![]() |
Kardeş umutlar!
Tekvando Milli Takımı'nın iki yıldızı Bahri ve Azize Tanrıkulu kardeşler, Pekin'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'ye madalya ile dönebilmek için mücadele edeceklerini söylediler İLHAN GÜLER Biri kariyerinin zirvesinde, elde ettiği başarılara yenisini eklemek, diğeri adım adım yaklaştığı kürsünün en üstüne adını yazdırmak amacında. İkisi de Türkiye'ye daha büyük başarılar kazandırmak için canlarını dişlerine takmış, tek yürek olmuş. Tekvando Milli Takımı'nın değişmez isimleri Bahri ve Azize Tanrıkulu kardeşlerin, Pekin'deki Dünya Şampiyonası'nda en büyük istekleri birlikte altına ulaşmak. Olimpiyat ikincisi, Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan deneyimli sporcu Bahri Tanrıkulu ile kızkardeşi Azize Tanrıkulu'nun bu organizasyonda kalbi birlikte atacak, boyunlarına altın madalyayı takabilmek için ter dökecek. Tanrıkulu kardeşler, 18-22 Mayıs tarihleri arasında Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirilecek şampiyonada birincilik kürsüsüne birlikte çıkıp kariyerlerine yeni bir başarı eklemenin peşinde koşacak. "Heyecanlanıyoruz" 2004 Atina Olimpiyatları'nda büyük bir özveri göstererek kırık bilekle mücadele eden ve gümüş madalyanın sahibi olan Bahri Tanrıkulu, kızkardeşinin müsabakalarını izlediğinde çok heyecanlandığını belirtirken, "Birbirimizin müsabakalarını izlerken aynı duyguları yaşıyoruz. Kontrol benim elimde olmaması yüzünden heyecanlanıyorum. Bu elimde değil. Azize spora cimnastikle başladı. Ancak kolu kırıldıktan sonra tekvandoya yöneldi. Yeteneklerini ve teknik kapasitesini çok iyi biliyorum. Çünkü o benim elimde büyüdü. Karşılaşmada aldığı darbenin şiddetini bilmediğim için ondan daha fazla üzülüyorum, endişeleniyorum. Bu şampiyonada birincilik kürsüsüne çıkmasını çok isterim" şeklinde konuştu. Azize ise abisinin karşılaşmalarında ringe girmemek için kendisini zor tuttuğunu ifade ederek, "Abim bana her konuda yardımcı olur. Onu kendime örnek aldım. Turnuvalarda onu seyrederken değişik bir duygu yaşıyorum. Bazen ringe girip hakemlere, sporculara müdahale etmemek için kendimi zor tutuyorum. Milli takımın başarılı olması çok önemli. Ancak iki kardeşin Dünya şampiyonasında altın madalyaya ulaşmasının anlamı çok başka. Bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. "En ciddi sınav" Milli takım antrenörü Ali Şahin, genç bir kadroyla turnuvada mücadele edeceklerin vurguladı. Şahin, "Saat farkına uyum sağlamak için Çin'e 5 gün önceden hareket edeceğiz. Kadromuza erkeklerde 7, bayanlarda ise 4 genç sporcuyu dahil ettik. Olimpiyatlar öncesi önemli bir sınav vereceğiz" ifadelerini kullandı. Milli Takım kadrosunda şu sporcular bulunuyor: Erkekler: 54 kilo Remzi Başakbuğday, 58 kilo Fırat Pozan, 62 kilo Köksal Durusoy, 67 kilo Servet Tazegül, 72 kilo Rıdvan Baygut, 78 kilo Serdar Akın, 84 kilo Bahri Tanrıkulu, +84 kilo Halil İbrahim Mercimek Bayanlar: 47 kilo Kadriye Selimoğlu, 51 kilo Müşerref Özge Gök, 55 kilo Zeynep Kirez, 59 kilo Hamide Bıkçın Tosun, 63 kilo Azize Tanrıkulu, 67 kilo Sibel Güler, 72 kilo Burcu Sallahoğlu, + 72 kilo Filiz Nur Aydın. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:14 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.