www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Muhteşem Sakarya! (https://www.cakal.net/showthread.php?t=98089)

KoJiRo 10-23-2007 07:58 PM

Muhteşem Sakarya!

İnanılmaz bir mücadele ve heyecanın yaşandığı TFF 1. Lig'de bir haftayı daha geride bıraktık. Birbirinden ilginç sonuçların alındığı 9. haftada Kartalspor namağlup ünvanını İzmir'de bırakırken, Sakaryaspor kendi sahasında Eskişehirspor'u yenerek zirve yolunda önemli bir adım attı. İşte haftanın değerlendirmeleri;

Futbol dolu bir hafta yaşamanın tadını yaşarken, Hakkari'den gelen acı haberler yürekleri dağladı. Ne kadar futbol yazılır ne kadar yorum yapılır bilemiyorum artık. Bildiğim tek şey ise bu Cumhuriyet büyük sancılarla kuruldu, büyük acılarla büyüdü... Bir Cumhuriyet çocuğu olarak bu günleri de geride bırakıcağımıza inanıyorum, inanmak istiyorum...

Şu ana kadar TFF 1.Lig yazılarıma göstermiş olduğunu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Sizlerden her hafta yüzlerce mail alıyorum ve mümkün olduğunca bunlara geri dönüş yapmaya çalışıyorum. Aldığım maillerin büyük bir kısmında okuyucularım takımları hakkındaki sorunlardan, olması gerekenlerden, isteklerinden bahsediyor. Bundan sonra aramızdaki ilişkiyi daha da interaktif hale getirmek için her hafta sizden gelen çeşitli görüşlere, fikirlere, eleştirilere yazımın sonunda yer vereceğim....

Çok daha fazla ayrıntıya girmeden bu haftaki değerlendirmelerimize geçelim.

İnanılmaz bir mücadele ve heyecanın yaşandığı TFF 1. Lig'de bir haftayı daha geride bıraktık. Birbirinden ilginç sonuçların alındığı 9. haftada Kartalspor namağlup ünvanını İzmir'de bırakırken, Sakaryaspor kendi sahasında Eskişehirspor'u yenerek zirve yolunda önemli bir adım attı. İşte haftanın değerlendirmeleri;
MUHTEŞEM SAKARYA
Haftanın en önemli maçında Sakaryaspor kendi sahasında Eskişehirspor'u yenerek büyük bir iş başardı. Arka arkaya beşinci galibiyetini alan Sakaryaspor, Eskişehirspor karşısında oynadığı güzel futbolla alkış toplarken, takımın her geçen hafta uyum sorununu biraz daha aşması, Burak ve Ferdin'nin bireysel komplekslerden kurtularak takıma daha fazla katkı sağlaması gelecek için de önemli mesajlar veriyor. Teknik direktör Hüsnü Özkara'yı da tebrik etmeden Sakaryaspor'dan bahsetmek olmaz. Süper Lig'e dramatik bir şekilde veda eden bir takıma, bir kente yeniden hayat vermek her insanın işi değildir. Elinizde ne kadar kaliteli bir kadro olursa olsun siz eğer bu hamuru iyi yağuramıyorsanız heba olup gidersiniz. Hüsnü Özkara, elindeki kadronun 'kalite' avantajını ve kendi bilgi, birikimini de kullanarak Sakaryaspor'a yeniden hayat verdi.

Takımdaki ekonomik sorunlar da yavaş yavaş halledilme aşamasında. Geliştirilen birçok proje var, Sakaryaspor'u daha güzel günler bekliyor diyebiliriz. Bu arada karşılaşmanın D Spor tarafından naklen yayınlanmasına rağmen tribünlerin tıklım tıklım dolması Sakaryaspor taraftarının takımlarını ne derece sahiplendiğinin bir göstergesi. Bir alkış da onlara gitsin...

