![]() |
Acı rapor: İsviçre'den yardım alın /27aralık
Başbakanlık Teftiş Kurulu, futboldaki şike iddialarını inceledikten sonra kapsamlı bir rapor hazırladı. Başbakan Erdoğan'a sunulan raporda, bir İsviçre hukuk bürosundan yardım alınması tavsiye edildi. İşte rapordan göze çarpanlar:
* Düzenlemelerin uluslararası kriterlere uygunluğunu korumak için UEFA ve FIFA ile çalışan bir İsviçre hukuk bürosundan yardım alınmalı. * Kulüp yöneticilerine dürüst ve ahlaklı olmaları için kriterler getirilmeli. * Kulüplerin gelir-giderleri sürekli denetlenmeli; sözleşmeler incelenmeli. * Şikeye adı karışan yönetici ya da futbolcu bu sektörde çalıştırılmamalı. * Şikecileri izlemek için federasyon bünyesinde bilgi bankası kurulmalı. * Spor suçları için ihtisas mahkemeleri kurulmalı. * Kulüpler sermaye şirketlerine dönüştürülmeli. * Sporculara ödemeler banka aracılığıyla yapılmalı. * Maçlarda polis ve asker ile halk karşı karşıya getirilmemeli. Kulüpler özel güvenlik kurmalı. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:34 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.