![]() |
Yeterli düzenleme ile yabancı sermaye sakıncalı değil / 8 ekim
Yeterli düzenleme ile yabancı sermaye sakıncalı değil
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2270701.jpgMerkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye ekonomisinin dış kaynakla büyüdüğüne dikkat çekerek, yeterli düzenlemeler yapıldığı sürece yabancı sermayeden çekinmenin gereği olmadığını söyledi. CNN Türk’ün programına katılan Yılmaz, yabancı sermayenin, tasarruf eksiği olan ekonomiler için gerekli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Yeterli düzenleme, yönetme ve yönlendirme yapıldığında, gelen yabancı sermayeyi sakıncalı görmüyorum." YABANCI PAYLARI İZLENMELİ: Bankacılık sektöründe yabancıların payı ile ilgili görüşünün sorulması üzerine de Yılmaz, yabancı payının şimdilik yüzde 16 gibi düşük bir seviyede olduğunu ancak devam eden bir süreç olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Bankalarda pay artışını yakından incelememiz gerekir. Bu devam eden bir süreç" dedi. CARİ AÇIK YUMUŞAK KARNIMIZ: Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, cari açığı sorun olarak görmediklerini ama yapısını, büyüklüğünü yakından takip ettiklerini de söyledi. Yılmaz, "Cari açık konusunda endişeleniyorum demek istemiyorum ama bu bizim yumuşak karnımız, dolayısıyla yakından izlenmesi gerekiyor. Cari açığın yapısına bakıyoruz, yakından takip ediyoruz ama hiç bir zaman bu bir sorundur demiyoruz" diye konuştu. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:10 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.