ES ES KAYBOLDU
Eskişehirspor, Sakaryaspor'a kaybederek zirve yolundaki takımlarına kaybetme geleneğini sürdürdü. Daha önce Malatyaspor ve Antalyaspor'a kaybeden Eskişehirspor'un ligde aldığı 3 mağlubiyeti de zirvedeki rakiplerine karşı alması düşündürücü, üzerinde durulması gereken bir konu. Eskişehirspor'un kazandığı maçlara bakıyoruz; Krizde olan Elazığ, Mardinspor ve Altay, ligin dibine demir atan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve iyi futbol oynamasına rağmen Giresunspor. Eskişehirspor iyi futbol oynuyor ama ilginç bir şekilde sonuca gidemiyor. Oysaki takım da önemli hücum oyuncuları var. Bir şeyler eksik, olmuyor, istikrar sağlanamıyor. Her fırsatta çok güvendiğimi söylediğim Metin Diyadin'in bu duruma bir şekilde müdahale etmesi gerekir.
ALTAY HAYATA DÖNDÜ
Bu sezon kâbus gibi günler geçiren Altay, ligin namağlup tek takımı Kartalspor'u iki golle yenerek 3 puanın sahibi oldu. İki sezondur Süper Lig'in kapısından dönen, bu yıl da yaptığı transferlerle şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilmesine rağmen ilk 8 haftada hüsran yaşayan Altay, Kartalspor'u yenerek rahat bir nefes aldı. Oynanan futbol, sergilenen mücadele ve takıma kazanma arzusunun aşılanması Altay'ın ilerleyen haftalarda daha etkili bir performans göstermesi sağlayacaktır ancak muhtemel en büyük sorun istiktar. Altay için bu maçta alınan sonuçtan daha çok önümüzdeki iki hafta da Giresun ve Antalya deplasmanlarında alınacak sonuçlar önemli. Feyyaz Uçar'ın takımı bu iki haftadan en az 4 puan çıkarırsa zirve yarışına ortak olur... Öte yandan Altay Kulübü Başkanı Nafiz Zorlu, gelecek ay yapılacak olağanüstü genel kurulda görevi bırakacağını belirterek, ''Altay yine güçlü bir yönetim oluşturacaktır ama benim başkanlığımda değil'' dedi.
BEKLENEN OLDU...
Kartalspor beklediğim puan kaybını Altay karşısında yaşadı. Altay karşısında alınan mağlubiyete rağmen bu takıma kimsenin sallamaya hakkı yok. Şu ana kadar ekstra sonuçlar alan Kartalspor'un TFF 1.Lig'de 8 hafta mağlup olmaması zaten düzeni alt üst eden bir olaydı. Ancak bu puan kaybı benim için sürpriz olmadı. Bu hafta Kartalspor hakkındaki yorumumu geçen haftaki yazımın son paragrafı ile tamamlamak istiyorum. "Kartalspor'da şimdilik herşey yolunda ve inanılmaz zorlu bir fikstürden başarıyla çıktılar. Ancak Kartalspor'un önündeki en büyük sorun deplasman maçları. Bunu her zaman söylüyorum. Kartalspor, şu ana kadar ligde yenilgisiz tek takım olmasına rağmen deplasmanlarda sergilenen futbol beni tatmin etmiyor. Ne kadar iyi bir takım olsa da deplasman maçlarından her zaman puan kaybedebilecek potansiyele sahip."
GİRESUNSPOR PATLAYACAK
Çotanaklar mücadelesini sürdürüyor. Bu takım da beni çeken bir şeyler var. İnanılmaz mücadele ediyorlar, maçın 90 dakikasında sonuç ne olursa olsun vazgeçmiyorlar, savaşıyorlar. Akif Başaran'ın, TFF 1.Lig'in yapısını çok iyi bilmesi, takımları yakından tanıyan biri olması gerçekten büyük avantaj ancak bu avantaj şu ana kadar sonuçlara pekte yansımadı. Eskişehir, Kartalspor ve Antalyaspor gibi bu ligin kaliteli ve iddialı takımları karşısından mağlubiyetle ayrılınmasın yanı sıra bu 3 maçta yenilen 9 gol savunma tedbirlerinin arttırılması yönünde iyi bir mesaj... Bu hafta Altay ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek olan Giresunspor bu karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde ilerleyen haftalarda daha pozitif sonuçlara imza atacaktır.
ERCİYES'E ZAMAN GEREK
UEFA Kupası'nda Tel Aviv'i eleyip yaptığı sürprizle Avrupa'nın ilgisini çeken Erciyesspor'un Atletico Madrid maçlarından sonraki çöküşü sürüyor. Aslında herşey K.Erciyesspor'un, Kocaelispor'u 6-1 yenmesinden sonra başladı. Bu karşılaşmada alınan farklı galibiyet K.Erciyesspor'u rehavete sürükledi aslında... Son 4 haftada alınan 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet K.Erciyesspor'un zirveden uzaklaşmasına yol açtı. Geçen haftaki yazımda K.Erciyesspor'a bir zaman tanımak gerektiğini söylemiştim ancak takım her geçen hafta iyiye gideceğine daha da kötü bir hale büründü.
ELAZIĞ'A DİKKAT!
Elazığspor Atatürk Stadı'nın talidatta olması sebebiyle sezonun 9 maçını deplasmandan oynayan olan Gakkoşlar, İstanbulspor'dan sonra K.Erciyesspor'u da yenerek ikinci galibiyetine imza attı. Elazığspor'da bu galibiyetten daha da önemli gelişmeler yaşandı. Hafta içi yapılan kongrede yönetime talip çıkmaması sonucu kulüp kayyuma kaldı. Kongrede sonra feryad eden Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ın, kulübün bugüne kadar bakkal dükkanı gibi idare edildiğini söylemesi Elazığspor'un ne durumda olduğunu gözler önüne serdi. Elazığspor camiasının bir an önce toparlanması gerekir... Yaşanan bu gelişmelerin gölgesinde yönetimin görevi bırakmasından sonra teknik direktör Erol Tok yeniden takımın başına geçti. Maçlarını ilk yarının son üç karşılaşmasına kadar deplasmanda oynayacak olan Elazığspor bu süreçte deplasmanda ne kadar puan toplarsa o kadar kar...

