www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   yılan (https://www.cakal.net/showthread.php?t=76341)

guzelcocuk 07-12-2007 07:51 PM

yılan

Dış kulakları olmadığından, uzun zaman yılanlar sağır zannedildi. Çeneleriyle kulakları arasında kemik bağlantıları olduğundan, üzerinde bulunduğu toprağın yansıttığı sarsıntıları kolayca işitirler. Çenesini yere koyan çıngıraklı bir yılan çok uzaktan gelen bir atın ayak seslerini kolayca duyabilir. Yılanların bulunabildiği arâzilerden geçen bir insan, gürültülü ayak darbeleriyle yürüdüğünde hiçbir yılana rastlamaz. Bazı yılanların göz ve burunları arasında ince zarlı iki çukur bulunur. Bunlar, sıcak kanlı hayvanların vücutlarından yayılan ısı dalgalarını (infrared) tespit ederler. Bunların sayesinde avlarını karanlıkta bile bularak takip ederler. Yılan zehiri av etini eritmeye yarayan kuvvetli bir sindirim sıvısıdır. Zehirsiz yılanlarda bile zehirli olan kuvvetli bir sindirim sıvısı vardır. Ağızlarına parmak sokulduğunda veya dişlendiğinde tükürüklerinden dolayı yanma ve şişme yapar. Dişleri sökülen zehirli yılanlarda dişler tekrar sürer. Yılanların renkleri ve boyları çeşitlidir. Zehirli yılanların başları üçgen ve kuyrukları küt olduğu söylenirse de bunlar kesin belirtiler olamaz. Her yılan zehirli kabul edilerek sakınmak gerekir.

Tilki_Andre 07-12-2007 08:01 PM

yılan pek sevmediğim bir hayvandır

paylaşım için teşekürler...

Tilki_Andre 07-13-2007 10:35 AM

konu yu yanlış yere açmıssın her zamanki gibi

rüzgarın kızı 07-23-2007 11:29 AM

ıyyyyy hiç sevmem yılanları ama yinede ilginç hayvanlar bence.geçen bende geçen tv de belgeselllerini izledim...küçükken benim başıma bir olay gelmişti yılanlarlar ilgili.sizinlede paylaşayım bunu...küçükkken benim omzuma çayırda yılan çıkmıiştı ve ben onu o reflexle vurup yere atmıştım ve koşarak kaçmıştım ordan..annem yılanı görmüş tam 1,5 metre boyunda limon sarısı bir yılanmış...o günden beri çok korkarım yılandan...soğuk hayvan ...

вσυя∂¢αη 07-24-2007 02:18 PM

Alıntı:

İlk Gönderen rüzgarın kızı (Mesaj 326945)
ıyyyyy hiç sevmem yılanları ama yinede ilginç hayvanlar bence.geçen bende geçen tv de belgeselllerini izledim...küçükken benim başıma bir olay gelmişti yılanlarlar ilgili.sizinlede paylaşayım bunu...küçükkken benim omzuma çayırda yılan çıkmıiştı ve ben onu o reflexle vurup yere atmıştım ve koşarak kaçmıştım ordan..annem yılanı görmüş tam 1,5 metre boyunda limon sarısı bir yılanmış...o günden beri çok korkarım yılandan...soğuk hayvan ...

geçmişş olsunn kankam mucuz kurtulmuşun

rüzgarın kızı 07-25-2007 01:19 PM

saol valla...ne kadar kötü bir anı benim için hiç unutamıyorum :( ve hala ilk günkü gibi korkuyorm onlardan soğuk hayvan ...

вσυя∂¢αη 07-26-2007 02:19 PM

Alıntı:

İlk Gönderen rüzgarın kızı (Mesaj 327294)
saol valla...ne kadar kötü bir anı benim için hiç unutamıyorum :( ve hala ilk günkü gibi korkuyorm onlardan soğuk hayvan ...

bende hiç sevmiyomm valla arkadaşlar var ellerine falan alıyolar deli oluyomm iğrençç..:no:

superman100 08-08-2007 09:39 AM

insanlar yılanları görünce doğal olarak korkak. fakat bu c anlılar korktuğumuzu anladıkları zaman saldırırlar bize. elimizden geldiği kadar korktuğumuzu belli etmemeliyiz.

uyuzsultan 09-14-2007 10:55 PM

Korkunuz yersiz bence :)
Doğadaki hiç bir canlı insanlar gibi sebebsiz yere zarar vermez
yılana zarar vermezseniz dokunmaz, üstelik onlar korktuğumuzda değil zarar vereceğimiz zaman saldırır :) Korktuğumuzda saldıran hayvanlar köpeklerdir. İnsanlar korkunca başlarında siyah halka görürmüş köpekler ve korkuyu anlarmış neyse :)
Bir hikaye anlatayım :)
Bir gün bir oduncu ormanda nehir kenarında odun kesiyormuş. Eşi ve küçük çocukları yakınında. Bir yılan yuvasına yaklaştığında yavrularını görememiş yuvası yerinede oduncu ağaç kesiyormuş. Öfke ile oduncunun ailesinin yanına gitmiş ve annelerinin yavrularına yedireceği yoğurt kabına zehirini akıtmış. Sonra yılan döndüğünde yavrularını bulmuş, meğer oduncu onlara zarar gelmesin diye alıp kenara güvenli bir yere bırakmış. O vakit geri dönüp bu sefer zehirlediği kaba kuyruğunu sokmuş, sonra toprarağa bulayı tekrar kuyruğunu yoğurt kabına bulamış. Yoğurt çamur olunca anne de bebeklerine vermeyip dökmüş.... :)
Bilmem anlaşıldı mı hikaye :)
Üstelik ben de evimizin kenarında yılan görmüştüm süt vermek istedim ama kaçmıştı rahatsız edilmedikce, zarar vermedikçe ve mecbur kalmadıkça hiç bir canlı başka bir canlıya zarar vermez ....

вσυя∂¢αη 09-14-2007 11:04 PM

gerçekten ole şöyle bişi var yaşamımızda gerçekten mükemmel kuralar var ve bu kurala her canlı uyuyor insanlar hariç tek düzeni bozan canlı insandır

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:48 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.