerim Deniz kızısın sen Alışık değilsin kışa ve ayaza Bozkır çocuğuyum ben Deniz korkutur beni Bozkır çocuğuyum ben Deli dolu, özgür ve gururlu Zor severim, sevdim mi gözüm kararır Bozkır çocuğuyum ben Sen deniz kızı Dalgalarla oynayan, yakamozlarla oynaşan Deniz kızısın sen, teni tuzlu su kokan Dalgalar kadar hırçın, fırtınalar kadar çalkantılı Yakamozlar kadar güzel, deniz fenerleri kadar ışıltılı Delice sevmiştim seni deniz kızı Dağlar kadar, yaylalar kadar, soğuk pınar suları kadar Sarı başaklar, soğuk sular üzerine yemin olsun Delice sevmiştim seni Deniz kızı Bana sevmeyi sen öğrettin Sevmeyi senden öğrendim Tam sana sevgimi söyleyecektim Dalıp gittin engillere deniz kızı Ben bozkır çocuğuyum Doğuştan çileli Teni yanık ve biraz deli Kendimi aşmış sevmiştim seni Neden bırakıp gittin deniz kızı beni Sen ki delice dalgalanır, dururdun Sen ki göğsümde durulurdun Sen bana pranga vururdun Yürekten yaraladın gittin deniz kızı Hani sevmiştin sen de beni Hani beraber izleyecektik palandökeni? Denizler daha mı güzel geldi? Neden bırakıp gittin deniz kızı Sen sevebildiysen dağları, karı Ben sevebilirdim denizi, dalgayı Ellerin ellerimdeyken izleyebilirdik yakamozları Neden terk edip gittin deniz kızı Bak hasretin işledi bağrıma Artık güneş etki etmiyor tenime Sazım, sözüm eşlik ediyor hasretime Nerelere gittin deniz kızı Ben de artık sevmeyi öğrendim Adını palandökene bile ezberlettin Bak şehir sevdiğin gibi beyazlandı Tek eksiğim kaldı nerdesin deniz kızı? Ben bozkır çocuğuyum Sen deniz kızı Adını türkülerle anıyorum Her türküde palandökene adını haykırıyorum Ve seni hala seviyorum Nerdesin deniz kızı... 06 / 29 / 2000 |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.