MARDİN TOPARLANDI
Süleyman Bölünmez'in yönetime yeniden el atması ve deneyimli teknik adam Ekrem Al'ın takımın başına geçmesinden krizden çıkan Mardinspor, İstanbulspor'u deplasmanda yenerek son dört haftadaki üçüncü galibiyetini aldı. Her geçen hafta daha da iyiye giden Mardinspor önümüzdeki üç haftada sırasıyla Samsunspor, K.Erciyesspor ve Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmalardan alınacak 6 puan Mardinspor'un Play-Off hesaplarının içine dahil olmasını sağlayacaktır. İstanbulspor'da ise çöküş sürüyor. Lig'deki tek mağlubiyetini G.Antep Bld.Spor karşısında alan İstanbulspor'u zorlu bir fikstür bekliyor. Önümüzdeki üç hafta Malatyaspor, Eskişehirspor ve Kartalspor ile oynayacak olan İstanbulspor ateş hattından kurtulması için bu maçlardan en az 6 puan çıkarması gerekir. Aksi takdirde 'konuşmak için erken olmasına rağmen' beklenen son kaçınılmaz olur...
SAMSUN KAN KAYBEDİYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıkan Samsunspor sahadan beraberlikle ayrılarak zirve yolundaki rakiplerinin birbirleriyle oynadığı haftada büyük bir avantaj kaybetti. Boluspor'dan sonra G.Antep Bld.'ye de gol atamayan Samsunspor bir anlamda kendi kadro yapısına da ihanet ediyor. Serkan, Celil, Kemal ve Caner gibi hücum özellikleri üst düzeyde olan futbolculara sahip bir takımın hem de kendi sahasında gol sıkıntısı çekmesine bir anlam veremiyorum. Ya bu oyuncularda bir sorun var ya da bu oyunculara servis yapan futbolcularda...

