![]() |
Fatih Güler
29 Ekim 2023
29 Ekim 1923 Gökkuşağı çaktı rengarenk dağlara Irmaklar aktı buz gibi çağlara Çeşit,çeşit çiçekler açtı bağlara Kırmızı beyaz boyandı yollara. 29 Ekim 2007 Gökyüzünde kuşlar uçuyor özgürce Yeryüzünde insanlar geziyor kardeşçe Yıllardır Bayrağımız dalgalanıyor cesurca Yabancıdır,oyunlar oynar kalleşçe. 29 Ekim 2023 Gizli emelinizi Cumhuriyetimize vur, Sonrada bizden saygı bul, Hele orda bir dur, Hür sesimizi yerinde duy. Fatih Güler |
Abdulhamit Amcam
Sert bakışlarıyla üşütüp Yumuşak yüreğiyle yorgan örten, Görüntüsüyle başlarını taşa koydurup Baba duygusuyla taşı yorgana çeviren Abdulhamid amcam. Maralı nasıl görecekler Dağa varamayınca, Berivana nasıl değecekler Dağdaki karla boğuşamayınca, Abdulhamid amcamı nasıl anlayacaklar Ruhuna giremeyince. Fatih Güler |
Adam Gibi Adam
*******inizi aydınlatan, Yollarınızı asfaltlatan, Köprülerinizi yaptıran Bu adam gibi adam benim babam Vay be. Birbirlerinizi birleştiren, Kaynaştıran,barıştıran, Büyük küçük,zengin fakir, Güçlü zayıf ayırımı yapmayan Bu insan gibi insan benim babam Benim için ne gurur Vay be. Yüreğinde kin,nefret olmayan, Hak ve halk için bağrını yırtan, Beyninde aç gözlülük, Kötülük beslemeyen Bu insan gibi insan benim babam Bu ne mutluluk Vay be. Yürürken karıncaları coşturan, Konuşurken halkı aydınlatan, Mecburi yatarken hep bilgilenen, Bu adam gibi adam benim babam Bu ne şans Vay be. Beyin kütüphanesinde zeka, Bilgi,kültür fışkıran Bu adam gibi adam benim babam Bu ne sevinç Vay be. Işığınızı yakarken, Yollarınızın zamanını azaltırken, Köprülerinizi kurarken Neyini mi verdi insan gibi insan Ailesini,zamanını, Yüreğini,uykusunu,bilgisini, İnsanını verdi sizlere İnsan gibi insan. Bu adam benim babam Ne önemli insanım Vay be. Hem milliyetçi,hem demokrat, Hem salcı,hem solcu, Hem Sünni,hem alevi, Hem İslam, Hem herhangi bir din Fark etmez babam için Kainatın tek hakimine inansınlar, İnsan olmaya çalışsınlar Yeterlidir babam için Bu insan benim babam Bu ne mutluluk Vay be. Babamın büyükleri ve küçükleri Onun beynini okuyun, Onun kuvvetiyle birleşin, Onun duygusuyla tanışın O zaman görün Gerçek insan alemini Dünyaya düşerse Bana da gururlanmak düşer Bu ne onur benim için vay be. |
Ağlarsam
Ağlarsam,gökten kan akar toprağa Ama ağlamak yakışır mı erkekliğime. Kızarsam,isyanım dağları titretir Hiç yakışır mı kızmak insanlığıma. Tükürsem,zehrim yılandan beterdir Değmez ki fani dünyada tükürmeye. Gidersem,şafak sönünce giderim Çünkü benim için ışıldıyor. Ve gidersem,ölmeden giderim Kader bunu da istiyor bendenizden. Ölürsem de,aşkımla ölürüm Vefasızlık yakışır mı duyguma. Fatih Güler |
Ahım Gitmiş Vahım Kalmış
Bozuk yıllarım yolumu şaşırttı Çukurlu virajlardan derde düştüm Her yanım kırıldı parçalandı Kırık dökük geziyorum odalarda Yolgeçen hanıyım geçmişin kenarına Uyurgezer çarparım bugünün köşesine Yürümeye çalışırım yarının zamanına Yetişmeye koşarım hayatın yarışına Gaza bassam,frenim patlak Tamirciye götürsem,parçam eksik Satsam,neresinden bakarsan çürük Ahım gitmiş vahım kalmış Fatih Güler |
Alacakaranlıklara Uçtunuz
Daldan dala kondunuz Garip güvercinler gibi. Dallardan zehir aktı midelerinize Kusun ki içtiğiniz zehirleri görün midenizdeki. Alacakaranlıklara uçtunuz Yuvasız kuşlar gibi. Tüten bacadan bataklığa attınız kendinizi Yüreğinizde karardı yüzleriniz gibi. Fatih Güler |
Aldığım Nefesten Bıkasım Gelir
Güzele bağlandım,söyleyemedim Gönül sazı alıp,dinletemedim Mecnunum,Leyla’ma kavuşamadım Aldığım nefesten Bıkasım gelir Gurbette dediler,düştüm yollara Gösterip resmini,sordum kullara Ağarttın saçımı,küstüm yıllara Kurduğun düzeni yıkasım gelir Nereye gittiysen,söyle geleyim Kapına çöpçü yap,kölen olayım Sen unut diyorsan,ben ne edeyim Kendime kurşunu sıkasım gelir Artık hal kalmadı,öldüm ecelsiz Döndüm viraneye,oldum düzensiz Senden ayrılalı,hayatım renksiz Yanık bağrıma taş basasım gelir. Fatih Güler |
