Sol ittifakın gerçekleşmeyeceği hususuna sonuna kadar katılıyorum... Açıkçası solun önde gelen partisi CHP artık Atatürk'ün partisi olmaktan uzaktır. Bu parti Baykal'ın partisi durumuna gelmiştir...

Diğer sol partilerle de; ortak bir lider etrafında birleşmeleri imkansızdır...
Alıntı:
İlk Gönderen GeCeLeR
Bizden olanlar ve bizden olmayanlar diye toplumu iki kutup arasına çekmeyi doğru bulmuyorum.
|
Ben bu söz üzerine değinmek istiyorum:
Bence gereken yerde toplum iki kutuba da ayrılmalı... Artık dualitelerin radikalleştirilmesi gerek diye düşünüyorum... Siyasal konjonktür onu gerektirmektedir.
Cumhuriyet karşıtı İslamcı fundamentalist kesim; araç olarak gördüğü "demokrasi" ve "ılımlı yaklaşımlar" sayesinde gerçek gayelerini saklamış, bu kesim kendinde güç buldukça diğer kesimlere yaşama hakkı tanımayacaktır..! O yüzden demokrasiyi savunan kesim olarak > laik demokratik düzenin de devamı için artık bazı şeylere dur denmeli gerekirse toplum iki ayrı kutuba ayrılmalıdır. Laik / anti-laik ikiliğinde benim duruşum laiklikten yanadır... Laikliğin karşısında olanlar da; insan hakları, eğitim özgürlüğü vb. şeylere sığınmalarına izin verilmeden açıkça teşhir edilmelidir...
Kısacası diyeceğim; bu ülkede yaşıyorsanız Atatürk ilke ve inkılaplarını içselleştirmelisiniz... Eğer bunu beceremiyorsanız yönetime de ortak olmaya hakkınız yoktur..!