![]() |
Mehmet Yılmazer
Adın Yok Giderken
Adın yok giderken Çünkü sen şiir değilsin Çünkü sen aşk olmadın hiç Sen sessiz bir ağıtsın içimde Adın yok giderken Senin adın da olmadı hiç Bunu geç fark ettim Bu başlığı kendime yazdım Kimse gelmesin artık giderken Ayaza çarptı fikrim Kara meltemleri çoktan terk etti denizleri Ilıman gözlü evlerimi terk ederken Var olmakla sayıklamak arasında fikrim Bu ıslıkla yaşamak gibi bir şey Sanki hiç düşmemiş Bizans gibi ahlakım Yanılmış bir yerlerde ibn-i Haldun Devler yıkıldıktan sonra da aramızda Anlamak zihne su taşıyan kötü uşak! Hiçbirinizi aramadım giderken Aslında sadece birer yansıma olduğunuzu düşündükçe Kendime çokça kırıldım İçimi ılıtan sözleriniz meğer bana aitmiş Bahçelerin etrafında çevrili çitler bile bir yansıma Işıktan algılarımız rüyadan başka bir şey değilmiş Sur yapmak durak yapma geleneği Dünya halklarının bekleme sendromu Geçiş için beklemek hep sürece taşınan bir ahlak Aşk için bile bir süreç var önümüzde Hepsi geçtiydi bir yaz geçmediydi gözlerimi kadifeleştiren Cüceler masum kaldıkça anlarmış devlerin yüce olduğunu… Sana anlatılanlara aldanmadan melodi duyar gibi kaç buralardan İsteğini yerine getirmişler mi diye bile düşünme Çok bir değer ifade edermiş gibi düşme düşün peşine Asıl düş senin içine devamlı uyandığın düştür… Şikayet etmekmiş meğer terk etmek dünyayı Hesabı sorulmamış sevdayı bırakmazmış meğer Şiir not etme geleneği Duyguları anlamlı anlamsız kayda geçme Hangisi estetik ya da değil ne fark eder deme cesareti Şair olmak diye Şiir yazmak diye Bir şey yoktur Çünkü siz düşünüzde böyle bir şey uydurdunuz diye Niye gece yarısında şair geceyle dertleşmek zorunda kalsın Gerçi o geceyle değil yalnızlığıyla dertleşir ama olsun Hiç bitmeyecek bir yalnızlık bu,öyle dünyalı olmayan Bir ıslıksa var olduğunuzu düşündüren Bırakın onu da çalmayın Zaten sizden başka duyan yok Olmak diye bir şey kaldı mı? |
Akşam Satırları
Akşamın satırlarına kaydını düşsem Bir ülkeden bir ülkeye göç etsem Denizin dibinde bir mavi yalnızlık bulsam Çekip çıkartsam bu sensizliği oradan Ve akşamları saçlarını çizsem satırlara Ve akşamları kurşunları eklesem saçlarına Denizin o derin duruşu esinlendirse Sen yanımda olsan Anlatabilsem içimden kopan dalgaları Anlatabilsem beni nasıl sürüklediğini yalnızlığa Huzuru kaçsa yeryüzünün Eksik kalır yüzünün gölgesi ay ışığında Bir insan tadında ağlatsam resimlerini Uğuldar içimde bir nefes ölüm |
Bizanslı Sevgiliye
Yalnızlığı uçurumladım Sen Bizans’ı yudumlarken Kurnazlığım çoktan sarhoştu Elimdeki kadehten hatıralar sızardı Sen daha büyümemiş bir çocuktun Aşk diyordun Ve kadehten sızanlarla sarhoş oldun Yalnızlığı uçurumladım Sen utanıyorken Bizans’tan Kurnazlığımdı seni kıskandıran |
Giderken
Sen gidiyorsun ya Her sokak beni terk ediyor Yollar uzuyor içimde bu gece Bıraktım ağlasın içimde resimlerin Bıraktım hıçkırsın duygularıma Yazılmayı hak etmemiş her evrak yırtılsın içimde bu gece Ben bir gece yürüyorum Sen bir kelamı yürüyorsun Bendeki fermana aldırmadan Astım resimlerinden seni içime Uykuların kaçıyor biliyorum Dedim ya yollar uzuyor içimde bu gece Bıraktım ağlatsın içinde resimlerim Bıraktım hıçkırsın duygularına Ve Bizans sende var olmaya devam etsin Geceyi yürüdüğün kadar |
Seni Anmalı Yeniden
Ben miyim korkan sevdalara sebep? Uçurum gözlerine inat vazgeçmedim ellerinden Hani döndün mü son seferinden? Dertlere Çizilmiş alınterimden bir hayat bulmak için Şu etrafı çizili köşede gözlerin mi var? Tuttun mu limanlarından esen meltemin ellerinden? Kurutulmamış bir özgürlük kokmalı içinden Bütün sorguları anlatmalısın yüreğine Bir dağı geçtin mi ellerin çarpmalı birbirine Bir sevda çekmelisin içine derinden Anlatamıyorsan bakmamalısın da gözlerime Her şey bitmiş olsa da Bu sevda seni anmalı yeniden |
Seni Sevmek
Gözlerin dokunaklı bir şiir gibi ruhumu okşuyor Ellerin aşk dolu şehirleri anlatan birer dize gibi Dudakların mutlu sonla biten öyküler gibi içimi ısıtıyor En güzel son ise seni sevmek Seni sevmek bir duayı anlamak gibi Nemini kaybetmeden gece sırlara karışmak gibi Coğrafyalara göçmen edasıyla yerleşmek gibi Seni sevmek yürümeyi yeni öğrenmek gibi |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:01 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.