Sakallı Ahmet'in Şok Kararı
Türban takmayan hapse!
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ı Cumhurbaşkanı Sezer'le kıyaslayanlar bu haberi iyi okusun. Sakallı Ahmet'in ülkesinde, 21 Nisan'dan itibaren "türban operasyonu" başlatılacağı açıklandı. Türban takmayan, kısa pantolon giyen, çorap giymeyen, mantoları dar ve kısa olan kadınlar hapse atılacak.
Humeyni hortladı!
İran'da türban takmayan ve çorap giymeyen kadınlar hapse atılacak.
Bazı basın organlarının öve öve bitiremediği, hatta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile karşılaştırdığı İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Humeyni'ye rahmet okutan bir uygulamaya imza attı. Ahmedinecad'ın talimatıyla ülkede 21 Nisan'dan itibaren "türban operasyonuna" başlanacak. Buna göre, kısa pantolon giyen veya çorap giymeyen kadınlar, anından tutuklanacak. Türban takmayan, mantoları dar ve kısa olan kadınlar da gözaltına alınacak.
Şok etkisi yarattı
Sokak, cadde ve park gibi kamusal alanlarda başlarını kapatmayan kadınlara, 10 ila 2 ay arasında hapis cezası verilecek. Ayrıca 50 bin ila 500 bin riyal (yaklaşık 6.5 YTL ile 65 YTL) arasında para cezası uygulanacak. Tahran Güvenlik Güçleri Komutanı General Murtaza Talay, "Yetersiz örtünmek bir suçtur. Polisin yasalar gereği bu tür insanlara müdahale etme hakkı vardır. Artık bu hak kullanılacak" dedi. Bu karar, ülkede şok etkisi yaratırken, İran Barosu Başkanı Bahman Keşaverz ise, bu konudaki yasada örtünmenin sınırları veya ölçülerinin belirtilmediğini söyledi.
İşte İran'da yasaklar döneminin kuralları:
* Başörtüler saçları açıkta bırakacak şekilde takılmayacak, göz alıcı renklerde olmayacak.
* Sokaklarda "capri" olarak bilinen ve bilekleri açıkta bırakan pantolonlarla dolaşılmayacak.
* Dikkat çekici makyaj yapılmayacak.
* "Etrafta dolaşan erkekleri tahrik edecek şekilde" park ve sokaklarda evcil hayvanlar dolaştırılmayacak.
* Vücut hatlarını ortaya çıkaran dar ve ince pardesüler giyilmeyecek.
* Bu kurallara uygun olmayan giysileri satan mağazalar da cezalandırılacak.
Nerden çıktı şimdi bu ayrılık
Öyle boş öyle boş ki bu dünya
Güneşim sandım seni oysa
Girdabın içinde yaşarken
Yakamoz yakamoz çakar aklıma
Susadım sana tek bir nefeste
Yaşadım aşkımı bir heveste
Gözümün önünde durma n''olur
Yaşamak öyle zor ki bu bedende
Hadi yoluna eyvallah
Mutlu ol gülüm işallah
Sen geçen günün ardından