![]() |
Mikail Tatar
* Y a v r u m *
Bugün dörtyıl oldu bizden gideli Sana doyamadan gördün eceli Çok ağır oldu bize bunun bedeli Bizi de yanına alıver yavrum Sen bize evlilikten ödüldün Bizleri ağlattın; ama sen güldün Evimizde açan biricik güldün Kendini koluma atıver yavrum Çaresiz boyun büktük kadere Düşsek de hepimiz sonsuz kedere Akan gözyaşlarım oldu bir dere Gözünün ucuyla bakıver yavrum Yetmedi yolunda verdiğim emek Sensiz boğazımdan geçmiyor yemek Yokluğun gönlüme düşen kor demek Hiç değilse rüyama giriver yavrum Senin yerinedir bağrımızda taş Feda olsun yolunda verilecek baş Böyle giderse işimiz çok yaş Gönlümüze sabır katıver yavrum Dünyada yaşadık zaten cinneti Ahrette görürüz belki cenneti Başkasından bekletmeden minneti Ömrüme mutluluk seriver yavrum Çal- 24.08.2004 Mikail Tatar |
***Sayın Valime***
Eski DENİZLİ VALİSİ rahmetli Recep YAZICIOĞLU'na ithaf olunur ALLAH RAHMET EYLESİN Değeri yok artık bu sözlerimin; Kendi kulağıyla duysun isterdim! Yaşları kurumadan gözlerimin Ahrete göçmekten caysın isterdim. Bulunur mu bir daha böyle Vali! ? . Ne olacak şimdi garibin hali? Kimine göre dahi, bazen deli Halkın hizmetine doysun isterdim. Bunca yıl bekledik sonunda geldi; Ama ondan sonra gelen eceldi, Ardından akan gözyaşı seldi; Bir lahza durup görsün isterdim. Oturdu diyorduk taşlar yerine Koşup durdu acımadı serine Tebessüm dolu resmi kaldı yerine Daha uzun yıllar kalsın isterdim. Çok büyüktü Vali'mizin dünyası Yıllarca tutulur içimde yası Gerçek oldu sonunda onun rüyası Rabb'im şehitlerden saysın isterdim. Çal-08,09,2003 DENİZLİ-PAMUKKALE Gazetesinin 25,09,2003 tarihli sayısında yayınlanmıştır. Mikail Tatar |
Acı Ama Gerçek
İstemezdim böyle olmasını Bu aşkın böyle son bulmasını Aslında biliyorum da çaresini Gerçeği söylemeye dilim varmıyor Bu sebebi baştan hiç belirtmedin Bu güne dek hep içinde gizledin En mutlu anımda gelip söyledin Artık seni sevmeyi gözüm kesmiyor Ben seninle mutlum oldum olalı Mutluluğu sende buldum bulalı Herkesin gözünde kara sevdalı Senden başkasını kalbim sevmiyor Gerçekleri artık görelim yeter Bana kalsa bu aşk mahşerde biter Kalbim senden başka kimleri sever Aşkımızın sonu gelmek bilmiyor Çal- 22.02.1994 Mikail Tatar |
Acı Çekeceksin
Sevmeyi bilmiyorsan bu sevda niye Sevilmek istiyorsan sitem ne diye Bundan sonra dönüş olmaz geriye Kapatalım kapıları bu kadar yeter Senin kalbin bir taş; kimse giremez Seni benden fazla kimse sevemez Gönlün isteğini akıl dinlemez Bizim büyük aşkımız burada biter Nerede bir zamanlar ‘sevgilim’ diyen ‘Uğruna canımı vereyim’ diyen Ölümünü bile benimle isteyen Yaptıklarını bir gün yüreğin çeker Şu deli gönlüme gem vuramadım Aşkımıza başka dem bulamadım O güzel gözlerine kem bakamadım Sensizse bu hayat ölümden beter Çal-16.02.1995 Mikail Tatar |
Akrostiş -01-
Rüya mı gördüğüm, yoksa hülya mı? Aldın benliğimi, çaldın dünyamı Ben bu hale düşüecek insan değildim İlk defa senin güzelliğine eğildim Artık çile çektirme bana; gül Bıraktım kendimi fırtınanın önüne Elele yürüyelim mahşer gününe Tutuştu kalbim muhtaç sevgine Üzülmem sitem etmem ‘hayır’ demene Layık olan sensin en değerli ödüle **********ALİ’den RABİA BETÜL’E Denizli-28.10.1998 Mikail Tatar |
Akrostiş -02-
Gülünce güller açardı gözlerin Üzüntümü alırdı bütün sözlerin Lanet okuyorum şimdi ayrılığına Yine efkar bastı bak; bedenimi Üzülsem de faydası yok dargınlığına! Zalimlerin ahı sardı şimdi sevgimi Lûtfuna mazhar olamadım olamadım, biliyorum Üzdüysem bir tanem affını diliyorum Sevgine layık değilim, zaten olamam Elimde değil canım, sensizde yapamam Vakit ayrılık vakti değil; daha çok erken Gönüller sevgiye hasret bu böyle gitmez İçimde yağmur öncesi fartınalar koparken Leyle Mecnun’a kavuşmadan ömür de bitmez İkimizde kupkuru bir inada yenildik Mahvettik kendimizi, uçuruma itildik! .. Denizli-02.09.1998 Mikail Tatar |
Akrostiş -03-
Fırtınalı bir gündü tanıdım seni En mutlu günler hep senin olsun Terk edersek bir gün bu lanet yeri Hatırlarsan bu günleri gözlerin dolsun İsteğim şudur senden; unutma beni Arkadaşım FETHİ Siirt-15.04.1998 Mikail Tatar |
Akrostiş -04-
İçimden bir şeyler kopup gidecek Bir gün hatırlarsam o güzel anıları Reva mıydı bize bu acı hasret Ayrılığına nasıl dayanır yürek Hasreti yaşamaya alıştı gönlüm İsyan ederim sana arayıp sormazsan Misafirim ol her zaman benim Arkadaşım İBRAHİM Siirt-24.12.1997 Mikail Tatar |
Akrostiş -05-
Saygı ve sevgiyse kardeşliğin yolu İşte o yoldan seninle geçtik! .. Nerde diye ararsan merakla dolu Aç ta gör; bu sayfada birleştik. Nasip olursa bir gün görüşürüz, inşallah! Senin yerin ayrıdır benim yanımda En kötü günün hep böyle olsun! Zannetme unuturum, ismin aklımda Evine dert değil, mutluluk dolsun! Nasıldır diye düşünürüm bazen Arkadaşım SİNAN SEZEN Siirt- 12.10.1997 Mikail Tatar |
Akrostiş -06-
Hasretin sarsıyor beni derinden Aldı gurbet eller seni elimden Cemalini görmeye kıyamıyorum Islak gözlerimle resmini öperken Vakit olacak elbet kavuşacağız Eski anıları tekrar yaşayacağız Nadide bir çiçeksin gönül bahçemde Ayrılık acısı çekmeyelim biz Rüyalarımı süslüyorsun inan her gece İkimiz baş başa mutluluklar içinde Ne olur bana sevdiğimi verin HACI ve NARİN Siirt-10.04.1997 Mikail Tatar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:30 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.