![]() |
Kendi Mikroskopunu kendin yap.
Arkadaşlar size çocuklarınızın mikro dünyayı keşfetleri için el yapımı bir mikroskop sunuyorum.
Malzemeleri istediğiniz ebatta 0,75 veya 1,50 cm kalınlığında suntalem kullanabilirsiniz. Bir parça düzgün kesilmiş cam Mum su damlası lamel lamba (led olabilir) ışık kaynağı için Resim herşeyi anlatıyor. Bu mikroskap ile soğan zarını, kan hücrelerini rahatça görebilirsiniz. İnceleyeceğiniz kuru objeleri (soğan zarı gibi) sulandırmayı unutmayın. Mercek olarak mum ve su damlası kullanıyoruz. Camın üzerine biraz mum damlatıp ortasını iğne ile çukur hale getirip içine su damlatıyoruz. Su damlası ne kadar şişkin olursa merceğimizin büyütme oranı o kadar artıyor. Ama mercek çapını çok büyük yapmayın örneğin mercek çapını 2-3 mm yapabilirsiniz. Yapımı çok kolay, İyi keşifler. İşte resmi http://img323.imageshack.us/img323/4994/mkroskopzq3.png |
Sağolasın Bilgi İçin Belqi Yaparım :biggrin:
|
ben üşerinirm valla gidip bi tane alırım ...
|
çok teşeküürler
|
thanks kardeş bi ara deneyebilirim.;)teşekkür verdim...
|
PayLa$ıM iÇiN SağoL aMa uĞRa$ıLMaz ßee...
|
eskiden olsa uğraşıp yapardım ama heves fazla kalmadı artık
|
çok teşekkürler emeğine sağlık da çocuklar bununla örneği kaç kez büyütebilir yani en fazla neleri inceleyebilir :D
Stereoskopik mikroskop Polarizasyon mikroskobu Faz Kontrast mikroskobu İnterferens mikroskobu Metalurji mikroskobu Elektron mikroskobu Karanlık alan mikroskobu Fluorescens mikroskop X-Ray mikroskobu Confocal Laser Scanning mikroskop Saha emisyon mikroskobu Atomik Kuvvet Mikroskobu türlerinden birine yakın değilse hiç uğraşmayayım çocuk kendi yapsın bence hem el becerisi gelişir demi :D yine de çok mersi bilgini azı çoğu büyüğü küçükü olmazzz :) teşekkürlerrrr |
paylaşım için sağol!!!!!!!!!
|
malzemelerini internetten bulup satin alabilirsiniz.
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:47 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.