![]() |
Ertuğrul Şakar
.....Kimsesizim Ey.....
Acının türküsü yürek tırmalar Bir hüzün durdukça o yanık seste Akşam çöktükçe,duruldukça sular Ve çaldıkça gönülde mahur beste Yar sevda hasretinde,ana bir yavru Kıyma anam,kıyma yarim,kıyma hey Bu dağlar yücedir sesim ulaşmaz Yapayalnız akşamlarda kimsesizim ey... Ertuğrul Şakar |
....Umu.....
Daha tatmadın umutsuzluğun çaresizliğini Hissettiğin gerçekleşmeyen hayaller sadece Acıyı duymak kezzap gibi Boşluklarda gerilmiş azap gibi Kanlanmış avuçlar gibi Bilmiyorsun ki umutsuzluğu Umut senin tat tuzluğun Biraz uykusuzluğun Belki de huysuzluğun Daha tatmadan umutsuzluğu Bilemezsin umudu Ağaçta tomur gibi Bir vadide sur gibi Karanlıkta nur gibi Tekrar düşün iyice Bir yorum bul yenice Umutsuzluk sanarak Hüzünlere kanarak Yitirme umudunu Umu Kumu Umut Dökülüyor ellerinden Tutmalısın Soğumadan Çiçekler açacak bir sabah Gün doğmadan daha... Ertuğrul Şakar....Umu..... Daha tatmadın umutsuzluğun çaresizliğini Hissettiğin gerçekleşmeyen hayaller sadece Acıyı duymak kezzap gibi Boşluklarda gerilmiş azap gibi Kanlanmış avuçlar gibi Bilmiyorsun ki umutsuzluğu Umut senin tat tuzluğun Biraz uykusuzluğun Belki de huysuzluğun Daha tatmadan umutsuzluğu Bilemezsin umudu Ağaçta tomur gibi Bir vadide sur gibi Karanlıkta nur gibi Tekrar düşün iyice Bir yorum bul yenice Umutsuzluk sanarak Hüzünlere kanarak Yitirme umudunu Umu Kumu Umut Dökülüyor ellerinden Tutmalısın Soğumadan Çiçekler açacak bir sabah Gün doğmadan daha... Ertuğrul Şakar....Umu..... Daha tatmadın umutsuzluğun çaresizliğini Hissettiğin gerçekleşmeyen hayaller sadece Acıyı duymak kezzap gibi Boşluklarda gerilmiş azap gibi Kanlanmış avuçlar gibi Bilmiyorsun ki umutsuzluğu Umut senin tat tuzluğun Biraz uykusuzluğun Belki de huysuzluğun Daha tatmadan umutsuzluğu Bilemezsin umudu Ağaçta tomur gibi Bir vadide sur gibi Karanlıkta nur gibi Tekrar düşün iyice Bir yorum bul yenice Umutsuzluk sanarak Hüzünlere kanarak Yitirme umudunu Umu Kumu Umut Dökülüyor ellerinden Tutmalısın Soğumadan Çiçekler açacak bir sabah Gün doğmadan daha... Ertuğrul Şakar |
...Mutluluk Şarabı Mayıs
Ben yeşillendim Ağaç yeşillendi Bahara taşındık Ben çoşku döktüm Ağaç çiçek Beyazlı, pembeli, morlu Bende aşk bir meyve Ağaçta elma, kiraz, nar Yaza doğru bir bahar Ben yağmurlarla yıkanırım Ağaç yağmurlarla İliklerimizde can suyu Ver elini ağaç Ver elini bahar Yeryüzü yeniden kurulsun Raksın eteğinde ben Buludun içinde ağaç Mutluluk şarabı Mayıs Ertuğrul Şakar |
..Kutlu Doğum...
Rebiülevvelin onikisi, pazartesi Kainat sarayının en anlamlı gecesi Şafağın bağrı kor,cisim ateşi sönmüştür Güneşe ışık veren cemal nur görünmüştür Doğum sokağı kutlu, umutlu beklenenden Cihanın canı doğan en muhterem anneden Yüzü nurdan kadınlar zaman ve mekan dışı Yüzyıllardan gelirler tarihin aklı şaşı Firavun’un eşi Asiye başucu bekler İmran kızı Meryem, hur-i in, nice melekler En büyük yolcu için müjde sancısı ve ter Susayan Amine mi, cihan ondan da beter Bir bardak su verdiler ve “içiniz “ dediler Etrafında sevgiden pervane kesildiler Sütten ak, kardan soğuk, içimi baldan tatlı Bir su; idrake yetkin değildir insan aklı Nur mahşeri süsledi, sardı, o gece arşı Şereflendirdi mahlukatı, sabaha karşı Abdurrahman bin Avf(s.a.v) ’ın annesi Şiffa El verdi peygamberimize bu dünyada ilk defa Ay gibi cehresiyle mübarek zuhur etti Ne büyük tecellidir kainatı diriltti Her taraf nur rahmeti, Alem muazzam ihya Pak ol ihsan deryasında ey günahkar dünya Bir öksüz ki, alem onun öksüzüdür Onsuz can dembeste ve yer, gök, yıldız ölüdür Karanlık ufuklarda “ a’taynak “ bir nurdur O Nice alemlerin sultanına sultandır O “Allah yardımcın olsun “ dedi meçhulden bir ses Dünyayı gördü gözü, nazar etti ve nefes Gayya çukurlarında dolaşır küfür pisi Kayzerler ve kisralar cehennem meşalesi Nefesinden sonsuz misk kokusu yayılırdı Gören gözler ilahi cezbeden bayılırdı İpekten yumuşaktı,manzur münevver cildi Muazzez vücudu da güçlü, orta haldeydi Sevimli nezih cismi beyaz ve nuraniydi Tebessüm, latif bir pembelik, onun rengiydi Berrak göğsü ve mühürlü mübarek omuzu Taşır güvercin yumurtası