![]() |
Salim Solmazgül
Ağla İstersen
Gözün aydın zalim aşkımız bitti Arkamdan bakarak ağla istersen Söylemiştim sana ele benzemem Sel olsun gözyaşın çağla istersen Sanma yalan ile uyuttun beni Geç olsa da yine tanıdım seni Duygu nedir bilmez taş yüreğini Aşk ile yakarak dağla istersen Niye üzüleyim senin yüzünden Sevmesini bilmiyorsun gönülden Artık umudunu kes Solmazgül den Başkasına umut bağla istersen Salim Solmazgül |
Asar mı Asar
Kişi bilmez ise kendi özünü Yanlış yola ayak basar mı basar Rastgele konuşur tartmaz sözünü Ağzı dolu küfür kusar mı kusar Zalim mazlumların hakkından gelir Hem de düzanbazdır işini bilir Toplumun içinde aslan kesilir Tenhalarda korkup susar mı susar Hep şimdiye bakar unutur dünü Kafası estikçe değişir yönü Özü bozukların açılsa önü Hayvandan da beter azar mı azar Solmazgül insanlar kendini bilse İnsan insan olur bir şey değilse Kendini bilmeze rütbe verilse Önce babasını asar mı asar Salim Solmazgül |
Aşksız Geçen Bir An Asırım Benim
Yüreği nasırlı sanmayın beni Elimin içinde nasırım benim Aşkla gelen yine aşkla gitmeli Aşksız geçen bir an asırım benim Elbet çeker gider bedenden bu can İnsanım demesin vermeden alan Arif olanlara hallarım ayan Halıdan iyidir hasırım benim Dört kitaba bakan neler seziyor İnsanın manası orda yazıyor En yakınım bile bana kızıyor Doğru söylemektir kusurum benim Solmazgül feleğin benle derdi ne Çilesi olmayan var mı bir tane Kul günah işliyor şeytan bahane Şeytan dediğiniz esirim benim Salim Solmazgül |
Avunuyorum
Daldan kopan yaprak misaliyim ben Kapıldım rüzgara savruluyorum Hayal çöllerinde geçiyor ömrüm Yandım susuzluktan kavruluyorum Kötü talih benden uzak gitmiyor Şu zalim feleğe gücüm yetmiyor Gönül bahçesinde bülbül ötmüyor Karganın sesiyle avunuyorum Dostunum diyenler bana taş atar Yeter dost elinden çektiğim yeter Solmazgül ün derdi mezarda biter Öleceğim diye seviniyorum Salim Solmazgül |
Bağ Anladı Beni Gül Anlamıyor
Halimi söyledim yüce dağlara Dağ anladı beni yol anlamıyor Bülbül oldum girdim bahçe bağlara Bağ anladı beni gül anlamıyor Muhabbet işlemiş benim özüme Irk din bilmem herkes birdir gözüme Bu duygularımı döktüm sazıma Saz anladı beni tel anlamıyor Çıkmıyor yürekten derdin yarası Bendeki dertlerin yok mu çaresi Yandı canım yandı gönül hanesi Köz anladı beni kül anlamıyor Sanki hem ölüyüm hem de diriyim Aşığım mertliğin bir neferiyim Ey Solmazgül bende nasıl biriyim Hak anladı beni kul anlamıyor Salim Solmazgül |
Beklerim Seni
Gönlümün sultanı beklerim seni Kerem gibi aşkla yanmam mı gerek Eller gülüyorken ağlatma beni Mecnun gibi çölde gezmem mi gerek Geleceksin diye bekledim durdum Hem düş gördüm hem de hayaller kurdum İşte aşk yüzünden divane oldum Ferhat gibi dağlar delmem mi gerek Solmazgül sabırla hep seni bekler Deli gönül yasta bitmiyor dertler Aşkın cefasını çektiğim yeter Kız senin elinden ölmem mi gerek Salim Solmazgül |
Ben Mecnun Olmuşum
Ben Mecnun olmuşum nerdesin Leyla Arayıpda seni bulmak isterim Yeter çektiklerim boşu boşuna Ben ağlamak değil gülmek isterim Böyle ayrı gayrı geçmesin günler Aşkından sarhoşum nerden bilsinler İsterlerse bana deli desinler Ferhat gibi dağlar delmek isterim Aşkın yüreğime saplanmış oktur Kimse bilmez bende yaralar çoktur Solmazgül ün başka dileği yoktur Senin kollarında ölmek isterim Salim Solmazgül |
Bilmesin Diye
Suskun olanlara efendi derler Hiç aklı başına gelmesin diye Yüzüne bakıp da bir de överler Aptal olduğunu bilmesin diye Dünya nimetinden mahrum kalanlar Hakkını aramaz suskun olanlar Onları avutur türlü yalanlar Şaşırıp yolunu bulmasın diye Ah şu yoksulluğa kader diyenler Sabah akşam yavan ekmek yiyenler Bilin artık kimdir sizi soyanlar Hakkımızı kimse çalmasın diye Ey Solmazgül nedir bizdeki haller İsterim susmasın konuşsun diller Açın gözünüzü açın yoksullar Davamız mahşere kalmasın diye Salim Solmazgül |
Bir Dost Bulsam
Coşkun sularda çağlasam Gönülden gönüle aksam Gam yemezdim darda kalsam Bir dost bulsam hakikatlı Belki gülecek bu yüzüm Bal olup akacak sözüm Açık gitmez iki gözüm Bir dost bulsam hakikatlı Solmazgül üm derdini aç Ağaracak simsiyah saç Hasta yüreğime ilaç Bir dost bulsam hakikatlı Salim Solmazgül |
Birlik Olalım
Elleri nasırlı dünyalı isen İkiliği kalpten at birlik olalım Dünyayı döndüren senin kuvvetin Zalimlere inat birlik olalım Bizler şükür derken sömüren doymaz Hiçbir zaman yoksul soymaktan caymaz Bir de yoksulları adamdan saymaz Umuda umut kat birlik olalım Zalim insan olsa çalmaz terini Bizim suyumuzda yıkar kirini Gel boşa tüketme azcık ferini Olsun zalimler mat birlik olalım Solmazgül kendini bilen susar mı Kamil insan yaş tahtaya basar mı Barışta sevgide fenalık var mı Cennet olsun hayat birlik olalım Salim Solmazgül |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.