![]() |
Necla Aktan
Akıl var da, gönül galip
Ah be Kadın Ah be Kadın Çok akıllı yüreği deli kadın Doğarken de Bu akıl Vardı sende Atıl bir yatırım gibi Durdu hep Hiç kullanmadın O varken büyüdün,serpildin Evlendin,barklandın,sevdin Karıştın çoluğa çocuğa gittin Raf ömrü geçmeden Bari bir kezcik olsun kullansaydın |
Akşam Oldu Yine Akşam
Akşam oldu yine akşam Karardı ortalık Ruhum alacakaranlık El ayak çekildi Kapılar kapandı Perdeler çekildi İn cinle top peşinde Zor gececek bugün de Yazsan,çizsen,okusan Bugün de yarına zor erişecek Dün gibi Ya da evvelki Ya da bir önceki Ya da herhangi bir gün Gibi günlerden Sahi hangisiydi Günlerden neydi Hepsi aynı gibiydi Takvimlerin de anlamı gitti Akşam oldu yine akşam |
Bir Çift Göz
Bir çift göz beni ele verdi Sessizce haykırdı gözlerine Bu sana aşık, diye, gözlerin duydu Susturamadım, engel olamadım Yumdum olmadı Kıstım olmadı Kara kara gözlükler taktım Hep çattım kaşlarımı Asık yüzle dolaştım Kaçırdım gözlerimi gözlerinden Nafile Gözlerim, gözlerini sevdi önce Bakıştılar, konuştular, kaynaştılar Onlar anlaştılar |
Daha Mavi
Falezler ve masmavi bir Akdeniz Hava eh işte Bense,dışarıdan günlük güneşlik bir yaz İçimde donduran korkunç bir ayaz Kararmış içim,gelir gibi sağanak Yağmur olur taşarsa gözlerim Akdeniz tuzumla tanışacak Herşeye herkese gülmem o yüzden Oysa hüznüm daha bir derin daha bir mavi Akdeniz'den |
Deli Yürek
Delidir bu bendeki yürek delidir Deliden sopasını saklamadığından bellidir Korkmaz, ürkmez, yılmaz Yoldaştır deli sevdalara Usanmaz,bıkmaz, sevmekten kaçmaz Delidir bu bendeki yürek delidir Baş yaş alsa da, büyümez kanı delidir Türküsü dilinde, sopası belinde yol alır sevdalardan Dağ tırmanır, deniz aşar, tünel kazar Deliliği sevdalara gidişinden bellidir |
Gibi gibi
Uzun gibi de kısa Derin gibi de sığ Beyaz gibi de siyah Çok gibi de az Yok gibi de var Sever gibi de, sever mi? Özler gibi de, özler mi? Gibi gibi sevilerde Gibi gibi yaşıyoruz Dün gibi bugünlerde Bugün gibi, yarınlara gebe Hanidir, yarı yolu geçeli Geldik gibi de gider gibi Gidiyorsun be hatun, gidiyorsun. Gitmenin gibisi yok ki |
Giderim
Geldiğim gibi ansızın ve sessiz Hayatından çeker giderim Sana olan hislerim Dönüş yolumda bana yoldaş Çünkü onlar sadece benim Gitmemi iste benden Git de Bitsin de ya da De işte bişeyler Ki gönlüm anlasın Boşuna oyalanmasın Geldiğim gibi ansızın ve sessiz Hayatından çeker giderim Zerre kadar iz bırakmam silerim Uçuk soluk bir leke kalırsa belki Kuruyunca geçer eminim. Çıktığımı bile farkedemezsin Ayak ucumda Öyle tüy gibi hafif Usulca Kapını arkamdan örter de Seni kalabalık yanlızlığında bırakıp Kendi sade yanlızlığıma dönerim. |
Günaydın,günaydın
Günaydın,günaydın Pozitif düşün bugün Önce gülümse Sonra gül Kahkaha at Ve hatta, Ve hatta... Katıla katıla Gül korkma Siyah renk gidecek önce Günün pozitifleşecek Gökkuşağı gibi aynen renk renk Bil ki 7 renkten oluşan renk Beyazdır... Ve gülmek bulaşıcıdır Haydi, bulaştır! |
Güneş
Aç perdeyi, girsin içeri güneş Karanlıklarda kalman niye ? Aydınlıklara alışsın gözün Güzelliklere kardeş İyiliklere şahit olsun Hayatı görsün Direnme işte Aç perdeyi girsin içeri güneş Isınsın yüreğin Bırak coşkuyla çarpsın Buz gibi olman niye ? Aç perdeyi girsin içeri güneş Aç perdeyi girsin içeri güneş Aç perdeyi Girsin Güneş İçeri |
Havalardan, havalardan...
Ne oldu bilemiyorum Epeydir yazmazdı bu kalem Çıkmazdı ağzından bir tek kelam Şimdi yazmazsa uyuyamayan ben Havalardan, havalardan... Kış geldi de buzlar mı çözüldü? Güneş açtı da kalem çiçeğe mi durdu? Biliyorum tuhaf olmasına tuhaf bir olgu Var bir şey de ne? Havalardandır,havalardan... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:12 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.