![]() |
Güneşin Kızı
Güneşin Kızı
Bir damla bereketi dilenen çöl gibi İçimdeki hasretinin kuraklığı... Yüreğimi gömmüyorum kara toprağa Sensizliğe inat Her seraba gözlerini soruyorum Her alevi sen diye kana kana içiyorum Mevsimlerin kucağında gülüşlerini gözetliyorum Bir sabah dönecek misin Güneşin Kızı ? Rüzgarda savrulan yaprak gibi Yüreğimde gidişin dağınıklığı... Sevdamı vermiyorum hoyrat rüzgara Üşüten ayazlara inat Her kaldırıma sen diye düşüyorum Sen tutacaksın diye Bedenimi ipsiz uçurumlara salıyorum Karanlığın koynunda seni bekliyorum Bir gece dönecek misin Zühre yıldızı ? Yıldızını kaybetmiş gece gibi Gözlerimde yokluğunun acısı... Umutlarımı kapatmıyorum karanlığa Buzdan yangınlara inat Her güneşte varlığını diliyorum Her gölgede yüzümü aydınlığa çeviriyorum Mutluluğun sağanağında gözlerini bekliyorum Yağmur sonrası Gökkuşağınla dönecek misin Güneşin kızı ? Tomurcukları mevsimsiz kuruyan bahar gibi Yüreğimdeki ayrılığının sancısı Pes etmiyorum onca zorluğa Gözyaşına inat Her kuru dala gözlerindeki ışığı seriyorum Her açan tomurcuğa gülücüklerini giydiriyorum Baharın koynunda içime nefesini çekiyorum Gülen gözlerinle Bir gece dönecek misin Zühre Yıldızı ? |
İyi Kalpli Günahkar
İyi kalpli günahkar Kanaatkar ve şakacı bir gece lambası gibisin... Yanıyorsun sevişmelerin en koyusunda, Sönüyorsun binlerce bilmeceyle. Dışarıda mağrur, gizemli, yasakçı... İçeride sevecen, başıboş, ahlaksız. İyi kalpli günahkarları Aydınlatan bir gece lambası gibisin... Kendi yangınına aşık... |
İdam Sehpası
Akıl almaz hayaller almış gidiyor başını İçimde bir korku sevsem seni sanki vuracaklar beni Sevsem seni sanki ayağıma prangalar çekilecek Sevdam beni delirten sevdam.. Seni sevmek benim için yaşamaktır. Sensizliğin kabustur İdam sehpasıdır sensizliğim.. |
Su I
Bir hamam ki, arınma gayesinden şaheser; Arınmışları yeri, Cennette nurlu kevser. ********************************** Oranda Yüzümde hüzünden gölgeler varsa, O hüzün yüzündendir olsa olsa. Bilmiyorum, bu yaşamın çoğu yaşanmamışsa, Yaşanmadığı okunur, şimdi, daldımsa. Özledikçe yalnız durup-susup baktımsa, Sorulacakken nedeni nasıl sormadımsa. Geldiğini umudumda umudla umdumsa, Geleceğini görüyor-biliyordum anlattımsa. O geçip-gitti ora'sına, ben görmedim, baktıysa. Derim ki şimdi, bir daha gelse de, sorsa. Sözümle, yüzümle, gözümle dedim, duysa. Bense buramda onu bekledim oysa. Yüzümde hüzünden gölgeler kaldıysa, İçimde örülen duvardan düşmüştür, çatladıysa |
Kıskanır
Seni o kadar çok seviyorum ki, Bu sevgimi gören herkes kıskanır… Leyla seni, Mecnun beni, Herkes ama herkes aşkımızı, Sevgimizi, mutluluğumuzu kıskanır… Dağları delen Kerem, Şirin uğruna can veren Ferhat, Aşkımızın büyüklüğünü, yüceliğini, Bizim sevgimizi kıskanır… Sevgimizi görenler, Bizi ayırmaya cesaret edemez, Aşkımızı bozmanın günahını, Hiç kimse çekemez… Bu yüzden ecel bile bize, Dokunmaz, bizi ayırmaz, Ayrılmamızı isteyenler, Sevgimizin kutsallığını kıskanır… |