Ama Anlayan Kim Sadece Laf
Yıllarca okurlar Şerefli onurlu görevi almak için. Sonunda alırlar onurlu şerefli görevi Ama anlayan kim sadece laf. Genç yaşta tayinleri köye çıkar Genç yaşta uzak yolla, Çamurla,cahil halkla, Ufacık lojmanla, Genç yastaki öğretmenin İçindeki gizli korkuyla uğraşır Ama anlayan kim sadece laf. Öğretmen komik maaşla Midesini doldurmaya, Öğrencilerin eksiklerini almaya, Yuvasını kurmaya çalışır Ama anlayan kim sadece laf. Öğretmen katledildi diyenler Asker,polisi şehit edildi diyorlardı Niye mi Çünkü öğretmen silahsız, Çaresiz,üvey evlat, Kendin kendilerine, Sadece öğrencilerini öğretip eğitiyorlar, Reklamsız,ama anlayan kim sadece laf. Öğretmen hafta içi okulda, Hafta sonu pazarda çalışırlar, Çünkü öğretmen komik maaşla doyamıyor. Baş öğretmen Atatürk Bu günü sizlere armağan etti Bari bugün eğlenin. Ey komik maaşı verenler, Siz öğretmenin sayesinde Rahat koltuklara oturuyorsunuz Lütfen öğretmeni anlayın artık Sadece lafta kalmasın. Onlar bu devletin öğretmeni Başka devletin değil. Fatih Güler |
Anlayanlar Anladı
Bayanlar ve baylar, Uzun lafın kısası, Zaman haklığı haksız çıkardı. Eğer seviyorsanız beni, Haklı iken, Daha fazla haksız duruma düşürmeden Öldürün beni. Dikkat,beni mutsuz edin, Bana acılar çektirin, Benim canımı yakın demiyorum, Sadece beni öldürün diyorum. Sizlere tavsiyem, İçeriyi görmeden İçeriye girdiğinizi zannetmeyin, Veya içeriyi görmeden dışarıya dalmayın Anlayanlar anladı. Eğer onu yalnız bırakıp hayallerini yıkarsanız Sizler cehennemde bile kaçacak delik arayın Nerden mi bahsediyorum, Zaman her şeyi söylerde, Haklığı haksızı seçemez. Eğer benim için üzülüyorsanız Milyonlarsa sakat insanların içinden Bir tanesine zaman ayırın Ondan sonra üzülürsünüz bana. Edebiyat öğretmeni olsaydın olmaz mıydı Kimden bahsettiğimi anlayanlar anladı. Kuru karı ve yalakaları Bebekler daha ölmedi Ama hala ölüden beterler Anlayanlar anladı. Benim papatya lakaplım En özel gününde beni bekleme Çünkü sabrımı getiremem. Sizi unuttuğumu, Size küstüğümü Eğer zannediyorsanız yanılırsınız, Sizlerin hakkınızı Bu dünyada manevi olarak ödeyemem Benim için çok sevap kazandığınız Anlayanlar anladı. Özgürlüğümü tamamen elimden almayın Anlayanlar anladı. Gerçek dost lafını Bana duyurmaya çalışanlar, Dostun yalanı gerçeği olmaz, Dost yürek işidir Anlayanlar anladı. Fatih Güler |
Anneler Cennetliktir
Anneler şairdir Sözleri şiir gibi gelir bebeklerine. Anneler çiçeklerdir Güller gibi kokarlar bebeklerine. Anneler saygıdır Gözlerinle sevgi saçarlar bebeklerine. Anneler aşçıdır Bazen ellerinde hamur, Bazen gözlerinde soğan yası. Anneler cennetliktir Ruhlarında melek vardır. Anneler cennettir Yüzlerinde melek vardır. Anneler bazen yumuşak yastık, Bazen sıcak yorgan olurlar bebeklerine. Bebekler annelerin kucağında uyurken Huzur duyarlar. Bebekler anneleri alınlarından öperken Bedenleri rahatlar. Annelerin çift bedenleri, Çift ruhları, Çift dünyası vardır bebekleri için. Anneler bebekleri için zamanı geldiğinde Suçsuz mahkum, Zamanı geldiğinde yalancı şahit, Zamanı geldiğinde Günahsız günahlar olurlar. Anneler ne altın, Ne elmas,nede pırlantadır Kainat Hakiminin İnsanlara hediye ettiği En büyük miraçtır. Anneler bebeklerini önce karınlarında, Sonra kucaklarında, Daha sonrada ruhlarında yaşatırlar. Anneler bebeklerinin gözyaşlarıyla sel, Üzüntüleriyle dağdaki kar olurlar. Anneler için ne çiçeklerin doğal kokusu, Nede parfümlerin etkileyici kokusu Bebeklerin ter kokusu kadar güzel değildir. Kadınların annelik görevi Karınlarında başlar Toprağa kadar hiç azalmadan devam eder. İnsanların en çok ihtiyaç duyduğu Şey anneleridir. Fatih Güler |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:21 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.