gibi rumuzu Parlak alnı geniş, hilal kaşları uzunca Avlar ceylan ruhu ala gözleri vurunca Yaratılmış olanların eşsiz güzeliydi Gülümsedikçe sanki yerler gökler gülerdi Ey alemin önderi, Ey şefaat güneşi Çırpınan insanlığa cömertlik, kerem eli Ey herkesin yükünü çeken, Ey merhamet eden Ey günahkarların sığınağı. Ey sevilen Ey iltifat ve lütuf sağınağı, Ey Seven Ey alemin tabibi, derman, şifa bahşeden Sayısız eksiğimizle iltica kapımız Varlığıyla aklın toz olduğu Sultanımız Seni anmaktan aciz, anlamaktan da uzak Varlık seni taklitte, sensiz var oluş tuzak Milyonlarca senedir beklenen gelip geçerde Hala mı madde, hala mı ruh çare olur derde Eğer senin deryandan bir damla alabilsek Buhranlar nasıl biter, denesek, görebilsek Omzumda günahtan dağlar var Resulullah Şefaatinin hedefine yöneldik Resulullah İnananlar dertli, yaralı kalpler kan ağlar Layık değiliz, lakin mümin ümidimiz var ERTUĞRUL ŞAKAR Ertuğrul Şakar |
Adliye Koridorlarında
Adliye koridorlarında Bir gün başlar Beklerim umudu Yaşarım telaşı Açılır dosyalar Kapanır dosyalar Yazar bir klavye durmadan Hep kaderi duyarım içimde Sesler kesilmez sesler Hüküm bir sessizlik çiçeğidir Bir terazi tartar Yasa maddelerini Bir hakim beklersin Yolcu bekler gibi Akrep ve yelkovan işler Sabit ve dikeydir kapı Adliye koridorlarında Gün,güneş, zaman gider Bekleyerek gidersin Sabırla bir karara 20.07.2005 saat.11.00 Ertuğrul Şakar |
Ah Şiir
Su bardakta ne kadar gerçek Taş bir heykelde Neden kendimi tanıyamıyorum Kalıplar içinde Gelin arabasından bir dua yükselir İner bir basamak daha bir gelin Dostlar tanımam için vardır Betonu delmiş bir çiçek Başıboşluğun adını cumartesi koydum Zaman hamağında ki keyfim Kaçamak gibi yüzümde ki pembe Ah merak, ah aşk, ah şiir Ertuğrul Şakar |
Akşamın Deresi
Yak da git alev alev gönül penceresini Boya; kızıllığınla akşamın deresini Yangınlarımı kanat, kan rengi gözlerinle Lav akışlarla boya yeryüzü küresini Üzerime sür de dur, al giyinen karayı Deş sen çakallar gibi, sevda yükü yarayı Beni yerden yere çal, yenilsin omuzlarım Kırmızı dudağından kur kıyamet sarayı Sevginin kuleleri hayalete dönüşsün Sarhoş bulutlar şimdi kadehlerle öpüşsün Gerçek diye ne varsa silinsin baştan başa Yalanlar gerçek olsun, aşk uğruna dövüşsün Ertuğrul Şakar |
Alacakaranlık Bu Sevda
Kara *******in yıldızları gibi bakan gözlerin Üşümüş çiğ tanelerince gözlerime konuyor Alacakaranlık bu sevda Tül dökülüşlerinde bir hüzün çağırıyor Beklenmedik çalkalanışlarla gönlümü Deniz basması gibi yıkılıyorum esmerce Sıcak ve soğuk arasında bir duvar nasıl olur Bir duvar çiçek açar mı ansızın Ansızın dinmek bilmeyen bir yağmur Bir yağmur bekletilmek tanımayan sızın Ben ben tepelerinde terkedildim Terkedildim beyza umutlarla *******e ******* çekingen kelimeleri sever bildim Bildim yürek aşk saklıyor hecelere Ertuğrul Şakar |
Alıp Çileseydin Beni
Gitmeden evvel Ne olurdu dinleseydin beni Alıp veremediğimiz neydi Bir umuda bileseydin beni İşte sabah, işte akşam; hayat bu Alıp kalburlarda eleseydin beni Karanlık, aydınlık, nedir gölge Kuru bir gönle alıp çileseydin beni Gittiğin ufuklara düşmeden önce Yanında kısrak gibi yeleseydin beni Akşamı giyinirken odamda acı Ne olur bir kerecik dileseydin beni Ertuğrul Şakar |
Allahım
Allahım Bana değer veriyorsun ya Beni seviyorsun ya Bende seviyorum yarattıklarını Değerli görüyorum kendimi Senin ayetin olduğum için Senin için Vuslat Perdelerin kalktığı an En muhteşem zaman En harika mekan Vuslatını nasip eyle Ey Rahim,Ey Rahman Sana giden yollarda Suç Günah Ateş Karıştı birbirine Ulaştır Allahım Visaline Visaline Allahım Sonsuz Varlığın için şükürler olsun Bu fani bedenim içinde bana değer verdin Maddemi ruhlandırdın Düşünce verdin Eşyayı tanıttın Kavramayı öğrettin Eleştiriyi Allahım Sevmeyi öğrettin Aşkın aysberk dolu kutuplarını Ya da ekvator sıcağı gibi Yanmış sevgileri Seni tanımayı öğrettin Seni bilmem için Kulluk şerefi verdin Allahım Mutluyum korkularımın içinde Korkuyorum sevinçlerimin içinde Göklerinden düşmek istemiyorum Ateş kuyularına Ertuğrul Şakar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.