![]() |
Hürriyet ve Milliyet'e Nakşi tokadı
Hürriyet ve Milliyet'e Nakşi tokadı
27 Ekim 2006 tarihli, Hürriyet gazetesinde manşetten yayımlanan "29 milyon dolar Nakşi şeyhe gitti" ve aynı tarihli Milliyet gazetesinde yayımlanan "Yimpaş paraları Nakşibendilere gitti" başlıklı haberlerin asılsız iddialara dayandırıldığı ve gerçek dışı olduğu mahkeme kararıyla tescil edildi. Üsküdar 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 03.11.2006 tarih ve 2006/1897 sayılı tekzip kararları ile ilgili olarak bir üst mahkemeye yaptıkları itirazlar reddedilen her iki gazete, 10 Şubat 2006 tarihli nüshalarında, mahkeme kararlarına uymak ve Server Holding A.Ş. ve Muharrem Nureddin Coşan aleyhine yayımladıkları haberleri tekzip eden metinleri (üç ayrı metni) yayınlamak zorunda kaldılar. Server Holding A.Ş ve Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Nureddin Coşan'ın adına vekili Avukat Hasan Akbay imzası ile yayımlanan tekzip metinlerinde, "Alman Die Welt gazetesi kaynak gösterilerek gazetenizde yayımlanan haberde, Yimpaş'tan alınan 1 milyon dolarlık para naklinin, Muharrem Nureddin Coşan'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Server Holding'e yapıldığı ileri sürüldü. Bu ifadeler tamamıyla gerçek dışıdır. Bu haberlerin, halkı bilgilendirmek ve haber alma özgürlüğüne saygı ile hiçbir ilgisi olmadığı gibi, tamamen kişi ve kurumları yıpratmaya yönelik olduğunu da belirtmek isteriz. Gerek Server Holding A.Ş. ve gerekse onun yönetim kurulu başkanı Muharrem Nureddin Coşan'ın, yurtdışından para toplanması, aktarılması, herhangi bir siyasi partiyi finanse etmesi gibi işlerle uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yoktur ve işlerin içinde olanlarla herhangi bir bağlantısı da söz konusu değildir” denildi. İşte Hürriyet gazetesinin yayınladığı tekzip metni İşte Milliyet gazetesinin yayınladığı tekzip metni |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.