![]() |
Süleyman Karacabey
Acı Ayrılığın
Kasımın lapa lapa kar yağan ayazında Gözlerin kahverengi baharı yaşıyor Bir zeybek narası kadar özgür duyguların Bir sevda şarkısı gibi attığın kahkahaların Dışarıda hükümran soğuğa inat sıcaklığın. Bu soğuk mevsimde çekilmiyor ayrılığın Sen sabırlı sevda hasretimin vefal kadını Akrep gibi sokar hep sensiz hasret yokluğun Dışarıdaki vuslata inat senin acı ayrılığın. Kasımın bu ayaza çekmiş karlı gününde Temmuz güneşi sıcaklığında yakıyor gözlerin Yüzünde kumral baharın sıcaklığını görüyorum Dışarıdaki kışa inat yakıyor senin ayrılığın. Yaşanmamış baharı yaşıyor senli duygularım Özlemin gözlerimden akıyor uç beş damla yaş ile Yağan yağmurla, karla eriyor tüm umutlarım Vuslata sevdaya inat yakıyor senin ayrılığın. Dışarıda hicran yağmuru yağıyor yine Hatıralarıyın hüznüyle yorgun düşüyor gözlerim Renkler armonisinde sevda şarkıları dinliyorum Kadere inat ayrılığın acısı yüreğimde dinsin diye. Sanki baharı nefesinde yaşıyorum gülüm Kışlar konan yüreğimin seni andığı zamanda Bir efe bir zeybek narasıdır duyulan kulağımda Geleceğe inat hep seni mazimde arıyorum. Sen sabırlı sevda hasretimin erişilmez kadını Sen manolyalar lavantalar arasında açan gülüm Sen karanlık *******imde doğan Temmuz güneşim Gel artık gel de bitsin sana olan bu hasretim. Süleyman Karacabey |
Ağlarım Senin İçin
Eskimiş köhne odamda ağır ağır çayımı yudumlarken Birden sen geldin aklıma kuytulaşmış gönlüme Alıp götürdü beni hislerim hiç tanımadığım yerlere Azap dolu saatlerden kurtulup bir hicran bahçesine. Orada zaman benimle su gibi akıp gitmekte Güllerle bezenmiş salıncakta sallanıp Kalbimin saplanan ok gibi ciğerimi parçalamakta Ve zamanın akışı içerisinde bende çılgın hislerimle. Kaybolduğu an hislerimin birden bire Çayım soğumuş,gözlerimse nemli bende Hüzün kaplar yüreğimi kalkamam yerimden Ve ben hep ağların senin için gülüm derinden. Süleyman Karacabey |
Ağlıyacağım
Yağmurun dolaşıyor tuzu nemiyle gözlerimde Akıyor bitmeyen ayrılıkların ilke ırmağı Bir sarı çiçek durmaksızın kanıyor mendilimde Anlıyormusun bana bıraktığın yalnızlığı Bu hasret dolu *******i öldüreceğim Ayrılık şarkılarını tek tek kurşuna dizeceğim Ve seni benden ayırdığı için Kaderimi kaderimi mahkemeye vereceğim. Sen gittin bütün yollara düşman oldum Düşman oldum sensiz geçen tüm yıllara Sevdiğini arayan çoşkun ırmaklar gibi Dokunsalar dokunsalar ağlıyacağım. Süleyman Karacabey |
Ak sevda bakışlım
Hilal kaşlım, ak sevda bakışlım Bir ızdırap ki senin ayrılığın, Issız ******* gibi soğuk ve yalnız Senin hasretinde ve yokluğunda. Yalnız bırakıp gittiğin andan beri, Akıyor ayrılıkların bitmeyen ilke ırmağı, Bir sarı çiçek durmaksızın kanıyor mendilimde, Öksüz-yetim çocuklar gibi hep garip garip. Ay ezelden küsmüş bakmıyor güneşe, Düşünceler alabora oldu asla dinmiyor, Bir yaban gülü hoyrat hoyrat kokuyor yine, Senin yokluğunda günler bitmek bilmiyor. Güneş yüzlüm. Ak sevda bakışlım, Sensiz kırlarda çiçekler açmıyor, Rüzgar esmiyor,dereler çağlamıyor, Senin yokluğunda kuşlar bile ötmüyor. Sazlar başka telde.sözler başka dilde, Divane gönlüm her zaman hasretinde, Bir sevda şarkısı duyulmaz oldu bu illerde, Senin yokluğunda deli gönlüm oldu virane. Sıla; sıla öyle bir duygudur ki bilene, Buram buram kokar insanın taa ciğerinde, Hasret; hasret öyle bir sevdanın adıdır ki, Konuşturur yaratılıştan lal olmuş dilleri. Azabiyem; hasretinle lime lime gönlüm Ömür tezgahında sevdan ile dokundum, Nakış nakış işlendim senin ile örüldüm, Senin yokluğunda ezildim,büzüldüm ve çürüdüm. Süleyman Karacabey |
Alırmısın selamımı efendim.