Daha Tanımıyorsun Beni
Daha tanımıyorsun beni Zamanla anlatırım sana kendimi İyiliğim güzeldir benim Kim görmüş kötülüğümü Bunu hep derim Niyetini bileyim İnan bana gerisi hiç önemli değil Beni satanı ben bedavaya veririm Beni tanıyanlar bilir Öyle kötü bir yanım vardır ki Dilerim hiç görmeyesin Dostluğum kadar düşmanlığımda derindir benim. |
Özledim Seni
Hep kahverengi gözlerini özlüyorum Her kadında seni anımsıyor, Her kelimede ismini dudaklarımda ıslatıyorum Nerde bir tebessüm güneşle süzülse avuçlarıma Hep senin gülüşlerin sanıyorum. Bu kadar özlemek olur mu diye sorma bana . Özlemlerinde delice yandığım Sevgine kana kana susadığım Kalbime ismini ölümsüz kazıdığım Canımdan bir candın sen... Sırtımdaki yangın alevi düşlerimle, Fırtınalara inat denizlere koşuyorum. Her gece karanlığı sen sanıyor, Her fırtınayı sen diye yüreğime alıyorum. Nerde bir yıldız düşse karanlığıma; Sen diye yollara koyuluyorum... Bu kadar sevmek olur mu diye sorma bana Yüreğimin gözyaşlarını bıraktığım, Mavinin gülümseyen deniz kızıydın sen... Karanlıklarda gözlerinde aydınlandığım, Dupduru suların aynasında yıkanmış yıldızdın sen.. Uyandırdım hasretinde sabahlayan gözlerimi. Her açan çiçeği sen sanıyor, Her arsız dikeni gülüşün biliyorum. Mutluluk haritasından adımı silip Yollara sürüyorum pusulasız yüreğimi. Bu kadar beklemek olur mu diye sorma bana. Sen, mutluluk diyarlarını bilen tek seyyahtın. Yüreğimdeki susuz çiğdemlerin Bir gün güneşe kavuşacağı Bahar sabahıydın sen.. Yüreğimi mürekkep , Gülüşlerimi kağıt bilip Baharları sevginle karşılamak için Kahverengi gözlerinle seni bekliyorum. |
Suskun
Belki sen, Belki de ben yalnız. Hem de yalanların en büyüğü Korkuların en gizemine sığınmış, Kirlenmiş bir beyaz gibi. Güneşi sen küstürdün, Belki güneş bize küstü Gecenin karanlığına sığınmış, İki dilsiz sevdalı gibi. |
Pembe Hayat
Mavi maviydi gökyüzü. Pembemi pembeydi hayat. Rüzgar gibi geçti, Geçen neydi! Gençliğimmiydi o giden? Çocuktuk bir zamanlar, Şimdi büyüdük,büyümekten birşeyler umarak. Geçmişten kalan miras neydi? Anılarmıydı arta kalan... Ne geri dönebilirim Ne fazla ileri gidebilirim. Değişen dünya, Birde insanlar! Ya geriye kalanlar! Yine dünya ve yeni insanlar..! |
Kime Sorarsan Sor
Nasıl sevmişim eğer bilmek istersen kara çarşafla gezen *******e sor ümidim akarken bozuk para gibi duam tutar diyen şu dilenciye sor. Dörtnala girdabında her gün döndürsen yağmurda sel selde kumlar kumlarda ben içimde yağmaktasın görmesen de sen ustura gibi keskin yağmurlara sor. En güzel çağım seni anmakla geçti gitgide beyazlandı saçların teli bir yanım kor bir yanım eridi bitti yatırlarda diktiğim tüm mumlara sor. Kar yağar rüzgar eser güneş yakarmış galaksideki duran yıldızlara sor yerküreyi taşıyan hamal bilirmiş bu yürek ağırlaştı yaşayana sor. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:11 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.