Son 3 haftada galibiyet serisi yakalayan Kocaelispor, evinde konuk ettiği Boluspor karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen, üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan beraberlikle ayrıldı. Haftanın bir diğer karşılaşmalarında ise ligin iki iyi takımı Orduspor ve Karşıyaka Ordu'da berabere kalırken, kapanış maçında Diyarbakırspor kendi sahasında Malatyaspor'u 2-0 yenmesini bildi.

SİZDEN GELENLER:
Semih Taşkın
Size göre cok gereksiz bir konu olabilir ama ben yinede paylasmak istedim. Gerçi bu hafta sizde yazınızda dile getirmişsiniz. Bedava bilet yerine bilet alıp destek olun demişsiniz. Ben Eskişehirliyim ve Eskişehirsporluyum. Söylemek istediğim şu an Türkcell Süper Liginde bile bir çok takımın bilet fiyatları 10 YTL'yi geçmezken Eskişehirspor'un açık tribünü 15 YTL kapalı tribünü 30 YTL ve her maç buna rağmen stadda 15 bine yakın taraftar oluyor. Biz ne yaptıysak sesimizi duyaramadık. Sizden ricam herhangi bir yazınızda bu bilet fiyatlarınada değinirseniz gerçekden cok mutlu olucam. anlatmak istediğim bugün bir Süper Lig takımı ucuz bilet oyunca 15bin kişi ortalamasıyla maça çıkamazken Eskişehir'de açık tribünün 15 ytl olmasına rağmen sezon ortalaması 15 binden fazladır.

Mehmet Bacaru
Selam Mehmet, İnşaat Mühendisi Almanya. Ben de Üniversiteyi kazanicaya kadar Mardin'de büyüdüm ve Mardin sehir stadinda az da olsa top oynadim, Mardin'in bu durumuna cok üzülüyordum. İyi ki el atan oldu da güzel Mardinimize sahip ciktilar. Böyle bir derleme yazisi da ayrica cok hos olmus. Tebrik ederim. Tekrar Almanya'dan sevgiler.

Ozan Gökgöz
Ben Kartalspor taraftarıyım bu sene güzel gidiyoruz biz İlçe takımıyız bizi küçük görenler oldu ama cevabını sahada aldılar biz eger transferde İskender ve Yaseri takımda tutabilirsek bu sene ilk 6 ya gireriz.

Semih
Fatih abi ben Altay taraftarıyım ve tribünün içinde bir insanım Altay'ın çıkamamamısın siyasi yönü olduğunuda düşünüyorum. Baktığım zaman Süper Lig takımlarına hepsi baştaki iktadarın kazandığı illerin takımları ama İzmir değil sence düşüncelerimde haksızmıyım (en önemli örnek kasımpaşa takımının hemen ertesi gün başbakanın huzuruna çıkması acaba Altay çıksaydı bu olay olur muydu? (Çünkü izmir=CHP)

Önder
Sayın Fatih Şamlıoğlu, valla ne söylim yorumlarınızı bayılarak okuyorum. Ben koyu bir Orduspor taraftarıyım hep futbol adına yorum yapılıyor buna azda kızıyorum futbolculara morel verenler kim taraftarlar birazda taraftarlar hakında yorumlar yapsanız saygılarımla.

Arda
Giresunspor'un ilk maçlarındaki beraberlikleri ve yenilgileri takımın uyum sorunu yaşamasına bağlıyorum ama şuan o sorun ortadan kalktı giresun sizinde dediğiniz gibi ne yapacağı belli olmayan bir takım ama şunu da unutmayın küçümsenecek bir takım kesinlikle değil. Süper Lige çıkarsak kimse şaşırmasın.!

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:12 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.