![]() |
Bavul dolusu dosyayla geliyorum / 4 kasım
Bavul dolusu dosyayla geliyorum
Ali VARLI / BERLİN http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2394219.jpgAVRUPA Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Demirci, elinde bavul dolusu dosya ile Ankara yolunda. Geçtiğimiz Mayıs ayında Berlin’deki bir toplantıda kendisine ’sahtekar’ dediği için Başbakan Erdoğan aleyhine dava açan Demirci, Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüşülecek duruşmaya da katılacak. Muhammet Demirci, İslami Holdingleri Araştırma Komisyonu Başkanı, AKP’li milletvekili Talat Karapınar’ın "tefeci" suçlamalarına da şöyle yanıt verdi: "Karapınar ’Muhammet Demirci Türkiye’de hiçbir faaliyeti olmayan Demirkaya Holding’e para vermiştir. Tefecilik yapmıştır" diyor. Demirkaya o dönem İstanbul Sanayi Odası ikinci Başkanı ve TOBB yönetim kurulu üyesiydi. 272 kişi Demirkaya’ya para kaptırdı. Bunların hepsi de mi tefeci. Demirkaya da Yimpaş gibi din, Allah, Müslümanlık diyerek bizi kandırdı." 8 Kasım’da Ankara’da olacağını söyleyen Demirci, "Yimpaşçı Dursun Uyar ’benim arsalarım gayri menkullerim var’ diyor. Bunları satsın mağdurların parasını geri versin. Bizim tek istediğimiz bu. Bunları mahkemeye çıkaracak belgeleri de ben bavulla Ankara’ya götürüyorum" dedi. Randevu vermiyorlar Başbakan Erdoğan’ın kendisine randevu vermediğini belirten Demirci "Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile telefonla konuştum. Bana randevu verecekti o da vermedi. Dosyaları görmek isteyen benimle görüşsün" diye konuştu. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:17 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.