Ey alemlere rahmet olan canım efendim Senden şefaat bekler bu kemter ümmetin Esen yellerle hep gönderirim salavat-ı Lutfedip te alırmısın selamımı. Bilmem kaçınçı ağlayışım sensiz *******de Hep çaresiz hep hüzne şayan bir şekilde Hasretim daim yakar içimi katre katre Göz yaşlarımla göndersem alırmısın selamımı Sensizliğinle muzdarip şu yaban ellerde Kelimeler çaresiz tıkanıp kalır dilimde Güller hep garip sensiz şimdi mevsimlerde Garip ümmetinden kerem ile alırmısın selamımı Canım,Cananım,hasretim, efendim İdrake sığmazsın,vasfını anlatamaz kelamım Ravzana yöneldim aşkınla kor gibi yandım efendim Aşkınla Yanan şu gönlümden verdiğim selamı alırmısın. Divane gönlüme nakış nakış işledim sevgini Şefaat et ey nebi sevindir şu garip ümmetini Azabiyem aşkına verdim tüm cismimi Vuslata eripte versem acep alırmısın selamımı. Süleyman Karacabey |
Allahı bul
Varlıkta yok ol Yoklukta onu bul Bulda bul onu bul O Allah azze ve celle Karanlıkta kaybol Kaybolup nuru bul Bulda bul nur”u bul Nur Allah azze ve celle. Yolunu bul ve tut Yolunda allahı bul Bulda bul allahı bul Yol Allahın yoludur. Süleyman Karacabey |
Allahu Ekber
Bilirim ki hayal yollarım umuda gider Umuda giden yollarım duadan geçer Dua ki rabbime havalesiz gider Diyelim hep bir ağızdan Allahu Ekber Süleyman Karacabey |
Anam
Toprağa yağmur gibi Hasrete Vuslat gibi Kuruyan dudağa su gibi Vatana bayrak gibisin anam Bebeğe beşiksin Eşine nazlı canansın Gözümde hep meleksin Bülbüle gül gibisin anam. şefkatin kaynağısın Mutluluklar otağısın Bana cennet sancağısın Her çiçekten bal gibisin anam. Yüreğin büyüktür senin iyi olursam; güler gözlerin Acırsam; sızlar her yerin Başımda tacımsın sen anam. Süleyman KARACABEY (Azabi) Süleyman Karacabey |
Artık çok geç
Bir gün saçlarına aklar düştüğünde Anlarsın ki her şey fani, artık çok geç Geri dönmek yok artık, son dönemeç Her şeye yeniden başlamak için çok geç Zaman su misali akıp gider ömür ırmağında Kimi zaman çağlar,kimi zaman durulur yatağında Şöyle dönüp arkana bir baktığında Yamadığını yaşamak istersin ama artık çok geç. Nerede o çiğdem çiçek toplayıp seğirttiğin günler Pembe bulutlarla dans edip kahkaha attığın günler Gelecek kaygısı olmadan hoyrat gezdiğin yıllar Zamanı yeniden yaşamak istersin ama artık çok geç Süleyman Karacabey |
Ataya Selam Var
Uçun kuşlar uçun bir bağ-ı gülizara Sevginin bol olup taştığı yere Bendende selam söyleyin Mustafa Kemale Yaktığı ışık yanıyor Azerbaycan da,Gence de Kazakistan dan,Türkmenistan dan geçip, Kars’ı Erzurum’u Van ı yüksekten uçup Selam söyleyin bendende Ankara’ya varıp Huzurda selama durup ta görün kuşlar. Masmavi gözlerine bakıp,saçlarında dalgalanın Hindistan’ın pakistan’ın aldığı ışıktan alın Anadolumun dualarını Mustafa Kemalle sarıp Bize doğru konmadan getirin kuşlar. Biz Türk’üz bayrağımız ay yıldızlı hilal Yeminimiz Atamızdan “Ya ölüm ya istiklal” Kırgız,Başkurt,Azerbaycan-Nahcivan Haydin hep bir ağızdan, Selam sana büyük ATAM Süleyman Karacabey |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:01 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.