![]() |
Nevin Kurular
* İki Pare Can *
Biçare kalmış umut, bir hal çare olmaz mı Bir anlıksa mutluluk, gayesi yâr olmaz mı Bir bedende iki can,iki bedendir o can. Can ayrılık ardından, bin bir pare olmaz mı Nevin Kurular |
* Var Saydım Hayatı*
Var saydım hayatı benimdir diye Varsaydığım Alem beni yok saydı Gıpta ettim incir çekirdeğine Keşke! yerim onun kadar olsaydı. Güneşi beklerken, gizlendi hare Zorlar kader oldu, kolay biçare Ayaklar nasırlı, el pare pare Mecalsiz dizlerim, dağı yol saydı Karalar bağladım, al güldü geçti Çiçeğe yaş döktüm, dal suyun içti Yaşam serap mıydı, koca bir hiçti Üç beş kıta şiir olup kalsaydı. Nevin Kurular |
** Zaman Seni Harcadı **
Ne getirdi ne götürdü şu zaman Ne bıraktın, neyi aldın zamandan İten kimdi, çeken kimdi durmadan Zaman seni.. Sen zamanı harcadın Yarınlardan beklediğin ne vardı Doğan günle umutların solardı Bilmiyordun tükettiğin yıllardı Zaman seni, sen zamanı harcadın. Mevsim bahar olsa, yaz’ı gözlerdin, Kar da çiçek açsa sen göremezdin Yaşadığın güne kıymet vermezdin Zaman seni, sen zamanı harcadın. Gülümserdin biten günün ardından Ömründen gün gidiyordu sormadan Uğurladın …Karşıladın korkmadan Sen Zamanı... Zaman Seni Harcadı. Nevin Kurular |
*Eylül Yitikliği*
Gurura gizlediğim özlemle, rastladım sana yine dün gece her gece gibi, infazdaki şiir ölümlerimin... acısına gizlendiğim bir kıyamet sahnesi kalabalığıydı can kırıklığım.. gözlerimde cam parçası resimler izi en azından şiir güzelliği gizi ziyan tezgahında pazarlarken beş para etmedi kan yaşım ne acı! susmasını böyle öğrendik belki.. yalan yanlış gülmelere pembeleşirken duman renge mühürlendik coşkulara kilitli labirentten. oysa! böyle olmamalıydı bu şehrin akşam çıkmazı bu kaldırım biçmeleri akasyalı sokaklardan geçerken.. gözü kör eden budaklar figanından düşen dem türküleri eylüle ne acı! saran, talan bir şehir akşamı bağları viran eden hazan gamı ufka sis perçinleyen boğan zifir gece sancısı ilk ürperişi değilken ıssızlığın ve yalnızlığın yineleri yine çok acı! anlamaz halden ahtapot kollu hüzün, incili midye sevinç bildiğim.. gam dediğim sehere düşen yaşam duyumsuz tadımsız bir hiç.. devrana mekan dili yabancı şehir benden anlamaz anlamaz olan sabah aşktan ne acı, ne acı eylül yitikliği.. Nevin Kurular |
*Yıldız* Yağmuru*
bu gece gökler ışık bulutu yağmur yağmur yıldız damlıyor. güzelliklere seni isterken akıyor akıyor avuçlarıma üç yıldız, üçüde sen kokuyor. ilki gözlerin gibi ışıl ışıl nur haresi parlıyor. ikincisi, alev alev hasret kütlesi yüreğimi harlıyor. son düşeni sanki aşkın tarifesi sonsuzluğun simgesi O hep benle kalıyor. bu gece su gibi, aşkın gibi, sim gibi. sırma sırma parlıyor. gözler kamaştıran akan kayan yağan yıldız ışığım! sen! gibi... Nevin Kurular |
7 Harikası-n (Aşk)
Görüyor gözlerim Görmeler dünyanın 1.ci harikası... tutuyorsa ellerim, 2.ci mucize hissetmeler. duyduğum sesler, sözler, türküler.. anladım kulaklarım 3.cüsü.. kerameti kainatın.. 4.cüsü.., karnımın doyması. tenden gül kokan ter emek 5.incisi... 6.cı harikası sevmek seni! kehanette... bir ummak, bir gerdan uykulara öleyazmak 7.ncisi Hayır..! hayır! ! ! yok hiçbirisi sen yoksan sil baştan Aşk, Yedi harikanın Yedisi! Nevin Kurular |
Ağlamalar Yakışır Bize, Bulutlu Ağlamalar
Saymadık, Kaç güneş çiğnedi ufukları Bir sigara içimlik zamanı bölüşmeden geçirdiğimiz Tüketirken anları Aramadık neredeydik biz. Yazılmamış şiir kadar özgür sanırdık değerlerimiz. Mavi sulara bıraktık kaderi keyfince Umutlar sahipsiz. Ağustos ortasında beklenilen Puslu eylül gibiyiz. Ağlamalar yakışır bize artık Bulutlu ağlamalar Bilmeliyiz. Vuslatlar, Öksüz istasyonların Raysız trenleri kadar çaresiz Arzular silinmiş yol haritasında Islıklarla söylenir Sazsız sözsüz türkülerimiz. Birlikte taşınmalı Yanarsa yansın yüreğimiz ormanlarca Buz basarız yaramıza dağlarca hissetmeyiz Kanarsa kanasın Mendile sakladığımız gözlerimiz Belki: Rastık kadar yakmaz gözleri gün gelir Şehrin sokaklarındaki iz Mutlu iki çocuk gibiydik oysa.. O yollarda ikimiz. Nevin Kurular |
Akşamı Akşam Gerer Gergefe..
Akşamı, akşam gerer gergefe yeşil türkülerle yaprakladığın çınar dallarına düşer karanlık.. yayar, makamı hüzün gölgeleri kalabalık bir senin tenha sessizliğinde yalnızlık. Nevin Kurular |
Ankara Rüzgarı
Ankara rüzgarları karıştı nağmelere Yürek sazım telleri bir hüzzam makam seçti Vakur güzellikleri muammada ararken Bir çiçek dermek için, gördüm ki bahar geçti Bağırdı avaz avaz tanyeri vakitlere Ölüm sessizliğince uyuyan şu şehire Nur muydu, serap mıydı anlamadan ne diye? Gökleri yarar gibi bir yıldız kayıp geçti Bilmem nasıl etmeli, ya da ne dilemeli Şafaklar kızılına sevinç mi işlemeli Bir resim mi yapmalı,bin resmimi silmeli Hayallerin içinden bir hülyalı yar geçti Nevin Kurular |
Anladım ki.... Oralar
Sözcükler üşümüş dilinde canım Söndürdün mü yüreğinde arzuyu Karayel mi reva gördüğün Titriyor umut Titriyor tutku İçtiğim karsuyu. Bugün buralar yağmurlu canım Gökyüzü kara bulutlu Rüzgar bahar dalımı kırmış Çiçeklerim korkulu. Anladım ki aralar ayazda can Anladım ki ayaz var Ağustos yağdıracak kar Estirecek kasırgalar. ..... Nevin Kurular |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:38 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.