![]() |
Elif Şafak: Fransa’yı esefle karşılıyorum / 15 ekim
Elif Şafak: Fransa’yı esefle karşılıyorum
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2301294.jpgYazar Elif Şafak, Orhan Pamuk’un Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülmesini sevinçle karşıladığını belirterek, Fransa’da sözde Ermeni soykırımını inkarın suç sayılmasını öngören teklifin Meclis tarafından onaylanmasını eleştirdi. Şafak, İtalyan gazetelerinden Corriere della Sera’da bugün yayımlanan özel demecinde, Nobel Edebiyat Ödülünün bir Türk yazara verilmesiyle ilgili olarak, "Doğal olarak sevinç ve gurur duyuyorum. Nobel ödülü, Pamuk ve Türk edebiyatı için sevinç verici" dedi. Şafak, Fransız Meclisi’nin onayladığı teklif konusunda ise "Fransa’daki Meclis kararı üzüntü vericidir. Fransızlar bu kararla Ermenilere iyilik ettiklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Diyaloğa yardımcı olmaları gerekirken, bunu aşağılıyorlar. Türklerin bu olaya kızgınlık duymalarının sebebi de budur" diye konuştu. |
bugüne kadar verilmeyen ödül Orhan Pamuk'a neden verildi verildiği zamana bir bakın
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:21 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.